|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:11:01   
Annny
Pozdravljene,

mislim, da sem bila do nedavnega eden največjih zagovornikov nakupov preko E-baya.
Opravila sem ogromno uspešnih nakupov, seveda sem imela tudi kakšno neprijetno izkušnjo...toda tole, kar se mi je zgodilo zadnji teden, pa presega vse meje.

Moram vam povedati, da tudi v evropskih podružnicah Ebaya 'prežijo' razni 'pirati' (ne vem, kako naj temu rečem), ki imajo različne načine, kako ti izvlečejo denar..sumljivi bančni računi, izgubljena roba, dodatni stroški tujih bank in zahtevanje še več denarja, vdori s tvojim geslom..
skratka, v 1 tednu sem pri dveh nakupih 'spušila' 700 EUR (!!!!) in kljub ustreznim ukrepom Ebaya se je za tistim prevarantskim prodajalcem izgubila vsaka sled (registriran je bil na kdove čigavo ime..). Tako da ne glede na vse vem, da ne 'kupljenih' stvari in ne denarja ne bom več videla.

Kaj naj rečem..samo svetujem vam lahko skrajno previdnost. Tudi starim mačkom na Ebayu se lahko to zgodi- jaz sem živ primer.
Mednarodnega kazenskega postopka se pa itak ne splača začeti, če ni v igri vsaj nekaj sto tisoč evrov- baš jih briga, če je nekdo ob 700 Eur ali več!! Sploh pa- proti komu boš pa začel postopek, če storilec preprosto izpuhti s tvojim denarjem in ne veš niti njegovega imena!!

Druga stvar za tiste, ki kupujete na dražbi- UMETNO DVIGOVANJE CENE!! Že večkrat sem sumila, zdaj sem pa prepričana, da imajo nekatere trgovine na Ebayu 'zaposlene' ljudi, ki izdelkom umetno dvigujejo ceno..zvišajo ponudbo, da jo potem še ti zvišaš..in s tem se prigrebejo do mnogo več denarja, kot bi ga sicer dobili 'na pošten način'.

Tisti, ki kupujete na ta način: PAZITE in še enkrat- PAZITE!!!!! Tudi, če ste na tem področju že izkušeni, VAM NIHČE NIČESAR NE MORE GARANTIRATI, NITI SAM EBAY NE!!!

:((:((:((:((:((:(:(:ups::ups:

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:19:56   
Grascakinja
Saj to tudi sam e-bay opozarja. Zelo mi je žal zate, upam, da se to nikomur več ne zgodi. Svet je poln pokvarjencev... Škoda, ker je e-bay ustanovljen z zelo dobrimi nameni, pa se prec najde kdo, ki to izkorišča. Res žalostno.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:21:09   
lacoste7
Tudi jaz poznam primer, ko je ena naročila preko E-baya HARTAN ZII. Obljubljeno je bilo, da stane skupaj s torbama 545 EUR. Ko je dobila pošiljko, je bila ta brez zimskih vreč. Tako, da je dejansko za voziček plačala 130.000,00. Pa je morala potem kupit še dve torbi.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 11:35:53   
Gina
Anny, a je bilo to na nemškem e-bayu? Pa še to me zanima, a je tisti artikel ta ista firma ali oseba prodajala dlje časa, se pravi vsak teden kakšnega prodala, pa prej ni bilo prijave ali si pač prvič tam kupila?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:06:45   
Annny
Še tukaj prilepim:

Ti nekaj kupiš na Ebayu in prodajalec ti ves čas daje vedeti, da je zaupanja vreden Nemec, ki daje vse garancije itd. na izdelek...ko pošlješ denar, se izkaže, da je vse, kar ima on z Nemčijo veze to, da ima tam odprt bančni račun (s ponarejenimi osebnimi dokumenti, očitno!!) in da je v resnici doma iz Koreje...potem ti obljublja, da bo čas pošiljanja nekoliko daljši..po mesecu in pol robe ni še nikjer..potem ga terjaš za vračilo denarja in ugotoviš, da njegov mail preprosto pošilja nazaj vso pošto in da je njegova 'trgovina' izpuhtela z Ebaya...Ebay kontaktira človeka, ki naj bi to bil, nakar se izkaže, da ta človek sploh nikoli ni obstajal (ali da je pred kratkim umrl!!).
A si morete misliti??


:((:((:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:10:16   
Annny
Gina, JA- ta oseba je dala na Ebay istočasno veliko enakih izdelkov in jih prodala za masten denar, potem se je pa z vsemi kupci zgodilo to, kar sem napisala!
Dvomim, da so ti izdelki sploh obstajali- saj tega ti nihče ne garantira, da niso v resnici izmišljeni!!

Bewertunge (background) se pa itak DOKAZANO DA PONAREDITI z lastnimi simuliranimi nakupi (pod drugim nickom na drugo ime)!!!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:21:32   
mišika
ANNY sedaj si me pa tako prestrašila, da sem čisto iz seba.Včeraj sem namreč preko nemškega e baya kupila košaro quinny dreami v avkciji.Licitaciji sem se pridružila ko je bila cena na 71 EUR in šla do konca tako da sem ponudila največ to je 100 EUR TAKO DA JE KOŠARA MOJA. Zvečer sem dobila email, od neke gospe, čeprav je bil prodajalec moški, ki mi je napisala svoj konto pri Volksbank in da naj ji nakažem 130 EUR potem mi bo poslala košaro, ker je to moj prvi nakup preko e baya sem jo prosila naj mi pošlje vsaj svoj popolni naslov in naj mi pove kako mi bo poslala košaro, do sedaj še nisem dobila povratnega emaila, ampak tudi denarja še nisem šla nakazat. Sedaj si me res prestrašila, naj počakam na njeni povratni email? lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 12:31:23   
Čiračara
OJEJ:ups:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:07:12   
mišika
ja ravnokar sem dobila povratni email od te prodajalke, ki mi je napisla svoj naslov in svoj KONTONUMER na katero naj pošljem 135 EUR ali 147 EUR. Ena poštnina naj bi bila poslana kot površinsko druga pa kot letalsko. Ali katera kaj ve kaj se bolj splača, sicer se ne mudi tako zelo in verjetno bom vzela tisto cenejšo varianto 135 eur.Ali katera ve mogoče v koliko dneh potem to dobim?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:17:35   
Annny
Ojla, vprašaj jo, koliko stane pošiljanje preko DHL )oz. deutsche Post). Samo glej, da ne boš dala 47 Eur za shipping, ker to je pa tumač.
Drugače za stroške pošiljanja raje vprašaj pred nakupom, da boš videla, a se ti sploh splača.

Takole..jaz sem opisala pač hude izkušnje, ki imam z Ebayem..ne bi vseh prodajalcev metala v isti koš, vendar človek NIKOLI NE VE.
Predvsem so ogroženi tisti, ki nakazujejo višje vsote denarja..saj pravim: to ni nujno, ampak nikoli se ne ve. treba je prevzeti riziko, če se greš to!
Jaz sem se orenk nasr.. s temi 700 evri.
Enkrat prej sem bila pa tudi že ob 50 Eur, ko je prodajalec nekaj zamutil z banko.

Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:53:30   
itta
Moj mož pravi pa takole:

Ker se imam za starega mačka ebaya ;), par koristnih nasvetov:

- nikoli, ampak nikoli od vas Ebay ne bo zahteval da prek maila vnesete številko kartice in password. Taki e-maili so vsi po vrsti lažni maili nepridipravov. Na take maile ponavadi nasedejo neizkušeni Ebay uporabniki in z replyem na tak mail dajo nepooblaščen dostop do svojega ebay accounta in kreditne kartice. Če naletite na človeka ki ima 200 feedbackov (100% pozitivnih), je ta možnost kaj majhna, saj je tak človek že sigurno kdaj dobil tak email in že po statistiki se vidi da mu nikoli ni nasedel. Statistiko uporabnika vidite če kliknete številko zraven uporabnikovega imena .Zelo priporočam uporabo Ebay Toolbara ki ga instalirate z njihove strani. Vgrajen ima reminderje na avkcije, če je odprta potencialno sumljiva stran, ki od vas zahteva podatke, ponavadi to detektira in še mnogo dobrot…. Da pa bi se maksimalno zaščitili ,Ebay (tudi nemški) ponuja servise pri kateri prodajalcu dejansko nakažeš denar, vendar ga on ne more dobiti, dokler artikla ne dobiš. Vsak prodajalec ki da kaj nase, se bo z takim načinom plačevanja strinjal. Moja filozofija pa je, da od človeka z malo feedbacka, pa tudi če je ta 100% kupim artikle z nižjo vrednostjo, pri tistih z veliko pa dražje. Doslej se je vse našteto obneslo.

lp, itta

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 13:53:30   
Baldi
UUUU, pišika Annny, to pa ni več hec:(
Hvala za info:rozica::rozica::rozica:.

LP:pujs:

PS
Gina, jest se ne grem več tako, da imaš sedaj proste roke pri nakupu Romer-ja. A si ti že kaj gledala:zmeden2:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 14:08:02   
Gina
Ne, Baldi, sem trenutno brez denarja, moram olje kupit, pa bomo čez poletje samo z enim stolom...:zmeden:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 14:14:27   
Aleksandrin
Kolikor razumem jaz sistem e-baya je to tako: če kupiš direktno od trgovine in ne od posameznika je najbolj zanesljivo, če pa sodeluješ na dražbah je to malo bolj rizično.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 14:21:01   
KIRA
živijo anny. žal mi je, da se ti je to zgodilo, še posebaj, ker sem tudi sama večkrat oozarjala na to, da se po e-bayu kar gnete goljufov.
če bi ti lahko tole kako pomagalo: na nemških straneh je eno združenje oguljofanih kupcev, imenuje se pa SNAKE-CITY.de.

tole je link: http://www.snakecirty.de/index.php

Probaj stopiti z njimi v kontakt, pa če bi ti lahko kaj svetovali ali pomagali. Pri tej vsoti bi jaz podala tudi kazensko ovadbo kar direkt v nemčiji, če je bil prodajalec od tam, njihovi organi običajno hitreje ukrepajo in imajo tudi več izkušenjna tem področju in ti bodo znali svetovat naprej...
upam da boš te svin..e našla in jim zavila vrat!
Lp:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 15:58:27   
Annny
Itta, se strinjam z napisanim- denar sem, tako kot je v navadi, nakazala preko banke vnaprej. Doslej s tem nisem imela kakih posebnih negativnih izkušenj.

Kira, tudi tebi najlepša hvala, si bom ogledala tole.

Lp:rozica:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 16:38:57   
bobek05
Mišika, si prepričana, da se ti splača tvegat???
135 EUR je pribl. 32.500 sit oz. 147 EUR je 35.000 sit.. Na Sončku pa dobiš košaro Dreami za pribl. 40.000 - in jo boš ZAGOTOVO dobila... Teh nekaj jurjev... :zmeden: Jaz ne vem, če bi tvegala.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
19.5.2005 20:50:51   
mišika
ja bobek05 tako je, nakazala sem denar prek NOVE LB in sicer 135EUR in provizijo 1500,oo sit,skupaj 33700,oo.Po faxu sem poslala prodajalki potrdilo iz banke, ona pa meni potrdilo iz Deutsche Post da mi je poslala paket, ki ga pričakujem v 4 dneh.V sončku stane košara 42500,oo sit.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
20.5.2005 11:34:02   
bobek05
Meni je g. Jani spustil ceno na 40. tisoč za košaro..

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   NEVARNOSTI E-BAYA!!!
20.5.2005 14:09:34   
mišika
a tako individualno daje g. Jani iz Sončka popuste za njihove izdelke? Škoda da tega nisem vedela bi se tudi jaz z njim tako zmenila, saj sem preko spletne trgovine že večkrat kaj kupila, nazadnje lupinico Maxi cosi, lp mišika

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
5.10.2006 8:02:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mišika)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NEVARNOSTI E-BAYA!!!
5.10.2006 8:22:21   
rija
Glede na to, kar sem prebrala in da se je nekaj podobnega zgodilo tudi meni-robo plačala, potem pame ebay obvesti, da ta prodajalec ni več registiran, mislim haloooooooooouser posted image  in seveda sem spušila nekaj evrov. Hvalabogu manj kot annny ampak mene ebay ne vidi več.

In kaj je naredil ebay? Predlagal mi je prijavo na nemški policiji....bla,bla,bla.....oni pa nič, kakorkoli, da fajn služijo na vseh transakcijah preko njih....oni so vedno čisti....user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: NEVARNOSTI E-BAYA!!!
5.10.2006 11:52:53   
Anonimen
Kupujem samo na angleškem ebayu, ker je tam v večini primerov možnost plačila s paypalom (enkrat skoraj spušila, ampak prijavila paypalu in v mesecu dni je denar bil nazaj na moji kartici). Sicer pa jaz vedno kupujem samo majhne stvari (največ 50 funtov), ponavadi v trgovinah in še to samo za tamalega (kakšne firme).
LP

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?