|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprava bradavic na dojenje med nosečnostjo?
1.11.2006 20:15:16   
Anonimen
Mene zanima, če je kaka varianta, da pripravim bradavice na dojenje, že sedaj med user posted image ?
Imam namreč zeeeeeloooooo občutljive, da se jih sploh ne smem dotaknit, pa me malo skrbi kako bo to zgledalo po porodu? A obstaja kakšna krema, ki jo lahko začnem že sedaj uporabljati?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
1.11.2006 20:44:00   
Bonnie_RR
Jaz sem to enkrat v nosečnosti vprašala svojo ginekologinjo in mi je svetovala, da naj si vsakič po tuširanju bradavice oz. dojke obrišem z malo bolj "grobo" brisačo.
Kreme mi ni pa nobene omenila...

Lp

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
1.11.2006 20:48:43   
Marogica
Sem na MON-u pred kratkim naletela na članek, da se odsvetuje kakršnokoli drgnjenje ipd. bradavic, kot "priprava" na dojenje oz. manj boleče dojenje. Največ kar lahko narediš je, da si tudi dojke in bradavice masiraš. Pisalo je še, da najbolj pogosto pride do poškodb bradavic zaradi nepravilnega pristavljanja.

No tudi jaz se nisem nič "pripravljala" v tem smislu. Nabavila sem si samo lanolin, ki je pomagal-delno. Sčasoma se pa na zbadajočo bolečino navadiš. Vsaj jaz sem se.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
1.11.2006 21:05:29   
eya
Jaz se tudi nisem kaj posebno pripravljala, le Lanolin sem nabavila, tako kot Marogica. Mislim, da na začetku večino mamic bradavice zelo bolijo. Mene so tudi ful, bi najraje kar nekam ugriznila, vsakič ko je mali začel vlečt. Ampak to je po kakem mesecu minilo...

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
1.11.2006 23:36:55   
Katrin
Ttudi jaz se nisem posebno pripravljala na dojenje oz. utrjevanje bradavic. Prve dni dojenja so mi sicer malo popokale (pomaga Bepanten), nato pa je bilo dojenje neboleče in v užitek.

Srečno user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
2.11.2006 8:23:51   
lexl
Hijenca, v Baby centru imajo kremo od Aventa, pa ne vem če bom prav napisala ampak je neki tko: "sutting nipple creme" ali pa nekaj podobnega. Jaz sem jo kupila in uporabljala celo nosečnost in nisem imela potem nobenih problemov z bradavicami. Uporabljala sem jo tudi celo dojenje, ker ni škodljiva za otročka. Priporočila mi jo je pa prijateljica in priporočam jo tudi jaz tebi. Je dražja, stane cca. 3.500 sit, ampak jo malo porabiš in verjemi mi, se splača.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
2.11.2006 8:50:33   
lenika
Jaz sem si zadnji mesec nosečnosti bradavice že kar mazala z lanolinom. Bradavice so me bolele prve2-3 tedna dojenja, potem so se pa utrdile.

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
2.11.2006 10:44:07   
2 Sraki
Baje lahko z Bephantenom že pred porodom mažeš bradavice, da jih pripraviš, če pa resnično pomaga, pa boš videla ko bo čas za to user posted image . Tako so nam svetovali v šoli za starše.

lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
2.11.2006 11:20:06   
Anonimen
A veste zakaj se odsvetuje drgnjenje bradavic v nosečnosti? Ker stimulacija v skrajnem primeru lahko pripelje celo do prezgodnjega poroda.

Jaz osebno mislim, da pred porodom nimaš kaj dosti za naredit. Vse je odvisno od tega, kako bo dojenček vlekel, pa koliko so dejansko občutljive.

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
3.11.2006 21:19:06   
sarazan
Tudi jaz ti odsvetujem kakšno drgnenje bradavic ali podobno. Z masažo pa lahko tudi stimuliraš kakšno prezgodnje odpiranje!

Jaz nisem imela nobene priprave. Po porodu (prvih 12 ur) sem pristavljala po svoje - nobena ne zna prvič! Seveda sem naredila celo štalo. Ena bradavica je imela že podpludbo, druga je bila pa že malo napokana. Prvo jutro mi je med. sestra svetovala mazanje z Bepanthenom (uporabljala sem ga več kot mesec, baje je še boljši lanolin) in uporabo Aventovih silikonskih nastavkov.

Z nastavki nisem še bolj "uničevala" bradavic, lepo so se pozdravile, na srečo je Sara vlekla tudi čez to, jaz sem se naučila pristavljati, po 14 dneh sva se dojili kot profesionalki user posted image . In nikoli več nisem imela težav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Priprava bradavic na dojenje med nosečnos...
3.11.2006 22:30:54   
Anonimen
Brez skrbi, ne bom si jih z brisačo drgnila user posted image , se mi ja zmeša, tok mam občutljive! user posted image  Zanimal me je sam za kremo, če lahko katero že sedaj začnem uporabljat.

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?