|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 13:04:14   
sanjula
Danes sem se vrnila z bioresonance v Rogaški, kjer so ugotovili, da je naš mali 8-mesečnik alergičen na čisto vso zelenjavo in začimbe, na vse ostalo pa ne (sadje, pršice, mleko, jajce, gluten itd.) Ali je imela že katera podoben primer in kako je ravnala? Ful mi je hudo, ker je tako lepo sprejel zelenjavo, zdaj pa jo moram črtat z jedilnika, tudi npr. v juhici se ne sme kuhat zelenjava niti začimbe. Kakšna juhica pa bo to?! Ne vem, se bom morala kar za terapije zdravljenja odločit, ker to je pregrozno!!!!!!!user posted image
Ima pa flekce po celem teleščku, zdaj pa so se mu tudi neke bunkice na sredi flekcov pojavile, srbi ga pa popolnoma nič.  Pa je rekla terpevtka, da morda niti ne bo treba veliko terapij, ker nima tako zelo hude alergije.
Tako sem nesrečna.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.1.2007 13:12:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanjula)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 13:23:55   
piščanc
naš je bil tudi v rogaški in so mu odkrili alergijo na veliko stvari, glavna pa je bila mleko. prav tako so bile notri vse začimbe, umetne arome, umetna barvila... po dveh terapijah je bilo to uspešno odpravljeno. uspeh je hitrejši, če otrok ni izpostavljen alergenom, ni pa nujno oz. pogoj - npr. naš je bil alergičen na bombaž - kako naj ga izločimo iz oblek?? čeprav pri našemu jaz predvidevam, da je bila občutljivost na ostale stvari posledica preobčutljivosti zaradi alergije na mleko.

kuhanja brez zelenjave si ne predstavljam najbolj, mogoče pa lahko namesto juhe mali dobi kompot? ali pa uporabljaš samo nealergeno zelenjavo

vi kar vztrajajte, veš kako lepo je gledati mališana brez flekov, brez praskanja. pri nas so se rezultati začeli kazati takoj po uvedeni dieti in prvem zdravljenju. naj poudarim še to, da uradna medicina ni našla nobene potrjene alergije (ne krvno, ne kožno)

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu sanjula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 13:34:42   
sanjula
piščanc, al jaz bi user posted image  dala nizko alergeno zelenjavo ampak je tudi do te netoleranten (npr. bučke, kumare...) Zelenjave sploh nič. No, saj sem danes vidla še mnogo hujše primere alergij pri user posted image , tako da ne smem obupovat, ampak vseeno mi je hudo. Je pa toleranten do konzervansov in barvil npr. Ful čudno, res. No, terapevtka mi je svetovala 14 dni diete, da vidimo kako bo s kožico, potem pa se lahko še za terapije odločimo. Najbrž bo kar treba, ker drugače bo prehranjevanje za en d.... (grdo rečeno).
Kar pa je še huje, me je opozorila, da če ga bom predolgo izpostavljala alergeni hrani, to kasneje vodi k astmi, in pravzaprav je fino, da se zdravi, ker naj bi se te alergije tudi začasno potuhnile (npr. ko če z čas začneš uvajat do tedaj alergeno hrano, pa kao niso vidne nobene reakcije), ampak kasneje se to manifestira npr. v astmi ali boleznih dihal, najpogosteje.user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 18:17:59   
Putka
Ste tudi sami opazili, da je zelenjava problem? Jaz ne razumem, zakaj se nekateri starši 100% na bioresonanco in podobne metode zanesete, ne pa na lastne izkušnje in opazovanja.
Prijateljičina hčerka ima hudo reakcijo na mleko in moko (samo v bližini, ni treba da jo uživa), v Rogaški pa so rekli da sta mleko in moka ok, jajca pa ne?!

Kolikor razumem, z zelenjavo niste imeli težav. Zakaj potem ukinit hrano, ki jo prenaša in zamenjat za hrano, ki je že po definiciji alergena. Moja punčka je zdrava, pa se izogibamo mleka, konzervansov...

Sigurno je dieta pameten nasvet, mislim pa da lahko sami ugotovite, kaj otroku paše in kaj ne. Dodajaš testno živilo eno žličko, pa čakaš na reakcijo. Nekaj dni testiraš in ko vidiš da je OK - juhu.

Pa srečno.

(odgovor članu sanjula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 18:57:16   
Taja Nagaja
Hojla!

Držite se diete in boš najbolje videla pri čem ste. Meni se ne zdi tako grozna dieta, saj ti ostanejo mlečni obroki, pa kaše in sadje, testenine... Če ti zmanjka idej mi sporoči pa ti pošljem kakšne recepte.
Naj ti v tolažbo povem, da obstajajo otroci, ki lahko jedo le nekaj živil. Težko je predvsem za mamice in okolico pa se čez čas navadiš.
Moja deklica lahko je brokoli, banano, riž, polento, konjsko meso in Pregomin AS. Ja, in to je vse. Pa je zelo vesela in nasmejana deklica. Za alergijo pa se borimo že skoraj eno leto in vem, da nam bo uspelo, da jo odpravimo.

Veliko mero optimizma, zajemaj ga z veliko žlico. Naredi si seznam, kaj otrok lahko je. Ti bo veliko lažje.

Kar pogumno naprej

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 23:04:08   
Irisa
Živjo, punce!
Tudi mi hodimo v Rogaško. Naša punčka je stara 9 mesecev.Za nami je že nekaj terapij, pa je mala  še vedno alergična. Odkrili so alergijo  na kup stvari, uradna medicina pa nič.Tude me sva le na parih živilih (Pregomin AS, korenček, brokoli, koleraba, jabolka,ajdova kaša, krompir in riž). Zanimivo je, da se tudi moja opažanja ne pokrivajo povsem z bicomom.Pa mi je terapevtka razložila, da lahko pride do reakcije šele čez tri dni. Ker se še delno dojiva (tudi jaz sem že 6 mesecev na dieti), je to res težko ugotoviti. Včasih je tako, da kadar poje kakšen "alergen", tisti dan navadno ne bo kakala ali pa pred izpuščajem dobi krogec ali liso na jezičku. Velikokrat pa sploh ni teh zankov. Nazadnje sem ji dajala piščačnčje meso (po bicomu o.k.), pa je tretji dan dobila izpuščaje. Res, da sem jaz jedla na novo posušena jabolka (brez dodatkov), tako da bom morala provokacijo s piščancem ponoviti. Sem jezna sama nase.
Včasih pa je slabše tudi direktno po bicomu, kar nekaj dni  koža potem ne pride k sebi. Ali katera opaža kaj podobnega?

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 23:04:40   
Pi-kica 1
Pozdravljena!

Nikar ne bodi žalostna, še vedno ti ostane mnogo živil, ki jih lahko jesta. Na tvojem mestu bi se odločila za terapije in diete sploh ne bosta rabili dolgo držati.
Veš, moj sinko je star dve leti in dva meseca, pa lahko je Pregomin AS, riž, brokoli, korenček, kolerabo, jabolko, hruško in banano. To je to. A meni se zdi čudovito, da lahko že vse to uživa, saj je imel kar nekaj mesecev za zajtrk, malico, kosilo in večerjo Pregomin AS.
Prepričana sem, da je za ta napredek v veliki meri zaslužna ravno bioresonanca in seveda stroga dieta, ki smo se je dosledno držali.
Kar glavo pokonci in pogumno v boj z alergijo, pa bo tvoja pikica en dve tri to premagala.

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
24.1.2007 23:11:14   
Irisa
Pi-kica1, mi lahko poveš, kam sta hodila na bioresonanco in koliko časa?. Še vedno hodita? Ima dokazano alergijo s strani uradne medicine?
Hvala, lp

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
25.1.2007 10:28:22   
sanjula
Punce, hvala za odgovore. V bistvu je z zelenjavo tako, da sem sumila korenček, torej da bi bil mogoč alergen. Pa sem ga ločila iz prehrane, vendar so fleki ostajali. Uradno so nas testirali na mleko in jajca in niso ugotovili alergij, kar je potrdila tudi bioresonanca. Ne vem, mogoče sem zagnala preveč hrupa, ampak vseeno mi je malo hudo, ker mislim, da mora biti nekaj resnice v tem, saj zdaj že dva dni ne je nič zelenjave pa se je koža izboljšala ali pa gre samo za naključje?! Kdo bi vedel. Lahko, da gre tudi za kombinacijo živil, kar je najtežje ugotoviti, vendar še vedno lažje v tej nežni dobi, ko otroci ne jedo še zelo veliko živil.
Morda se bom na začetku poslužila res uvajanja ZOPET samo enega živila testno in čakala nekaj dni na reakcijo, vendar mislim da bom vseeno poskusila tudi s terapijo, čeprav so me v Rogaški opozorili, da lahko pride na začetku do poslabšanja zaradi reakcije telesa.
Mah, saj v resnici ne bi smela tarnat, ko vas berem, kaj lahko samo vaši pingvini z alergijami jedo.

(odgovor članu Irisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
26.1.2007 23:35:41   
Pi-kica 1
Na bioresonanco hodiva v Rogaško od avgusta lani. Za sabo imava že več kot dvajset terapi - ne štejem več. Hodiva še vedno dvakrat na mesec. Moj sinko ima nekaj alergij uradno priznanih, ima pa tudi bolezen na prebavilih, ki mu jo povzroča preobčutljivost na hrano, ki se jih ne da dokazati z uradnimi testiranji. Prepričana sem, da smo bolezen obvladali ravno s pomočjo bioresonance.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Irisa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Alergija na vso zelenjavo in začimbe
29.1.2007 15:58:17   
piščanc
naš mališan uradno nima alergije, tudi drugače ne dobi vedno reakcije. ponavadi je reagiral samo poleti, ko je bilo vroče ali na kombinacjo živil. prav zato smo toliko časa odlašali in nadaljevali z napotki uradne medicine.

jeseni mi je pa res prekipelo, ko se je vsakič pred spanjem praskal po pregibih (od poletje se še ni umirilo). zato smo poizkusili z bioresonanco. stanje se je izboljšalo takoj po prvem pregledu, ko smo ukinili mleko - popolnoma. in še vse ostale stvari. imel je tudi hudo reakcijo na prebavilih - prej je kakal enkrat na dan, po dieti pa kar naenkrat po desetkrat. v pol leta odkar hodimo na bioresonanco je koža čisto lepa, sploh se ne praska več, pa tudi zrasel je in se poredil. za terapijo sva se odločila zato, ker bi rada da se stanje izboljša, ne samo da držimo dieto. in rezultati so res vidni, ker s terapijami lepo sodeluje in smo večino že pozdravili (za vsak sklop je bila potrebna cca. ena terapija). ostali so samo še cvetni prah, paraziti in mleko - najhujše. saj mogoče ne bo vse pozdravljeno, samo hočem probati, mogoče se pa da. seveda nekaj naredi tudi starost in odraščanje. sem optimist



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?