|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premlada za odvajanje od pleničk?
6.8.2006 14:24:18   
metaa
Zanima me vaše mnenje, oz. če je kateri tako zgodaj uspelo.
Vem, da je nesmiselno silit otroka pred drugim letom, da poskusi biti brez pleničk, toda moja je morda pripravljena  (stara bo leto in pol). Zdej, ko je bla ta vročina, je bila skoraj ves dan, zunaj in notri brez pleničk in naga, zraven pa je imela kahlico in sem jo večkrat opomnila, da če jo bo lulat ali kakat, naj gre v kahlico. Na vsake toliko sem jo vprašala, če gre na kahlico lulat in se je šla ululat. Ko sedi na kahlici prav pritisne, da vsaj nekaj kapljic priteče, pa tudi, ko jo fejst, se sli vsede na kahlico ali prime za "lulo" (če kahlice ni v bližini) in potem jo hitro nesem na kahlico in lula. (Govori še čisto nič, razume pa skoraj vse). Zadnjič mi je tudi 2krat kakala vanjo, sama od sebe, brez opominjanja. Verjetno otroka bega, enkrat plenica, enkrat ne. Ko ji jo po dolgem času dam gor, hoče kar s plenico na kahlico, kasneje pa mirno lula v plenico, brez posebnih znakov. Mislim da jo s tem begam, a čisto brez po moje da še ni pripravljena (npr. če kam gremo ji moram dati plenico). Saj se mi nikamor ne mudi, otroka niti ne silim, verjetno bomo ornk zaštartali šele drugo poletje. A naj vseeno probam letos, menite, da bi blo možno? Je pa smotan, ker je zdej spet tako vreme, da je premraz biti brez pleničke, pa vedno hladneje bo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
6.8.2006 14:31:21   
rainbow
Metaa!

Seveda pozdravljam zanimanje tvoje pupe za kahlicouser posted image user posted image user posted image , vendar je po moje še prehitro, da bi jo dokončno odvadila plenice, saj kolikor vem, otrok pri tej starosti še ne zna zadržat blata in vode. Recimo, da bi šli kam ven brez plenice, dvomim da bi ti znala 1. povedati/pokazati da jo tišči lulat/kakat in 2. počakat, da jo slečeš ali najprej poiščeš primeren prostor.
Doma pa seveda lahko kahlica v uporabi, pa če se nesreča zgodi, ni hujšega, kot recimo v avtu.

pa javi se kaj marčevkamuser posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
6.8.2006 18:09:57   
Pajaca
Mam isto marčevko samo leto starejšo od tebe. Lani je bilo isto, poleti je bila doma samo v gatkah, pa kahlo na vrtu. Včasih je šla, včasih pa ne, se sploh nismo sekiral in je nismo sill. Za ponoči, spanje, kam it je mela vedno pleničko. Potem pa se je enkrat oktobra punca odločla da ne rab plenice in smo v vrtec nesl za preoblečt in čist tko tamala je prvi dan prišla domov suha (tle pa takoj luža na kavč). Od takrat je bila v vrtcu suha, no ja kdaj ji je itak ušlo.

Pol smo dobil dojenčka decembra in vsaj kar se tiče doma je bilo mal zaustavljeno. Sedaj je čez dan suha. Če kam gremo, sploh z avtom ima pleničko. Pa za spanje. Aja pa v avtu se joka če ji ne odpremo da gre ven lulat. Pozimi je to mal težje izvedljivo, ker zdaj že daš na sprehodu hlače dol pa lulaš ob cesti. Ponoči je ne silimo, bomo mal se s tem ukvarjal drugo leto al pa pozimi, moram mal več posteljnine nabavt.

Tko da možno je, sam vzami vse z rezervo in je ne silt. Lohk bo čist suha, pa bo neki pršlo vmes pa bo konc. Pa ja ko si ti v službi rabiš nekoga ki se bo tud s tem ukvarjal, da ne bo potem pol dneva v plenicah, pol pa se bo učila na kahlco hodit.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
6.8.2006 18:46:48   
Anonimen
Največ otrok doseže potrebno zrelost za kahlico med 18 in 24 meseci. Po tem "merilu" tvoja punčka ni premlada.

Nekaj dni nazaj sem brala en fajn (sistematičen) članek na to temo. Če te zanima, ti poiščem link user posted image

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
6.8.2006 20:33:54   
KIRA
ne moreš vedet, če je premlada. probat moraš, morda pa bo kapirala zakaj je kahlica. sam povedat šene bo znala. user posted image moja mami je rekla, da sva midve s sestro tud ble leto in pol. nič več. pa sva bili ja pa ne suhi.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
6.8.2006 22:19:20   
Magi*
moja je začela na kahlico hodit tudi par mesecev nazaj - je bila tedaj stara 18m. še zdaj ni suha, je tudi ne silimo. če izrazi željo, da bi lulala ali "pekec", potem jo damo na kahlico ali celo na WC in opravi svoje. zelo dobro že ve, kaj pomeni lulati in kakati, ker nam tudi sicer, če ima gor pleničko, takoj pove: "mami, pekec bo." ali "mami, lulala".user posted image user posted image user posted image

v varstvu jo da varuška na kahlico, sicer ima še vedno pleničko. doma pa, če je zunaj toplo, je brez pleničke (razen ponoči), zdaj pa ima kar pleničko gor, ko je bolj mrzlo. spodbujaj jo, ne je pa siliti.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
7.8.2006 4:14:11   
mammy26
Seveda je možno, da jo mika biti brez planice. Tudi moja ta večja, je bila stara 18 m, ko smo se  znebili pleničke, čez dan in čez noč. Tako da vzpodbujaj jo še naprej in mogoče pa vama uspe.

Pa veliko sreče še naprej!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
7.8.2006 20:35:26   
metaa
Hvala vsem, tebe Mič bi pa lepo prosila za ta link, če ti ne bom nakopala preveč dela.
Lp!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
7.8.2006 22:22:09   
Libra
Mojauser posted image  je stara 17 mesecev pa je čez dan suha že kar nekaj časa  (več kot 1 mesec), sedaj pa ima suho plenico tudi ponoči. Plenico ji dam za vsak slučaj še vedno, vendar se vanjo ne polula. Upam, da bo tako tudi ostalo user posted image .
LP

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
13.8.2006 18:25:27   
Meceno
Moja je stara 13. mesecev in hodiva na kahlico oz kakanje že obvladujemo, ima malo bolj trdo kakanje in jo opazim da opravlja, drugače pa itak da je še premlada. Je pa to seveda že uvajanje .

Se spomnim da je moja mami vprašala enega otroka ki je že govoril če še lula v plenico, pa je rekel....ne v Pampersuser posted image

(odgovor članu Libra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
21.8.2006 19:06:01   
Bina01
Ups, mi pa kahlice še kupili nismo, pa je deklica stara 16m. user posted image

Starejši je postal suh pri 3 letih in to čez noč. Odločil se je, da bo brez pleničk in je bil v enem dnevu suh ponoči in podnevi. Ušlo mu je kvečjemu 3x, ker je zaspal v avtu. Upam, da bo tudi pri mlajši tako.

_____________________________



(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
22.8.2006 13:56:31   
Martha
Mi imamo doma fantka, ravno v fazi odvajanja od plenic. Lulanje - fantastično, kakanje - porazno. Vse noči je suh, ko pa je treba kakat, se ustavi. Pravi, da naj grem stran, ker smrdi. Tako da se skrije in pokaka v hlače. Vendar ne delam galame ampak ga lepo preoblečem in upam, da bomo tudi to prebredli. Kar pa se tiče suhosti pri 1,5letu. Vse je odvisno od otrokove zrelosti, po mojem mora namreč otrok dorasti v glavi, kaj se dogaja. Očitno je tvoj otrok to že osvojil, in čestitam.
LP
Pozabila sem napisati, da je star 2leti in en mesec. 

< Sporočilo je popravil Martha -- 22.8.2006 14:04:54 >

(odgovor članu Bina01)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: premlada za odvajanje od pleničk?
22.8.2006 21:00:21   
Anol
Jaz mislim, da ni prezgodaj, če je punčka sama tolk, da gre na kahlico. Zelo pridna in zelo zgodnja.
Naš falot je bil star zdaj 2 leti, pa nobenega interesa ne pokaže, pa smo ga imeli veliko v gatkah al pa da je bil nagec, ampak njega sploh ni motilo da se je polulal al pa celo pokakal. Tko da še čakam kdaj bo pokazal voljo. Seveda govori pa ko strgan dohtar in razlaga, da on lula na kahlico, babi pa stranišče.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?