|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvoletniki in legice?
10.12.2006 11:10:20   
dory
Nas tamal ima najraje le njegov traktor in te avtomobilcke iz istoimenskega filma...pika...zvecer pade se kaksna knjigica in to je to...

Je dobil za miklavza ene nove legice sem mu odprla skatlo in sva neki zacela sestavljat...ampak nobenega interesa...komaj da sploh vdane in zlozi par kock eno na drugo...mal ma tezav s tem to priznam in mogoce ga tudi zato ne motivirajo...zato me zanima me,kako se vasi igrajo z legicami?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 11:21:29   
nuala
Verjetni je še przgodaj, moj Gili se je z njimi začel igrat nekako pri 2,5 letih ( čeprav smo jih vztrajno kupovali od 1 leta naprej, pa dobili tudi precej ).
Ta mali Jakob pa se z njimi "igra" že od enega leta naprej, ker vidi tastarejšega. Mi imamo ful kock, dva velika zaboja. In rada imata, če vse stresemo na tepih, pol pa skupaj zidamo. Enkrat velik živalski vrt, enkrat kmetijo, pa hišo z vrom, ograjo, rožami, parkirišče, cesto, gasilece,... Imamo pa vse pomešano, in ne držimo se čisto točno tematike ( pred policijsko postajo se npr. pase še kakšna krava, v živaljsem vrtu pa kakšna dvigalka in bager zidata ). Naše konstrukcije so potem velike cca 2mx2m, igranje pa nam vzame cca 1,5 do 2 uri.
Jakob še vedno težko samostojno kaj zgradi ( 2 leti ), rad pa npr. išče kose ograj, sadi rože, vozi živali s tovornjakom v živaljki vrt, naredi hiši dimnik,...
Gili pa  je že deloma na tamalih kockicah, najsrečnejši je, če pride dedi al pa stric , pa se zapreta v sobo in gradita hude stroje, avte, rakete, čolne,... samostojno se pa z malimi kockicami sicer igra, vendam malo časa ( 4 leta ).


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 11:29:24   
dory
Nuala, sej moj mali se prakticno bliza trem letom, pa me zanima kako dojemajo legice priblizno njegovi vrstniki....vsi jih tako opevajo in da so dobre tudi za intelektualno raven, nas jih pa komajda zmore sestavituser posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 11:42:45   
Antigona
Moj Žan je star 16 mesecev in Lego kocke najraje strese na tla, potem jih pa pospravlja nazaj v škatlo. Drugače jih tudi že sestavlja skupaj (brez kakih oblik seveda). Rad jih tudi podaja meni ali atiju da nekaj sestaviva, on pa to potem z največjim veseljem razstavi user posted image . Imamo pa tiste ta velike (quatro) on njegovega 9 meseca, ta srednje (duplo) pa je dobil za božička. Se mi zdi da je nad temi manjšimi bolj navdušen...
Od teh duplo ima tudi en vlakec in smetarsko vozilo in potem mi nosi njihove dele da mu ga sestavljam.

_____________________________

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 11:49:18   
muki1
Mi smo jih naši kupili za drugi rojstni dan. No, babi in dedi. Ima Lego duplo živalski vrt. Takrat jih skoraj ni šmirglala, igrala se je edino z živalicami ( žirafo, levčkom, krokodilom...). V začetku ji sploh ni potegnilo, da se s temi kockami lahko nekaj zgradi za te živalice. Postopoma ji je začelo vlečti user posted image . Se je pa mož veliko z njo preigral in ji zlagal raznorazne kletke in postavljal ograjice. Tako se je še najbolj naučila čemu služijo legice user posted image . Pa zdaj ko se veliko že igra z njimi, tudi še ne vem kaj ne sestavlja, saj so še ja mali. Zgradi naprimer stolp iz različnih kock, pa rožice natika na travo, ali pa na ograjo, pa varnostniku da v roke lopato, krokodilu da v usta meso.... se pač drugače igra z njimi. Mislim, da je to čisto dovolj.
Malo zlagajte, pa mu bodo postale všeč, sem skoraj 100%.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 12:31:14   
dory
muki ne bos verjela, ampak vcas imam obcutek,da ne delam druzga,kot to,da se igram z njegovimi igracami...pa mu tud tolk ni zanimivo,da bi me gledal...sploh,ce dobi v roke kak manjsi del, ga enostavno ne more sestavit in potem vrze vse skup in besen gre stranuser posted image ...mogoce jih bom mogla spet za nedolocen cas mal pospravt...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 12:38:50   
Jančika_
Naš  je star 28 mesecev in tudi nima še nobenega posebnega interesa za legice. Raje ima lesene kocke, z njimi sestavlja stolp in garažo za avto, drugače pa se igra z avtomobilčki in najraje zlaga puzzle. Če kakšno igračo ignorira ali samo meče naokoli, jo pospravim - bo že še prišel čas, ko bo zanimiva.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 12:45:02   
dory
eto jancika si me spomnila...tud s puzlami se ukvarjam jst...zgleda bo treba vse pospravit...in mu pustit le ljubljeni traktor in to je to...kaj pa vem, vsaka nova igraca bi rekla,sploh kar ni traktor, ga vrze iz tira in je ne sprejme....jo vrze da leti cez celo sobo in ne pogleda vecuser posted image ...no bomo prisprarali pri igracah vsaj to...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 12:46:45   
bumerang
Naš še nima dve leti pa so kar nekaj mesecev že aktualne. Z navadnimi kockami gradi enostolpične stolpe in jih potem podira (beri razbija), kaj več pa ne sestavi. Mu je pa zato bolj všeč tematski del, najbolj "pomoč na avtocesti" ali nekaj podobnega. Odkar ga ima, tanka na bencinski črpalki v kantico in potem natanka vse avtomobile, traktorje in bagerje kar jih ima. Pa možičke v vozila polaga in jih vozi naokoli. Zelo zanimiv je tudi tisti bordo bager z dolgo roko, non stop ga ima po rokah in z njim koplje levo in desno.
Drugače pa vpraša, naj mu kaj sestavimo - kamelo, barko, slona,...
Dedek Mraz pa bo prinesel vlak. Bomo videli, koliko bo zanimiv.

Aja - še opozorilo. V Palmanovi je bil lego komplet vlak (dvojni krog) 64 eurov, v Arielu pa je 28 jurjev. So pa trenutno vsi lego kompleti pokupljeni.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 13:13:21   
ana b
Če bi me pred dvema tednoma vprašali, če se igra s kockami bi rekla, s tistim kar mu sestavimo, pa s traktorjem od lego duplo in bagerjem. Pa je bil cca 2 tedna nazaj bolan in sem mu dala novo škatlo kock. Tamali jo odpre in začne zlagati user posted image . Jaz in mož sva pa samo zijala. Sicer ima zelooooooo veliko kock, ampak so vse v nekaj sestavljene in se s tem igra (predvsem je aktualna garaža za traktor). Potrpljenje, jutri bo lahko že!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 13:42:50   
Katrin
Tudi pri nas so lego duplo kar aktualne, vendar pa se je potrebno igrati skupaj s user posted image . Včasih se tudi sama usede k šlatli in sestavlja stolp; bolj so ji zanimive živali in osebe ter traktor. Po mojem so lego kocke igrače, ki bodo itak aktualne še nekaj let, tako da se sekiraj. Eni prej, drugi kasneje user posted image

lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 13:46:16   
Jančika_
Teja, veš kako se pri nas znajdemo glede igrač - prijateljice si jih posojamo med sabo (za otroke mislim, ne za nasuser posted image ). Tako se ti nezanimiva roba ne nabira po kotih in omarah, drug otrok je vesel nove igrače, pa še vsi skupaj prišparamo. Ko dobimo igračo nazaj, je pa spet kao nova in je spet nekaj časa zanimiva.

Ravno prejšnji teden sem pospravljala otroško sobo in sem se za nekaj časa znebila gugalnega konjička in sesalca, ki sta mi pošteno načenjala živce, v zameno pa sem dobila lokomotivo Tomaž al kak se reče, pa je mali dol padel od sreče (za ono dvoje sploh ni poštekal, da ni več pri hiši).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 14:01:22   
Gina
Naš pa zelo rad sestavlja duplote. V glavnem največkrat sestavlja stolpe, take futuristične, moderne, vsepovsod kaj ven štrli. Včasih pa prav sitnari, naj mu dam ta veliko ploščo, ker potem gor dela celo "mesto" = stolp pri stolpu, pa kaka ograja vmes. Mi nimamo kaj dosti drugih legic, kot bolj navadne zidake, tako da se z živalcami ne more igrat, ker jih nima. Pa tudi po načrtih ne sestavljamo. Pravzaprav jaz sploh nič ne sesavljam, sestavljata včasih, ampak res redko ta velika dva z njim. Pospravi pa tudi sam, ko mnu rečem. Prav uživa v tem, sploh kadar je čas za spat, da še malo potegne.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 16:04:19   
tinica
Pri nas so tudi aktualni samo avtomobilčki, lego kocke koristijo samo toliko, da pač jaz sestavim garažo za avte, pa še pri tem mi skoraj nič ne pomaga. Ko sestavljama puzle oz. jih jaz sestavljam on samo zraven gleda. No živali so še kar aktualne drugače pa samo avtomobili in pa skakanje z kakšnih nižjih omar in postelje.

Lp, Tina

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 16:18:27   
SISI25
Naša dva sta bila ravno stara 2 leti pa ju razne kocke sploh ne zanimajo. Ven jih še spravita in včasih nazaj mečeta, ampak že to je redkost. Ponavadi samo vem sesujeta in adijo.
Tudi pri nas so aktualni traktorji, bagerji, pa še to samo za kratek čas. Z ničemer se ne zamotita dolgo. Se mi zdi, da se še največ jaz igram user posted image , ko jima poskušam vsilit nekaj.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 16:22:06   
SISI25
Aja pa pri nas so trenutno zanimive škatle, ki jih odpirata (se igrata Vzemi ali pusti user posted image ) in se zraven čudita kakšne zneske imata.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 17:26:10   
viv_
Men tamala od leta in pol naprej sestavlja duplo in mega blockse. Sestavlja ful rada, tako da vedno tudi na dopust vlečemo s seboj kocke. Trenutno so zakon Duplo, dela pa raznorazne stolpe in živali (z domišljijo). Pa ful rada sestavlja puzzle. Zdaj že 30 kosov kar lepo obvlada.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 21:32:31   
lelaval
pa me zanima kako dojemajo legice priblizno njegovi vrstniki....vsi jih tako opevajo in da so dobre tudi za intelektualno raven, nas jih pa komajda zmore sestavit


Vse ob svojem času. Ne prehitevaj razvoja svojega otroka. Eni se pač prej igrajo s kockami, drugi z avtki, treji pa zlagajo puzzle, spet dugi pač kaj dugega,.... Eni tudi pej shodijo, kot sovrstniki, prav tako eni prej začnejo govorit, pisat,... Otroku pusti igrače (tvojem je očitno interesanten le traktor - pa nič hudega), ki ga trenutno zanimajo. Kasneje si bo že zaželel še kakšno dugo stvar.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 21:51:10   
sjug
Katarina se je pričela igrati s kockami precej pozno - po drugem letu starosti. Pa še to samo, če se je nekdo od odraslih igral z njo. Medtm ko se naš mulo igra s kockami že nekaj mesecev (star je 16 mesecev). Trenutno je višek zabave stresti vse kocke iz škatle v enem zamahu, jih metati naokoli in fino ropotati. Ali pa voziti lego avto naokoli. Drugače je v stanju sestaviti skupaj nekaj kock, kake dve-tri eno na drugo v stolp, npr. Sem pa prepričana, da zaradi vzgleda sestrice.

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dvoletniki in legice?
10.12.2006 22:32:54   
Stajerka
Stari smo 20 mesecev in se od 18 meseca igramo z MegaBloks velikimi kockami. Tudi jaz sem mislila, da so Lego kockje zakon, vendar mi je kolegica svetovala MegaBlokse, da se lepše zlagajo in bolje skupaj držijo kot quatro, tako da smo kupili eno vrečo in smo vsi zelo zadovoljni. Da ne govorim, da so cenejše od legic (Trenutno so v Mullerju na akciji vreča 80 kock stane 3600 SIT). Poleg te vreče imamo še "tematski paket" na temo pravljice o volku in treh prašičkih, in po tem se zabavamo, da volku gradimo hišico iz kock.....
 
Če meniš, da "tamalega" ne veselijo kocke, ker je legice težko sestaviti (oziroma so premale kocke), potem poskusi z megabloksi. 

Če pa misliš, da ga sestavljanje  ne veseli, ga lahko spodbudiš na več načinov:
  • pelji ga v špar, kjer so brezplačno na voljo lego kocke (vsaj v Celju) in če bo opazoval vrstnike pri delu, mu bo mogoče postalo všeč;
  • poskusi ga prepričati, da iz legic sestavita garažo za traktor ali pa jo sezidaj sama;
  • kupi kakšne tematske kocke (lego črpalka - traktor je potrebno tudi tankati, mega bloks kmetija - živalice skupaj s traktorjem obdelujejo njive ipd.)
    če ga pa tudi to ne veseli, pa mu ponudi kocke čez dva meseca.

Uspešno sestavljanje.

< Sporočilo je popravil Stajerka -- 10.12.2006 22:40:07 >


_____________________________

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: dvoletniki in legice?
11.12.2006 8:17:43   
honey
Naš je star 21 mesecev in ima kocke že od pribl. 9 meseca, tiste mehke, ne vem, mislim da Clementoni. Ampak od začetka so bile zanimive za metat okrog, zdaj pa jih že doooollllgggoooo niti pogleda ne več. Njemu je važno, da ima bager, bormašino, kladivo, sekiro, izvijač, klešče ipd. in potem on šraufa in šraufa in šraufa. Ampak se sploh ne sekiram, če bo hotel, se bo igral s kockami, če pa ne, pa tudi prav. Saj je itak veliko stvari, s katerimi se lahko zamoti.

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: dvoletniki in legice?
11.12.2006 10:20:40   
crci06
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Teja, veš kako se pri nas znajdemo glede igrač - prijateljice si jih posojamo med sabo (za otroke mislim, ne za nasuser posted image ). Tako se ti nezanimiva roba ne nabira po kotih in omarah, drug otrok je vesel nove igrače, pa še vsi skupaj prišparamo. Ko dobimo igračo nazaj, je pa spet kao nova in je spet nekaj časa zanimiva.

Ravno prejšnji teden sem pospravljala otroško sobo in sem se za nekaj časa znebila gugalnega konjička in sesalca, ki sta mi pošteno načenjala živce, v zameno pa sem dobila lokomotivo Tomaž al kak se reče, pa je mali dol padel od sreče (za ono dvoje sploh ni poštekal, da ni več pri hiši).


user posted image user posted image  bravo! to idejo jaz trosim okrog že par let,    čez kakšno leto pa jo bom začela tudi uresničevati, upam :)

Sicer pa - zakaj iz legic ne naredite traktorja?
Imam nečaka, ki je tudi prvi 2 leti dojel le traktor (pri dedku) in nič drugega. Nič kockic, barv, živali, pesmic....  In potem, ko ga enkrat na sprehodu nikakor nisem mogla utišat in uspavat niti z uspavankami, sem izumila čisto novo pesmico z eno vrstico (ki se je ponavljala 2 minuti)... seveda o traktorju... "traktor, traktor, lalala".... To je bila njegova prva pesmica, ki se jo je naučil.

Zdaj je star skoraj 4 leta in obvlada že ogromno reči: vso mehanizacijo, znamke avtomobilov, barve avtomobilov, kakšna mašinerija je v kakšni risanki ipd. user posted image

jaz sem kot otrok oboževala legice in jih bom tudi svojim otrokom kupovala. jaz imam le ta micene, zdaj pa si že ogledujem Lego quattro (čisto ta velike)....

Sicer pa - vse ob svojem času!


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: dvoletniki in legice?
11.12.2006 10:47:24   
Maxica
Mi smo mu lani za Miklavža kupili lego duplo železnico, pa še dve škatli samo kock, pa kr nekak ni vedel, kaj bi z njimi. Potem pri kakšnem letu in pol, morda kakšen mesec več, se je pa ful začel motiti z njimi. In sedaj se z njimi res že ful zamoti. Letos smo mu za Miklavža vzeli še policijsko postajo, ampak sem ugotovila, da smo morda malo kiksnili, saj on samo kocke ven pobere in gradi iz njih vse sorte.user posted image  Bi bilo bolje samo še en paket kock nabaviti. V glavnem, pri nas so lego kocke zakon in se ga da z njimi res ful zamotiti.user posted image  Ima pa kar ideje, izbere npr. samo rdeče kocke in zgradi iz njih kakšno hišico ali stolp ipd.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: dvoletniki in legice?
11.12.2006 12:54:07   
bini
vidiš, tako kot je pri vas samo traktor je pri nas samo kuhna user posted image user posted image user posted image  - to je bla najboljša igračna investicija v 2,5 letih, ker mala se počasi spreminja v pravo natakarico in skače naokoli ter sprašuje 'vam lahko ponudim...?' - v glavnem legic tistih pravih duplo, ki so zdej moderne nimamo... ima ene tiste navadne in eno škatlo lesenih... niso ble aktualne, sem jih kar pospravla v omaro.. prejšnji teden pa sem jih ven dala in je celo kazala nekaj zanimanja - ampak nič hujšega user posted image ...
jest mislim, da je čist vseen s čim se igra, važno da se zamoti... pri nas so poleg kuhne aktualne še knjigice in knjige (kar lista in bere po pol urce skup) in pa risanje ter barvanje v vseh možnih variacijah (suho, mokro, krede, tabla, voščenke, tla, ....najbolj in so trenutno vodenke).. vse drugo pa če jo spomniš mal povoha in se hitro naveliča..
Maj - ti kar uživaj s traktorjem user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: dvoletniki in legice?
11.12.2006 16:00:10   
Pupica
tia je lansko leto za božička dobila prve legice (osnovni komplet in kmetijo) in od takrat se kr fino igra, ampak sestavlja najnujnejš.hišo, ograjo,...
sedaj pa je z vsakim kompletom bolje.res pa da sestavlja še kr osnove(še ne dela gradov in stolpov) in se raje igra z figuricami.
ima pa lego duplo komplete.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?