|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 21:39:50   
maliva
pediatrinja mi je omenila, da se v plenicah za 1-kratno uporabo pri deckih jajcka nenehno pregrevajo, telesna temperatura je stalno vsaj za 2 stopinji visja kot drugod po telesu in so zato na dolgi rok izredno nepriporocljive. povzrocajo impotenco in neplodnost. pri deklicah baje lahko povzrocijo ponavljajoca glivicna vnetja noznice.
ima katera kaksne informacije o tem, do koliksne mere je to res - in ce je, zakaj o tem nihce ne govori na glas? razmisljam v smeri, da so morda plenice predober biznis...user posted image
lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 21:41:56   
Marogica
PRvič slišimuser posted image  In kakšno alternativo ti je svetovala pediatrinja? In razlog, zakaj se tam jajčka ne pregrevajo?

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 21:47:40   
maliva
alternativa - bombazne, da ritke ne oprijema plastika, ki ne diha in ne prepusca niti zraka niti tekocine. pogoj pa je, da jih menjas, ko so mokre, tako da so ritke skoz na suhem. sem probala in skor fasala zivcnega. previjanje na 20 minut. user posted image user posted image  in sem hitro odnehala.
ampak - posledice so pa hude, ce je to res.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 22:08:15   
GATA
Pri nas imamo punčko, pa mi pediatrinja ni nikoli niti omenila, da bi bile te plenice za 1x uporabo slabe. No morm rečt, da jaz kr neki ljudi poznam, ki imajo otroke pa mi nikoli ni noben rekel, da so slabe, ali pa da bi kdo ne uporabljal plenic za 1x uporabo.

< Sporočilo je popravil GATA -- 7.10.2006 22:09:59 >

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 22:19:51   
GATA
Mislim, pa tudi da se plenice za 1x uporabo tudi kar dosti pogosto menjajo, tako da o kakšnem hudem daljšem pregrevanju jajčk ne vidim ali pa o kakšnem vnetju...

No je pa res vsekakor da so bombažne plenice bolj naravne, samo se mi zdi, da bi potem kot prvo rabil kar nekaj denarja dati za bombažne plenice, ker bi jih porabil ogromnooooooo.

Pa tudi če malo razmišljam, ok če že zadeva ne diha tako kot bombažne, pa za pregrevanje dvomim, vsaj iz tega zornega kota, da je plenička mokra in se prej kej hladi kot pa greje. Ker otrok začne "tečnariti" ker ga tam spodaj zebe. In če že razmišljam, naši punci je hitro prevroče in bi potemtakem morala vseskozi "tečnariti".

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 22:21:59   
eya
Meni je nekaj enkrat ena prijateljica omenjala, da so res delali raziskavo in se res malo pregrevajo jajčka, samo ne vejo, kakšne naj bi bile dolgotrajne posledice. No, to sem slišala iz druge rokeuser posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 22:27:00   
rija
Jaz sem to že slišala....nekje....

Vendar: potem bi moralo biti 90 % nemcev neplodnih, ker tam otroke povijajo v pamperske že ca. 30 let....

Tak da....


(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 22:40:03   
Disney
Jaz pa to tudi prvič slišim.user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
7.10.2006 22:44:13   
BLAŽIKA
Še nisem tega slišala, niti pediater ni tega nikoli omeniluser posted image .

(odgovor članu Disney)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 0:28:15   
živa
To propagirajo izdelovalci bombažnih plenic (poglej si npr. spletne strani za plenice Racman ali Štorklja). Ne vem pa, kakšne bombažne plenice si ti uporabljala, da si previjala na 20 minut. Pri nas imamo Racmanke in previjam na 3 ure ali še manj, zdržijo tudi celo noč (z nočnim vložkom), pa imamo fantka, ki res veliko lula (star je pa 8 mesecev).

Jaz v pregrevanje verjamem, če primerjam Always vložek z Vir 80, na primer ...  

Lp,

živa

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 7:26:58   
Dashenka
To je le propadanda proizvajalcev in trgovcev raznih Racmanov in Štorkelj.

Kot je zapisala že ena od predhodnic, če bi le v tem tičal vzrok za moško neplodnost, potem bi bilo (procentualno gledano) neplodnih bistveno več nemcev, nizozemcev, angležev, francozov, ki so svoje moške potomce zaradi višjega standarda povijali v plenice za enkratno uporabi že pred 30 leti, kot pa na primer slovencev, poljakov, čehov, ki so se v srečevali s pomanjkanjem najosnovnejših dobrin (od pralnih praškov in surovega masla, pa do WC papirja in damskih vložkov), kaj šele plenic za enkratno uporabo.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 12:30:40   
ninocka
Jst sem tud to slisala, raziskava naj bi  bla narejena v Ameriki, z moskimi, ki so  jih v 70ih letih  povijali v te  plenicke. Med njimi naj bi bil ful velik procent impotentnih. 

Ampak baje so to ze ovrgli in dokazali, da to ni res.
Pri nam so to povedali v materinski soli.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 12:40:57   
Anonimen
Jaz ga zaradi tega previjam na 1-3 ure podnevi.

Če je samo 1 % resnice na tem, bolje preprečiti nego lečiti.

Kaj pa veš, eni so bolj občutljivi kot drugi. Eni imajo debelejša jajca, drugi tanjša user posted image

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 12:56:50   
najina pikica*
jst sm že tut to slišala,raziskava naj bi se delala tudi v nemčiji...pri fantkih naj bi povzročalo pregrevanje jajčk in možno inpotenco in neplodnost,pri punčkah pa možna ponavljajoča vnetja...
raziskovalci so upozorili samo na to da naj bi bili starši pozorni  npr.poleti,ko je res vroče naj bi imeli malčki samo ene planičke,ne pa še dodatne...da jih res nebi nevem kako pregreli med nogami.ter da jih na suho ritko fajn namažemo s kremo,ki je na oljni osnovi,...ne pa da bi jim zdaj kr naprej preoblačli planice user posted image
verjetno so se pa proizvajalci bombažnih planic,teh raziskav kr razveselili,glede na to,da že skoraj vsi uporabljamo za naše malčke planice za enkratno uporabo in tiste bombažne skoraj ne pridejo v poštev,razen za široko povijanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 20:26:11   
Seven*
No, jaz sem zagovornica bombaznih plenic, pa me to pregrevanje vseeno ne preprica. A so bili kaksni testi dejansko oprevljeni, kjer so merili temperaturo znotraj plenick?

Mene recimo bolj kot pregrevanje skrbi vsa tista kemija, geli, s katero je prepojena plenica in katera je nenehno v stiku z otrokovo kozo. In ce pogledamo kozmeticno industijo, vemo, da veliko snovi prehaja v telo skozi kozo.. Hmnja.

Kakorkoli. Jaz veliko uporabljam bombazne, ker si ne predstavljam sebe cel dan v Pamperski, lahko se pa predstavljam v bombaznih debelejsih hlackah.

Glede vnetij je pa res. To pa prizajo vsi zdravniki. Tudi za damske vlozke.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 21:12:36   
maliva
Eni imajo debelejša jajca, drugi tanjša user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ta pa ni od muh!
No, mene je pa vsa stvar zelo zaskrbela in sem se nekak odlocila, da bomo uporabljali bombazne, pa ceprav ga previjam, kadar bo polulan. Skozi polulano bombazno koza ravno tako ne diha kot skozi plastiko... Kako se bo obneslo, ne morem rect, bom pa poskusila. Mal me tolazi dejstvo, da je bil celo poletje "izven" plastike  in se mi je ze takrat zdelo (se nisem vedela za negativne ucinke teh plenic) neumno od starsev, ki so na bazenu ali morju dojenckom takoj ko so prisli iz vode, "montirali" gor pamperske.... Nas je bil kar nagec in smo brisace vsak dan prali... Pa tud doma je bil vec ali manj nagec v tej hici, razen ko smo kam sli...
Ja, te primerjave z damskimi vlozki in bombaznimi hlacami so dobre. Malcke strpamo v plenice, zato ker vsi tako delajo in ne pomislimo, kako je nam, ko imamo par dni samo vlozke gor...
Se mi zdi pa kar neumno, da nam v materinski tega niso nic omenili. Pa tudi babica, ko nas je obiskovala doma, nam ni.
Lp!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 21:21:03   
Seven*
Maliva. V primeru, da se odlocis za bombazne, sprobaj oboje Storkljo in Racmana. Kupi najprej eno ali dve plenici od enega in od drugega. Ce otrok res veliko lula, so boljse Racmanove, vendar so debelejse in se dalj susijo. Drugace so zelo fajn Storkljine.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pregrevanje v plenicah za 1x uporabo
8.10.2006 21:45:09   
maliva
Seven, hvala!
Sem ze gledala Racmanove in dve tudi nabavila. Ampak sem bolj nerodne narave in me zanima - na kak nacin jih uporabljate (tiste, ki jih)? Moj fanti zacne namrec takoj, ko se malo polula, cviliti. Ni variante, da mu ne menjam vlozka (teh sem nabavila nekaj vec), ker je naslednja faza prediren jok. Kako dolgo vasi vzdrzijo v njih?
Pa se to - najprej pride na kozo vlozek, nato bombazne hlacke in nato tisti del iz "polivinila"? Jaz sem zaenkrat delala tako, da sem mu dala med vlozek in bombazne hlacke le zlozeno vrecko, da se hlacke na ta nacin niso takoj zmocile... Sem zlo nerodn tole povijala?user posted image  

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?