|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodajanje
20.8.2006 23:05:09   
Enchantress
Lepo pozdravljene!

Imam en problem... Nampreč moja pupa je do zdaj lepo jedla, imela sem mleko, pridobivala je na teži, zdaj se mi pa zadnje dni zdi, da nimam adosti mleka. Sem se trudila, jo matrala da vleče, ampak vseeno ne dobi zadosti.
Zato sem se odločila, da bom šla kupit adaptirano mleko in ji bom en obrok popoldan dodajala. Nevem pa katero mleko naj kupim - Aptamil ziher, ampak nevem katerega... Če bi mi prosim pomagale pri tem...
Mi je pa ful hudo, ker sem se zelo trudila, dojenčica pa tudi, da sva začeli lepo jesti in da je mleko sploh prišlo. Verjetno je krivo tudi sekiranje... Upam, pa da bo mleko spet vlilo kot je treba!
Zanima me pa tudi koliko bi naj spil otrok star mesec in poluser posted image Koliko ml približno  za en obrok?

Lp



_____________________________

Običajno je, da starši skrbijo in vzgajajo svoje otroke, vendar lahko tudi otroci včasih razsvetlijo starše in jim pomagajo pri preoblikovanju.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dodajanje
20.8.2006 23:10:24   
Anonimen
Kako pa veš, da punčka ni dobila dovolj? A kar joka, ne more spat,...., kaj drugega, kar kaže na to, da je lačna ?

Je pa za to starost primerno mleko številka 1. Priporočena količina je označena na embalaži.

(odgovor članu Enchantress)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dodajanje
20.8.2006 23:11:59   
rija
Meni so za dodajanje predlagali mleko, katerokoli, z  oznako HA PRE. Enkica pride v poštev, če otrok je samo adaptirano mleko. Vsaj tako mi je bilo razloženo...
Aja , pa predlagali so mi bebo, ker je baje najboljšeuser posted image

(odgovor članu Enchantress)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dodajanje
20.8.2006 23:27:53   
ma19teja
Živjo!

Midva sva imela podobne težave, vendar mi je babca svetovala, da naj mu raje dodam po vsakem podoju malo (npr. 60 ml vode in 2 merici mleka) samo takrat ko je še lačen in naj ne izpuščam obrokov, ker bo potem še manj mleka. Upoštevala sem nasvet in se mi je obrestovalo. Zdaj mu dodam včasih samo enkrat na dan ali pa sploh ne več. Zelo se pozna, če si živčna in če premalo piješ.

Aja v materinski so nam rekli, da vedno ko začenjaš dodajati ne glede na starost, pričneš vedno z enko in nato postopoma prilagajaš glede na starost otroka.

Ps
Našega Aptamil zapira, Novalac proti krčem - groza ... je vsega zbruhal, zdaj bom probala še Bebo in močno upam, da mu bo ta bolj odgovarjal.

Lp in lepo se crkljajta,
Mateja

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dodajanje
20.8.2006 23:32:17   
ma19teja
Še to : naš je star je 7t in mu dodam 60 ml oz. 90 ml vode + mleko -----po potrebi. Drugače pa mislim, da če je cel obrok pa naj bi pojedel 120ml vode + 4 merice. Piše na škatli, če se ne motim.

lpm

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dodajanje
21.8.2006 7:38:16   
KIRA
če ne joka in drugače ne kaže lahkote, pa lepo pridobiva na teži ima hrane dovolj. nekateri vlečejo samo zato, ker se na ta način crkljajo. če pa nisi sigurna, jipa po podoju ponudi še aptamil 1. količina je pa od otroka do otroka različna.
jaz v mojo taprvo nisem spravla več kot 40 - 60 ml, tadruga pa je ja pa na prišla do 120.

(odgovor članu Enchantress)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dodajanje
21.8.2006 10:00:47   
*Uršula*
Midve sva se tudi ta prvi teden lepo dojili, mleka sem imela čez glavo, pol pa kar čez noč skoraj nič več mleka pa še tist kar sem ga mela je bil čist sama voda. Pol sem ji pa dala aptamil pre- je bruhala, sem probala z novalac proti kolikam- je bla ful zaprta, pol sva probali s comformil - je dobila krče, zdaj sva pa na novalac 1 je pa zakon. Mislim pa da je to katero mleko uporabljati odvisno od vsakega otročka posebej ker vsak drugače prenaša, zato poskusi s katerim misliš da bo dobro, potem se pa prilagajaj otroku. Moja je stara 3 tedne pa poje 100-120 ml na obrok.
Pa še to - meni je pediatrinja v porodnišnici tudi svetovala najprej dojit, potem pa ji ponudit dodatek po vsakem podoju, ker samo tako stimuliraš žleze da proizvajajo mleko - z rednim dojenjem. Ne spuščaj obrokov ker boš ostala brez mleka. Lahko si ga pa še izčrpaš, da boš vidla če imaš mogoče slabo mleko.
lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dodajanje
21.8.2006 11:36:56   
Lara28
Kot so ti napisale predhodnice, dodajaj po podoju.
Tudi mi dodajamo od 6 tedna naprej, spije včasih 50 ml, včasih 150, odvisno. Včasih se cel dan samo dojiva. Star je sedaj tri mesece.
Velja pa pravilo, da dnevno otrok spije količino po formuli kg x 200 in pootem to deliš s številom obrokov. Če ima otrok 4,5 kg, bo spil v enem dnevu ca. 900 ml. In če ima potem recimo 9 obrokov, bo pri vsakem spil 100ml. Ampak če dodajaš k dojenju, potem ne moreš vedet, koliko spije na dojki. Poskusi mu naredit najprej eno količino, recimo 100 ml, nato boš videla, koliko bo spli in mu naslednjič toliko pripravi.
Se mi zdi da je ta količina bolj točna od tistih na škatlah, ko je po mesecih. Ker pri 2 mesecih lahko iam en otrok 3500g, drugi pa 5 kg. In sigurno nimata enakih potreb.
Mi dodajamo Novolac 1 in smo zadovoljni. Aptimil ga je zaprl in še polival je fejst. Zdaj pa je ok.
Pa lep pozdrav!

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dodajanje
21.8.2006 11:49:28   
BlankaT
Si poskusila s čaji,morda pa je žejna. Moja dva sta oba veliko spila čaja,ker imam (predvidevam) dokaj močno in sladko mleko.

Glede na to, pa ti adaptirano mleko ne bo kot osnova, ampak samo kod dodatek, lahko poskusiš z Milumilum, se dobijo tudi samo porcije in ne rabiš kupovati celotne škatle. No pa Aptamil lahko tudi kupiš v DM in Baby centru v vrečkah za 1x uporabo.

Drugače pa se poskušaj čim bolj sprostiti in piti, pa kakšen recept preiskusi, ki smo jih že navale za povečanje mleka. Tisti s sezamom je preiskušen in v 90% deluje.

Pa veliko sreče ti želim user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dodajanje
21.8.2006 16:37:23   
Azzurra
Mi dodajamo po podoju, včasih spije 60, včasih 100, več kot do 120 ne pride. Moram pa priznat, da kar precej poje, saj je v enem mesecu zrastel 10 cm in pridobil 1,5 kg. Koliko dobi od mene, je zame neznanka. Pazim le, da izprazni dojki (kar ni problem), nato dodam. Najprej sem se orientirala po navedbah na škatli, samo se je dogajalo, da je pri meni dobil več, pa smo potem metali proč. Zdaj pa že približno znam ocenit, če sta dojki težki, vem, da bo potem spil manj dodatka, pa mu naredim recimo 60 in če je še lačen, pač naredim še enkrat. Res je brezveze, da mleko ostaja oz. da ga mečeš proč, še slabše pa je otroka silit z dodatkom, če se je že z dojenjem kolikor toliko najedel. Saj s časom boš že ugotovila.

Kar se tiče sezama, škoda ker spadam v tistih 10 %, ki jim ne pomaga user posted image




_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Kako se razumeš s taščo?
Naša črtica koraka



zelo dobro (28%)

kar gre (35%)

ni še za obupat (17%)

za zjokat (14%)

nimava več odnosa, ker je pokojna (5%)

imam več kot le eno taščo, a sem še živa (2%)


Število vseh glasov: 600

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!