|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zlatenica
25.9.2006 14:11:57   
BarbaraO
Ali je katera odnesla iz porodnišnice otročka, ki je bil malce zlatenčen? Moja je bila očitno na meji (pogledali so ji tudi kri), zato so mi rekli, da naj bom doma pozorna na gubice na nogah (ko slisneš kožo in jo spustiš naj bi bila gubica bele barve). Po treh tednih še vedno ne vem ali je še zlatenčna ali ne. Patronažna sestra mi je svetovala, da so včasih take otroke pustili nekaj časa pri oknu na sončni svetlobi. Mene pa v bistvu skrbi, ali lahko zlatenica pri otroku pusti kakšne posledice? Je znak za zlatenico tudi malce rumena beločnica v kotičkih oči? Kakšne so vaše izkušnje (tiste, ki ste jih v zvezi s tem imele)?

Hvala za mnenja in nasvete!

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zlatenica
25.9.2006 14:20:38   
Mojca P.
Jaka je postal rumen sele doma, prepoznala sem predvsem po okicah, ki so bile rumene in na to opozorila pediatrinjo ze v prvi posvetovalnici. V  krvi je preverial stanje biilirubina in jetrne encime in obje je imel fuul povecano. Dala nama je teden dni casa, da se mogoce samo od sebe porihta, drugace bi sla v bolnico.
V tem tednu sva bila po navodilih dr. veliko zunaj oz. na soncku, piti pa sem dajala sladkan caj in stanje se je zelo hitro popravilo, ceprav je imel res visoke stevilke na izvidih.
Moje priporocilo je, da prosis za krvni test, pije naj sladkan caj in v primernih urah bodita na soncku.
Bo ok, bos vidla!!

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zlatenica
25.9.2006 14:21:03   
SelmaC
Moj sinček je tudi bil na meji. Niso ga dali pod lučko vendar je bilo videti rumene kotičke v očeh skoraj 2 meseca. Tudi meni so svetovali svetlobo. Posteljco ima ob oknu pa tudi veliko smo se zadrževali v svetlejših prostoriuh ali zunaj. Mislim, da pri tali blažji občliki ni posledic. Le prvi mesec je lahko malo zaspan otrok. Zgine pa tudi, ko otrok lepo je in postaja zato močnejši.
lp

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zlatenica
25.9.2006 21:02:07   
noe
Midva sva bila 8 dni ob rojstvu zaradi zlatence not, pa je bil skozi pod lučko, ko je 8 dan mal padu bilirubin sva lahko šla domov. Čez kakšen mesec pa sva opazla da je vsebolj rumenkast in sva ga peljala na krvni test, imel je kr visok bilirubin,tako da sva morala nazaj v bolnico za tri dni, nato sva imela čez en teden spet kontrolo in sva zopet ostala noter tri dni, nakar so ugotovili, da ima povišan bilirubin zaradi inhibitorjev v mojem mleku.Nato sva se morala nehat dojit in pol je bilo vse ok. Pejta na krvni test, lp

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zlatenica
26.9.2006 9:11:45   
ursi
V času bivanja v porodnišnici, je bil moj fantek en dan in pol pod lučko. Pri odpustnici je imel bilirubin na meji, ampak so ga vseeno izpustili. Se mu je pa na zunaj videlo, da je bolj rumen. Naslednji dan je prišla patronažna in se ji je zdelo čudno, da so ga izpustili. Priporočila nama je veliko piti in v dveh dneh se je stanje normaliziralo. Bilirubin naj bi se izočal z tekočino in posledino lulanjem.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zlatenica
26.9.2006 11:33:06   
fidko
Midva sva bila v porodnišnici 6 dni in šele zadnje tri dni so odkrilim, da ima zlatenico, tako, da je bil pod lučko najprej 16 ur, nato pa še 8 ur. Ko sva šla iz porodnišnice je bil na meji, vendar je pediater rekel, da se bo to doma popravilo, ko bo jedel in bo pridobil na teži. Na pogled ni bil rumen vendar lepo rjav, tako, da so vsi spraševali, če smo ga že sončili. Po dveh dneh sva šla na kontrolni pregled v porodnišnico, kjer so na podlagi vzete krvi ugotovili, da se je bilirubin povečal na 190, pa so naju kar ven spustili, saj naj bi zlatenico izgubil ko bo jedel.Le po prsih smo kasneje opazili, ko sem se s prstom dotaknila, da je malce rumene barve. Tudi patronažna ni ničesar opazila. Na prvem pregledu v posvetovalnici, pa je zdravnik rekel, da je rahlo zlateničen. Ker ni pridobil na teži (le 300 g v 4 tednih) naju je poslal na pediatrično kliniko na neonatalni oddelek, kjer so ugotovili, da je kar precej zlateničen vendar ga zaradi tega niso zdravili. Le jesti sva morala zečeti več. Najprej na dojki potem še po steklenički in tako se je bilirubin zmanjšal. Še kar nekaj časa pa je imel očke rumenkasto obarvane ( naj povem, da so očki ratali rumeni šele po tem, ko je zgubil rjavo barvo in dobil "pravo barvo kože"). Nič se bati, če pravilno pridobivate na teži se bo bilirubin zmanjšal.

LP

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zlatenica
26.9.2006 20:50:14   
Alisa
Midva sva zaradi zlatence ostala en dan dlje v porodnišnici. Naslednji dan so naju spustili in smo morali čez 4 dni pridit nazaj ter so mu še enkrat naredili test. Mu je padlo in sva lahko odšla domov.
Partonažna mi je svetovala da naj ga imam na balkonu na dnevni svetlobi in malo na dopoldanskem soncu. In mu je pomagalo.
Mislim pa da zlatenca vpliva nekaj na možgane ( se mi sam zdi da sem nekje prebrala) ampak to če jo ima dlje časa.
Rumena beločnica je znak za zlatenco, poleg rumenkaste kože.

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?