|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 13:07:28   
crci06
Očitno mi zaradi preveč nabranih kg med nosečnostjo zdaj v zadnjih tednih dela probleme pritisk...
A katera ve, s čim ga lahko znižam?
In kakšna je tista meja, ko nosečkam sprožijo porod?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 13:23:04   
tejkaz
meja kjer nosecnico posljejo na opazovanje v bolnico je 150/90. je pa res da je odvisno koliko si imela pritiska ze prej. jaz imam ze celo nosecnost pritisk okrog 130/80, zdaj proti koncu se malo povecanega (kar je baje normalno). pritisk si znizas s tem da jes neslano hrano in das veckrat na dan noge visje od medenice. oteklost nog je povezana z pritiskom. ce pa bos imela se glavobol in bolecine v zlicki (najvisja tocka trebuha) se takoj javi k ginekologu. upam da sem ti kaj pomagala

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 13:23:30   
tejkaz
pardon, baje da je meja 150/100

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 18:45:12   
neisha
Tejkaz a mi lahko poveš kaj pa naj bi bilo narobe pri takih simptomih? Mene namreč že dva dni boli glava, sicer ne preveč, ampak vseeno in imam bolečine v žlički, občasno pa tud kr mal zakuham. Osebno sem mislila, da sem staknila kakšen virus al kaj podobnega. 

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 19:07:13   
sazi
jaz sem bila zaradi visokega pritiska od 33. tedna naprej, ko sem 2x skoraj omedlela (se mi je stemnilo pred očmi, piskalo v ušesih, nisem več dobro dojemala okolice...) 2x v porodnišnici na pregledu (sem se šla zvečer pokazat, da so naredili CTG in reverili, če je vse v redu z otrokom).
Ker se zadeva ni umirila, so me poslali na preiskave v dnevni center in ugotovili, da je z otrokom vse v redu, sem pa presenečena izvedela, da se na posteljici vidi, da imam visok pritisk. Presenečena zato, ker mi G nikoli ni o tem nič povedal, pa sem imela celo nosečnost povišan tlak.
Ker otrok ni bil ogrožen in sem bila šele v 33. tednu, so mi naročili samo, naj si redno merim pritisk in ob vrednosti 150/100 pridem tja. No, pritisk mi ob domačih meritvah ni dosegal takih vrednosti in ker sem bila doma (dopust in potem porodniška, G mi ni dal bolniške) sem se le toliko umirila, da se zadeva ni slabšala. Ko pa sem 2 tedna pred PDP prišla na pregled (še polna energije, prepričana, da še 2 tedna ne bom mamica), so mi izmerili pritiska 150/100 in takoj poslali rodit (CTG pa čista nula, jaz še čisto zaprta...).
Tako sem rodila, po porodu pa sem imela še precej časa (nekaj mesecev) zelooooo visok pritisk. Zdaj je bolje.
Pa kot je ena povedala - neslana hrana, počitek, kakšna sprostitev in seveda nič stvari, ki pritisk zvišujejo.
Srečno in želim, da se pritisk ne viša več.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 20:54:06   
Anonimen
neisha Nočem te strašiti, ampak visok pritisk, prekomerna teža in bolečina v žlički... me malo spominjajo na preeklampsijo. Ali ti redno pregledujejo urin? Sicer ne vem, koliko noseča si že, ampak po moje ne škodi se iti pokazat. Jaz sem imela proti koncu tudi povišan pritisk (140/90) in so rekli, da naj se, čim se pojavijo glavoboli ali 'pekoča bolečina v žlički', pridem pokazat.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 21:02:03   
neisha
Joj zdaj sem se pa mal ustrašla. Na zadnjem pregledu sem imela mal višji pritisk. Z urinom vedno vse OK, noseča pa sem 35 tednov. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: na pomoč - visok pritisk!
24.11.2006 21:44:09   
eva1
V prvi nosečnosti se je začelo vse skupaj v 32 tednu-prav začutila sem da mi narašča pritisk, ker sem imela glavabole, vsa sem bila zakuhana v obraz, potem sem še 2 dni bila doma, da sem vse pripravila za user posted image in potem šla h G , ki me je takoj poslal v bolnico, pritisk so mi nižali z metil-dopo(na zdravila sem se dobro odzivala), ful sem zatekala, a hvala bogu je bil urin ok! Pri 35 tednih se je pritisk vsaj toliko znižal, da sem lahko šla domov, ampak sem mogla strogo počivati in imela sem 2x na teden kontrole pri Gi in CTG-je! bolečin v žlički nisem imela! Potem je skoz do 38 tedna pritisk bil tako-na zgornji meji, ampak pk! Potem so mi naredili CR(predvsem zaradi med. vstave), pritisk je že 2 dan po CR padel na normalo!

Moj-moj koliko pa si se zredila-ker jaz sem se v prvo tut ful(24 kg), sedaj sem dopolnila 33 teden-kg okoli +8,9-še vedno preveč, ampak od sedaj naprej pa se res pazim, da se ne zredim več!
aja, porod sprožijo, oz CR naredijo kadar gre za preeklampsijo(pritisk, edemi in beljakovine v urinu)-kadar se to pojavi hkrati  ne čakajo! če je samo pritisk previsok, pa ga nižajo z metil dopo in te redno spremljajo!

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?