|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pozornost za ravnateljico?
6.7.2006 9:06:31   
sarazan
Punce, jaz sem se že odkar sem zanosila pa do včeraj sekirala, kam bom dala otroka v varstvo. Ker smo dobro situirani, nismo imeli prav nič olajševalnih okoliščin, da bi imel otrok prednost. Vlogo sem oddala 2 meseca pred rojstvom otroka, pa še sredi leta (januarja) gre moja punčka v varstvo, kar je čist nemogoče v tem našem sistemu, ker se septembra napolnejo skupine. Iskala sem tudi privat kakšno gospo, samo meni je tako grozno neznancu dati otročka, saj slišiš vse mogoče.
Skratka na glavo sem se postavljala, da bi nam kaj uspelo najti.

V vrtcu, ki smo si ga želeli, so nas zavrnili - 39. na listi, 28 so jih sprejeli. No, včeraj pa me kliče ravnateljica tega vrtca in mi pove, da ima mesto za našo punco in lahko pridem podpisat pogodbo.
Tako sem bila presenečena, da sem vprašala samo, kdaj naj pridem, pa sploh nisem vprašala, kako je mesto zrihtala.

Ker sem res ful vesela, bi rada ravnateljici nesla eno pozornost za "rešitev naše krize". Se vam zdi to primerno, ali sem s tem vsiljiva in bo mislila, da jo podkupujem ali kaj podobnega?
Hvala za nasvet.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pozornost za ravnateljico?
6.7.2006 9:56:36   
Anonimen
Neee, z lahkoto neseš kaj, zakaj pa ne bi izrazila veselja, ki ga čutiš. Ampak seveda kakšno malenkost, kakšno rožico mogoče.

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pozornost za ravnateljico?
6.7.2006 10:17:27   
clea
Ja jaz tut predlagam rožico!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pozornost za ravnateljico?
6.7.2006 11:10:03   
BLAŽIKA
Kakšna rožica bo vredu.user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pozornost za ravnateljico?
6.7.2006 15:43:12   
Naja30
Ja, rožica bo ok. Kar je več, bo res zgledalo vsiljivo.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pozornost za ravnateljico?
8.7.2006 16:47:08   
joma
Lepo, da si dobila mesto. Me pa skrbi, če resno misliš, da je ravnateljica mesto "zrihtala?" Na tem forumu pogosto opozarjamo na nepravilnosti v vrtcih in ta je res huda. Vrtec mora imeti javno dostopen pravilnik o sprejemu otrok, z vsemi kriteriji in točkami, ki ga potrdi svet zavoda. Če je več prijav, kot je prostih mest, o sprejemu odloča komisija, o tem se hrani tudi zapisnik. Če je šla ravnateljica mimo tega, mora imeti tehten razlog za to in si res zasluži "rožico." Druga možnost pa je, da si glede na pravočasno vlogo prišla na vrsto. Na prvem izboru so ti določili mesto na čakalni listi. Tisti, ki so dobili pozitiven odgovor, se mnogokrat premislijo, ker pogosto oddajo vlogo v več vrtcev, zraven pa je v igri še babica ali kdo drug. Tako je po prvem izboru precejšen osip, je pa mamljivo staršem povedati tako, da je kot po čudežu dobil mesto. Pa še to: v nobenem pravilniku nisem zasledila, da bi dobro situirana družina bila kriterij. Res je, da imajo prednost socialno ogrožene družine, ki jim da priporočilo center za socialno delo, kar je nad tem pragom, je izenačeno.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pozornost za ravnateljico?
8.7.2006 22:10:00   
sarazan
No, saj bom v ponedeljek izvedela, kako smo do mesta prišli. Zelo sem bila presenečena, ker sem slišala, da je za ta vrtec res naval in vsi hočejo tja.
Mislim/upam, da je res pravočasna vloga in odjava otrok v vrsti pred nami razlog za naše sprejetje. Ne bi rada, da se kaj zakomplicira user posted image .

Smo pa bili zavrnjeni zato, ker nismo zbrali popolnoma nič "olajševalnih" pik pri prednostnem seznamu. Bilo je okoli 10 postavk različno ovrednotenih. Točke so nabirale tiste mamice, ki so samohranilke, ki nimajo preživnine, ki so študentke, ki živijo blizu ali hodijo blizu v službo, ki nimajo rednih dohodkov,... Sem že pozabila, kaj vse, so pa res bili razlogi socialnega tipa. Mi smo pa s tega vidika "nesocialni" - sem malo čudno tole napisala, ampak upam, da razumete, kaj hočem povedat. 

Sem pa že kupila eno lepo vijolico in jo bom nesla, tudi če je vse po predpisih in nam je morala po pravilniku ponuditi mesto. Meni je s klicem polepšala ne samo dan, ampak cel porodniški dopust.

(odgovor članu joma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pozornost za ravnateljico?
10.7.2006 13:29:19   
sarazan
user posted image  Podpisala sem pogodbo in moj porodniški dopust je postal 100x lepši, ker ni več skrbi, kam z otrokom po 1 letu.

Kako smo prišli do mesta....
Ravnateljica je delala po predpisih! Za nas je naredila edino to, da je vsem staršem v vrsti pred nami ponudila za njih ugodnejšo varianto (ker so imeli tudi prošnje za druge enote istega vrtca), če se niso že sami premislili, in tako prišla do prostega mesta. Torej, nikogar nismo nepravično prehiteli ali izrinili.

Rožice je bila pa tudi zelooo vesela. Hvala za nasvet. user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pozornost za ravnateljico?
10.7.2006 14:14:07   
Anonimen
Sarazan, saj jaz sem tvoje pisanje že takoj tako razumela, da ste pač popolnoma nepričakovano, vendar pošteno, prišli do mesta v vrtcu. Saj si tako  napisala. Ker pa ste bili takrat, ko ste dobili negativen odgovor, razočarani, ste bili pač sedaj nenadejane pozitivne spremembe toliko bolj veseli. Pač pomisliš na tistega, ki ti je vso stvar sporočil, da ti je polepšal dan. Normalno. In prav je, da izraziš veselje nad tem, če ga čutiš. Predvsem je to zdravo, za vse. Za vas in za ravnateljico, čeprav in predvsem, ker je ravnala po pravilih. Vsak je kdaj pa kdaj vesel kakšne rožice, tako tisti, ki jo dobi, kot tisti, ki jo lahko da. Lepo.

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?