|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   količina oz. kakovost mleka
31.1.2007 14:32:27   
tevža
imam 4,5-mesečnega fantka, ki lepo napreduje oz pridobiva na teži (sva bila na tehtanu in je vse ok). "problem" je v tem, da zadnje dni je na 2-2,5h in tudi ponoči se pogosteje zbuja kot se je user posted image . glede na to. da lepo napreduje in da tudi prsi ne izprazni popolnoma, menim, da nimam premalo mleka, ampak da je mogoče vprašanje v hranljivosti mleka. Mogoče rabi zdaj več, ko je večji in bolj aktiven??!?

Pediatrinja pravi naj ga do 6 mes. samo dojim, mene pa zanima še vaša izkušnja.

Hvala in LP  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: količina oz. kakovost mleka
31.1.2007 14:35:44   
eva1
Včasih pride tako,da se več dojijo, vem da moj prvi je imel tašno obdobje pri 3.5 mesecih, ko je hotu kr naprej na joški viset!
Glede uvajanja goste hrane-jaz bom začela kot pri prvem nekje pri 5 mesecu(mogoče sem začela kakšen teden prej)-pri nam pediater itak reče naj s sadjem začnemo pri 4.5 mesecih zelenjavo pa pri 5.5 mesecih-tako da kakor želiš in misliš da je najbolj prav!

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: količina oz. kakovost mleka
31.1.2007 14:36:53   
Seven*
Materino mleko je vedno najboljse hranilno. Zbuja se iz drugih razlogov. Dost otrok ima taksne finte kot tvoj. Saj bo bolje. Mogoce je to zbujanje samo stvar kaksnega meseca in bo minilo samo od sebe.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: količina oz. kakovost mleka
31.1.2007 15:56:02   
Baucka
Jaz sem za uvajanje GH čimbolj pozno. Če otrok lepo napreduje to pomeni, da ne potrebuje ničesar drugega kakor tvoje mleko. Pri 6 mesecih pa tudi kri in urin daš in vidiš če je vse vredu. Ema se je ravno začela zbujat, ko smo z GH začeli, do tedaj pa je spala celo noč kot angelček. Mogoče pa so jo tedaj tudi zobki začeli mantrat. Mogoče tvojega tudi zobki mantrajo in se na zizi tolaži.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: količina oz. kakovost mleka
31.1.2007 16:45:27   
Mehičanka
Naša je od 8 tedna do malo pred 4 mesecem prespala celo noč (spala je od 9-11 ur, brez hranjenja!). Potem pa kot bi odrezal. Prvo noč se je zbudila lačna kot volk 5 ur prej kot običajno, drugo noč sem jo dojila že dvakrat, tretjo pa že vsako uro. In še danes, ko je stara 8 mesecev, se zbuja za hranjenje zelo različno (na eno uro, na dve ali pa na pol ure). Včasih se mi zdi, da sploh ne spim, ampak celo noč samo dojim.

Pri naši je tole nočno hranjenje sovpadlo ravno s prihodom moje menstruacije. Z gosto hrano pa sem začela pri 5,5 mesecih, pa glede nočnega hranjenja čisto nič ne pomaga.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: količina oz. kakovost mleka
1.2.2007 7:16:39   
lolipop
Temu se pravi preskok rasti. Ti ga kar gor dajaj. Bo že minilo.

_____________________________

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion




(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: količina oz. kakovost mleka
3.2.2007 22:54:56   
Naja30
To tudi mene zanima, če je res materino mleko lahko manj ali bolj hranjivo? Sama mislim, da ne in se strinjam s Seven, samo sem pa slišala že dostikrat, da je to možno, da ima ženska slabo mleko ipd. user posted image

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: količina oz. kakovost mleka
3.2.2007 23:11:32   
HuAnita
že dostikrat, da je to možno, da ima ženska slabo mleko ipd.



IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Materini mleko ne more biti slabo, vodeno ipd. Smešno, da so meni to tupile sestre v porodnišnici, ki naj bi malo vedele o tem. Sploh pa po 6-ih mesecih, kolikor zdaj priporočajo izključno dojenje, otrok dobi tudi drugo hrano, pa vendar se nekaeri otroci še vedno najraje dojijo, tja do enega leta, pa vseeno napredujejo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: količina oz. kakovost mleka
3.2.2007 23:26:05   
Seven*
Materino mleko ima vse kar otrok potrebuje. Ce katera dvomi, lahko poiscem ene par referenc in clankov o tem.

Slabega mleka NI, razen v primerih strasansko pomanjkljive prehrane matere, pa se takrat vprasanje (domorodke jedo zelo enolicno  in dojijo - otroci rastejo).


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: količina oz. kakovost mleka
3.2.2007 23:49:38   
Seven*
Da li postoji tzv. slabo mleko? "Postoji zabluda po pitanju kvaliteta mleka, pogotovo kod prelaska na zrelo, jer ono postaje providnije. Majcino mleko ima idealan odnos belancevina, ugljenih hidrata, masti, oligominerala, vitamina, gvozdja. Recimo, anemija je kod dojenih beba daleko redja, jer je iskoristljivost gvozdja (iz maminog mleka) i do 50%. Nema nijedne formule, iako na njoj pise da je gvozdjem obogacena, da je iskoristljivost veca od 12%. Majcino mleko ne moze da bude slabo, samo je varijabilno pitanje kolicine koju sami stvaramo."






_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?