|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ploskanje
17.7.2006 12:09:48   
Anonimen
Vem, da se ne primerja otroke med sabo. Ampak vseeno, mi ne da miru. Pri 9 mesecih so me na posvetovalnici vprašali, ali že otrok obvlada samostojno ploskanje. In še ni. Ampak moram povedat, da tudi sedaj pri 13.mesecih še samostojno ne ploska. Je pa viden napredek, da nekje pri 8m so bile prstki bolj ko ne v pesti skupaj, sedaj pa jih ima že narazen za ploskanje, ko skupaj ploskava - jaz z njenimi rokamo.
Kdaj so vaši začeli samostojno ploskati? Ker sedaj me pa skrbi, da bi naj že kao pri 9 mesecih, mi pa še pri 13 ne. Ko pa hočem učiti ploskanja, pa ni časa, je treba se plazit oz. hodit in vse druga delat...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ploskanje
17.7.2006 12:21:25   
ivanap
Naš user posted image  je začel ploskati, ko je bil star 11,5 mesecev. Takrat je tudi začel dajati pa-pa in pomahati z rokico. Pa tudi "mama" je začel govoriti brez prestanka (prej samo, ko je hotel kaj izsiliti).

Vse to se je zgodilo tisti teden, ko je šla mama v službo. Ne vem, če je to razlog za vse te nenadne spremembe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ploskanje
17.7.2006 12:27:46   
diva 4
Malecka je začela ploskat pri 8 ih mesecih , mali pa je zdaj star 13 mesecev pa še tudi ne ploska.Meni niso nič rekli , da je to kaj narobe.Eni prej, drugi so pač malo bolj pozni.

(odgovor članu ivanap)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ploskanje
17.7.2006 12:46:30   
srki
Mene nikoli niso vprašali po tem, če otrok sam ploska in prvič slišim kaj takega. Ampak mislim da te ne rabi nič skrbet za to, bo že sam začel.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ploskanje
17.7.2006 13:50:29   
marcela
Mene tudi niso nikoli vprašali in ti iskreno rečeno niti ne znam povedat kdaj so začeli. Spomnim se le, da je ena zdravnica pri devetih mesecih preverjala pincetni prijem z papirčki. Če se sicer normalno razvija bo tudi ploskati pričel.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ploskanje
18.7.2006 1:17:30   
tins
Tko kot si že sama napisala: primerjanje je najslabše. Bistvo je to, da eni znajo nekaj, drugi drugo.
Moja je začela ploskati pri 13.mesecih, hodi pa še vedno ne, tako da...
Pa tud ploskanje se mi ne zdi ne vem kako pomemben razvojni mejnik user posted image , tud če nikoli ne ploska... LP

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ploskanje
18.7.2006 6:26:29   
dory
Totalna bedarija je primerjat otroke med sabo...moj je vse zacel delat precej kasneje kot drugi vrstniki...le shodil je ob letu in govorit je zacel relativno hitro...vse ostalo, kar je motoricnih sposobnosti, ima pa sigurno 4-5m zamika...osvojil je pa vse...sele zej pri skoraj 27m lahko recem, da jih je pocasi ujel...

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?