|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 14:05:31   
trdozimc
Mene pa zanima, glede na to, da našemu 5-mesečniku kožica ne gre čez glavico in glede na to, da so mnenja pediatrov glede tega TAKOOOOO zelo deljena;
kolikim fantkom je kožica, ki najprej sploh ni šla nikamor in ki je niste same ''pomagale'' vlečt dol, šla sama nazaj in kdaj?
Uzivajte v nižjih temperaturah, ker bo trajalo baje samo še do pojutrišnjem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 14:11:11   
srki
Mogoče bi bilo dobro, če bi tole vprašanje prenesla kar na debato, ki je že odprta, mislim da bodo nekateri kar malo hudi, ker si isto temo odprla še enkrat.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 18:09:22   
hariba
Mojemu starejšemu ni šlo brez operacije, tamalemu je pa kirurg pri treh letih na pregledu potegnil, močno je zatulil, a od takrat gre.
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 20:07:07   
TONČI.
Pri mojem 8 m tud ne gre čez glavco. Tud ne upam preveč dol potegent, ker je imel zadnjič potem tako kožico kot bi mu žilca počla.user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 21:39:31   
trdozimc
Srki najprej: meni se ne zdi, da bi komu temo ukradla, ker je nekoliko drugačen problem - če pa se kdo počuti užaljenega, lahko sam pove, jaz pa se opravičujem.
Drugič: hvala za odgovore, ker zgleda, da se bova morala potruditi z vlečenjem kožice. Meni se je enako naredilo, da ko sem mu vlekla je potal vrh kožice rdeč in zdi se mi, da user posted image  ni preveč všeč. Bova vseeno vztrajala. user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 21:51:54   
BlankaT
Pri nas je bilo podobno, mu tudi kožica ni šla preko. Pa ga je pri 3 letih poslal k urologu, ki mu je kožico lepo potegnil preko, mu z dolgom palčkom popucal pod kožico. Vendar je bil tamali trmast in si ni pustil vleči kožice preko in ker smo mamice sramežljive, atiji pa nimajo časa, ga je pri 5 letih ponovno poslal k urologu, ki je ponovno potegnil kožico preko, ker je rekel, da ni potrebna operacija in sedaj je fant že velik in "bolj pameten" in ve kaj ga čaka, če si ne bo redno vlekel kožice pri umivanju dol in sedaj ni več problemov user posted image user posted image user posted image user posted image . Tako, da nič bat, se bo vse lepo uredilo, v kolikor pa se ne bo, pa ti svetujem, da gre čim prej na operacijo, ker po operaciji težko lula in bolj kot je velik, bolj so trmasti in sramežljivi in težje je.

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
3.7.2006 21:56:40   
Anonimen
Moj je imel tudi na enem koncu priraščeno (sicer ne da bi jaz to vedela). Jaz sem vse skupaj pustila čisto pri miru. Ko smo pri dobrem letu bili na pregledu pri urologu (zaradi ene druge zadeve), mu je ta kožico na hitro dol potegnil, malček je jokal in plezal po meni, ko je lulal, še kakšna dva do tri dni, potem pa je bilo v redu.
Jaz bi pustila pri miru.

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
4.7.2006 13:46:53   
srki
Tonči, saj nisem rekla, da si temo komu ukradla. To sem napisala samo zato, ker se je enkrat meni zgodilo, da sta bili dve podobni temi odprti, pa so jo potem zbrisali, češ da ne rabi bit dveh podobnih tem.

Pa sori, če sem te užalila!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
4.7.2006 13:48:16   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Tonči, saj nisem rekla, da si temo komu ukradla. To sem napisala samo zato, ker se je enkrat meni zgodilo, da sta bili dve podobni temi odprti, pa so jo potem zbrisali, češ da ne rabi bit dveh podobnih tem.

Pa sori, če sem te užalila!


Sem mislila Trdozimc, ne Tonči.

Ah, se vidi da sem danes nasploh vsa čudna.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
5.7.2006 6:45:58   
simone
Stari smo 2 leti, kožice še ne potegnemo cele čez, samo ko mu potegnem se razširi - a je pri vas tudi tako, ali se nič ne razširi, ko potegnete. To sprašujem, da vem a, delamo paniko pri pediatru a ne?. Hvala za odgovor

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: No pa še enkrat kožica na lulčku
5.7.2006 21:33:59   
trdozimc
Srki ni panike. Sploh nisem vedela, da to naredijo, če sta dve podobni temi. Saj sem potem videla, da se je tudi druga tema obrnila v to smer. Sorry!!!!

Našemu se kožica tudi na vrhu razširi in pediatrinja mu jo je uspela celo potegniti en centi dol (ne vem zakaj meni ne rata) in nam je potem rekla, da jo moramo po kopanju (ko se zmehča) vleči narahlo dol - v glavnem meni ne rata in zadnjič, ko sem jo hotela malo bolj močno, je bil občutek, kot da se je nekaj malo strgalo, potem pa je imel vrh rdeč, sem mu namazala z Bepantenom in ni več rdeče, a dol tudi ne gre. Naš je star šele pet mesecev in upam, da se bo kaj porihtalo, saj ga res ne bi rada dala obrezat (njegov ati namreč je).

Se pa mnenja tako razhajajo - zato sem tudi postavila začetno vprašanje, saj me zanima, kako je to v praksi. Teoretično naj bi bila kožica zaščita penisa in naj se ne bi vlekla dol, ker je zraščena s penisom s tanko plastjo celic, ki odmrejo nekje do cca. 5 leta in takrat gre kožica dol - ampak saj pravim, to je teorija, pediatri imajo pa vsak svojo in patronažne tudi.


(odgovor članu simone)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?