|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mala debeluška
4.2.2007 14:48:55   
hanita
Vem, da boste rekle, da je prav da otroci jejo vse,sej se ne pritožujem,naša punca je res vse,vso zelenjavo,meso,vse sadje,pač kar  ji damo poje. Ne je sladkarij,ne pije sokov, ne je pudingov,čokolešnikov,sladkih skutl in vseeno je debeluška. Stara je leto in pol  in čeprav je že od začetka bolj okrogle sorte  se tud,ko je shodila ni prav nič nategnila.  Ima pet običajnih obrokov, zajtrk, sadje , kosilo, malica (jogurt,sadje), večerja in včasih mleko.

Nobeden v familiji ni debel. Ne delam panike zaradi tega,samo ne vem, al jaz kaj grešim pri prehrani al bo pač šlo mimo. Včasih se mi zdi,da jo trebušček tako ovira ko bi rada kaj pobrala potleh al pa kam zlezla. Je pa drugače ful zdrava, nikoli še ni bla bolna.

Kdaj so se vaši malčki nategnili in zgubili tiste pletke na nogicah, naša jih ima še ful?!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mala debeluška
4.2.2007 14:50:07   
Anonimen
Dajaj ji manjše porcije. Ne rabi se nabasat do konca.

(odgovor članu hanita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mala debeluška
4.2.2007 14:53:32   
Anonimen
Al bina ima prav. Mi nikoli ne jemo tako, da se na mizo da celo kosilo in potem pač vsak vzame toliko kot si želi, ampka vsak dobi svojo porcijo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mala debeluška
4.2.2007 15:01:59   
eva1
Koliko pa je stara, velika in težka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mala debeluška
4.2.2007 15:05:18   
Tejči
Kolk pa je težka?

Če vidiš, da jo trebušček ovira pri igri, ji dajaj manjše porcije. Sadja in zelenjave pač nikar ne odstrani z jedilnikauser posted image  

Naša Mia je bila tudi med debeluškami-vendar tam nekje do 10. meseca, potem pa se je kar naenkrat potegnila in je sedaj ravno prav. Poje pa kakor kdaj, včasih vse in ogromno, včasih nič.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mala debeluška
4.2.2007 15:19:49   
Anonimen
koliko pa je velika in težka..kam pa pade po tistem grafu rasti?

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mala debeluška
4.2.2007 17:27:37   
hanita
Velika je okrog 82 ima pa 13 kg.
Ja, glede porcij, pri enem letu se mi zdi , da je pojedla več kot zdaj, tud jaz ji dam na krožnik svojo porcijo, ki se mi ne zdi velika, sej včasih niti ne poje do konca. Tud gledam, da ne je zvečer krompirja , kruha in takih redilnih stvari, in da je večerjo vsaj dve uri pred spanjem. Ampak prav nič ne shujša, kljub vsemu.

In tud stalno miga, prehodi tudi po uro do dve na dan,ko je lepo vreme.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mala debeluška
4.2.2007 18:00:48   
blak
Če se spomnem na mojega nečaka... tudi on je bil praktično od rojstva debelušen in verjetno zaradi tega (ali pa tudi ne) malček bolj štorast. Shodil je malo po prvem letu, ampak takrat ni še začel "hujšati". Jedel pa je tudi on vse, tudi kakšno packarijo.user posted image
Hujšat je začel tam nekje pri treh letih. Potegnil pa se je največ med 4. in 5.letom.
Zdaj ima 5,5 let in je suh, da mu rebra lahko šteješ. Pa non stop je in tudi dosti. Ne vem, verjetno se tudi presnova spremeni. Itak pa laufa 100 na uro cel dan, tako da vse porabi.

Po mojem bo že.

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mala debeluška
4.2.2007 19:22:16   
Erdbeere
Jaz pa ne vem če je to ravno debeluška, hm 82cm pa 13 kg...kaj pa vem no, meni se ne zdi, glede na to, da mam sina, ki ima cca. 70 cm pa 10 kg user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mala debeluška
4.2.2007 22:30:20   
filipina
moj se je rodil z 2400 ,in  48 cm, zdaj pa je tak; aprila bo star 4, pa je velik 118 cm, pa 25 kg. zdravnica se samo za glavo drži, ko ga vidi. otroci rastejo in eni porabijo več kalorij, drugi manj. meni je všeč če so malo bolj buckasti, kot pa suhceni. user posted image

_____________________________

Z nasmehom marsikomu polepšamo dan!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mala debeluška
4.2.2007 22:47:22   
*sweety*
hanita jaz imam podoben primer, za razliko od tebe, da jaz sama nikoli nisem bila med suhimi. Do enega leta, je bila moja prav luštna, nič debeluškana, odkar pa je začela hodit v vrtec, se pa samo redi in me prav skrbi kaj bo? Potem pa mi še vzgojiteljica reče, da tako rada je, da kej takega še ni vidla.stara bo pa 15 mesecev. IN jaz tudi čakam, če se bo kej potegnila....user posted image

(odgovor članu filipina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mala debeluška
5.2.2007 8:57:40   
Pajaca
Moj 14 mesečnik ima take mere, pa ni nič debelušen. Je velik fant, nabit, ampak nima pa trebuha in nič ni bajsast. Čist normalen fant je..... mogoče je to to ker je fant in se mu drugače porazdelijo zadeve.

Ne vem kaj narest, če normalno je in se veliko giblje potem nimaš kaj narest. Običajno se otroci med 2 in 3 letom še ful potegnejo.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mala debeluška
5.2.2007 9:03:42   
CUKRČEK
Nehi se obremenjevat s tem. po moje tudi ni ravno debeluška..najbrž je mal bolj okrogla. Pa kaj. Moja hči je bila tud lepo okrogla. Zdaj pri 2,5 letih se ej pa ful potegnila. Pa se nisem nikoli obremenjevala s tem. Mo gre še celo grozno na živce če vidim, kako mame preštevajo kalorije, koliko bo otrok pojedel. Posebno tako majhen otrok. Če bo pa pri 5-ih letih otrok res bolj debelušen, ga boš pa v kak šport vpisala, pa bo.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mala debeluška
6.2.2007 7:57:10   
BARBARA R.
Kristina je imela pri 21.-h mesecih 11.840 g in 84 cm. In če sedaj gledam, se mi zda da je bila debelušna. Vendar primerjava z drugimi otroci je nesmiselna. Pomembna je tudi konstrukcija telesa, teža kosti. Če je otrok zdrav se jaz nebi preveč sekirala. Potrudi se, da čimbolj zdravo je.
 
Uspešno!

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mala debeluška
6.2.2007 13:40:44   
yvon
Meni se ne zdi debelušna, Ruben ima pri 19 mesecih 86 cm in 11200 g in je kako bi rekla " nabit". Je pa imel pri 9-mesecih 9640 g, takrat je pa bil debelušen "lunca".
Ne sekiraj se, se bo potegnila.

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mala debeluška
7.2.2007 20:51:05   
vanč
Naš Nejc bo star 17 mesecev in je težek 12,5 pa okoli 80 cm. Zdravnica pravi, da je zmerno težek, kar pomeni da je še v meji normale. Točno tako prehrano je tudi svetovala kakršno imaš ti pri tvoji na jedilniku. Čimmanj kruha, piškotkov, sokov,... Mi imamo pa ta problem, da nenehno prosi za hrano. Čist skozi bi jedel. Srce se mi trga, ker mu pač ne dovolim vedno kadar si zmisli.(moram povedat , da po glavnem obroku je sposoben pojesti še en glavni obrok, če bi mu ga ponudila). No, tolažim ga s svežim sadjem, predvsem z jabolkom. Vzgojiteljica v vrtcu je rekla, da je sigurna, da se bo spomladi teža stabilizirala, ker bodo otroci večino dneva zunaj in tekali naokoli.

_____________________________

vanč

(odgovor članu yvon)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mala debeluška
7.2.2007 22:10:26   
Stefka
Ne sekiraj se. Je pač na gornjem delu tabele rasti, tako po teži kot po višini. To je čisto ok. Tako majhen otrok se pač ne nažira. Če je v redu, če je zdrava, jo pusti in ne premišljuj več o tem.
Punčka je zdrava in ok. Me zanima kakšna bo čez leto in pol. Sem skoraj prepričana, da bo ravno obratno user posted image .

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?