|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 8:38:23   
ksenjak
Pozdravljene!
Moj malček (19mesečnik) je včasih ratal nemogoč, še posebej, ko je treba zaspati in potem se to vleče čez celo noč. Začel je namreč izkazovati jezo, ki je do pred enega meseca pri njemu nisem zaznala. To zgleda tako, da se začne čez dan, zvečer, ponoči, ko mu ne ustrežem v vsem, kar si zamisli, zverinsko dreti, kazati z roko in prav jezno zraven govoriti, kaj hoče, kaj moram jaz narediti, skratka nič ga ne pomiri. Potem se začne metati in histerično jokati. Nobena lepa beseda ne zaleže več, noben objem, nikakor se noče pomiriti, na koncu mu moram pa še zizo dati, da sploh malo k sebi pride. Ravno zaradi tega je problem ponoči, ker nič ne spimo. Če ni po njegovo me začne tepsti z rokami, nogami, hodi po meni, če pa ga umaknem, začne pa ob steno udarjati. Nerodno je predvsem zaradi tega, ker v hiši nismo sami in ne vem, kaj si tašča spodaj misli, saj je drugače, recimo ko je malo pri njej, pravi angelček. Ko pa je z mano in mojim, se pa obnaša, kot da ga iz kože dajeva.

Res bi ga nekako rada odvadila vsega tega (mogoče je samo obdobje) a problem je še vedno dojenje, s katerim pa bi res rada počasi nehala, saj se mi zdi, da bo potem ponoči bolje spal. Prosim svetutje mi, kako ga odvaditi tega in koliko časa zna to histerično dretje in jeza trajati.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 9:03:23   
Marogica
Najbolje bo, da njegove "napade" jeze ignoriraš. Če pa se meče in udarja ob predmete, pa enostavno stran poglej. Tako sem naredila jaz pri ta mlajšem. Ko je videl, da kao ne vidim, kaj delam, je počasi nehal oz. je iz dneva v dan boljše.

Objemala in cartala ga v takšni situaciji nisem, oz. samo enkrat. Ko pa sem videla, da se mu še bolj zmeša od jeze, sem ta način "umirjanja" opustila.

Ponoči ga pa enostavno pusti, da se dere. Drl se ti bo nekaj dni, ko pa bo videl, da nima uspeha s tem, bo nehal in spal. TUdi preverjena metoda pri mojih obeh sinovih.
Tašči pa povej, zakaj se dere, da ne bo mislila, da ga koljete...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 9:52:11   
ksenjak
Ko sem to parkrat že probala, sem ji tudi vedno povedala, zakaj se je drl, pa se mi je zdelo, da mi ne verjame čisto. Vedno potem naslednji dan vpraša, ja kaj pa je z boščkom bilo, a je bolan. Mislim, kot da ga čez dan ne sliši, ko mi cel popoldan po glavi skače in se dere, čim mu kaj ne paše.

In ravno zaradi tega nisem še nikoli vztrajala več kot eno noč. Bo pa izgleda res potrebno, ker zdaj je šlo pa že preko vseh meja. Največji problem je zjutraj, ko moram vstati (6.00) pa se on sigurno zbudi pol ure prej (ker sluti, da bom šla v službo) in zahteva zizo, nato noče nazaj zaspati, ko pa res moram iti, je pa že navsezgodaj hudo dretje. Moj sicer pravi, da potem čez nekaj časa zaspi, ko pa j treba vstati za v vrtec je pa problem.

Lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 11:56:55   
jazz
Pri nas je podobno...pri tašči in tastu je angel pri naju pa drožek! Pa veš zakaj? Mi smo pač starši,ki moramo vzgajati in tamali to vejo. Vemo da obstajajo stvari,ki si jih naši mali sončki vtepejo v glavo in jih hočejo imeti,pa jim ne smemo vsega dovoliti. Pri naših preljubih taščah pa dobijo vse kar si naprdnejo!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 13:33:30   
2 Sraki
Metoda od Marogice je preizkušena in deluje, zato naj ti ne bo preveč hudo, ker bolj kot ga boš ignorirala, hitreje bo opustil tako vedenje, ker bo dojel, da z njim nič ne doseže.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 14:21:39   
tanja75
Pri nas je enako, ko ni po njegovo, dretje, metanje ob tla, pa čeprav ga ignoriram. Pol pa hoče opa al pa nina nana, ker ni dosegel svojega in se ne ustavi dokler ga ne vzamem v naročje. Je ko muha brez glave, kar na tla se vrže in ker se je že parkrat udaril se bojim, da ne bi blo kaj hujšega.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 18:07:45   
lojzika
Naš ima tudi neke fore podobne. Sem ga zadnjič dala kar na sedežno sedet v dnevno pa sem ga pustila, pa se je potolažil in se obnašal kot da ni bilo nič. Sedaj pa če se po tleh meče, ga pa kar pustim in ga ignoriram

(odgovor članu tanja75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne vem več, kaj narediti
17.11.2006 22:37:28   
rainbow
O!

tako obnašanje je do neke mere ok pri tej starosti, tudi naša ta mala ima trenutke protesta, se kar vleže na tla pa jo kar pustim;

problem se mi zdi, da imate predvsem ponoči, saj se nobeden ne naspi prav. ne vem, če ne bi bil čas za ukinitev nočnega dojenja.
kako pa spite, skupaj? Se ponoči sicer dosti zbuja in ga uspavaš nazaj z dojenjem? Bi bil po moje čas, da se nauči zaspat sam.




_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne vem več, kaj narediti
20.11.2006 7:56:59   
ksenjak
Rainbow_ja, ravno v tem je problem, ker spimo skupaj, sam se pa ne zna uspavati. Ravno v tem tiči problem, kot sem že napisala in tudi, da sem že parkrat probala, da mu zize nisem hotela dati, a kaj ko se tudi po eni uri ne pomiri. Dere se kot bi ga iz kože dajali. Mi je potem zoprno zaradi drugih, ki morajo to poslušati.
Zato sprašujem za način, kako otroka odvaditi od dojenja.

Lp

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne vem več, kaj narediti
20.11.2006 8:20:56   
Jančika_
Ksenjak, očitno je, da zlepa ne bo šlo. Ko se boš odločila, da imaš zares dovolj, povej tašči, da boš otroka naučila spati in da se bo nekaj noči drl, pa naj gospa takrat spi s čepki. Mogoče bo bilo dobro, da tvoj mož prevzame malega za teh par noči in da greš ti spat v dnevno, če imaš to možnost. Pa čimprej malega v svojo sobo, če se da. Mi imamo bolj malo prostora, pa zato midva spiva v dnevni.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne vem več, kaj narediti
20.11.2006 8:43:52   
A-N-J-A
Naša se je isto zbujala ponoči dokler sem jo dojila,potem pa sem zanosila,tri mes. sem jo sicer še dojila,ampak sem bila prisiljena nehati ker so me tako bolele bradavice.Sem rekla da jo bom odstavila čez vikend,no pa sem en torek rekla ,ko je hotla mi mi(mleko),če bo dudo pa je rekla ja in zaspala.Zjutraj sem jo še podojila,pol sem pa rekla da jo ne bom več in res jo nisem.Ene parkrat se ko se je zjutraj zbudila je zahtevala mi mi se rekla da mamica nima več mleka,da ji bo prinesla mleko od kravice.Neki časa se je drla pa metala uno flašo,pol jo je pa popila,ko je vidla da nima druge možnostiuser posted image .Ti moram pa povedat,da naša ne zna pit po cuclu,ker je bila dolgo dojena ampak pije iz magičnega lončka.
Aja pa pri nas je zelo pomagal vrtec,ker so mi vzgojiteljice povedala kako jo dajo spat sem jaz naredila isto in od takrat sama zaspi.Prej je pa skos rabla mene za zaspatuser posted image .
Glede trme podnevi pa smo mi na istem,KATASTROFA me je kar strah kako bo sprejela bratcauser posted image .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?