|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabo sliši
11.7.2006 7:45:03   
Andra
Letos smo bili junija na morju in začela sem opažat, da naš 4 letnik zelo slabo sliši. Če me ni gledal direktno v obraz, sploh ni slišal kaj sem mu rekla. Ko sva hodila na plažo, mi je dostikrat rekel, mami ne slišim, povej bolj glasno. Včasih sem mu kakšno stvar povedala že trikrat, pa mi je rekel, kaj si rekla.
No, zadnji dan je dobil vnetje srednjega in zunanjega ušesa in takoj, ko smo prišli domov, sem ga peljala k zdravniku. Šla sva na čiščenje ušeska, dobila antibiotik in kapljice.
Minilo je 14 dni in naš mali spet skoraj nič ne sliši.... Ne vem več, kaj je to še posledica vnetja ali je vzrok kje drugje?
Povejte mi kakšne so vaše izkušnje, če so imeli vaši otroci vneta ušeska?

Hvala za odgovore in lep dan vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 7:52:06   
Anonimen
Če se vnetja ponavljajo, zna priti do poslabšanja sluha.

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 7:56:12   
Andra
Ne, to je bilo sedaj drugič, da je imel vnetje, ravno zato mi pa ni čisto vse jasno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 8:00:26   
Anonimen
Ja, potem pa ne vem. Je pa možno na morju še malo od vode, ki pride v ušesa, pa če vetrc piha, se tudi slabše sliši. Mogoče razmišljaj v tej smeri.

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 8:17:38   
Marogica
GOvorim iz lastnih izkušenj. Pri vnetju srednejga ušesa se mi je dogajalo, da sem kljub takojšnjemu zdravljenju tudi do mesec dni slabše slišala, vendar se je sluh potem popravil. Je pa res, da vsako tako vnetje lahko doprinese, da se sluh slabša, ni pa nujno. Mogoče bi bilo dobro, da ti pediater napiše kakšno napotnico za ORL(ušesenega), da ti ta specialist kaj več o tem pove.
Pa še to: moj oče je zaradi pogostih vnetij na eno uho oglušel, vendar šele v starosti, kako je pri otrocih pa res ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 8:26:10   
Andra
Tisti dan, ko smo prišli iz morja, sva bila od pediatra takoj napotena na ORL, ki mu je ščistil ušeska in dal zdravila. Očitno bo še enkrat potrebno tja...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 8:51:13   
mika
Kako diha ko spi? a diha na nos ali skoz usta? Jaz sem dihala ponoči vedno skozi usta. Ko sem bila stara 20 let, pa mi je začelo grozno šumeti in piskati v desnem ušesu. Šla sem k ORL in ta je ugotovil, da imam rahlo zvit nos in nisem dobivala dovolj kisika, tako da sem sedaj na desnem ušesu delno naglušnauser posted image .
Na vseh sistematskih pregledih, ko smo poslušali različne frekvence, me noben ni jemal resno in so mislil da je vse ok, jaz pa nisem slišala dobro. Zato se je ORL čudil, kako to da niso ugotovili že prej. Sicer je tudi on mislil, da ni nič resnega in me je prvič kar na hitro odpravil. Prišla sem do te točke, da sploh nisem na to uho slišala. pol je pa zagnal paniko in mi je sluh meril sam. dal mi JE neke tablete in se mi je popravilo, ne slišim pa 100%.

Pri tvojem otroku je čisto možno, da je zaradi vnetega ušesa. Bi pa na tvojem mestu šla nazaj do specialista in mu zatežila.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 9:41:58   
Anonimen
Mogoče se mu je pa spet zamašek naredil. Nekateri imajo tako ušesno maslo, da ne steče ven, pač pa se naredi čep. In izgleda, da je prvič pri vas bilo tako.  Sicer čudno, da bi se v 14 dneh čep ponovno naredil, ampak kaj pa veš. Pri moji sestri se je to, ko je bila otrok, pogosto dogajalo, pa je pozneje samo po sebi minilo.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Slabo sliši
11.7.2006 11:24:03   
srki
Po mojem bi moral imeti večkrat vneta ušesa, da bi lahko vplivalo na sluh, dvakrat se mi ne zdi tako hudo.

Na tvojem mestu bi šla ponovno na ORL in jim tam razložila kako in kaj, naj tudi njega dajo na merjenje, tako kot so tebi, pol bodo pa videli pri čem ste.

Držim pesti, da ni hudega in da se bo vse uredilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?