|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 15:14:31   
Darči76
Pozdrav vsem!

Zdaj je naš user posted image  star že celih 6 mesecev in 3 tedne!
Gosto hrano uvajam že skoraj 1 mesec, novo živilo po ca. 3 dni.

Na začetku je vsake hrane pojedel po 2-3 žličke, zdaj poje že malo več. Ampak meni se vseeno zdi, da premalo. Recimo sadne ali pa zelenjavne kašice poje ca. 60-80ml, potem se začne obračati stran, zatiskati usta ali pa se celo tako upira, da mu gre na bruhanje. Če mu takoj po tem obroku ponudim dojko, pa bo sesal še ca. 5-10 minut! Sicer morava obroke popolnoma nadomestiti do konca leta, ko grem nauaj v službo, ampak vseeno me skrbi, kako mi bo uspelo.....

Koliko pojejo ali so pojedli vaši po ca. 1 mescu uvajanja? In kdaj ste pri posameznih obrokih popolnoma ukinile dojenje? Verjetno mi to povedal user posted image  sam, ko po obroku več ne bo hotel dojke, ali naj mu je več sploh ne ponujam?

Kdaj mu lahko začnem ponujati jogurt in skutke? Nekajkrat sem poskusila z navadnim probiotičnim jogurtom in mu je bilo zelo dobro.....

Lep pozdrav vsem!


_____________________________

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 15:33:58   
ajdaN
Kosilo sva uvedla po 14 dneh - je pravi jedec. Od začetka je pojedel cca. 150 ml (5,5 m). Sadnega obroka je v začetku pojedel okrog 80 ml potem še dojenje čez. Ravno tako popoldanska malica - cca. 80 ml nečesa mlečnega + dojenje. Od 6,5 meseca naprej sem v roku enega tedna dopoldansko in popoldansko malico v celoti zamenjala z gosto hrano. Ko sem se odločila, mu pač joške nisem več dala, pa je bilo.

Danes pri 7,5 meseca ima za dop malico cca. 150 ml sadja, za kosilo cca. 300 ml zelenjave, riža, krompirja..., za pop malico pa cca. 150 ml mlečne kašice ali jogurta ipd.

Jogurt in skuto sem mu dala nekje pri 6,5 meseca. Jih ima zeloooo rad.

Je pa res, da pri nas poje karkoli mu daš, tako da ne poznam problemov s hrano.

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 15:38:34   
Anonimen
moja je pri pol leta pojedla 2 dei sam sva začeli ori 4. mescih uvajat

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 15:43:21   
Bonnie_RR
Moj user posted image je star 6 mesecev in sva gosto hrano začela uvajat že pri 4 mesecih. Zdaj ima 3 goste obroke na dan. Dopoldne sadno kašico, za kosilo zelenjavo, pire..., popoldne pa sadno žitno kašico, grisolino ipd. Vsi ti trije obroki so na žlico. Poje pa skledico (majhno otroško - ene 140-150ml) sadne kašice , količina kosila je odvisna od trenutnega razpoloženja (vendar poje vedno manj kot sadne), popoldne pa je isto kot pri sadni kašici.

Ja mojega (žal) nisem in ne dojim, zato tudi ne vem, kako z dojenjem.
Jaz mojemu nisem nikoli dajala še flaško povrh, ampak sem mu na začetku dajala poskušat nove okuse med obroki, potem je pa kar hitro že toliko pojedel, da mu je zadostovalo za samostojni obrok.




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 15:44:26   
Bonnie_RR
Aja, še nekaj...

Jogurte in skutke že lahko daješ.


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 15:48:53   
Nej
Anej še zdaj ne poje cele male kašice. Skoraj nič hrane na žlico noče. Je samo koščke, ki si jih sam pobira. Tako, da se še vedno večji del dojima.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
23.8.2006 23:57:18   
Anonimen
Mi smo z uvajanjem goste (oz. gostejše) hrane začel pri 4-ih mesecih. Pri sedmih je že pojedu celo Hippovo kašico, pa še mleko je hotu potem. user posted image

(odgovor članu Darči76)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko kašice pri 7 mesecih?
24.8.2006 11:22:29   
Metuljček Cekinček
Po dveh tednih uvajanja prvega gostega obroka sva ukinila dojenje po gostem obroku. Takrat se mi zdi, da je pojedel približno 70 ml sadne ali zelenjavne kašice - včasih več, včasih manj (odvisno od tega, kaj mu je bilo všeč in kaj ne). Sva se raje podojila kakšno uro kasneje in ne takoj po gostem obroku.

Me je bilo kar malo strah, kako bo vse skupaj sprejel, pa ni bilo nobene panike. Potem je pa počasi pojedel vedno več goste hrane, naslednje dojenje pa sva tudi počasi premikala iz ene ure po gostem obroku na eno uro in pol, pa na dve uri itd. Cel proces uvajanja prvega gostega obroka je trajal kakšen mesec dni. Šele nato sva začela z drugim in nato tretjim gostim obrokom, kar je pa šlo že veeeeeliko hitreje kot prvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?