|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v postelji
18.10.2006 14:50:35   
sonček balonček
Pozdravljne!

Naše dete je vse do pred nekaj dnevi (9m in pol) spalo precej pridno. Spat je hodila sicer kar pozno - ob 22-23 h. Je pa potem spala do 5h ali 6h, včasih do 8h. Če se je zbudila ob 5h se je podojila in zaspala nazaj do 8-9h. V zadnjih dneh ga je najprej začela sračkat tako, da se je dojila po 2x na noč. Toda potem je takoj zaspala. Zadnje tri dni pa se zbudi ob cca 24 h, se podoji ampak potem pa ne spi. Vstaja, se plazi, igra, en čas joče, potem se malo smeji, stoka, se vrti, skače, tepe, skratka kar precej agresivno se vede. Včeraj ni zaspala še tri ure po dojenju. Spat sva šli ob 4:30. Zbudila se je ob 9h. Sedaj spi že od 13h.

Do sedaj nismo prakticirali tega, da bi jo pustili jokati v posteljici in podobnih metod. Sprašujem vas, kako pustiti jokati v posteljici otroka, ki že stoji? Namreč mala se takoj dvigne in potem hopsa ob ograji. Ko jo poležem se takoj dvigne in misli, da se igrava. In tako je danes zdržala več kot 3 ure. Ko se je utrudila pa je jokala, tako da je komaj dihala. Zaspala pa sama ni.


Hvala za nasvete
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
18.10.2006 15:06:04   
dskubin
Jaz našega največkrat pustim in kar grem ven iz njegove sobe. Ker, če sem tam, lahko vstaja in hopsa v nedogled, pa dudo ven meče, da mu jo pobiramo, pa slači se,.. V glavnem, vse sorte. Tudi dere se (če se) občutno manj glasno in manj časa, če nismo zraven njega.

Ampak vseeno mu uspe, da nas kakšen dan (noč) prenese okoli in skačemo, še posebej, ko je prehlajen ali kaj takega. Prefriganec mali.

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
18.10.2006 15:14:16   
tinkamiška
Hojla sonček

Moja Iza je tudi stara 9,5 mescev in je kakšen teden ali dva nazaj pogruntala kako se fino stoji v postlci. Dve noči se je vstajala, ampak samo, ko sem jo dala spat. Sem jo pustila in šla iz sobe, ko je začela jokcat sem prišla nazaj in jo položila. Se je spet dvignila in sm šla iz sobe.To sva nekaj časa ponavljali. Se je tudi končalo z jokom in dala sem ji stekleničko, potem je pa zaspala. Ti jo pa še dojiš, a kej dodajata? Če ja, poskusi z stekleničko. Pri nas je trajalo samo dva dni zdej se ne vstaja več. Ponoči se obvezno enkrat zbudi in gre po vseh štirih na drug konec potlce, se malo igra z dudo in zaspi nazaj. Jo kr pustim.

Upam, da se bo ta faza pri vas kmalu končala in boste spet lepo spančkaliuser posted image

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.10.2006 15:19:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sonček balonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
18.10.2006 16:15:45   
Anonimen
O nalin, to pa je nekaj novega?user posted image

Ja, se strinjam z nalin. Ali to, ali pa se pojdita tako, kot je bilo danes, še nadaljnjih par let. Pa najbrž bo spotopamo še kaj več od tega prišlo zraven.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
18.10.2006 23:12:22   
petra81
Pri nas je bilo tudi tako nekaj časa nazaj, pa sem jo toliko krat položila nazaj in sedaj se ne vstaja več ponoči. Je pa minilo kar hitro, v nekaj dneh je bilo tega konec. Upam, da bo tudi pri vas tako.
Aja, pa dojit sem jo nehala ponoči in sedaj je občutno bolje kot prej. Mislim, da je tudi tvoja user posted image  že dovolj velika, da dobi čez dan dovolj hrane in je ne potrebuje še ponoči. Za prehod iz dojenja k nedojenju pa sem uporabila magični lonček z vodo.

Želim vam veliko uspehov

Petra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
19.10.2006 7:57:54   
Anonimen
Tako kot je napisala tinkamiška. MI ne prakticiramo, da bi enostavno zaprla vrata, zdaj se pa deri kot hočešuser posted image . Zaprem vrata, ko pojoka kakšnih 30 sekund, pridem nazaj in ga spet dam leže, pa spet grem ven, pa to ponovim. Včasih je bilo tudi po 5 x potrebno iti ga poležat. Če sem ga pustila jokati je bilo samo slabše. Pa en čas sem mu tudi flaško dajala - takrat je res zelo hitro nazaj zaspal, samo kaj ko se je pa takrat spet navadil zaspati samo s flaško in je bil spet problem enak kot takrat, ko sem ga dojila. V glavnem moraš imeti dobre živce in potrpežljivost, pa vztrajnost in ga kar polegati in iti ven, pa to ponavljati.

Pa za božjo voljo ne se igrati ponoči. Noč je za spanje in to ji moraš dati vedeti. Drugače bo igranje vsak dan na tapeti.user posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 19.10.2006 8:00:00 >

(odgovor članu petra81)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
19.10.2006 7:58:25   
žiža
Pri nas je bilo isto. Okoli 9, 10 meseca je začela ponoči srati. Midve se siceer nisva dojili, se je pa vseeno zbujala. POnavadi okoli enih ponoči. In potem bi ona počela 1000 in 1 stvar. Par dni sem se dajala z njo, pa jo na lep način hotela razložit da je noč in da je treba spat. Hahaha, 10 mesečniku lepo razložit, ta je bosauser posted image user posted image user posted image  To vem zdej, takrat sem bila pa pametna za 3. Po nekaj neprespanih nočeh mi je pa počil film. Kratko malo sva jo ignoriral. Luč je bila itak ugasnjena, midva v postelji, ona je najprej mal skakala po postelji in čebljala, potem je začela stokat, še malo kasneje pa jokat.  POtem se pa ne spomnim več, očitno smo vsi zaspali. Se je zgodba še parkrat ponovila, potem je bilo pa kar se taga tiče mir. Sej se drugače še danes zbuja, ker je kao žejna, ampak da bi pa rogovilila pa ne nazaj zaspala to se pa ne dogaja več. Zdej smo v fazi, ko pošai ukinjamo tudi pitje ponoči in mi kar uspeva.
Bodi huda in vstrajna pa bo.

< Sporočilo je popravil žiža -- 19.10.2006 8:06:05 >

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
19.10.2006 8:04:59   
žiža
Tinkamiška, naj ti iz lastnih izkušenj povem da flaška ni rešitev. Pri nas je bila dobesdno odvisna od nje. Od 10meseca pa sedaj (2leti) ni bilo šans, da bi zaspala brez flaše mleka in ponoči vsaj 2x pila. Tud čez dan ni bilo varjante, da bi pila iz česa drugega kot flaške s cucljem. Je res kriza se potem odvajati. Naša je zdej čez dan brez flaše dobre 3 tedne. Prej je spila tud po 2 litra na dan, zdej ko pa mora piti iz kozarčka pa z veliko muko spije cca. 7-8 dcl. Včasih se ponoči zbudi in tuli flaša moja flaša kje si?
 

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
19.10.2006 8:57:41   
renan
otrok pri tej starosti vec ne rabi nocnega dojenja. mogoce si tudi sama malo prispevala k temu, da se ti ponoci zbuja, ker je se nisi odvadila dojenja ponoci.

drugace pa jaz ravnam podobno kot tinkamiska, edino brez flaske, ampak samo z dudo in ninico. pustim ga naj stoji, ce zeli, ko pa zajoce, ga polegnem. vcasih se zgodi, da to moram ponavljat tudi kaksnih 10krat. v koncni fazi pa vedno zaspi..pomaga tudi, ce otrok spi v spalni vreci, ker potem tezje vstane.

lp, renan

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.10.2006 16:19:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
19.10.2006 19:14:14   
renan
nisem mislila le na dojenje, ampak na splosno hranjenje ponoci. dojenje sem napisala, ker ga pac ona doji. nama je pediatrinja ze po 4. mesecu povedala, da user posted image   ponoci vec ne potrebuje hrane. tam nekje ok. 5. meseca sem ga nehala dojiti ponoci in od takrat se veliko manj zbuja. ce se pa ze, ga pomirita duda in ninica.

lp, renan

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
20.10.2006 14:26:10   
TiaSara
Zanimivo, mi smo se pa ravno pri 4. mesecih začeli intenzivno dojiti ponoči - prej je bilo dovolj 1X, sedaj se pa dojimo po 3 - 4X. user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
20.10.2006 14:36:47   
mml
TiaSara pa si prepričana, da user posted image  potrebuje hrano ali se samo zbudi? Pri nas je bilo tudi okrog 4. meseca, ko se je začela user posted image  ponoči spet 2x zbujat. Po parih nočeh, ko sem jo dojila okrog 3. sem pogrunatala, da sploh ni lačna, ampak se je samo malo zbudila in se pogovarjala in pela. Tako da sva jo kar začela puščati, da je malo pogrulila in po kakšnih 20 minutah je lepo zaspala. Vse skupaj je trajalo kakšna 2 do 3 tedne.
Sedaj pri 10 mesecih oz. že nekje od 9. meseca dalje se tudi občasno zbudi, kaj pokomentira, včasih tudi vstane v postelji, ampak se z user posted image  delava, da je ne poznava user posted image  in do sedaj je še vedno sama zaspala nazaj. Zadnjič je enkrat trajalo sicer več kot 1 uro, večinoma pa tam okrog 15 minut.
Tako da sonček balonček jaz bi jo malo pustila, ko bi pa začela jokat bi pa šla k njej jo položila in jo malo pozibala in ji povedala, da je še čas za spanje in upala, da bo zaspala user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
20.10.2006 14:38:29   
tinkamiška
Hojlauser posted image

Ja, se strinjam tole z flaško, sem se zavedala, da hodim po robu, ko sem ji jo dala. K sreči se v tistih parih dneh ni navadila na njo. Mogoče zaradi tega, ker prej nikoli ni zaspala ob flaški ampak vedno sama(razen, ko sva se še dojili). Jst sem si rekla, bom poskusila, pa je šlo. Seveda se kdaj pa kdaj tudi zbudi ponoči in jo najprej pustim, da se pogovarja in igra z dudo in ponavadi zaspi sama od sebe. Če se pa začne kregat in potem ponavadi tudi jokat,jo najprej poskusim umirit, če pa ne gre, ji pa dam flaško, ampak to je res redko.
Pri nas je pač šlo brez joka, ker sem si rekla, da bom poskusila na "mehkejši" način prit do rezultata in zaenkrat mi uspeva. Je nisem nikoli pustila jokat, ker je šlo po lažji poti.

Lepo boditeuser posted image ,

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
20.10.2006 21:53:19   
smrka
Otrok po 9 mescu pa tudi ze prej nepotrebuje vec mleka niti po flasi niti po dojenju. Cez dan se dosti naje, in to je samo navada da se zbudi in hoce jesti. Svetujem ti najprej da ji prenehas dajat hrano ponoci. Mogoce je nemirna ker zobki rastejo. Nasa se je tudi zbujala, to je pac obdobje ki ga moras malo potrpet saj bo hitro minilo. Nasa zdaj spi celo noc. Je pa problem pri spanju zvecer... jo polozim v pojstlo in se vstaja, obraca, cuka za lase ( levo stran si je 50% potrgala lase) ko sem jo pustila in sla ven iz sobe, kirici na vse pretege, me klice mama mama joka da to ni res... vsa je smrkljasta, grize ograjo od pojstle je ze vsa poskrabana...... kako naj jo potem pustis jokat??????  NI SANS!!! Jest je nemorem tako pustit, vsaka cast tistim ki to uspe... ampak men ne rata. Jest morem stat tudi po 1 uro ob pojstlci, jo stalno stimat da lezi lepo in upat da cim prej zaspi...

Mamice, vem da je tesko, sam... hvala bogu da so zivi in zdravi.. hvala bogu da slisimo njihov jok.... samo da so ob nas!!! Tolazite se s to mislijo, ko se boste morale vstajat ponoci in bedet ob otrocku ko nebo mogel spat.. Je ze kak razlog da nemore spat in vas potrebuje. Materinstvo je pac tesko.

Lp

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
20.10.2006 22:03:46   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: žiža

Včasih se ponoči zbudi in tuli flaša moja flaša kje si?
 


Žiža, sej vem, da tebi verjetno ni smešno, ampak jaz sem dobila kr solze v oči od smeha, ko si tole predstavljamuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
21.10.2006 19:36:09   
Rahelca
Hojla,
tudi mi imamo (smo imeli) težave s spanjem. Prvi mesec nisem dojila, potem pa ful. Do pred kratkim sva se še ponoči dojili, na tri ure se je zbujala. Zdaj pa ji dam zvečer flašo, na dva dni se ponoči zudi, malo spije, potem pa dalje spi.
Spat gre ob osmih, do šestih. Mislim, da naše mleko sedaj ni več tako nasitno. Kdaj pa kdaj jo še podojim, ampak za crkljanje.
Včasih se pa zbudi in tudi misli, da je čas za igro. Jo vzamem k sebi in jo božam, da zaspi. imamo enosobno stanovanje, tako da ima posteljico zraven moje. Potem jo pa samo notri fliknem.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako uspavati otroka, ki ponoči stoji v p...
22.10.2006 15:15:41   
popek
Noč je za spanje in jaz si je ne pustim vzeti. Igrali se bomo čez dan. V takem primeru položim otroka nazaj, ga pobožam in grem ven. Čez 5 minut postopek ponovim. Vse to počnem v tišini in skoraj brez besed. Seveda če je dete zdravo. Garantirano se bo dete slej ko prej naveličalo, če okrog tega ne bo dosti besed in cirkusa.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?