|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hišni ljubljenčki
18.4.2006 14:06:46   
jmmm
Temo odpiram za tiste, ki imate doma hišne ljubljenčke, mačke, pse... Polemika naj ne steče o tem, ali živali in dojenček sodita skupaj!!!!, ker o tem odločamo sami. Bolj me zanima, kako se je pri vas obneslo, kaj vas je morilo oz. kaj je bilo dobrega in kako se bojujete z dlakami, da jih ni preveč na cunjah...

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hišni ljubljenčki
18.4.2006 14:39:15   
KODA
Mi imamo 8 let staro polperzijko,ki je navajena življenja samo v hiši.Navajena je na čistočo,tako,da nimamo problema.Kar se pa dlak tiče,sesam skoraj vsak dan,pometem 2x dnevno.
Kar se pa tiče odnosa otrok do živali,smo jih hitro začeli učiti,da je mucka ravno tako živo bitje in da se je ne sme maltretirati.Oba ima muca zelo rada in jima ne škodi.
Ali sodi maček in dojenček skupaj,je pa seveda stvar posameznika. .Če se odločiš za žival v stanovanju,moraš pač poskrbeti za njeno čistočo.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu jmmm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hišni ljubljenčki
18.4.2006 16:12:28   
morskadeklica
Mi imamo tudi mucka. Obnese se super. Na začetku me je bilo strah, kako bo, pa je bil ta strah vsaj pri  nas popolnoma odveč. user posted image  je zdaj stara malo več kot 1 leto, z user posted image  se super razumeta, lovita se po stanovanju.
Je pa res, da je treba malo pogosteje sesati in pomivati po tleh (zaradi dlak).

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu jmmm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.4.2006 16:16:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu morskadeklica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hišni ljubljenčki
18.4.2006 21:15:59   
sjug
Moje mnenje je, da dojenčki in živali ne sodijo skupaj. Pa imam oboje, namreč dojenčke in živali. In to oba psa in mačko user posted image . Ampak pes je vedno zunaj. Za mačkom je treba pa sesati. Seveda pazim, in to skrbno, da otrok nikoli ni sam ne z enim ne z  drugim. Poleg tega ima psica (mešanka s posavcem in terierjem in je čisti lovski pes) vedno nagobčnik. 

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hišni ljubljenčki
18.4.2006 21:36:52   
Bonnie_RR
Mi imamo hišnega perzijskega mačka (kastriranega) in živimo približno tako kot pred Nikom. Smo samo malo bolj pozorni nanj, ko je otrok zraven.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hišni ljubljenčki
18.4.2006 21:41:40   
tamala83
mi imamo muco. čisto noro in živahno. sem se bala, da se bo muc htel igrat z tamalo isto kot z ostalimi, ampak, se je tak boji, da niti blizu ne gre. če dam malo zraven njega, se obrne in gre. je nonstop v stanovanji, mu pa redno strižemo krempje.
pri mami pa imamo kokeršpanjelko, kijo ima zelo rada. najbolj je srčena, če Ema kki keksek je, smo čaka da ji dol pade, zažene pa se ne.

moje mnenje o tem, če dojenčki in živali pašejo skupaj, pa je da ja. ne vm no, nekek se mi zdi, do otrok rabi neko žival, zato je najboljše če ob živali tudi zraste

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hišni ljubljenčki
18.4.2006 21:51:00   
Anonimen
Mi imamo višavko, to je pes.user posted image  Kao.
Nikoli ni bilo nobenega problema, le res ju nikoli nisem pustila skupaj brez nadzora. To je pomenilo, da bi bila Miša (višavka) na dosegu Tiborjevih rok, ko se še ni premikal, potem, ko otrok začne puzati, pa je sploh potrebna previdnost. Pes se mora imeti vedno možnost umaknit, na to je treba biti pozoren. V glavnem, ne puščat psa in otroka brez nadzora. Sicer po navadi oba vesta, do kam lahko gresta, ampak vseeno.
Kar se dlak tiče, pri nas ni nobenega problema, pa nismo ravno ... kako bi rekla, s sesalcem nismo prav ne vem kako dobri prijatelji. Ko je bil Tibor še dojenček, sem imela zanj poseben kovterček, na katerem je ležal in ta je bil res vedno čist. Imela sem označeno stran, ki je bila zgoraj. Ampak to, dokler je bil res še majhen.
Res da višavci ne puščajo prav veliko dlak in tudi če kakšno, ni taka, da bi se ovila kot koprena ali pa zapičila v blago. Ker eni psi imajo take vrste dlake. Res je tudi, da jaz malo slabše vidim. user posted image
Pa še nekaj, kar vedno napišem: ko je moj mož, malo skeptika, kar se tiče sobivanja novorojenčka in psa, o svojih dvomih povprašal patronažno sestro na njenem prvem obisku pri nas, je rekla, naj bomo veseli, da otrok lahko odrašča z naravo, da ni lepšega in da živalske bakterije itak ne gredo na človeka. Sicer ne vem, če je to zadnje čisto točno, ampak pri nas smo vsi srečni, da imamo kuža in otroka skupaj, ker to je za vzgojo otroka res zelo, zelo dobro. Zdaj vidim, da je res tako.

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hišni ljubljenčki
9.2.2007 14:24:33   
Babyblue
za moje pojme otrok in žival ne gresta skupaj v istem prostoru...ravno včeraj sem bila pri sestri od mojega fanta ki imata 5 mesečno punčko in mačko perzijko...pa to je noro dlake letajo po prostoru otrok pa leži na tleh na dekci...men to nikakor ne gre skupaj...sama sicer še nimam otrok ko pa jih bom imela bosta otrok in žival definitivno ločena...kaj pa če otroku pride kak dlaka v usta al pa kasneje dobi kako alergijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hišni ljubljenčki
9.2.2007 15:31:05   
TiaSara
Joj, kaj pa če otroku pride kaka dlaka v usta user posted image . Pri nas jih je gotovo pojedel že malo morje, pa ne samo dlak, tudi mojih las. Saj odkar sem se postrigla so vsaj malo krajši, jih je pa še vedno povsod polno. No, malo sem zašla.

Mi imamo dve muci in novofudlanca - dlak za izvoz. Patronažni se je zdelo prav kul, mali je star 8 mesecev, obožuje pa tako muci kot psa. Ena muca ga pride vsakič, ko joka, potolažit :-). Je pa res, da ne smejo biti skupaj brez nadzora. Ponoči so muce zaprte, da ne bi šle k njemu spat, pes pa je na stopnišču. Pa bolj je problem to, da bi otrok kaj naredil živalim, kot da bi one resno poškodovale njega (razen v samoobrambi), tako da mu moram biti sedaj, ko se plazi, vedno za petami, saj ni lepšega kot "pobožati" muco.

(odgovor članu Babyblue)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hišni ljubljenčki
9.2.2007 16:01:41   
krfjolca
Ali otrok in žival pašeta skupaj? Definitivno da user posted image . Mislim, da je možnost odraščanja z živaljo ena od lepših stvari, ki jih lahko starš nudi otroku. Midva z možem sva oba odrasla ob psih in jih še danes obožujeva, zato želiva, da ima tudi mali do njih spoštljiv odnos. Najina psička NI hišni ljubljenček, ampak je družinski član.

Vseeno pa sem mnenja, da ob otrocih psov ne bi smeli imeti tisti, ki o njih nimajo pojma.Psi so kompleksna bitja z lastno osebnostjo in drugačnim načinom razmišljanja. In če o pasji psihologiji nič ne vemo, se dogajajo razni napadi psov na otroke in podobno. Največji problem nastane, kadar je pes pri hiši pred otrokom in se mu s prihodom otroka odvzame privilegije in pozornost. Kdo pa ne bi bil ljubosumen, če je prej lahko ležal na kavču, postelji, se crkljal pri gospodarju, dobival kuhane obroke, bil vsak dan po več ur na sprehodu itd, zdaj pa kar naenkrat dobiva brikete, nobene pozornosti, komaj ga opazijo, od dojenčka ga pa samo podijo.

Midva imava zelo prijazno zlato prinašalko, s katero se veliko ukvarjava. Mož hodi z nji na treninge (šola se za reševalnega psa), privilegijev ima pa kvečjemu še kakega več. Dojenčka sva ji predstavila takoj po prihodu i porodnišnice, nekaj časa je bila malo zbegana nad novim tempom, zdaj je pa že vse po starem. Kar se tiče čistoče - sesam vsak dan, pomivam po potrebi, psička pa je skopana enkrat na mesec. Večkrat ji dovoliva, da Anžeta malo polupčka, ponavadi pred kopanjem. Pa tudi če sem pa tja kakšen poljubček faše, ga zato ne hitim sterilizirat od nog do glave, saj pesjanka ni kužna in dosti več bacilov prinesejo kaki obiski na rokah. Je pa postala ful zaščitniška, ko smo na sprehodu, se od vozička ne premakne niti za cm, tujcev pa sploh ne pusti zraven. Je pa nikoli ne bi pustila same z otrokom. Sicer ji 200% zaupam, da mu ne bi nič naredila, vseeno pa tega nočem testirati.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 9.2.2007 16:03:06 >


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hišni ljubljenčki
10.2.2007 8:59:42   
Arabela
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Ali otrok in žival pašeta skupaj? Definitivno da user posted image . Mislim, da je možnost odraščanja z živaljo ena od lepših stvari, ki jih lahko starš nudi otroku. Midva z možem sva oba odrasla ob psih in jih še danes obožujeva, zato želiva, da ima tudi mali do njih spoštljiv odnos. Najina psička NI hišni ljubljenček, ampak je družinski član.

Vseeno pa sem mnenja, da ob otrocih psov ne bi smeli imeti tisti, ki o njih nimajo pojma.Psi so kompleksna bitja z lastno osebnostjo in drugačnim načinom razmišljanja. In če o pasji psihologiji nič ne vemo, se dogajajo razni napadi psov na otroke in podobno. Največji problem nastane, kadar je pes pri hiši pred otrokom in se mu s prihodom otroka odvzame privilegije in pozornost. Kdo pa ne bi bil ljubosumen, če je prej lahko ležal na kavču, postelji, se crkljal pri gospodarju, dobival kuhane obroke, bil vsak dan po več ur na sprehodu itd, zdaj pa kar naenkrat dobiva brikete, nobene pozornosti, komaj ga opazijo, od dojenčka ga pa samo podijo.

Midva imava zelo prijazno zlato prinašalko, s katero se veliko ukvarjava. Mož hodi z nji na treninge (šola se za reševalnega psa), privilegijev ima pa kvečjemu še kakega več. Dojenčka sva ji predstavila takoj po prihodu i porodnišnice, nekaj časa je bila malo zbegana nad novim tempom, zdaj je pa že vse po starem. Kar se tiče čistoče - sesam vsak dan, pomivam po potrebi, psička pa je skopana enkrat na mesec. Večkrat ji dovoliva, da Anžeta malo polupčka, ponavadi pred kopanjem. Pa tudi če sem pa tja kakšen poljubček faše, ga zato ne hitim sterilizirat od nog do glave, saj pesjanka ni kužna in dosti več bacilov prinesejo kaki obiski na rokah. Je pa postala ful zaščitniška, ko smo na sprehodu, se od vozička ne premakne niti za cm, tujcev pa sploh ne pusti zraven. Je pa nikoli ne bi pustila same z otrokom. Sicer ji 200% zaupam, da mu ne bi nič naredila, vseeno pa tega nočem testirati.


Se podpišem pod krfjolco... Vendar imamo mi rotweilerko.... Na začetku je bila zmedena, sedaj pa je otroka lepo sprejela... kadar grem na sprehod z vozičkom gre psička večinoma z nama... tudi včasih otroka poliže, pa je ne kregam, ker tako kaže pripadnost...
Dlake.. ko se misi pač večkrat sesamo.. v tem času je več mojih las kot dlak...
Kako bo ko bo mala začela plaziti pa bomo videli.. ampak otroka tudi nikoli ne puščam samega s psom...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hišni ljubljenčki
10.2.2007 9:22:55   
Ženkica
Mi imamo dobermanko; prejšnji mesec je dopolnila 10 let; torej je že stara psička, ki  ima svoje navade. Imamo jo v stanovanju (v hiši), kar se za dobermana tudi spodobi ker je kratkodlaki pes. No, dokler nismo dobili user posted image  sem ful tolerilara marsikaj, sedaj priznam, mi popuščajo živci. Pa pes niti ni najmanj kriv, gre pač samo za dejstvo, da ne zmoremo več skrbeti za psa in še za user posted image ; oba pač zahtevata veliko pozornost. No, na sprehode jasno hodimo skupaj, praktično vsak dan če je le lepo vreme, bolj je problem, ko gremo kam drugam.

Kar se dlak tiče to me še najmanj moti od vsega, ker res ne pušča ful dlak; na živce mi gre ostala svinjarija ki je nastala zaradi psa; bojim pa se tudi kaj bo, ko bo user posted image  začela mahat in puzat po tleh; naša kužika je na žalost taka, da rada naredi red, če ji kaj ne paše. No, to pa jaz seveda ne bom dovolila.

Ja, pri nas je ratal to kar problem, sva se z možem v zadnjem mesecu že kar ene parkrat udarila besedno glede tega. No, na koncu sva se dogovorila, da pes ostane največ do jeseni (on je res ful navezan nanjo; jo je mel celo pred mano, he he), ker bo lahko kmalu čez dan veliko zunaj okoli hiše, če pa se izkaže, da z user posted image  ne bo našel skupnega jezika, potem pa sory, mora od hiše.

Aja, še to; trenutno se kužika in tamala, ki ima dobre 3 mesece ful dobro štekata, ji dovolim tudi da jo polupčka po glavi kdaj pa kdaj, se ji ful fino zdi.

No, tko je pri nas........


Ženkica

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?