|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:17:12   
Udb
Kako se odločite kdaj je tisti čas, da je treba otroka peljati k zdravniku?

Situacija:
14 mesecev star otrok. V četrtek ponoči je ratal šmrkast in od tega kašljal. Čez dan vse normalno. Potem je pa v pet, sob in ned zvečer pred spanjem dobil vročino - sicer le 38°. Še zmeraj vse normalno čez dan, le da se močno slini in skozi tlači nekaj v usta (imamo šele 6 zob, dlesni napete...). OK, predvidevam da bodo res zobje, ampa me vseeno skrbi. Danes zelo malo je, je tečko. Ne vem, no. Ne bi rada rinila k dohtarju brez veze - da se tam še kaj naleze!! Še posebaj ker se pri nas v čakalnici preživi...3 ureuser posted image . Pa ker nima vročine, in ker je čez dan  dobre volje (razen danes), nič ne kašlja... Predvidevam da ponoči kašlja zato, ker se mu šmrkelj  sceja dol. 
Kaj bi ve naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:25:50   
Petraa
ne bi šla k zdravniku

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:27:04   
bebe&jaz
Jaz bi v primeru, da nima visoke vročine, še počakala. Ti najbolje poznaš sojega otroka in veš, kako se obnaša - ali je res bolan ali ni hujšega. V petek (pred vikendom) pa ponovno razmisli, če ne bo nič bolje. To, da ne je pa ob izraščanju zobkov tudi ni nenavadno, saj ga bolijo dlesni.
Drugače pa je meni pediatrinja ob nočnem kašljanju rekla, naj imam pripravljen čaj, ki mu ga dam za pit, da se grlo sčisti in naj mu dvignem vzglavje. In da nič drugega, nobenega sirupa, nič.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:28:50   
Anonimen
Udb, pri nas velja, da se gre k zdravniku , ko ima otrok tri dni vročino.....bullshit....Mali je bil bolan 2x, obakrat sem ga peljala zdravniku po približno 12 urah vročine...Diagnoza: 1 x bronhitis , 1X gnojna angina, tako da je zdravnica komentirala, da kje smo bili do zdajuser posted image , če pa bi poslušala sestro bi prišla šele čez dva dni.....kar k zdravniku, zgubit nimaš kaj....

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:30:32   
Marogica
Najprej otroku daj nekaj proti vročini(Calpol, svečke), če jo ima, in mu konkretno sčisti nosek s pumpico nekajkrat na dan.

Če ne bo po dnevu ali dvhe bolje pokliči pediatrinjo in ji opiši simptome, nakajr naj ona določi, če se pridete pokazat ali ne. Vsaj tako jaz vedno naredim.

p.s. Najbrž pa so zobki(mi smo tudi imeli vedno takšne probleme z njimi). Calpol je pa pomagal

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bebe&jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:32:50   
Udb
Saj  čez dan redno čistimo nosek in nič ne kašlja. Vročina pa se pojavi le zvečer caa.38. In ni videti, da bi ga kaj ovirala.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:33:20   
Petraa
adelaide,saj ima otrok znake,ki kažejo na gnojno angino ,še posebej pa bronhitis .opazuj otroka pa boš skoraj vedno vedela kdaj je res potrebno iti k zdravniku

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:39:41   
Anonimen
Petraa, edini znak pri gnojni angini je bila vročina (kaj se je dogajalo prej pa ne vem) ker mali je bil še dan prej razpoložen, ješč, ne-spal je kot ponavadi, potem pa kar iz čistega miru : vročina 39....in naj bi čakala 3 dni....ni variante.....

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:49:42   
Anonimen
Predvidevam da ponoči kašlja zato, ker se mu šmrkelj sceja dol.
Kaj bi ve naredile?


Dvignila bi mu zglavje, pod posteljo dala izparilnik z eteričnim oljem evkaliptusa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 13:51:30   
April
Naš je bil tudi par dni prehlajen, pa spet ne toliko, da bi šla k zdravniku. Vročine tudi ni imel, edino dva dni zapored je jokal ponoči in zelo malo spal. Zjutraj je pa imel malo povičano temperaturo. Zato sva tud šla k zdravniku.Mali ima vnetje ušesin je dobil antibiotike.  Ti najbolj poznaš svojega otroka. Če normalno spi, ni nič jokav, najbrž ni nič narobe. Bi pa jaz vseeno poklicala zdravnika, če ne drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 16:44:15   
* Mateja *
Jaz delam tako, po navodilih pediatrinje. Če samo nos pušča, ga čistimo in ne delamo velike panike. Ponavadi itek posledično kašljajo zaradi smrklov, ki jim tečejo po grlu. Če je pa vročina en dan, al pa dva pol greva pa k zdravniku. Ponavadi ko se pojavi vročino, ga kar peljem, ne zavlačujem. Boljš je it za nič kot pa za kaj. Zmer pa rečem, da prideva al čist taprva al pa čist tazadna, da ne srečujeva bolj bolanih otrok. 

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 17:45:47   
Petraa
K zdravniku se gre če ima otrok vročino 3 dni ali več prej pa ne.Poznam veliko mamic,ki takoj tekajo k zdravnici,pa jih ima zdravnica že poln kufer in sploh tako kot bi morala ne pregleda otroka.Potem ko bo pa kaj resnega bo pa hudič.In meni se zdi nesmiselno otroka peljat k zdravniku takoj 1 dan ko ima vročino,zdravnikom pa tudi

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 18:09:43   
rija
Evo jaz sem bila tudi zagovornik teorije NE DELAJ PANIKE do prejšnjega tedna, ko se je nedolžen prehlad spremenil v gnojno angino, posledično hiter dvig vročine in na koncu vročinski krč in en teden bolnišnice.

In od zdaj naprej bom delala paniko in bom za vsako figo šla k zdravniku. Saj vem, ni garancije, ampak bolje sprečiti nego lečiti.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj z otrokom k zdravniku?
20.12.2006 20:02:27   
NRMM
Sicer nisem neki panik,ampak ko gre za zdravje mojega otroka pa ni trte mrte in tudi pediatra imamo super.Julija je imela mala trebušno virozo in sem klicala pediatra,kaj in kako in je kar sam rekel,da naj pripeljem bejbo pokazat. Ni ji dal nič kaj,razen rehidracijske soli,čeprav je veliko pila ni bilo bojazni za dehidracijo ampak za vsak slučaj. Predno sva odhajali iz ordinacije mi je rekel,da naj ne kličem več,ampak malo kar pripeljem,če bo ''čudna'',ker je on zato tam,da otroka pregleda in ovrže sum na kaj hudega. Sicer ne letim za vsako malenkost, če se pojavi vročina konec tedna se greva kar takoj pokazat,ker vikendi so navadno kriza,če pa je sredi tedna pa zbijam vročino 2 dni,če ni haska gremo k p.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?