|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO in epruvetka
7.9.2006 8:31:34   
rebeca
Odločila sem se in obiskala  dr.Merlo v Postojni.
Nad njim sem bila zelo zelo presenečena, zasluži si zlato medaljo.
Pa da začnem z mojim vprašanjem. Ker že dobro leto in pol nisem še ugledalauser posted image user posted image , diagnoza PCO in trenutno jemlejm aglurab in se mi zdi zelo blaga oblika zdravljenja sem se obrnila še na drugega ginekologa.
Domov sem šla vsa nasmejana saj mi je rekel, da to zdravljenje z aglurabom je res blago in glede na mojo diagnozo bi se on odločil za epruvetko.
Pravi, da takih primerov kot sem jaz, da ne reagiram na klomifen in stop inekcijo je zelo malo zato se bo posvetoval na  konziliju. Jutri pokličem še za izvide krvi, ampak on bi se odločil za epruvetko.
Res nisem še dobro seznanjena s tem zato me zanima kako poteka to na epruvetko in ali še še kako drugače imenuje ta umetna oploditev?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO in epruvetka
7.9.2006 9:06:32   
Anonimen
Rebeca čestitke, da se ti je končno obrnilo na bolje. user posted image user posted image user posted image user posted image . ZGleda, da si ti tudi ena izmed milijontih, ki so redke, ki.... Jaz sem tudi taka user posted image .
Najbrž te bo dal na IVF ali ICSI. če je z možekovimi Semenkami vse ok, pol bo IVF. Začela boš s stimulacijo že pred user posted image (suprefact ali dephereline, lahk kaj drugega) in drugi dan user posted image se boš začela špikat z (menogonom ali menopurjem ali pa spet čim drugim), to špikanje bo trajalo cca 10-12 dni, odvisno kolk hitr ti boji folikli rasli. Ko bojo zrasli do določene mere, pol sledi stop inekcija in čez 36 ur boš mela punkcijo. Po punkcija pa čez nekaj dni transfer, po transferju pa dolgih 14 dni čakanja na user posted image user posted image . Tvoje jajčece bojo v epruvetki združili s semenčeci in ko se bo zarodek razvil, ti bojo vstavili (transfer). Tako, to je bolj po domače napisano.

(odgovor članu rebeca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PCO in epruvetka
7.9.2006 11:58:38   
Anonimen
Čau Rebeka,

jaz sem tudi s tvojega konca in z G nisem bila zadovoljna, saj ga sploh ni zanimalo da ne morem zanosit. Njegov odgovor je bil vedno, da sem še mlada, pa psiha itd. Ko sem mu omenila da mi da napotnico za specialista je kr ponorel in mi je seveda ni dal.
Tako sem šla 20.9.06 samoplčniško k dr. Merlu, podpisala izjavo da bo moj G.
V roku 6 mesecev sem imela vse preiskave opravljene ( HSG, LAPARO, HISTERO..) Diagnoza : Endometrioza
Tudi meni je predlagal IVF (epruvetko); za kar sva se z dragim odločla in rezultat je da sem 15t user posted image !!! Ratalo v prvo user posted image   user posted image  user posted image
Midva sva se odočla za samoplačniško, saj je čakalna doba kar dolga (1 leto)!!

Je pa dr. Merlo zlat človek!!!! user posted image  user posted image  user posted image

Želim ti čimprej user posted image  user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PCO in epruvetka
7.9.2006 11:59:35   
Anonimen
oopss 20.09.05

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PCO in epruvetka
7.9.2006 13:11:31   
rebeca
Anonimna in koliko te je stal IVF?

Kdo pa je bil tvoj ginekolog, če ni skrivnost. Moj je dr. Ravnikar in k njemu hodim tudi v ambulanto za neplodnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO in epruvetka
7.9.2006 13:43:18   
Anonimen
Rebeca

IVF me je stal cca 200.000 ker sem reagirala na Klomifen. V kolikor pa ti K ni vredu so zdravila še cca. 70.000 sit.

Moj g je bil dr. Miloševič

(odgovor članu rebeca)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PCO in epruvetka
7.9.2006 14:00:09   
rebeca
Anonimna koliko pa si stara?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PCO in epruvetka
8.9.2006 19:47:24   
Anonimen
28

(odgovor članu rebeca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PCO in epruvetka
28.9.2006 11:35:36   
*ajetam*
tudi midva sva se odločila za umetno oploditev.pa me zanima koliko je treba čakat na vrsto?in koliko če plačaš in koliko je potrebno plačati? če sem prav razumela 200.000?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PCO in epruvetka
28.9.2006 12:00:00   
Anonimen
A sta mislila it samoplačniško? Privat v Dravljah stane IVF 190.000 plus zdravila (50.000-70.000), ICSI pa stane 230.000 plus ista zdravila. V MB samoplačniško je 2300evrov, v LJ pa se mi zdi da je najdražje. V dravljah imaš vsak drug postopek samoplačniški, vsak drug pa je pod koncesijo, ti ga krije zavarovalnica. Drgač maš 4 postopke zastonj. 

(odgovor članu *ajetam*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PCO in epruvetka
28.9.2006 21:10:49   
*ajetam*
se opravičujem če bom preveč neumno izpadla samo sva še čisto na začetku pa še ne vem kako to izgleda.kako 4 postopke zastonj?user posted image a 4 oploditve al kako?to verjetno ne?madonca sm butl....user posted image samo 6 mesecev čakanja je res zelo veliko!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PCO in epruvetka
28.9.2006 21:31:13   
Kalina
rebeca jaz imam PCO sindrom, ravno tako ne reagiram na klomifen itd., mi je tud blo receno, da je mal takih primerov in da se jih Gji otepajo, ker je res tezko, psihicno in fizicno. Ravnotako je moj G Merlo moj lubck zlati. Ga mam ful rada. Sem bila pri njemu na epruvetki. Zdaj imam doma 4 mesecno frajlico, ki je naravnost cudovita.
Na zacetku postopka (IVF) tud na injekcije nism reagirala, sele ko mi je ful povecu dozo, se je zacelo, ampak pol je bla hiperstimulacija. Spikanje je trajal 21dni. Kuku mene. Pol smo dobbil 11 celic vn, 8 se je oplodilo, dve pikici sm dobila, 6 zamrznjenckov se mam. Najlepsa pikica je pa zraven mene v pojstlciuser posted image Ko bo tamala stara 1 leto, grem po zamrznjencke, hocm fantka al pa puncko, vseen, hocm velik bebicuser posted image

Veeelik srece!


_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PCO in epruvetka
29.9.2006 6:59:46   
Anonimen
Ajetam, ne sploh nisi butelj. Po enem letu mučenja te G z napotnico pošlje v ambulanto za neplodnost, tu imaš najprej razgovor z andralogom, ki te potem pošilja na razne preiskave (kri, slikanje maternice, operacije kot sta laparaskopija, histeroskopija, spermiogram za tvojga dragega), vse te preiskave se bojo vlekle tja od 1-2 let, pri meni celo več. Lahko ti da po razgovoru tabletke Klomifen, ki bodo spodbudile tvojo ovulacijo in boš lahko že po njih zanosila. Če ne, boš mogla vse reiskave dat skoz, ker brez njih ne prideš na umetno oploditev. Ko boš z vsemi preiskavami končala, da tvoj androlog vso dokumentacijo na konzilij, ki bo odločil ali si primerna za umetno oploditev in kdaj bo to. To se bo spet zvleklo, nekatere čakajo tudi do 1 leta. Nato imaš 4 postopke zastonj, krije ti jih zavarovalnica.

Obstaja pa krajša pot in sicer privat v Dravljah, kjer so saoplačniški postopki (tudi v lj in mb G lahko imaš samoplačniški postopek, ponavadi takrat ko pokuriš že vse 4 zastonj postopke, so pa mnogo dražji kot privat v Dravlju). Tu je vsak drugi samoplačniški, vsakega drugega pa ti zavarovalnica krije. Ceno sem ti že prej napisala. Tu lahko prideš na vrsto takoj, ni takih čakalnih vrst, oz. jaz sem že v naslednjem ciklu pršla na vrtso in sem v 4 mesecih opravla 3 postopke.  Vendar tudi tu moraš imeti že narejene preiskave ali pa ti jih tu naredijo mnogo hitreje, sam jih moraš plačat. Lahko jih najdeš na internetni strani www.neplodnost.com, tam je tudi tel št. in jih lahko pokličeš.

V lj n mb imaš prve 4 zastonj, se pa načakaš ko butec, tu v dravljah pa vsakega drugega plačaš in skori nič ne čakaš. Vendar brez preiskav ne moreš na nobeno umetno oploditev.

(odgovor članu *ajetam*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PCO in epruvetka
29.9.2006 10:28:55   
*ajetam*
user posted image mišek zlata si!!
jest sem že bila na hsg in moj na spermiografu.z obema je vse ok.trudiva se cca 1 leto.
zdej že 6 mesecev jem Klomifen pa še vedno nič.tko da mi je ginekologinja rekla da če po klomifenu ne uspe gremo lahko na umetno če bova želela.h ginekologinji sem naročena naslednji ponedeljek tako da se bove bolj natančno zmenile.želim si da vse te preiskave ne bi trajale tako dolgo da čimprej dobim otročka pod srčka.sam tole za plačat pa tut ni lih poceni.a večina izmed vas plača ali jih več čaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PCO in epruvetka
29.9.2006 14:28:49   
Anonimen
Jaz nisme čakala sem šla v Dravlje. Plačala sme samo prvič nekje 300.000 skupaj z zravili, vendar sem imela dražji postopek ICSI. Potem sem imela spontanca, kjer nisem nič plačala in nato še enga ki mi je zavarovalnica krila. Jaz nažalost nisem imela noenga jajčeca zrelega, zato nisme imela tudi nič zamrznjenčkov. To se redko zgodi. Ponavadi imaš en postopek, ki ga plačaš v celoti, pol pa hodiš samo po zamrznjenćke, če ti ne uspe prvič.

V lj g, pa se načakaš, sigurno boš eno leto čakala. Strokovnjaki so vsi, tako v lj, kot privat. Odločitev pa je tvoja.

(odgovor članu *ajetam*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PCO in epruvetka
29.9.2006 15:05:01   
*ajetam*
groza!
težko se je odločit.no je pa ni....
težko je dat 300.000sit
to vseeno ni tako zelo malo denarja.sam še eno leto čakat!uf obup!a pol imaš ti premalo sluznice?beje en čajček pomaga pri teh težavah.sej verjetno si že slišala za to.vidim da zelo veliko veš.drugače pa ima moja teta isto težavo.se oplodi ampak telo noče obdržati otročka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PCO in epruvetka
29.9.2006 15:17:57   
Anonimen
Vame še niso sploh niso dali nobenega zarodka. Moje celice so nezrele, defektne in se ne oplodijo kot bi se morale, zato je brezveze vstaviti jih not. Zato me še skrbi to, da ko se bo končno našla kaka zrela celica, da pa spet zarodek ne bo hotel not ostat.  Nama je G kar mal namignil, da lahko začnev arazmišljat o darovalcu, sam ne pri nas v slo, ampak v tujini. V slo, ne moreš zaprosit za darovalca, če imaš svoje celice, četudi so te fuč in ne bo nič nikoli iz njih. Slo politika.
Če ima tvoj drago spermije ok, potem bosta imela IVF postopek ta stane pa 190.000, plus 50.000-70.000 za zdravila. Mislim, da so punce rekle, da so dale 240.000 vse skupaj.  Midva sva imela ICSI, ker se imunološko ne ujameva, zato tudi po naravni poti ne bova zanosila.

(odgovor članu *ajetam*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PCO in epruvetka
3.10.2006 9:49:10   
*ajetam*
user posted image no pa sem tut jas na seznamu za IVF.včeraj dobila napotnico...upam da bo čimprejuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PCO in epruvetka
19.10.2006 8:46:31   
petraps
Pozdravljena!Tudi jaz sem dobila številko za IVF in upam da gremo čim hitreje naprej.
Mogoče veš kakšen  je postopek naprej!Hvala za odgovore in lep pozdrav,Petra

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Moški odrastejo šele pri 43 letih
Kot so ugotovili raziskovalci, lahko pričakujete, da bo vaš moški zares odrasel šele v srednjih letih. Moški namreč odra...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?