|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroka se ne veselim
12.10.2006 17:01:14   
Anonimen
Vse  ste srečke nosečke, jaz priznam, da se otroka ne veselim.
Mogoče sčasoma, lpride materinski nagon  tudi kasneje? Ali ste ga začutile takoj, ko ste zanosile?

user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 17:14:58   
Anonimen
Ne tudi jaz nisem bila vesela. Še posebno krizo sem imela, ko je šlo proti koncu nosečnosti. Ko pa sem rodila je bilo vse vredu in sem otroka vzljubila, sedaj pa  nebi več mogla živeti brez mojega otroka.Sem pa se odločila za otroka zaradi partnerja ker je veliko starejši od mene in ni imel več kaj čakati(tako pravi).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 17:15:30   
GATA
Imaš kakšen poseben razlog, da se ga ne veseliš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 17:16:07   
snorlax
Verjetno nisi edina, čeprav ti bo javno malokatera priznala, da so morebiti tudi njo prevevala taka čustva.

Ne poznam tvoje situacije, ampak mogoče vpliva na to mišljenje kakšno od naštetih stvari:

- morda je to tvoj prvi otrok in ne veš, kaj te čaka, torej te je strah neznanega,
- morda si zanosila nenačrtovano in so se ti podrli tvoji načrti,
- morda nimaš stalnega partnerja oz. ga imaš, pa slutiš, da ti ne bo bogve v kakšno oporo,
- mogoče te skrbijo finančne zadeve, denar, redna služba, študij....
- morda se ti zdi, da si premlada za otroka in da se še nisi "zdivjala"
- ...... morda kaj drugega ali pa se ti zdi, da enostavno nisi materinski tip....

Skratka, pri meni je bilo tako, da je bil prvi otrok načrtovan in zaželjen, drugi pa izven načrtov in se je enostavno zgodil. Tudi mene so obletavale negativne misli, kolebala sem med otroka obdržat ali it delat splav. Vedela sem, da je prvi otrok že dokaj samostojen in da me čaka spet trnova pot plenic, neprespanih noči, krčev, učenja samostojnosti... po drugi strani pa nekako nisem mogla uničiti dragoceno bitje, ki je rastlo v meni in ni bilo nič krivo za svoje spočetje.

Začetek nosečnosti sem doživljala z mešanimi občutki, enkrat sem se veselila spet malih ročic in prstkov, gledala majcena oblačilca, razmišljala ali bo fantek ali punčka, po drugi strani pa me je bilo strah, kako bomo zmogli finančno, kako bom spet večinoma sama za vse, kot sem bila pri prvem otroku.. dokler nisem nuhalni zaslišala bitje srka nerojenega deteca... takrat so me polile solze sreče in ganjenosti. Šele takrat sem se začela dejansko zavedati, da je "tisto" v meni mali človeček, ki ima svoje srce in tudi dušo. Priznam, da sem še večkrat v nosečnosti pomislila (sploh ob kakšnem bruhanju ali bolečinah) "a mi je bilo treba tega", a ko sem dobila v roke malo štručko, so izginili še zadnji dvomi.

Ne bom lagala, večkrat je bilo hudo, ko so bili krči, pa sama cele dneve,na dojki dojenčka, v rokah pa zvezek in sem spraševala tavečjega za test, pa neprespane noči, pa bolezni, zobki.. Ampak iz dneva v dan je bolje, sploh ko me pogleda s temi modrimi očkami in kliče "mami, mami"...

No, zdaj sem pa že orenk dolga. Pusti času, da opravi svoje. Če boš potrebovala tolažbo, besedo, ramo za zjokat, piši - tukaj ali zasebno.... nisi edina, zato smo tu, da vlečemo ena drugo, ko smo na tleh...

Drži se in javi se še kaj!

Srečno!user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 17:33:19   
Anonimen
omeni svojemu ginekologu. Naj ti ne bo nerodno in ne sramuj se tega! Tudi mene je user posted image presenetila...zadnji izpit na faksu in diploma..veselila sem se absolventskega izleta, življenja, svobode, končno brez izpitov...žur, žur, žur,...nato pa počasi kako resno službo poiskat, pa stanovanje zrihtat in še..bla, bla, bla...polna sem bila nekih drugih načrtov...Ko sem zagledala user posted image me je najprej oblila nepopisna sreča, nato panika, in končno nepopisen strah, zavračanje....Potem pa še tiste slabosti, bruhanja, glavoboli,...Nisem si upala povedati na glas: Nisem še pripravljena! Ne želim še postati mamica! Nisem pripravljena!! Verjetno sem tudi zaradi tega zelo slabo prenašala nosečnost. Večkrat sem se zalotila ko sem si sama pri sebi rekla "nikoli več".Tolažila sem se, da morda,  mogoče, ko bom zagledala svojega user posted image bom razmišljala drugače. Da ga bom vzljubila.
Malo bolje je bilo že, ko sem začutila prve brcike in nato konkretne premike in brce...
Ob rojstvu sem začutila nepopisno srečo, porod in rojstvo sta zame predstavljala nekaj neponovljivega, nekaj kar je težko opisat samo z besedami...Bila sem v 9-ih nebesih...ampak potem pa spet tista depresija. Pogrešala sem svoje staro življenje, kavice s prijateljicami, petkove žure....brezskrbnost.
Zdaj po 9-ih mesecih od poroda sem mlada mamica. Ponosna na ta "status". Imam krasno hčerko, ki je dopolnila večletno zvezo. Res si več ne predstavljam življenja brez nje! Pomeni mi vse na svetu! In ja, tudi ubijala bi zanjo!
Včasih me postane kar sram o čem vse sem razmišljala med nosečnostjo...Danes pa sem tako srečna!
Tudi ti boš! Boš videla! Čez eno leto boš najsrečnejša mamica na svetu in tvoj otrok bo tvoja edina sreča! Vem, da si zdaj to težko predstavljaš - enostavno moraš postati mamica da si lahko sposobna tako brezpogojno ljubiti. Nikogar drugega v življenju ne boš tako ljubila kot svojega otroka! In otrok ti bo največ vračal!
Vsekakor pa nisi edina, ki tako razmišlja! Še veliko jih je, pa si ne upajo povedati! Že zaradi tega ker si spregovorila si močna oseba. Verjemi vase in ostani močna! Kmalu boš bogato poplačana!

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 18:24:40   
Nogavica
snorlax in caffee, res sta ji lepo napisali user posted image .
Jaz sem ena od tistih, ki sem že od vsega začetka nepopisno srečna in komaj čakam naslednji mesec, sem pa zelo vesela, da sta vedve napisali tako lepa odgovora, ker je verjetno res še veliko podobnih primerov, vendar je težko to izreči.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 19:13:50   
Maxica
Tudi sama sem (bila) taka. Prva nosečnost je minila čisto tako, pač, je in sedaj čakamo. Otroka v trebuhu sem doživljala kot nekakšnega tujca, ki se bo vrinil v odnos med mano in možem. Nikoli se nisem prav posebej pogovarjala z njim, mu pripovedovala kakšnih pravljic ipd. Saj sem se ga veselila, pa vendar... Ampak v trenutku, ko sem ga rodila, ko so mi ga pokazali, se je v meni sprožil tak materinski čut, ljubezen z veliko začetnico in od takrat naprej ga imam najraje na svetu. Zanj bi dala življenje, brez njega si ne predstavljam niti pol dneva.
Ampak v drugi nosečnosti je popolnoma ista pesem - spet doživljam otročička, ki ga nosim, kot enega tujca, ki ga ne poznam, ki bo prišel med nas. Ampak se tolažim, prepričana sem, da ga bom brž, ko ga bom prvič videla, vzljubila in ga imela prav tako rada, kot vse svoje druge najbližje.
Tako da, čisto normalno je, da se tako počutiš. Boš videla, ko ga boš enkrat imela v svojem naročju, bo to eden najlepših trenutkov v tvojem življenju in nikoli več ne bo tako, kot je bilo.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otroka se ne veselim
12.10.2006 19:19:54   
mtina
Ma sem se spraševala, če sem že jaz čudna. Pa vidim, da ni to čisto nič nenormalnega, če se porajajo dvomi - pa čeprav je bila pri meni nosečnost načrtovana.

Lepo ste napisale ...

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 8:51:51   
najina pikica*
jst sm pa mislila da bom od sreče zblaznela,ko sem zvedla sem noseča....user posted image

drgače pa punce ne sramujta se občutka....in kokr vam je svetovala predhodnica posvetujte se z vašim g.,ali pa zaupajte občutek kaki dobri prijateljici...morda vam bo po pogovoru lažje in boste kr naenkrat ugotovile,da ste najsrečnejše nosačke na svetu user posted image

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 8:57:43   
Marogica
Zanimiva razmišljanja. Osebno nisem nikoli tako razmišljala-mogoče zato, ker sem raje tako dolgo čakala, da sem si otroka želela in temu posledično tudi veselila. Ju imam pač na "stara" letauser posted image

Mislim pa, da se bo ta občutek spremenil, če ne prej, ko boš držala otroka v naročju. Vsaj upam.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 9:29:51   
natasar
Jaz sem načrtno zanosila (pri 29-ih), pa sem bila negotova, kako se bom obnesla. Čeprav sem se zdivjala, sem vedela, da ne bom več tako svobodna, prosta, da bom se vedno mogla ozirati na otroka. Vendar ko sem rodila in sem se sprijaznila s tem,  da je zdaj nekdo od mene odvisen in da bo tudi še prehitro ta mala štručka odrasla in bo samostojna, potem se vsi dvomi razjasnijo. Prve mesece je malo težko, ker je priklenjena nate, vendar pa izkoristi vsako pomoč, da jo daš v varstvo tvojemu, babici, prijateljici, pa čeprav si ti v bližini. Meni je to v veliko oporo in sedaj sem tudi jaz odvisna od ta male. Najboljše, da se o tem čim več pogovarjaš, ker (ne bom te strašila) ampak take stvari lahko vodijo v poporodno depresijo, na katero pa danes dajejo zelo velik poudarek in jo tudi zelo zgoraj odkrijejo. Pa veliko sreče in zadovoljstva želim!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 10:53:31   
Tija29
Pri meni je bilo obratno. Ko sem videla user posted image  sem se neizmerno veselila. Uživala sem celo nosečnost in potem, ko sem rodila, sem potrebovala nekaj dni, da sem se navadila na hčerko, saj do nje nisem čutila nič. Občutila sem skrb in odgovornost, o kakšni neizmerni sreči in ljubezni pa ni bilo govora. Po kakšnem tednu se je najina "ljubezen" začela in sedaj, po 5. letih lahko rečem, da je vse. Je moje jutro, moj dan in moja noč!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 13:06:08   
Palčica*
Res sem vesela,da si si upala odpret tole temo. Ravno včeraj sem se pogovarjala s prijateljico ,ki je že rodila in ji opisovala svoje občutke,ki pa niso vedno lepi.
Sama občutkov podobnim mojim ni imela,a kot psihologinja mi je povedala,da s slednjimi nisem sama.Kajti včasih (beri med najhujšo obliko slabosti ) sem se res počutila tako.
Kot je že pred mano napisala ena ženske spremljajo različni občutki,le da se načeloma govori le o tistih lepih. Tudi to nam žal narekuje družba,ker pa ne želimo izstopati igro sprejmemo.

Presenetile ste me...res sem mislila (sem že iskala kaj podobnega tej temi,pa nisem nič našla), da se o teh negativnih občutkih tukaj ne bomo mogle pogovarjat.Veseli me,da sem se motila.
Ker ja...tudi jaz sem se spraševala če je z mano vse v redu.
Zanosila sem po dolgem poizkušanju,otrok zaželen in naćrtovan,a se mi dogaja prav tako.

lp,

Palčica


(odgovor članu Tija29)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 22:28:39   
Anonimen
Mi2 sva bila že od začetka čisto blažena,...tako, da sem vzljubila res že tisto pozitivno črtico na testu user posted image , čeprav nama je ratalo takoj,...
Zdaj ko pa mi je ostala samo še user posted image , pa je ona cel moj svet in komaj čakam, da rodim user posted image . Seveda se zadnji mesec pojavljajo težave, kot so vedno več kg, okornost, bolečine vsepovsod user posted image , otekanje NOG user posted image ,...

ampak vse to bom pozabila, ko bom mala pikica v mojem naročju.

(odgovor članu Palčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 22:40:20   
taška30
Hja, jaz bi tudi zase rekla, da spadam v to kategorijo 'drugačnih' nosečnic. Že prvič je bilo tako. Saj ne da se ne veselim, ampak ne vem, no, ne meša se mi pa od veselja, ker sem noseča. In ne gre mi na jok od sreče, ko gledam otročka na UZ, pač sem vesela, da so rezultati OK. In ne čutim najmanjše potrebe in veselja, da bi božala trebušček in mu pela pesmice.
Nekako se najbolj najdem v besedah Maxice. V glavnem pa sploh ne razmišljam dost o tem, da sem noseča, če mi ne bi bilo slabo, bi verjetno kar pozabila kak dan.user posted image

Sem tud jaz mislila, da sem edina 'čudna' na RR, pa vidim, da nas je nekaj - ampak smo v manjšini, še sreča.user posted image  
Torej, saj mi je fajn, ampak priznam da se ne veselim:
-da bom spet celo dolgo leto doma na porodniški (ene si želijo biti pa 3 letauser posted image ) in
-se ne veselim dojenja (ker me je psihično ubijalo, da 6 mesecev niti za 2 urci nisem mogla nekam zbrisat sama-brez tamale)
-nočnega vstajanja/bedenja (zdaj se to zgodi max. 1x na 3 mesece, pa se mi zdi da je konc sveta in sem drugi dan ko zombi)
-celodnevnega jokcanja (v glavnem brez pravega razloga (krči), pač zahteven dojenček)
-tečnarjenja v vozičku (sirena sredi trgovine, pošte...)
se pa veselim da bo tudi ta drugi dojenček zrasel in da bom imela 2 otročka, ki bosta skupaj gor rastla-jaz sem namreč edinka.
Je še katera bolj čudna kot jaz?!?

Joj, jaz bi kar preskočila prvo letouser posted image , pa prve tri mesece nosečnosti tuduser posted image .

Lp, Taška


(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: otroka se ne veselim
13.10.2006 23:17:34   
r1ta
Saj ne vem če bi kaj napisala ali ne...

Jaz sem na začetku, ko sem izvedela da sem noseča bila predvsem šokirana, ker nosečnost ni bila pričakovana. Veliko sem jokala. Ogromno. Bilo me je tako zelo strah, kako bom zmogla vse skupaj, skrbeti pravilno zase v času nosečnosti, roditi, skrbeti za otroka... Potem se je ta strah nekako umaknil in sem nosečnost sprejela kot nekaj normalnega. Pravzaprav pa zaradi šolskih obveznosti niti nisem imela veliko časa za razmišljanje in poglabljanje vase in svoja čustva. Zdaj, ko so vsi psihični napori za mano imam spet čas za razmišljanje.
Sem vesela, da bom postala mami in že zdaj imam rada to bitjece, ki mi skače po mehurju. Komaj čakam, da jo objamem! Hkrati s tem pa se me velikokrat polasti občutek neprijetnosti, nečesa neznanega, morda tesnobe. Lepo je čutiti brca otroka in vedeti, da je vse vredu, ni pa to ravno neki užitek. Gre predvsem za neprijeten občutek nekontroliranja lastnega telesa. In prav nič ne uživam ob spremembah svojega telesa in vseh težavah, ki ob tem nastajajo od strij, hemeroidov, belega toka in še česa... In strah me je poroda... V glavnem tisoč in ena skrb, ki jo najbližji ne razume in misli, da je vse super in krasno. Pa ni. V vsem tem sem zelo osamljena... In vidim, da nas je več takšnih...
Kot je naštela snorlax je za takšno občutenje možnih več vzrokov in v skoraj vseh sem se našla. Jaz se s temi problemi ne morem na nikogar obrniti, ampak si poskušam sama pomagati. Dovolj je že to, da si pred neprijetnimi občutki ne zatiskam oči, ampak jih sprejemam kot del nosečnosti, življenja oziroma nekega obdobja življenja, ki se bo ob danem trenutku zaključilo in bom nekega dne na vse skupaj gledala drugače. Poskušam misliti pozitivno, ker le to me vodi naprej. In vem, da bo vsaka današnja skrb nekega dne poplačana z objemi, nasmeški in ljubeznijo mojega otroka...

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: otroka se ne veselim
14.10.2006 15:59:51   
Anonimen
Se spet oglašam...
Delček sebe sem našla tudi v Taškinem odgovoru (med alinejami). Tudi sama bi lahko napisala čisto identično. Čeprav sem trenutno srečna mamica je na čase resnično hudo (bolezen, zobki, sitnost, neprespanost..).  In v takih trenutkih si velikokrat rečem: "nobenega več" in ko se začnem spominjati še moje nosečnosti, slabosti, glavobolov, nesprejemanja lastnega otroka pod srcem...Takrat, si rečem "to je moj prvi in zadnji otrok. Nobenega več!
Ampak ko imam dober dan in je tamala pravi sonček pa razmišljam drugače.

Definitivno pa je porod in rojstvo tako posebna izkušnja...Za ta ognjemet nepopisno lepih čustev bi šla še 10x rodit. Resno. Ampak noseča pa ne bi bila nikoli več.

Moj user posted image si želi 3 otroke, jz pa resno dvomim da bi (psihično in fizično) zdržala biti še 2x noseča...

< Sporočilo je popravil caffee -- 14.10.2006 16:01:52 >

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: otroka se ne veselim
15.10.2006 10:10:43   
Anonimen
Sama sem bila, ko sem zagledala dve magični user posted image  popolnoma šokirana - piškotek ni bil načrtovan, ravnokar sem začela z mandatom v službi (6 mesecev sem bila na vodilnem mestu). Prvi mesec me je skoraj pobralo od groze, kako se bodo uredile stvari. Še v službi nisem upala povedati, da mojih sodelavcev ne bi kap.
Poku je sledilo obdobje blaženosti - v glavnem, piškotek je bil blazno zaželjen otrok, saj sem po drugi strani že bila malce v letih. Zadnji šok je sledil na dan porodoa, ko mi je zdravnica po 12 urah umetnih popadkov povedala, da moram na CR, ker se kljub temu, da sem bila odprta 10 cm že več kot 2 uri in pol, otrok ni pravilno spuščal. V glavnem, prav čudno je, ko ti prinesejo otroka in ti rečejo - ta pa je tvoj. Še dav meseca sem bila bolestno ljubosumna na moža, da ga je prvi videl in zardi tega prejokala več dni.
Moja druga nosečnost se je žal končala predčasno, ampak moram pa povedati, da sem bila zaradi dvehuser posted image  sedaj popolnoma blažena od začetka. Seveda pa je temu sledil šok, ko so odkrili, da pikici več ne utripa srček. Toliko solz kot sem jih pretočila v teh dneh se ne da niti prešteti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
15.10.2006 20:22:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: otroka se ne veselim
15.10.2006 20:56:24   
mirjanajelenko
verjemite, da ko bo bitje prijokalo na svet bo vse drugače, res pa je da so razlogi zakaj si ne želite otroka.
jas sem delala 5 let na tem da bi imela otroka , oba sva sanjala kako bi bilo lepo če bi zanosila,......
ko sem pa zagledala nepričakovano črtice na testu za nosečnice, ter ko mi je mpoj ginekolog potrdil nosečnost, me je pa oplazila misel zakaj moram imeti otroka zakaj sva si ga želela , kako boma vzgajala otroka.......,
ampak to so bili trenutki  tako kot so zdaj strah, ampak v resnici si ga pa nooooorrroo želima oba...
vrjamite da to je strah ampak včasih nas je tudi strah ko se odločamo za kakšno stvar pa je potem vse ok


dajmo premagajte strah lepo nam bo ko bodo prijokali na svet, tudi v šoli nam je bilo težko kot naprimer  nam je v nosečnosti  pa je bilo vseeno lepo




_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: otroka se ne veselim
16.10.2006 15:07:27   
Anonimen
HVALA ZA MNENJA IN ISKRENOST,

najdem se med števlnimi vašimi odgovori in mi veliko pomenijo.


(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: otroka se ne veselim
17.10.2006 18:43:48   
mirjanajelenko
res sem zadovoljna da si prebrala mnenje vseh, kajti  vrjami da bo lažje oglasi se kaj ter sporočaj kako dojemaš nosečnos, ali je že kaj bolje
zanima me pa vzrok če  veš kaj te muči

aja pa še to kaj pa bodoči očka  kako pa on

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: otroka se ne veselim
20.10.2006 15:57:23   
Anonimen
No, pa spet sem se spomnila nekaj napisat...user posted image O bodočih očkih. Ja, tudi njih je strah, vendar si največkrat ne upajo povedat naglas. Po večini tako. Ker so pač moški . Presenetil pa me je moj (moški); ko sem se mu enkrat zjokala glede mojih strahov in pričakovala njegovo tolažbo, mi je on brez pomislekov in iskreno povedal, da je tudi njega strah. Da je sicer vesel, ker je najina ljubezen obrodila sad, pa vendar....da tudi sam še ni pripravljen. Da ga je, tako kot mene, močno presenetilo...in ja, DA GA JE STRAH.
Strah njega, ki je ob novici, da bo postal očka, skoraj cel mesec žural, častil sodelavce, znance, sosede...povedal vsem veselo novico..Nato se je  "streznil" in postalo ga je strah...
Po eni strani sem bila vesela, da mi je iskreno povedal o svojih občutkih, po drugi strani pa sem bila obupana, ker je imel sam enake občutke kot jaz. Zaradi tega kar nekako nisva znala biti drug drugemu v oporo.

Ampak zdaj! Zdaj je najsrečnejši očka na svetu. In res je, kot pravijo: hčerkice so očkove ljubice....



(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?