|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj je sploh prav ?
28.9.2006 8:36:50   
muki1
Kako razložiti, da se živalic ne sme mučiti?
Jaz sem svoji hčerki zmeraj govorila, če jo je prijelo, da bi pomendrala kakšno mravljo ali pa stopila na deževnika ali kakšno drugo drobno živalco, da se tega ne sme. Seveda sem ji zadevo tudi argumentirala z razlago, da bo živalico bolelo, pa umrla bo in potem je mamica ne bo več našla  - napaka.
Včeraj je mačka na dvorišču jedla miš in mala je začela tak jokat, da je mož sploh ni mogel pomiriti. Potem je vsa solzna prišla k meni, pa mi je rekla, da je muca pojedla miško, zdaj pa je mamica ne bo več našla....... oh, ti groza, komaj sem jo pomirila.
Potem sem spet naklobasala zgodbico, da je to stara miška, da mlade so pri mamicah in ne hodijo same naokrog... pa da je verjetno miška hotela smukniti v hiško in nam pohrustati njene sladkarije, pa ji je muca to preprečila

Eh, včasih res ne vem, kaj naj ji rečem .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj je sploh prav ?
28.9.2006 11:28:58   
Anonimen
Muki, jaz tudi ne. Zadnjič je ponevedoma med prstki speštala mravljo, potem pa tako tulila, da je ni bilo za pomirit user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj je sploh prav ?
28.9.2006 13:14:19   
BLAŽIKA
Muki 1 dobro si se zmazala, jaz verjetno nebi našla takšne ideje. A si jo pomirila sto zgodbo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj je sploh prav ?
28.9.2006 19:31:57   
žiža
Ja res je križ z živalcam. Moj mož je imel v šoli deklico, ki ni upala stopiti na travo, ker se je bala da bo pohodila mravljice pa črvičke...
Naša je tud ful pozorna na ta čist tamicene živalce in žužke. Se jih ne boji prijeti, všeč so ji celo pajki (tega definitivna nima po meni). Jaz špa grem in hladnokrvno v priču nje ubijem enega neamrnega komarja z takimi dolgimi nogami user posted image  Itak je bil jok, mami pa ta grda.
No kar se tiče mišk sem pa jaz tud že iz balkona tulila sedaj bivšemu fantu, naj reši ubogo miško user posted image  

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj je sploh prav ?
29.9.2006 9:04:08   
Anonimen
Pa če bi ji povedala, tako kot je?
Namreč da živali, če hočejo preživeti, morajo jest. in mucki jedo miške. Mi jemo kravice, piščančke, ribice. Levi zebre,... Narava pač funkcionira po svoje in živali ne morejo preživeti brez hrane (OK, saj potem se lahko zgodi, da te bo vprašala, zakaj pa muc ne gre v trgovino po whiskas). Drugo pa je ubijanje živali iz zabave, objestnosti ali česarkoli podobnega, ker taka smrt ni potrebna.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj je sploh prav ?
29.9.2006 10:53:34   
muki1
Jah, saj nekaj v tem smislu sem ji tudi probala naložit, da jedo črvi gobe, ptičice potem pojedo črvičke....samo se mi zdi, da še ni razumela.....

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj je sploh prav ?
29.9.2006 12:32:02   
bini
hm... mi se pa sploh nikol nismo kaj dost o tem pogovarjal - o mučenju živalic... in teh težav začuda še ni user posted image ...
smo mel mal krizo, ker je blo en obdobje tko fajn mačke za rep vlečt, kej druzga pa ne...


_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj je sploh prav ?
7.1.2007 23:27:19   
Anonimen
Muki, svaka ti čast user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Odlična zgodba.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj je sploh prav ?
8.1.2007 12:31:51   
srki
Jaz mu živalico sama pokažem, včeraj npr. suho južino, da je to pajkec, pa je hotel nekaj roke stegovat proti njemu, pa sem mu rekla, da ga mora pustit, saj mu ni nič naredil, da nas je prišel samo malo pogledatuser posted image . Ko je hotel pohodit deževnika, sem mu rekla, da ne sme, nič pa zakaj. Ne vem, mogoče je razumel, mogoče ga je kdaj "na skrivaj" pohodil, pojma nimam.

Ja, včasih se človek vpraša, kaj je sploh prav, da otrok razume, hkrati pa ga kaj ne prizadene.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj je sploh prav ?
8.1.2007 12:45:36   
Magi*
joooj, meni je večraj hčera razložila, da bo ati v juho padel in ga bomo pojedli kot piščančka (to je izvedela v varstvu). pa sem ji razložila, da očija potem ne bo več, ker ga bomo pojedli. pa me je potem zgroženo vprašala: kako, zakaj ga ne bo več? a potem tudi piščančka ni več? ja kam pa gre? zakaj pa gre? in to je bilo tik pred spanjem. sem se morala zares potruditi, da sem temo zamenjala. uboga revica, kako ji naj to razložim, da bo razumela. po moje je še vseeno malo premajhnauser posted image  (2 leti)

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj je sploh prav ?
8.1.2007 13:11:02   
Anonimen
jAZ TEGA, DA LJUDJE JEMO ŽIVALI RES NE RAZLAGAM, KER POTEM ŠE TISTEGA UŠIVEGA POHANEGA MESA, KAR EDINO JE, NE BI JEDEL.
dA PA SE ŽIVALI JEDO MED SEBOJ, TO PA SEM MU POVEDALA V SMISLU JAH, TAKO JE, NIMAŠ KAJ. pA ŠE RAZLOŽIŠ, DA BI BILO DRUGAČE ŽIŽELK PREVEČ, ČE JIH PTIČKI NE BI JEDLI, DA BI VSE SADJE NPR. POJEDLE, ALI PA DA BI ZAJCI VSE KORENJE IN REPO NA POLJU POJEDLI, ČE JIH NE BI NPR. VOLKOVI POJEDLI ALI KDO ŽE, PA TAKO. v GLAVNEM, DA V NARAVI TAKO JE IN DA JE TAKO PAČ PRAV.
Ups, se opravičujem za črke.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj je sploh prav ?
8.1.2007 13:57:17   
nejcko
To je res zoprna tema. Naš je imel lani eno obsobje, ko je zelo rad mrcvaril ene hroščke po rokah in jih seveda pri tem ubil. Ko se hrošči niso več premikali, je bil pa ves nesrečen. Vem pa, da moje besede niso nič kaj dosti zalegle, je moral kar sam spoznati, kaj pomeni, da eno živalco ubiješ.
Drugače pa je naš 5-letnik zelo čustven glede tega.  Mesa  večinoma ne je, če pa mu slučajno pride na ušesa, kaj je na krožniku, ni več šans, da bi usta odprl, čeprav zdaj že ve, od kod prihaja meso. To, da se živali jedo med sabo, je pa videl na TV, in seveda je potem zraven polno žalostnih vzdihov (uboga antilopa, jo je lev pojedel itd.).

To je pač del življenja in zdi se mi prav, da otroci o tem dobijo resnično podobo, kako bodo vse skupaj osebno doživeli, je pa veliko odvisno od njihovega karakterja. Prav se mi zdi, da jim v določeni starosti razložimo razliko med ubijanjem zaradi ubijanja in ubijanjem zaradi prehrane oz. obrambe. Konec koncev se bo slej ali prej znašel v situaciji, ko bo svojega starša videl pokončati kakšno žival, recimo komarja, kobilico ipd.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?