|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
22.1.2007 22:58:23   
Anonimen
Drage RR-jevke,
dajte me malo seznanit z vašimi izkušnjami. Naj bi bila nekje v 5 tednu (predvidevam da kak teden manj), test kaže črtici, jaz sem dobila izcedek oz. manjšo krvavitev. No, zaenkrat je še manjša in ni podobna M. Na pregledu pa ni bilo videti ploda.  Zdravnik pravi, da je še čisto možno, da še se ne vidi in da še se bo. Tudi ni videti da bi šlo za izvenmaternično Upam, da tudi ne bo izvenmaternične, niti  M in da bo vse ok in normalna nosečnost in da bo kmalu plod viden.
Ima katera od vas kakšne podobne izkušnje? in kako se je izteklo? Kdaj se je potem plod videl? Joj, jaz sem čisto na trnih... Če ste imela izvenmaternično, kakšne posebne znake ste imele? Joj, jaz imam že vse možne scenarije v glavi. Upam pa seveda na najboljše...

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
22.1.2007 23:02:12   
Naja31
Moja izkušnja je slaba, kar ne pomeni, da je tudi pri tebi tako.
Na UZ v 7 tednu ni bilo ploda v GV, čez en teden tudi ne, tako da sem imela abrazijo.

Mogoče je pri tebi prišlo kasneje do zanositve in se zato pld ne vidi. 5 tednov je res zelo zgodaj.
Ne se obremenjevati s tem, misli pozitivno.
Zanimivo da te je G tako hitro naročil na pregled. Ponavadi naročajo v 7,. 8. tednu, ker se prej težko kaj vidi.

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
22.1.2007 23:32:51   
Anonimen
Vrečka bi se mogla videti.če sii mela krvavitev,potem si imela splav žal.test ti pa še vseno lahko pozitivno pokaže zaradi hormona,ki je še v telesu

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 6:38:04   
Anonimen
Ne ni rečeno da je imela splav. Jas sem tudi krvavela in se mi na UZ ni še nič videlo,test mi je pa pokazal nosečnost, čez par dni na kontroli se je pa že videl plod. Tako, da ni rečeno, mogoče je pa res malo še prehitro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 6:43:24   
karin412
Jaz sem imela prvič tudi ss in sem imela 2 črtici in na UZ ni bilo videti niti gestacijske vrečke, imela sem rahel izcedek. Vsaka 2 dni sem dala kri, da so izključili izvenmaternično nosečnost. Tudi UZ čez en teden ni nič pokazal, niti gestacijske vrečke niti izvenmaternične.
Pri izvenmaternični naj bi tudi bruhala. Jaz sem kasneje čez nekaj dni zaznala krče in to je pomenilo ss, takrat sem dobila močnejšo krvavitev, ki se je sama sčistila in abrazija ni bila potrebna.

Lahko pa je tudi drugače in je prišlo do pozne zanositve, meni so tudi tako rekli.

Mene je G potolažila: raje naj gre plod ven, če je kaj narobe, ne se obremenjevat, kot pa včasih (20 let nazaj), ko so dali kak hormon, da so obdržali otroka, pa se je rodil brez rok ali nog zaradi posledic tablet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 8:49:26   
eva1
Jaz sem v prvi nosečnosti krvavela od 4 tedna dalje...test + na UZ pa se je videlo šele v 6tednu(gestacijska vrečka) in šele v 7 tednu se je videl plod in utrip! prej sem bila na UZ v 4 in 5 tednu in se ni videlo nič-razultat-doma navihani fantekuser posted image
Tako da nič ni izgubljeno! Srečno!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 9:13:09   
Anonimen
Pri meni je bilo prvič tako, da sem 3 dni po M začela rahlo krvaveti, pa mi je G svetovala napravit test, čeprav se meni sploh ni zdelo logično, zakaj bi po M napravila test. In bil je pozitiven. Iz tega je sledila izvenmaternična. bHCG sem takrat imela 200, kar je zelo malo. Krvavitev je bila vsak dan. Nato me je tisti dan, ko sem bila dogovorjena za operacijo ponoči začel boleti križ in čutila sem krče v maternici oz. bolj v jajčniku. To je znak, da krvaviš v trebušno votlino. Ko sem se peljala v bolnišnico sem komaj pretrpela eno uro dolgo pot. Ampak sem si neomajno želela, da že spravijo tega hudiča ven iz mene, ker me je tako bolelo. Na srečo jajcevod ni počil. Po operaciji sem počasi okrevala, nato pa čez mesec in pol zanosila. Zdaj pa se borim z vsem nosečnikimi težavami. Tudi sedaj imam rjave izcedke, ampak sem takoj letela na UZ, da so potrdili, da je plod v maternici.
Ni nujno, da vsaka krvavitev pomeni izvenmaternično zanositev. Jaz sem svojo vzela kot neko znamenje, da zdaj pa bo vse OK.

Držim pesti zate! user posted image

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 10:27:48   
Sisy
Pozdravljena,

Pri meni je bilo tako, da sem začela v lčasu ko bi morala dobiti M močno krvaveti,kot  takrat ko imam M, vendar sem se počutila nekam čudno in napihnjeno pa sem naredila test in je bil pozitiven...Pregleda takrat še nisem imela,...No in veselje doma je bilo kljub krvavitvi nepopisno,potem pa me je 1 teden kasneje "ornk zaštihalo" predelu levega jajčnika,sva z mojim komaj priletela do urgence tako je bolelo nakar so ugotovili da imam izvenmaternično in mi laparaskopsko odstranili zarodek in levi jajcevod...

Kar pa ne pomeni da vsaka krvavitev pomeni ss ali kaj drugega...Sedaj sem v 13.tednu in sem v 7.tednu zakrvavela,kakšnih 10 dni sem imela rjav izcedek pa so ugotovili da imam nek hematom  v maternici in zaradi tga prihaja do krvavitev...Res pa je da je bila rdeča krvavitev le en dan in je bila bolj rahla kot takrat ko sem imela izvenmaternično...

Držim pesti da je vse ok!

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 12:47:58   
Liona
Tudi jaz sem v petem tednu dobila izcedek, UZ ni pokazal nič (oz. niso bili sigurni, če je vidna GV, ker je bilo še vse tako majhno ). Dobila dabroston in Buscopan. Izcedek se je nadaljeval, čez en teden na UZ že viden plodek in srčni utripi user posted image . Rezultat: izcedek do 9t, trenutno v 19t nosečnosti, vse bp, otroček je že precej živahen (ga že čutimuser posted image ).
Upam, da se bo tudi tebi tako izteklo... Srečno!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 13:31:55   
pupi
Helo!
Jaz sem imela v 6tednu UZ, zaradi mini krvavitve pa je bila le vrečka v 7.tednu pa se je že videla pikica!
Te popolnoma razumem, ker je bil to najdaljši teden v mojem življenju tudi jaz sem mislila na najslabše, pa je le do oploditve prišlo kasneje kot bi naj, tak da sem zdaj v 14. tednu in vse štima.
Saj bi ti rekla da se ne sekiraj pa vem da je težko , pa vseeno NE SEKIRAJ SE, je še prezgodaj. Držim pesti za 7. teden!!!!
ČAO user posted image  za srečo

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 14:21:29   
Anonimen
Tiste, ki ste imele izcedek!

Ste bile na bolniški, kako dolgo, ali je bilo obvezno mirovanje?

(odgovor članu pupi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 17:39:12   
Liona
Ja, jaz sem dobila takoj bolniško in sem še danes na bolniški user posted image . Nisem pa non-stop ležala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
23.1.2007 17:54:20   
helenav
Eva:  koliko časa pa si krvavela in kašne so bile te krvavitve.

draga anonimka,
jaz imam zelo podobno izkušnjo in se še borim, da bo vse ok, kajti srčka še ni.
Jaz sem takoj, ko sem opravila test in so se pokazale user posted image poklicala ginekologinjo in ji povedala za izcedek. Naročila me je takoj čez dva dni. Na prvem ultrazvoku se je videla GV le 2mm, takrat mi je bilo povedano, da je še zelo prezgodaj  in ali da ne bo nič oziroma, da sem v zelo zgodnji nosečnosti. Čeprav glede na to, da sem imela zadnjo M 8.12 bi mogla bit že v 5 tednu, pa sem verjetno zanosila dosti kasenje in mi je tudi G povedala , da po velikosti vrečke sem šele 2-3 tedne. Na UZ čez teden vrečka velika 11mm, na zadnjem UZ pred dvema dnevoma pa vrečka 15mm in v njej rumeni mehurček. Naseldnji UZ imam 31. in upam, da bo začelo kaj utripat..BHCG je bil najprej3200, čez dva dni pa 4800 tako, da nekaj le raste:-))))))

Izcedtke imam zelo blage in so 2-3 dnevno....kašen dan cel dan nič, pa potem nekje ob 17h kaj priteče ampak jih je zelo malo, izcedek je pa kar gost, kot neka obarvana sluz.

Nevem, upam, da bo vse ok.....držim pesti, pa javi se kaj.

Imam pa še eno vprašanje, ali se pri tebi ni videla niti vrečka?

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
29.1.2007 7:34:57   
Anonimen
No, končno vam javim (sem imela težave z internetom), kako se je izteklo:
bila sem na pregledu bhcg - kjer je pokazalo, da nimam nosečniškega hormona. Krvavitev, ki se je začela, pa se je nadaljevala v M...
Torej nisem noseška, žal. K sreči pa tudi ni bilo nobenih zapletov.

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: črtici ja, na UZ nič, + krvavitev
29.1.2007 19:17:52   
helenav
A nisi napisala, da si test naredila pa je pokazal črtici???

No karkoli...srečno naslednjič....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?