|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Meso in nosečnost
27.2.2007 19:53:06   
ALEKSA13
Pozdravljene,

zanima me, kako je s tem, če ne jem mesa med nosečnostjo? Sicer nisem vegeterijanka, jem npr. (enkrat, dvakrat na teden) kakšne salame, ali kakšno drugo malenkost (mogoče redkokdaj kakšen košček piščančjega), ne jem pa nobenega mesa kot npr. zrezki, pečenka in podobno....pri kosilu jem namesto mesa pač kakšne zel. polpete, sojine polpete, ali kakšno zelenjavo. Zelenjavo pa imam rada v vseh oblikah in načinih. Nekateri mi govorijo, da moram obvezno jesti meso, če sem noseča. Ali je to res in kakšne so vaše izkušnje? Ali je imela katera podobno prehrano, kot jaz?
Hvala, LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Meso in nosečnost
27.2.2007 20:09:46   
LuLu
Ne poslušaj kaj ti drugi govorijo, tudi mene ne rabiš brati user posted image
Samo, jej to kar ti paše, pij to kar ti paše,... Če ti kaj ne bo odgovarjalo od hrane in pijače, ti bo telo dalo vedeti. Na testiranjih krvi pri ginekologinji, pa ti preverijo sladkor in vodo, pa bodo že zvedeli, če ti kaj manjka ali imaš preveč česa.
Pa čim manj sprašuj kaj je katera jedla, pila, bla bla delala med nosečnostjo, ker ti to nič ne pove o tvojem telesu in tvojem otroku. Nista si dve nosečki isti in dve nosečnosti enaki.
Po tej teoriji, ki so ti jo dali, bi vse vegeterijanke med nosečnostjo jedle meso... to pa ziher ne drži.
LP in čimmanj kompliciranja user posted image

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Meso in nosečnost
27.2.2007 20:45:19   
Lunc_a

Preskrba ploda je naravnana tako, da si "vzame" vsega, kar potrebuje od nosečnice, tudi, če je tega malo ali skoraj nič. Pri striktnih vegetarijankah, torej takih, ki ne jedo ničesar živalskega izvora, to pomeni, da jim bo sčasoma začelo primanjkovati nekaterih snovi. V nosečnosti se potreba po teh snoveh POVEČA in lahko pripelje do znakov pomanjkanja in ogrožanja zdravja, v skrajnem primeru pa celo do motenj v rasti ploda. Najbolj pomembni taki snovi sta kalcij in železo, ki ju v rastlinah ni dovolj oziroma sta vezana v oblikah, ki za človeški organizem niso primerno uporabljive. Nekateri vitamini so tudi pretežno ali samo v hrani živalskega izvora, človeški organizem pa jih sam ne sintetizira. Tak je npr. vitamin B12, njegovo pomanjkanje pa pripelje do motenj v delovanju krvotvornih organov in živčevja.
Morda bodo nastopile težave z železom, ki je pretežno v mesu, vendar obstajajo tudi tablete z železovimi preparati. Te tako ali tako potrebuje skoraj polovica nosečnic vsaj proti koncu nosečnosti.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Meso in nosečnost
27.2.2007 22:11:54   
eya
Moje mnenje...user posted image

Verjetno bo problem z železom-res, da ga je veliko tudi v določeni zelenjavi in sadju, a se dosti slabše absorbira kot iz mesa (perutnina, govedina). Ti lahko postaneš slabokrvna, pa še slabo popotnico daš malemu-namreč tvoj mali bo nasvet tudi prinesel določeno zalogo železa in če ga boš malo pojedla, bo lahko tudi on slabokrven.



_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Meso in nosečnost
28.2.2007 10:21:40   
Anonimen
Jaz ne jem mesa, pa imam boljšo krvno sliko kot v prvi nosečnosti, ko sem ga jedla. Ne me vprašat kako, ker tudi meni ni logično, ampak očitno ni tako kritično kot nekateri pravijo. Samo jem pa recimo mleko in mlečne izdelke, pa jajca.
Sicer pa se z LuLu strinjam, je zelo fajn napisala. Telo ti bo samo povedalo.user posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Meso in nosečnost
28.2.2007 10:57:18   
Anonimen
Jaz se kar pod LuLu podpišem. user posted image user posted image user posted image
Čimmanj poslušanja drugih in čimveč poslušanja svojega telesa pa bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Meso in nosečnost
2.3.2007 12:48:12   
ALEKSA13
Da vam povem, kaj mi je moj ginekolog rekel glede uživanja mesa v nosečnosti. Da sploh ni potrebno jesti mesa, tudi če bi bila vegeterijanka, ni kaj narobe. Je pa priporočljivo jesti namesto tega stročnice, brokoli, mleko...LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?