|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 11:58:29   
tina104
Naš 9-mesečnik se ponoči še vedno zbuja, včasih tudi 3x ali več. Ko mu ponudim dojko zelo hitro nazaj zaspi. Tukaj ste nekatere svetovale, da bi se mogoče nehal zbujat, če bi mu ponudila vodo. Pa me zanima, kako mu jo naj ponudim, če nima flaške. Verjetno ne bi pomagalo, če bi mu dala vodo iz kozarca, ker potem bi moral vsaj sest in bi se še bolj razbudil.user posted image  Kak drug predlog?
Nazaj zaspi včasih tudi na rokah, ampak ta varianta ni fajn, ker je ponoči še bolj težek kot podnevi in še upira se nekaj časa in se odriva stran od mene. Kar tako sam ne zan zaspat nazaj.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 12:08:48   
thunder
Pri nas je čist ista pesem le da je star 7 mesecev. Tudi sama se sprašujem kako to rešit...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 12:16:11   
bombonček
Naša je stara eno leto in imamo isti problem,la,da se zbuja tudi do osem krat na noč.Zato bi bila tudi jaz vesela kakšnega nasveta!

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 13:05:41   
April
da se še mi pridružimo user posted image , star je 13 m, zbuja se pa trikrat, včasih tudi večkrat na noč. Help!

(odgovor članu bombonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 13:07:53   
Naja31
Evo, pa še mi.
stari smo 13 mesecev in pol, zbudimo se sigurno 4x na noč.

Čakamo na kakšen pameten predlog!!!! user posted image
Pa ne : pusti jokati

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 13:30:14   
katarinam
No hvala vsemuser posted image , sem pa mislila, da imamo samo pri nas te probleme -> user posted image stara skoraj 13 mesecev, pa še vedno dojiva 3-4x na noč. Flaše nočeuser posted image , tako, da to ne pomaga. Imam resen problem, kako nehati dojiti in kdaj, če ji pa flaša ne gre in ne gre v račun, lakotouser posted image pa morava ponoči nekako potešiti brez resnega bujenja. Flašo takoj vrže proč oziroma se z njo igra. Če katera ve za kak "recept" ji bom ZELO hvaležnauser posted image .

LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 14:34:00   
soncicaT
Nocem bit pametna, ampak kaj če bi jim zvečer probale dat kej bolj gostega za jest mogoče..user posted image  ker če jedo po 3x, 4x na noč, so po moje lačni..user posted image

Če pa niso lačni potem pa se hočjo cartat..user posted image

En tak mimo nasvet...obrnite njihove posteljice proti S in poročajte če bo kaj pomagalo, pa stran od vtičnic, televizije, računalnika, el ur, vse kar seva.


Ne bote verjele, ampak to ful vpliva, otroci so še pa bolj senzibilni.

Aja lahko se pa zbujajo tudi zarad šraufanja...ali pa so enostavno naspani...odvisno kolk čez dan spijo..user posted image

Mojega sicer komaj dvomesečnika ful utrudi kaka 10-minutna kopel, in ZAENKRAT spi od 10h do nekje 4h zjutraj, je pa res da bogve kako bo pr 8h,9h muser posted image .

Lepo spanje želim!user posted image

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 24.5.2006 14:39:27 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 14:38:44   
Dadi
Naš razgrajač je star 8 mesecev in se zbuja po 3-4 krat na noč. Tudi sama se sprašujem zakaj. Pri 6 mesecih sem mu začela zvečer dajati gosto kašico ker sem mislila da je lačen. pa ni to. Zgleda da se crklja. Zdaj ga bova poskušala dati v večjo posteljico in spat v drugo sobo(k sestrici) in bomo potem videli kako bo.  Ah ja...hrepenim za nočmi ki bi jih prespala.......

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
24.5.2006 14:52:21   
pety78
Naš je od rojstva lepo spal, zbujal se je 1x na noč, da je jedel. Cca 2 meseca nazaj se je pa začel zbujat pogosteje. Hrane mu ne dajem, ampak samo dudo in zaspi nazaj. Sam kaj, ko je to tudi večkrat na noč. Sem pa že obrnila posteljo, ga manj oblekla, drug kovtrček, mu dala povštrček pod glavo, ponoči malo čaja, gosto hrano, ....uf! Pa nič ne pomaga. user posted image  No, včasih se zbudi ob cca polnoči, potem pa do kakih šestih mir. Aja, star bo pa 8 mesecev. In vse pogosteje ga najdem na trebuščku. On lepo kravce pase ponoči, kod da jih čez dan ne dovolj. user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
25.5.2006 9:05:30   
katarinam
Hvala za nasvetuser posted image , toda probali smo že vse omenjeno - zvečer imamo močno večerjo in še dojenje, dali smo jo v večjo posteljo, ni blizu vtičnic... Sprva je spala v svoji posteljici, pa se je zbujala in dvigovala in nato klepetala ali jokalauser posted image ... nato sva jo dala v svojo posteljo, tako da se ne zbudi popolnoma (lažje zaspi nazaj), le malo pojoka in nato dojiva. Če jo hočem odpraviti z dudo, dudo zabriše proč in glasno protestirauser posted image . Bomo pač potrpeli do kakega 4 letauser posted image (okvirne izkušnje drugih mam). Se mi zdi oz. iz vseh pogovorov, nasvetov, ... sem pač razbrala da "recepta ni"user posted image . Nekateri otroci pač spijo celo noč od začetka nekateri pa ne, to ni odvisno niti od tega koliko spijo podnevi (ker neko obdobje celo velja, več spi podnevi, več spi ponoči in komaj ko to osvojiš, že spremeni ritem....), ali koliko jih zmatraš (kopanje jo še bolj razživi in potem še pol do eno uro skače po postelji oz. uganja razne traparije, le da ni treba spati). Jaz razmišljam tako - samo slabe šest let bo čisto "frej", potem pa se že začne šola.... Ma ne bo me konc, če se teh 5-6 let ponoči, pa tudi če do 4x, crkljavauser posted image . Saj si na vsake toliko časa srčno zaželim prespati celo noč brez bujenja... Ampak takih noči bo še dosti, saj upam, da imam še veliko let pred sabo.

LP

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
25.5.2006 12:52:20   
Ninica
Naša nam je delala ponoči tudi takšne scene, da se je znala zbuditi tudi 10x, pa samo ziza je pomagala, da je nazaj zaspala, pa še spala je med nama tako, da si lahko predstavljate kakše noči so bile touser posted image . Groza! Se kar nerada spominjam nazaj. Potem smo  se pa odločili, da bomo nehali z dojenjem (malo smo se jokcali in cartali, vendar je bilo hitro bolje). No in od takrat, ko smo se nehali dojiti spimo celo noč. Vode ji nikoli ne dajem, ker nikoli ni želela vzeti stekleničke.
Tako, da zdaj spimouser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu katarinam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
25.5.2006 16:25:32   
tina104
Ninica, lahko malo bolj opišeš, kako ste to izvajali? Pustili jokat ali kaj? Pa kako dolgo je trajalo, da ste ga odvadili nočnega dojenja?

Meni v bistvu sploh ni tako naporno to nočno zbujanje zdaj, ko hitro nazaj zaspi, pa med nama spi, ampak rada bi ga odvadila dojenja ponoči, ker je že tako predebel.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
26.5.2006 21:00:33   
Rubin.
Finta ni v tem, da je user posted image  lačen ali žejen, saj naj bi že 6-mesečnik vzdržal 12 ur brez hrane, finta je da naše zlate bebice ne znajo nazaj zaspati, ko se zbudijo. Vsi se ponoči nekako zbujamo, se premetavamo, obračamo in zaspimo nazaj. Razlog zakaj pa ne znajo zaspati nazaj pa je večinoma v tem kako jih uspavamo. Mislim, da nobena mama, ki uspava dojenčka tako, da ko je napol zaspan ga položi v posteljo, nima teh problemov, saj kolikor jih jaz poznam. Pri meni je bil ta način takšen, da sem jo uspavala z dojenjem in tako, ko se je ponoči prebudila, se je hotela dojiti, da je lahko zaspala nazaj. Zato pa tudi user posted image  začnejo spat, ko jih nehamo dojiti. Jaz jo sicer še vedno dojim, ampak sem se pričela držati Pantleyeve metode, tako da vzdrži brez dojenja od 19h pa do 5h zjutraj. Kar je tudi nekaj. Kako pa ukinit še ono dojenje ob 5h, pa je tudi zame uganka.
Imamo pa sedaj drug problem. Ko se zdrami je takoj na vseh štirih in že sedi, pa se vstajamo spet 2x na noč, da jo nazaj položim in spi dalje. Kako pa naj to rešim? Stara je 10 mesecev.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
27.5.2006 14:41:54   
Ninica
Mi smo to naredili tako, da sva jo ponoči, ko se je zbudia vzeli v najino posteljo in jo pač malo pocartala, čeprav je skoraj pižamo z mene strgala, ko je hotela pač zizo. Potem se  je drla in ko je videla, da res ne bo nič in ko tudi voda ni zalegla je kar obupala (po 5 min in ni bilo tako hudo, bolj protestno) in je bila zadovoljna s tem, da je lahko vsaj v najini postelji, seveda je pa spala skoraj na meniuser posted image

Smo pa pred tem že ukinili dojenje podnevi, dojili pa smo se samo zjutraj in zvečer, nato smo pa še sčasoma prekini zvečer in zjutraj...tako da se je tako dojenje končalouser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 11:13:12   
makica
Jaz sem prebrala skoraj vso razpoložljivo literaturo, da bi jo odvadila nočnega dojenja. Sprobala sem od vode, čaja, da bi jo s božanjem uspavala,... No in rešili smo ta problem tako, da sem jo prenehala dojiti, z možev sva šla spat v drugo sobo, okrog sebe pa ima 5 dud in ko se zbudi si eno vzame in zaspi nazaj. Namesto nočnega dojenja sem ji dala flašo adaptiranega mleka. Bunila se je 2 noči potem pa se je vdala. Tako sem ji 14 dni 1x ponoči pripravila flašo. Potem pa je še to spustila. Zdaj spi od 20 - 9. Včasih ob 7-ih zjutraj spije še flašo.



(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 11:33:28   
Seven*
Ninica, a ni skoda da ste morali na racun spanja prekiniti dojenje?

Jaz ze dve leti ne spim, ampak z glavo skozi zid pa tudi ne bom sla. Pocasi. Zdaj smo se naucili, da znamo zaspati sami. V prvi rundi spimo do cca polnoci, potem se zbudimo se cca 2x. Nekega strasnega jokanja ne mislim prakticirat, dude nima, flase tudi ne.

Ce bi se zbudila 1x pomojem sploh nebi vec opazla, da se zbudi. Se prehitro bodo zrastli. Ponoci se stisnema, podojiva in spiva naprej. Sem opazila, da ocitno nocno dojenje rabi, cetudi poje veliko cez dan. Nocna plenica je namrec nabita in pogosto celo spusti.

Vsak otrok je drugacen. Pritisk na mamice glede vseh stvari pa prevelik. Pridnost otroka se meri s tem ce ponoci spi, dobro je in se zna sam igrati. Dejstvo pa je, da to ne pase v vse karakterje otrok. Mamice, ne pricakovati, da bodo vasi otroci po nekem kalupu. Ko se boste enkrat sprijaznile, da so otroci drugacni, da eni spijo cele noci, drugi se pa do cetrtega leta zbujajo, brez razloga, se boste tudi same dosti bolje pocutile.

Pri meni najbolje pali rek: "Bo ze, se prehitro bo prisel cas, ko se ne bomo mogli stiskati.."

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 12:52:32   
Ninica
Seven ni bilo samo zaradi spanja, pozabila sem omenit, da je bilo tudi zaradi mojega zdravja najboljše tako.  Zdravnica mi je svetovala, da naj preneham, ker sem od dojenja preveč shujšala in da je eno leto otroku čisto dovolj. Me pa nič ne moti in mi ni nič čudnega, če se otrok doji še pri 2 letih. To je stvar vsake mamice in otroka. Moj otrok pa zaradi odstavitve niti ni trpel, ker smo se postopno odvajali 3 mesece. Tako, da je bilo veliko lažje tako meni kot otroku, lahko povem, da brez večjih problemovuser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 13:09:48   
Seven*
Aha.. No to je pa cisto druga pesem. Glavno da ste zdaj postimali zadeve. Lepo spanje mamici in dojencku! user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 13:47:54   
Dashenka
No, še nekaj glede nočnega hranjenja oz. pitja česarkoli, kar ni voda.

Prejšnji teden sem bila s hčerko pri otroški zobozdravnici. Uvodnemu, skupinskemu  predavanju, je sledil pregled (btw, bili smo pohvaljeni za strašno lepe zobke[sm=smiley20.gif" border="0">).

Zobodravnica je zbrano občinstvo (mame z otročki) seznanila na kratko s splošnimi zadevami glede higiene ust (zobne krtačke, zobne paste, kako otroka shecat, da ne protestira, flour da ali ne, itd).

Večino časa pa je posvetila nočnemu hranjenju in pitju. Če želite, da bo imel otrok zdrave zobe brez (ne le zobem, pač pe celotnemu organizmu zelo škodljivega) kariesa, potem je nočno pitje čajov in mleka po steklenički je PREPOVEDANO. Prav tako PREPOVEDANO dojenje.

Zanimivo je to, da tudi nesladkani čaj niso popolnoma nedolžni, saj prav tako zaradi svoje kislosti (na primer šipkov čaj) povzročajo karies.

Edina tekočina, ki je dovoljena po zadnjem večernem umivanju zob, je voda.

Potem je ena mama (ki je v enournem skupinskem predavanju dvakrat podojila svojo 2 letno hči<img src="http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif]), vprašala, kaj pa dojenje, češ, da prvič sliši, da je dojenje lahko tudi zdravju škodljivo?
Odgovor se je glasil, da je materično mleko še posebej slabo za zobe  in da je nočno dojenje otroka z zobmi sprejemljivo le v primeru, da mu po vsakem podoju umijete zobe s ščetko in zobno pasto. Zobozdravnica je tej mamici tudi prav nič nežno povedala, da je crkjanje otroka z dojko približno tako "dobro" za zobe, kot da bi otrok cel dan imel po malem v ustih liziko.

Po končanem uvodnem delu pa so sledili še individualni pregledi v ambulanti. S hčerko sva bili na vrsti za omejeno mamico z dvoletnico. Iz ambulante sta prišli prav poklapani, no prvzaprav je bil poklapana le mamica, saj ima hčerka že prece napredovan karies, tako da so ju morali naročit na vrtanje in plombiranjeuser posted image .





(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 14:36:30   
Seven*
Od dojenja ima karies tamala? Ja pomojem tudi. Zato so pa vsi afriski otroci in eskimi skrbasti. Sploh ob naprednih eskimskih zobnih hcetkah in pastah za zobe z ekstra dodatkom fluora. user posted image

Karies je splet vsega. Dednih predispozicij, nacina prehranjevanja in higiene. Mariskateri zobozdravnik prizna, da se lahko stars se nevemkako trudi, pa bo ob "slabi genetiki" otrok imel karies.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 14:39:33   
Dadi
Se podpišem pod post od seven. Je res odvisno od vseh treh dejavnikov.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 14:50:02   
Seven*
Navajam..:

Dojenih otrok ni treba hraniti po steklenički, kar pomembno zmanjša verjetnost razvoja ťstekleničnega kariesaŤ. Karies zgodnjega otroštva pa se pojavlja tudi pri dojenih otrocih, in sicer predvsem pri tistih, ki spijo pri materi in so dojeni, kadar koli si želijo, tudi ko imajo že izrasle zobe. Čeprav materino mleko vsebuje minerale in nekatere beljakovine, ki delujejo zaščitno proti kariesu, je treba upoštevati, da vsebuje tudi sladkorje, predvsem laktozo oziroma mlečni sladkor. Ta je med enostavnimi sladkorji sicer najmanj kariogen, kljub temu pa lahko v neugodnih pogojih – ob prisotnosti številnih bakterij in odsotnosti fluoridov – pripomore k razvoju kariesa. Dolgotrajno dojenje, predvsem dojenje ponoči, je torej povezano z večjim tveganjem za karies, na razvoj te bolezni pa hkrati vplivajo drugi dejavniki. Strokovnjaki, ki so raziskovali te vplive, trdijo, da z zobozdravstvenega stališča ni treba odsvetovati dolgotrajnega dojenja, če se izvajajo preventivni ukrepi proti kariesu: dobra ustna higiena, takoj ko izrastejo prvi zobje, primeren vnos fluoridov in omejevanje števila obrokov z ogljikovimi hidrati.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 14:54:52   
Dashenka
Res so gnili zobje rezultat vseh treh dejavnikov. S tem se absolutno strinjam.
In ker na genetsko zasnovo žal ne moremo vplivat, sta še toliko bolj  pomembi ustrezna prehrana (primerna starosti otroka!) ter higiena ust.

Izgovor, da ima otrok gnile zobe zaradi slabe genetske zasnove, je pomilovanja vreden. Za zdravje zob so izključno odgovorni starši!

Karisu pri dvoletniku, bi se z ustreznim načinom prehranjevanja in higieno zob po zadnjem obroku pred spanjem, pri še tako slabi genetski zasnovi zgotovo dalo izogniti.

Sicer pa je karies bolezen nerazvitega in revnega sveta.
Skandinavski otroku ga pač nimajo, pa je tudi pri njih genetska zasnova porazdeljena z Gaussovo krivuljo.


(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 15:13:09   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

....Dolgotrajno dojenje, predvsem dojenje ponoči, je torej povezano z večjim tveganjem za karies, na razvoj te bolezni pa hkrati vplivajo drugi dejavniki. Strokovnjaki, ki so raziskovali te vplive, trdijo, da z zobozdravstvenega stališča ni treba odsvetovati dolgotrajnega dojenja, če se izvajajo preventivni ukrepi proti kariesu: dobra ustna higiena, takoj ko izrastejo prvi zobje, primeren vnos fluoridov in omejevanje števila obrokov z ogljikovimi hidrati



Upam, da je vsem jasno, da ustrezna ustna higiena pomeni, da človek (otrok ali odrasel) po večernem umivanju zob do naslednjega jutra ne zaužije več nobene hrane, niti pijače.
Še najmanj pa pijačo, ki vsebuje enostavne sladkorje (mleko, sladkan čaj, itd).

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nočno zbujanje, ziza, voda
29.5.2006 19:31:05   
N30
Naš user posted image  je tudi star 9 mesec in 3 dni, pa se mi je to noč zbudil najmanj 10x. Naporno!!! Do sedaj se je samo enkrat zgodilo, da mi je spal od 19.30 do 03.30. Sem mislila, da sem zadela na lotuuser posted image . Ne vem kaj mu naj. Jaz mu ponoči dam čaj ali pa dudo. Dojiva pa se ne več od 6. meseca. Mogoče ga mučijo zobki, ker še nobenega nima. Kaj hočemo? Eh, enkrat bomo že spale. Lp

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?