|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajane od pleničk
21.12.2006 7:50:22   
Spark
Dajte mi povedati, kdaj naj bi začela otroka odvajati od pleničk. Stara je 2 leti, in se je na kahlici polula 2x v 6 mesecih. Malo odsedi na kahlici in gre. Kako naj se lotim odvajanja.
Povejte mi svoje trike.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajane od pleničk
21.12.2006 8:08:01   
srki
Jaz sem začela z odvajanjem po drugem letu oz. so začeli v vrtcu. Naš je najmlajši in vsi so bili brez pleničk, zato so našega začeli dajat na kahlico. To je kar hitro osvojil in je sedaj pri 2 letih in pol brez plenice, razen ponoči. Seveda se kaj zgodi, da ga preseneti in se polula. Problem je samo s kakanjem, enkrat prosi, drugič ne.

Če vidiš, da otrok še ni dojel, kdaj mora lulat, ga je najboljše pustit, se mi zdi, da je še čas, da se odvadi. Od moje sodelavke sin je lulal v plenice do 4. leta. Eni prej, eni pozneje.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odvajane od pleničk
21.12.2006 9:42:04   
darja72
Če ti ni predaleč, počakaj do poletja. Je bistveno lažje, izogneš se preoblačenju vseh cot, samo hlačke menjaš. Pa mislim tudi, da jim v mrazu hitreje uide, kot poleti, pa prehladijo se hitreje.user posted image  Ne vem, verjetno ima katera več izkušenj z "zimskim" odvajanjem. Jaz imam pač samo z poletnim.lp

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odvajane od pleničk
21.12.2006 10:17:29   
Mikica
Pri nas smo ga začeli odvajati od plenic pri 2 letih. Pleničko smo enostavno dali dol, dva dni smo za njim  brisali lužice po stanovanju, tretji dan je že pogruntal v čem je fora, pa je šlo. Res pa je, da je bil v vrtcu najmlajši v skupini (ostali so bili starejši od njega 1 leto) in so večinoma že bili brez plenic, pa se je še njemu zdelo zabavno hoditi na kahlico oziroma stranišče. Imamo tudi slikice, ko so jih vzgojiteljice slikale na skupinskem lulanju (na kahlicah sedijo v krogu). Pohvaliti moram tudi vzgojiteljice user posted image , ki so sigurno veliko pripomogle k temu, da je tako hitro opustil plenice.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odvajane od pleničk
21.12.2006 11:05:53   
Ezi
Živjo!
Mi smo našega user posted image  začeli odvajati poleti oz. ko smo šli na morje. Star je bil cca. 28 mesecev.
Je pa to zgledalo tako (prej ga nikoli nismo silili s kahlico, 2x mu je slučajno ratalo), da je bil enostavno nagec in določili smo mu eno ubogo drevesce, katerega je hodil zalivat. Seveda ga je na začetku presenetilo, potem pa je hitro obvladal. Nekajkrat smo mu dali gor hlačke, večinoma pa ne. Ponoči je še imel pleničko. Suh je bil v treh tednih in čez teden dni je bil tudi ponoči že brez. Vse je potekalo kar samo od sebe. Midva nisva nič takega naredila, kot ga pohvalila in se pogovarjala z njim o tem. Za lulat je hitro povedal, je pa imel težave pri kakanju. Je dostikrat ravno malo prepozno povedal, tako da smo morali vedno leteti na wc.
Zdaj še fura kahlicouser posted image  Wc mu ni všeč.

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odvajane od pleničk
21.12.2006 11:45:11   
mojcapr
Otrok mora dozoret in to eni prej drugi pozneje. Moj je bil suh pri 3 letih, čeprav je pri 2,5 letih poleti bil brez pleničke. Za lulanje ni bilo problema, kakanje pa ni šlo. Tako, da smo počakali.
Tamala pa je sedaj stara 2.5 leti  in v vrtecu jo že dajajo na kahlico, doma tudi. Kupila sem hlačne plenice. Za spodnjice pa še ni. Včasih celo reče za kakat, drugič pa ne. Ko bo dozorela pa bo.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odvajane od pleničk
21.12.2006 13:53:34   
Anonimen
Mi smo sicer na kahlici od 8,5 meseca starosti. Drugače pa ima ko sedi na kahlici pred sabo pručko in na pručki igračke s katerimi se zaigra. Je pa zdaj bila že v oktobru večinoma suha čez dan, pa sve žal v bolnišnici spet nazadovali (bila na infuziji in nisve mogli na kahlico). Zdaj v ponedeljek sem jo pa dala v vrtec brez plenice in sicer na pobudo vzgojiteljice, ki je rekla da je verjetno pripravljena, ker je čez dan suha. Doma sem jo pa itak imela v večini brez plenice. In jo moram pohvaliti, da ji niti enkrat ni ušlo. Imamo pa plenico še med spanjem. Stara je pa 25 mesecev in pol.

Mislim, da če bi jo malo zamotili z igro na kahlici in obilo ploskanja ob uspeho se kar hitro navadijo!

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?