|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno mleko?
11.6.2006 10:53:42   
puncica
Naš mali je star šele 1 mesec ampak čist razdrekan je, lahko vsake pol ure al pa tud 4 ure nič. Ponavadi pa na 2-2,5 ure.
Zanima me, če lahko kaj naredim da bi imela bol kvalitetno-hranljivo mleko? IN če je res, da če skoraj nič ne ješ oz, bol malo (pač ni časauser posted image )in piješ na hektolitre vode in čaja (4-5 litrov) da imaš pač bol nekvalitetno mleko, ga je pa veliko - samo za odžejat in posledično je otrok prej lačen.user posted image

Hvala


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 11:07:40   
tinkamiška
Hojla punčica!

Jst mislim, da se mleko dela gelde na poterbe tvojegauser posted image , tudi kar se kvalitete tiče. Jst nisem mela ravno najbolj kvalitene prehrane, pa se je Iza prav fino redila samo z dojenjem. Sem morala veliko stvari izločit iz svoje prehrane, ker je Izo vse zvijalo in sem jedla bolj ali manj enolično hrano, skoraj nič sadja, mlečnih izdelkov,...

Se je pa Iza dojila tudi brez kakršnegakoli reda, pa mislim, da to ni bilo odvisno od kvalitete mleka, ampak od njenih potreb, včasih je bila bolj žejna, pa se je dojila bolj pogosto, pa včasih se je crtkljala, včasih je bila bolj utrujena, pa je jedla na daljše obdobje,...važno je, da lepo napreduje v teži in rasti, red si bo že sam izoblikoval.

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 11:16:13   
cmokec
Puncica,a ti bi se kar rada sedaj hujšala? MENI

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 11:17:24   
cmokec
Puncica, a ti bi se kar rada sedaj hujsala? Meni se je na mleku poznalo. Hitreje je bila lačna, pa mleka je bilo tudi manj.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 11:30:32   
CIPRESA
Jaz sem po porodu jedla vse kar je bilo na spisku da lahko jem. Res sem pazila da sem dovolj jedla in kvalitetno pa je bilo moje mleko lahko rečem da zaničuser posted image . Imela sem ga komaj vse skupaj za dva obroka na dan pa še po tem mleku je dobil mali neko alergijo, bil je ves pikast tudi v pediatrični kliniki niso imeli pojma kaj je razlog da je mleko tako.  Potem sem morala prekiniti še s tistim ki sem ga sploh imela in na koncu smo pristali na flaši.

Prehrana tudi delno mislim da vpliva na mleko da je bolj hranljivo ampak saj mislim da nekaj pa le poješ čez dan da ne piješ le vode. Da bi bilo vse odvisno od hrane pa pomoje ne drži!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 11:43:25   
mimica
Kolikor vem prehrana ne vpliva na kvaliteto mleka. Res pa je, da lahko začne tebi primanjkovat določenih vitaminov, ki jih telo rabi sedaj več, ko se dela mleko.
Rodila sem mesec dni prehitro in mali je imel samo 2550 g ter 47  cm. Bil je tako zelo drobčken ! Ko sem prišla domov, so me starejše gospe hotle hranit z vsem mogočim, me prepričevale naj pijem ogromno mleka ter da naj jem fajn močno hrano, da se bo mali redil. Jaz pa ne samo, da jih nisem hotela poslušat ( ker sem vedela, da so to le stare vraže ), tudi apetatita nisem imela. Vse kar sem lahko pojedla je bila kako sadje ali zelenjava, sem pa spila na hektolitre vode. Sicer sem se s hrano silila, a mi je šlo kar na bruhanje. Bala sem se, da mali mogoče ne dobi dovolj. No, ko smo imeli drugo posvetovalnico, so naju skoraj vrgli na dieto, ker se je mali ful zredil. V štirih mesecih je dohitel z kg svoje vrstnike. Pa da ne bo pomote, jedel mi je na vsake 3. ure in prva dva meseca 100ml -120 ml ( vem, ker sem si mleko prva 2.meseca črpala ).
Jaz mislim, da ne rabiš skrbt za user posted image , saj dobi dovolj. Poskrbi pa za sebe, da boš jedla KVALITETNO, če že ne moreš redno, saj lahko začne tebi primanjkovat določenih vitaminov. Pa ne skrbi preveč, tvoj user posted image  je s tvojim mlekom več kot zadovoljen.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 11:46:47   
SaaS
V porodnišnici je sestra razlagala, da mleko je v vsakem primeru dobro in kavlitetno. Tudi če ti zaužiješ bolj malo vitaminov in podobnih reči, se zato še vedno tvori dobro mleko, ki ga mali potrebuje. Ti in tvoje telo sta potem tista, ki čutita pomankanje teh vitaminov, mineralov in drugih hranljivih stvari...
Je pa mogoče v tem problem, da imaš veliko mleka. Mleko, ki najprej teče ven je redko in za odžejat. Mleko proti koncu pa je bolj gosto, hranljivo in nasitno. Če sine spije na vsaki dojki malo in na nobeni do konca, potem sploh ne pride do tistega gostega mleka. in je mogoče zato hitreje spet lačen. Zato so mene opozarjali, naj vedno spije iz ene do konca in potem na drugo. Če pa vsakič samo iz ene in tu do konca pa tudi v redu, če je sit. Pa še za tvorjenje mleka, je pomembno, da vedno dojko izprazni do konca.
In tudi to mi je patronažna rekla, da če je otrok buden in se pomožnosti dere, je veliko hitreje lačen, kot če spi. Saj verjetno več "pokuri" takrat.
Jaz imam dobra dva tedna starega sina (enega pa 19 mesecev) in se dojiva včasih na 4 ure, včasih na uro in pol. No, na pol ure mu res ne dajem... Pri prvem sem se veliko bolj obremenjevala s tem dojenjem, zdaj gre vse skupaj malo lažje, bolj znam prisluhnit malemu...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 20:15:40   
eya
Tinkamiška-a si že začela z normalno prehrano? Našega user posted image  je tudi vsak večer noro zvijalo, pa sem najprej opustila sveže sadje in zelenjavo, nato pa še mlečne izdelke in zdaj je čisto brez krčev (že trkam na les). Mislim pa postopoma začeti jesti "prepovedane" stvari, ko bo dopolnil 3 mesece, ko naj bi se kolike nehale. Me zanima, kako je šlo tebi?

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
11.6.2006 20:51:59   
lelaval
Na količino mleka vpliva količina zaužite tekočine. Hrana le delno vpliva, saj se kvaliteta mleka dela tudi iz zalog, ki smo si jih nabrale z nosečnostjo, zato tudi pravijo, da lažje shujšamo, če dojimo. Pa sekirat in obremenjevat se ne smeš. Jaz se po 6 mesecih, ko sem ji začela dodajat, začela s shujševalno, pa se na mleku ninič poznalo. Pa tudi prvega pol leta nisem takorekoč nikoli večerjala, pila le vodo in gledala, da ne jem preveč, pa se je ful redila.
Sem pa opazila, da je imela določena obdobja, ko se je hotela na krajši čas hranit (tudi ponoči, pa mi je 4 mesece - od rojstva spala celo noč). A, če le dojiš, ni problem. Pristaviš, pa je. Saj bo minilo. Pa uspešno dojenje še naprej.
Jaz sem še najmanj težav z dojenjem imela pri tretjem otroku - in tudi najdlje jo dojim (12 mesecev in se še dojiva user posted image ).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
12.6.2006 10:54:38   
puncica
Hvala punce, bomo vidl kako bo šlo naprej. user posted image Je pa zanimivo, da enkrat bi jedel vsako uro, drugič pa spi tud po 4 ure, pa ni nič lačen, potem pa komi trofi bradavico, ko je tako neučakanuser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
12.6.2006 13:53:37   
Anonimen
Sama sem od prvega meseca naprej jedla "normalne", običajne količine hrane.

Bolj kot sam količinski vnos hrane se mi zdi pomembno, da je prehrana redna, kuhana, pripravljena iz svežih sestavin. 

Pa da si spočita, sproščena in dobro razpoložena.
In kakšen kozarec piva tudi ne škodi, če ga imaš rada user posted image   user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
13.6.2006 6:05:18   
Eviii
naš dejan ima tri mesce in pol. zdravnica mi je toplo priporočila, da ga čez poletje polno dojim (vsaj do septembra, ko bo star 6 mesecev). to pa zato, ker se mleko v vročih dneh spremeni. otrok namreč ne sme dehidrirat (to je res najhuje zanj). sem tudi sama to opazla. včasih je samo 5 minut (je bolj žejen ko lačen), včasih ga imam pa na joški tudi pol ure in več. ga kar pustim, da narekuje svoj tempo. večinoma čez dan je na 2 uri, je pa začel zadnje čase manjkrat jest (en obrok včasih spusti), ampak dlje časa. koliko poje, pa nimam pojma, ker samo dojim.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
13.6.2006 14:37:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Puncica, a ti bi se kar rada sedaj hujsala? Meni se je na mleku poznalo. Hitreje je bila lačna, pa mleka je bilo tudi manj.


Ja, jz sem bila tudi prepričana, da je tekočina tisto, kar najbolj dela mleko. Sem hotela malo hujšat (kombinirat hrano), pa se je takoj poznalo na kvaliteti mleka, kljub temu, da sem veliko pila. Nč, je res treba kvalitetno hrano jesti ala polenta, kosmiči, sir, meso...

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
13.6.2006 17:01:19   
tinkamiška
eya, nisem prej vidla, da me sprašuješ...

mi smo čisto na začetku uvajanja druge hraneuser posted image

glede moje prehrane, sem tudi nekje pri treh mesecih začela z jugurti in mlekom v kavici, raznim sadjem, poskusila sem tudi svinjsko meso, pa šele sedaj pri dobrih 5 mesecih lahko pojem kak nemasten kotlet. zadnjič sem pila 100%ananasov sok, pa je imela po kakanju čisto pikasto ritko. ko sem pa jedla jagode, je blo pa vse vredu. poskušem in opazujemuser posted image

lp,
tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
14.6.2006 12:23:08   
neja
Tudi Karmen na MON-u je rekla, da lahko najbolj podhranjena mamica dobro nahrani svojega otroka, saj otrok črpa iz njenega telesa in bo potem vse to mamici manjkalo, ne dojenčku. LPuser posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Malo hrane, veliko vode - nekvalitetno ml...
14.6.2006 12:28:00   
puncica
Ja no glede na to, da večinma pijem čaje in vodo, pa da jem tu pa tam, pa ne zato da bi hujšala user posted image pač ni časa (ko imaš dva otroka sploh), se je naš tamal čist ok zredil (1,3 kile v enem mescu in 3 cm), torej mora bit mleko tud dost hranjivo. Bomo pa probal mal bol kvalitetno jest, če bo šlouser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu neja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?