|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 10:48:49   
bini
Naj se najprej pohvalim, da so mi uradno podaljšali porodniško za 3 mesece - sem vesela, čeprav bi bila še bolj vesela, če bi moj mali fantek mal hitreje napredoval.. ampak zaenkrat je bistveno da napreduje v pravo smer, samo bolj počasi pravijo...

no in ker že 4 mesece hodiva na NFTH v ljubljano, kar pomeni 35 km v eno smer in ker sem vsake 3 tedne slabe volje, ker imava takrat terapevtko na napotnico, ki je praktično nekoristna za aljažev gibalni razvoj, sva se z možem odločila, da jo skenslava in bova sedaj hodila samo še na privat terapijo vsak teden... sicer to pomeni še več denarčka, ampak če se že peljem tko daleč, potem pač vržem še mal dnarja.. .s tem da ga tukaj ne vržem stran, ker pri tej terapevtki kamor sva že itak ves čas hodila v tednih, ko ni bilo prostora pri oni drugi terapevtki, je mali neprimerno drugačen, bolj očitno gre naprej in noro sodeluje... in imam nek občutek, da bo bolj napredoval, če bo večkrat srečal to drugo čudovito teto terapevtko, za katero ni dobrih besed, ki bi jih še dodala tukaj user posted image ...

kakorkoli, zanima me kako bo na to odreagirala najina razvojna pediatrinja, ker dejansko bom skenslala tisto kamor naju je ona poslala user posted image ... saj sem ji že potarnala, da tam aljaž ne sodeluje in da to ni to, pa je rekla, da pač ne more dosti pomagat...  a je tu še kakšna mamica, ki se je odpovedala terapiji na napotnico in hodila samo privat - pri meni izključno zaradi kvalitete terapije, ker ko človek vidi dve tako različni obravnavi se skoraj za glavo prime user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 10:50:32   
Seven*
Saj te ne bo noben prasal kam otrok hodi. Jaz bi ji na tvojem mestu, ce bo slucajno nanesla beseda, povedala kako je na stvari in da otrok ocitno ni kompatibilen. Fajn je, da se ve kdo je dober in kdo ne.

Sem vesela, da vam gre super zdaj..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 12:22:10   
Anonimen
Pri nas pri pregledu v RA sodeluje tudi Živina fizioterapevtka na napotnico. V MB pa fizioterapevt napiše priporočilo, za privat pa nisem nič govorila. Bi pa osebno povedala, da pač hodiš privat, če bi kdo kaj vprašal!

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 13:34:41   
sazi
Meni zdrvanica v RA sama svetovala privat terapevtko (če si jo lahko privoščim) in mi tudi dala tel. številko. Sicer mi je dala tudi napotnico in sva šla tja, kjer sva ponovno naročena čez 2 tedna. Sicer bom še šla sem kamor sva napotena, pa tudi k privat bom šla, če le lahko malemu tako bolj pomagam. Brez zadrege povej DR, da si šla na privat. Če ni neka zadrta dohtarca, bo čisto lepo sprejela, da se trudiš za otroka najbolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 14:29:40   
šmarnica
Tudi jaz mislim, da je pomembno le, da otrok obiskuje FTH. Pa kaj če je privat. Zdravnica v RA je kvečjemu lahko vesela, da si to lahko privoščite.
Jaz imam srečo, da ima naša mala damica čudovito fizioterapevtko in tudi delovno terapevtko.(obe na napotnico). Obe ima zelo rada in obiskov pri njiju se veselim celo jaz. Hodiva dvakrat tedensko in tudi naši punci zelo, zelo pomaga.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 14:44:16   
::zaspanka::
no, midve pa sva imele prvo terapevtko tudi tako,da sva hodili na svete cajte k njej,kadar je mela pac cas...pa je bla na napotnico,ampak s Saro je delala cist kontra,otrok je bil od nje samo se bolj trd...potem pa sva v RA prosili,ce se lahko nauciva kje masaze (to sem hotela zato,da bi tamalo po terapijah znala sprostiti).no,pa naju poslje k drugi nfth in ko je se ona poleg masaze delala z njo,sem vidla da smo pol leta vrgli stran,temu se je reklo terapija! in tudi Sara je cisto druga, se zdalec ne v redu,ampak tu gremo vsaj v pravo smer.zdaj smo samo pri njej, na napotnico.
nic ni narobe,ce zamenjas na boljse, ce moras pa za to placevati,je v tvoji volji in ce se tako trudis, so v RA lahko le zadovoljni.
pa lepo vadita!user posted image


_____________________________

ZA ZAPRTIMI OCMI NEMOGOCE SE GODI, TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRICAS SE PO MAVRICI...

http://-zaspanka-.moj-album.com/

http://zaspancek.blogspot.com/

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 19:48:01   
Pupa3
Midve z mojo pikico hodiva k 2 terapevtkama, na najino srečo sta obe na napotnico (ker imamo več različih problemčkov). In tudi pri nas je velika razlike med njima.
Tista ki so nama jo predpisali v RA moji pikici sploh ne paše- tud napredovala ni nič dokler sva hodili samo k njej (1x na 14 dni oz. včasih tudi na več). No sedaj hodiva še 1x tedensko na Sočo kjer so neprimerno kvalitetnejši, pa še terapevtka se z pikico zelo dobro razume. Poleg tega si je vzela čas, da je meni pokazala vaje- tako da sem jih jaz sama pravilno delala z mojo pikico.  Tako da sedaj pridno telovadiva večkrat na dan.
In res napreduje v primerjavi z prej s svetlobno hitrostjo.
Se splača dat malo več za boljšo kvaliteto!

LP
P.

(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 20:20:03   
bini
ja, hvala za vaša mnenja...
danes je bila terapevtka na napotnico čudežno čist drugačno, tako da ji damo še eno šanso user posted image ... tko smo se odločili... sicer pa vmes itak greva že drug teden k najini najljubši tatjani user posted image

zanima me še to - a je tukaj kakšen pikec, ki se pri 10,5 mesecih še ne plazi niti ne dviguje?? - našemu še kar ne gre, čeprav je na pravi poti... ampak sedaj sem končno na stopnji, ko sem prepričana, da je vse ok, samo bolj počasi gre... je pa težko včasih gledat 3 mesece mlajše otroke, ki že vse to obvladajo... user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Pupa3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 20:36:16   
Anonimen
MI smo začeli sedet ob rahli podpori pri 8,5 mesecih. Otrok potrebuje čas in veliko vsakodnevne vaje doma. Ob redni fizioterapiji se da marsikaj pospešiti!


(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: najina saga s fizioterapijo
7.2.2007 20:43:06   
POKPOK
Pri 10,5 je naša komaj sedela. In to zelo hipotono. Tako da, pri otrocih, ki zaostajajo v razvoju je to normalno. Vse je kasneje. Našo smo morali učiti plaziti, učiti vstajanja, prvih korakov... NF terapevtka ve, kdaj je otrok pripravljen oziroma zrel za nov podvig.
Nič ne skrbi. Veliko boje je pozno in pravilno, kot pa da so vsi vzorci napačni. Sama se nikoli nisem obremenjevala s tem, kaj že drugi obvladajo. Sem pa po...user posted image , če jo je kdo postavljal na noge, hotel jo učiti hoditi....

O opustitvi terapevke v ZD sem velikokrat razmišljala. Vstrajam, ker še nimamo dokončne diagnoze. Vem, da se zdravnica v RA velikokrat posvetuje s terapevtko. Tako, da še mi kar hodimo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: najina saga s fizioterapijo
14.2.2007 10:48:36   
sazi
bini,
naš pikec je star 12,5 meseca, pa se šele zadnja 2 tedna usede sam
na vse 4 se ne dvigne in ne kobaca, se pa plazi po trebuhu in z rokicami vleče naprej, niti slučajno pa se še ne dviguje na noge - ja, res je težko včasih, ko gldaš tudi kak mesec mlajše, ki hodijo že sami, ampak sem se nehala obremenjevat. Sem se sprijaznila, da bo naš vse to pač malo bolj počasi. Pravijo, da z njim ni nič narobe - super. Čez 1 leto ne bo nihče vedel in ga niti zanimalo ne bo ali je shodil pri 11ih ali 17ih mesecih.
Hodiva na NFTH, kjer so mi več ali manj pokazali, kakšne vaje lahko z njim delam - problem je v tem, da ima zgornji del trupa prešibek. Zaradi vsega zgoraj naštetega so mi tudi podaljšali porodniško. Sicer bi bila bolj vesela, če bi morala v službo in bi mali lepo napredoval, tako pa tudi ni slabo. Vem, da ni nič hudo narobe z njim, pa še doma sem, da skupaj malo potelovadivauser posted image  in da ga lahko v miru vozim na NFTH. Kar počasi, bo že osvojil vse.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?