|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zvečer noče zaspat
16.1.2008 11:03:00   
nina166
Dajte mi prosim kak nasvet predno znorim. Situacija je sledeča. Do pred kratkimmo nismo imeli nobenih problemov s spanjem. Zvečer je sina (star leto in pol) dal mož okoli 8-ih v kinderpet in je brez problema sam zaspal. Potem pa je imel vnetje ušes in je dobil antibiotik. Od takrat naprej pa imemo zvečer prave borbe. Ko ga dama spat, se dere in to tako močno, da začne bruhat. Če ga vzamema ven in nosima, cartama v temi ne pomaga nič. Zato ga nesema v dnevno in se tam igra do 10-ih. Smo šli spat že prej, pa je bil joka. Ob 10-ih se vleže v najino posteljo in hoče spat pri nama. Ko pa ugasnemo luč, pa začne skakat po postelji, se postavljat na glavo, se smejat in ne vem kaj vse še...samo spat ne. Ga dama v kinderpet in spet jok, dokler ne bruha oz. dokler ga ne vzamema ven. Včeraj je pri nama že lepo zaspal, pa začne kar najnkrat vreščat. Ga je ati vzel v naročje in malo cartal in je bilo vredu. Kakor se je vsedel dol, je začel mali vreščat...tako histerično se je jokal, takoj ko sta spet vstala, pa je bilo v sekundi dobro. In potem sta se kar nekaj časa nosila, da je tako trdno zaspal, da sta se lahko dol vlegla. Drugače se mu vidi, da je zvečer zaspan, ker nosi pleničko okoli, si da dudo v usta in pravi aja, aja...pa tudi na obrazu se mu vidi, da je zaspan. Samo spat pa ne. Moj pravi, da so krivi antibiotiki, jaz pa ne vem no. Čez dan spi približno 2 uri, zjutraj pa potem spi do 7-8. Da bi čez dan preveč spal, ne verjamem. Razmišljala sem že, da bi ga zjutraj zbudila ob 6-ih, samo bi bil ob 10-ih že tako zaspan, da bi mogel it spat.

Če je imel kdo take probleme, naj mi prosim pove kako jih je rešil, ker sem jaz obupala. Moj pravi, da ga pač pustima jokat, samo ne vem če ga naj res vsak večer pustim jokat, tako dolgo da mi vse zbruha.

Hvala za kakršenkoli nasvet

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 12:11:35   
Hans
Doma imam 15mesečo deklico, ki nam povzroča podobne probleme kot vama. Mi jih počasi rešujemo, najbrž ni najboljši način deluje pa. Čez dan smo veliko zunaj, veliko sama hodi, spi med 11.30 - 13.00, zvečer jo damo v posteljo okoli 8.30, oziroma gremo spat, spi z nama, v svoji postelji noče, vsak večer gre nekdo od naju z njo v posteljo in po pol ure prevračanja po postelji, včasih joka, včasih smeha zaspi. In spi do jutra do 7.30, no ponoči se večkrat zbuja in pije čaj. Meni so priporočali naj gre spat okoli 12.00 ure čez dan in naj bo čim več na zraku ter naj hodi namesto, da jo peljem z vozičkom.
Mi nato noč prespimo skupaj, vidva pa poskusita in ga ko zaspi prestavita v posteljico.
Naj ti v tolažbo povem, da imamo mi probleme s spanjem tudi čez dan. Če jo dam v  posteljico se dere kot sraka in že od vrat kriči ne,ne.
Tista stara : naj se dere ker bo že zaspal, ne gre, poskusila sem jaz in tudi že več mamici iz RR, nekaterim uspe, nam pač ne. Naša postane vsa flekasta, se čisto zbudi in ni nič od tega.
Srečno, pišite še naprej kako rešujete.user posted image     

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 12:17:24   
Pobalami
Mogoče mu zob izrašča.

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 12:20:58   
Lara28
Čisto možno je, da je to od zdravil. Piše kaj o motnjah spanja in nemirnosti pri stranskih učuinkih?
Nam se je podobno dogajalo, ko je jemal Ventolin (pri bronhitisu). Trajalo pa je še kak teden po tem ko je nehal. Bil je tudi sicer čez dan zelo nasilen, grob, ipičen... Sicer pa nimamo težav s spanjem. Zaenkrat...user posted image  

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 12:35:59   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

Ko ga dama spat, se dere in to tako močno, da začne bruhat.


to se ne bi smelo nikoli zgoditi, oz. ne bi ga smela pustiti tako dolgo jokati. sedaj ga je strah in kar nekaj časa boste potrebovali, da spet pridete na stara pota. lahko pa da je vse razvojno in ga je pač postalo strah pred ločitvijo.

jaz sem za mirno pot, prilagojeno posameznemu otroku. določiš pravila in se jih držiš, vmes pa malo popustiš, ravno toliko da zmagaš.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 13:59:39   
willma
Moj pravi, da ga pač pustima jokat...

Prosim ne. Moja razlaga je, da s tem otroka samo učimo, da se ne more zanest na svoje starše.

Mi imamo tudi probleme s spanjem. Najbrž jih je podedoval po meni user posted image
Večino nasvetov sem probala, kupila knjigo,... toda za nas je nabolje zaleglo, da sva se z možem sprijaznila s situacijo in se prilagodila.
Sedaj je star 3,5 let in je ravno spet v fazi, ko nikakor noče zaspati. Tudi pri nas ga je bolezen spravila iz tira.
Midva sva se kot starša zavedala, da nama otrok še prehitro odrašča in bova ta čas pač izkoristila za utrjevanje odnosov. Seveda še to ne pomeni, da lahko počne kaj hoče, toda vem, da bo nekega dne sam zaspal brez problemov in da je to sedaj spet eno obdobje, ki bo hitro mimo.
Časovno bo morda isto trajajo, zato raje otroku prisluhnem in grem z njim spat, kot pa da ga pustim jokat, počakam, da se stanje spet "noramlizira", jaz pa bom medtem pomirjena, ker vem da sem izbrala pot, ki otroku sporočam, da sem tu za njega.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 14:07:04   
aezzy
pri nas nima veze ali je tisti dan veliko zunaj ali nic, ali gre spat cez dan ali ne. stara je 17m.
po moje ne bi smela pustiti jokati tako dolgo, da pride do bruhanja, ker je to sok za otroka, se boji in mogoce celo malo boli ko bruha.
z jokom iti spati ni dobro za psihicni razvoj.
ma nocem ti soliti pameti, tudi nisem nikakrsen psiholog, samo probaj pocasi in bo delovalo.

pa naj nekaj casa hodi spati ob 22h! ni prepozno, ce bo potem zaspal. pa ze ni tako utrujen. samo sili ga ne.
zbujaj ga ne, razen ce mu ni treba v vrtec, ker ce spi je vredu, spanc je boljsi kot zganc.
poznam kar nekaj otrok, ki hodijo spati okoli 22h, pa so stari 2leti, eden celo 13m. pocasi se mu bo prestavila ura, ker bo pomirjen.
lahko da je od antibiotika, samo po moje je to od bolezni same, ker se bojijo, da jih bo uho spet bolel, so malce prestraseni (to mi je razlozila zdravnica, ko sva bili v bolnici).

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zvečer noče zaspat
16.1.2008 14:09:30   
aluš
a UŠESEK SE JE PA SIGURNO POZDRAVIL. kER ZA VNETJE UŠS JE TIPIČNO, da boli ponoči oz.. ko se uležemo in umirimo. Ker če je zaspan, pa če že zaspi, pa spet začne jokat. Ne vem, mogoče tudi zaradi tega, kakor pravi wilma (je prestrašen), ampak ušesa bi pa vseeno preverila, če so OK oz. če se ni ponovilo vnetje.

Če sem brcnilam mimo, sorry, ampak nisi nič napisala, koliko časa je že od antibiotikov oz. koliko časa že ta jok zvečer.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zvečer noče zaspat
17.1.2008 12:06:09   
nina166
Hvala vsem za mnenja in nasvete.

Hans...ko smo zunaj, sin večinoma hodi, vozička že kar nekaj časa ne uporabljamo, ker noče notri pridno sedet. Tako da ko gremo ven, vedno sam hodi. Je pa res, da zadnje dni nismo bili veliko zunaj, najprej zato, ker je imel vročino in vneto ušesko, potem pa je bil večkrat dež, pa še veter je tako pihal, da smo bili bolj malo zunaj...vem pa da to pogreša in če se le da, gramo vsaj za 10min. Tudi midva hodima zraven njega spat, samo pri nas morem it oba...samo eden ne velja. Mi problemov čez dan sreča nimamo, samo položim ga v posteljico in sam zaspi. Želim vam, da se vaše težave s spanjem čimprej popravijo.

faca...na zob pa sploh nisva pomislila, čeprav mu zgornja trojkica že kar nekaj časa izrašča in je že čisto na koncu. Tako da je res možno, da ga to muči. Bomo vidli kakšno bo stanje, ko bo zobek zunaj.

Lara28...imel je Hiconcil in nič ne piše, da bi bil stranski učinek nemirnost ali nespečnost. Je pa ravno en teden od tega ko smo jih nehali jemat, tako da mislim, da ni to.

piščanc mogoče sem res napisala malo zmedeno. Da je bruhal od joka se je zgodilo samo enkrat. Dala sva ga v kinderpet, ker ni čisto nič pomagalo, jokal se ni niti 5min in je začel bruhat. Po tistem ga sicer dama vsak večer spat kot ponavadi in ga po kaki minutki joka ali še prej vzamema ven. Sicer pa točno vem kako joka in se potem umiri in lepo zaspi...takrat ga pustim in po parih minutah že spi, če pa se ne umiri pa joka na drugačen način in takrat ga nikoli ne pustima jokat.

willma sicer se s tabo čisto strinjam, samo sin je ravno v obdobju, ko poskuša kaj vse lahko doseže z jokom in mu zato čisto vedno tudi ne smema popustit, ko se joka. To, da bi ga pustila jokat, pa je bil samo predlog, drugače pa ga midva ne morema poslušat da se joka, poleg tega pa tudi vema, da sva zanj odgovorna in da imajo otroci pač svoje muhe. Je pa res, da bi rada da bi zvečer lepo zaspal, ker je to dobro za njega...zjutraj se zbudi veliko boljše volje, če gre zvečer lepo spat in spi celo noč. Tudi midva hodima zraven njega spat, samo kljub temu noče spat, en dan se jokca, drugi dan pa ga še ob 10.00 zvečer razganja od energije.

aluš antibiotikov ne je že en teden. Tudi pri zdravnici sva bila in je rekla da je ušesek zdaj vredu, boma pa se šla še enkrat pokazat, če ne bo nič boljše.

Včeraj sva z možem ugotovila, da se boji zaspat. Ob 8.00 ga dam spat, ker je kazal vse znake zaspanosti, ga dam v kinderpet in takoj vzamem ven, ker je bil jok. Ga dama spat k nama in mu pojema in pripovedujema pravljice več kot eno uro. On pa se je nekaj časa jokca, potem malo dol vlegel, pa se spet vsedel, pa spet jokcal, pa se spet premetaval. Kot bi se bal zaspat. Zdaj morema samo še ugotovit zakaj se boji zaspat.

Čao



_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zvečer noče zaspat
17.1.2008 20:38:23   
Vesna
moj dela isto mislim da je to zaradi ušes,ker je imel močno vnetje in baje boli ko si v ležečem položaju.


_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zvečer noče zaspat
17.1.2008 21:36:43   
krfjolca
Mi imamo zelo podobno že par večerov zapored. In tudi ponoči se zbudi in je spet isto. Joka in tuli tako močno, da bruha. Ampak ne, da bi ga pustila jokat, sploh ne. Že v štartu sem ob njem, ga mirim, nosim naokrog, tolažim, pa je neutolažljiv, prav histeričen. Zvija se nazaj in tuli. Tudi po pol ure in več, tako naglas, da začne kašljat in potem bruha. Nimam pojma, zakaj, do zdaj ni bilo teh problemov. Mu ponujam dudo, čaj, karkoli, pa ga samo še bolj razkuri. Upam, da je kaj prehodnega, ker smo ravno malo izboljšali tole nočno spanje, tole je pa 10 korakov nazaj! user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?