|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje GH-zmedena
14.2.2007 11:13:36   
bonbončica
Živjo!

Vem da je blo tega že ogromno napisano, ampak men ni nič jasno.

Moj fantek je zdej star 5,5 meseca in je to moj prvi otročiček. Pa berem po forumu, da dajete jest kisle smetane, pudinge, mleko, jogurt, razne skutice... a to lahko že tko kmal?  Pa kakšne pudinge pa skutice, a te čokoladne? Men je to čist novo.

hvala za vaše razumevanje in lep sončen in valentinov dan!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje GH-zmedena
14.2.2007 15:55:58   
ostrouskaduska
Po pravilih (nasvetih pediatrov) naj bi mlečne izdelke začeli uvajati šele po devetih mesecih, mleko pa šele po enem letu. Če boš tako hrano uvajala prej, je pač tvoja odločitev. Predvsem je pomembno, da vsako novo hrano uvajaš počasi, postopoma in pri tem spremljaš reakcije otroka (koža, prebava). Po moje pa ni treba hiteti, čeprav tudi jaz nisem čakala do 9 mesecev, ampak sem začela z jogurti že pri 7 mesecihuser posted image . Čokoladne zadeve pa pri enem letu.

(odgovor članu bonbončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvajanje GH-zmedena
14.2.2007 18:00:28   
eya
Jaz sem začela s skuto, jogurti in siri pri 8ih mesecih, pudinga še ni jedel (enkrat samo pol žličke, gi ga je ven pljunil), mleko bom dala kmalu, verjetno v kakem grisu, sicer ga itak še dojim. Aja, kislo smetano sem začela dajat po 7. mesecu po 1 žličko v zelenjavo.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu ostrouskaduska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvajanje GH-zmedena
14.2.2007 22:22:06   
livia
A patronažne še ni bilo pri tebi, da bi ti dala nasvet glede GH?

Vem, kako se počutiš, ker sem bila tudi jaz vsa zmedena na začetku. Žal zdaj nimam časa ti vse podrobno napisat, je pa najbolje, da mi pišeš na z.s., pa ti kaj več povem na to temo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvajanje GH-zmedena
15.2.2007 10:52:16   
klaja
Jaz sem  pričela z uvajanjem GH pri 4. mesecih, tako da je pri 5,5 mesecih že dobila malo skute (žličko ali dve) pomešane s sadjem. MIslim, da je najbolje, da dojenčka najprej navadiš na sadje in zelenjavo, potem pa počasi pričneš mešat z mlečnimi izdelki, vsaj tak je moj princip in zaenkrat nimam težav. Ji pa dam navadno skuto in navadni jogurt (sedaj je stara 7 mesecev), čokoladnih izdelkov pa še nimamnamena dajat vsaj nekaj časa.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uvajanje GH-zmedena
15.2.2007 11:22:22   
lenika
Jaz sem začela z mlečnimi izdelki pri 8. mesecih, pri 9. mesecih pa je prvič jedel puding.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uvajanje GH-zmedena
15.2.2007 12:12:24   
tati2
Mislim, da je najbolje, da začneš s sadjem in zelenjavo in tanm nekje pri 7 mesecih pa začni s kuticami, jogurti...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uvajanje GH-zmedena
15.2.2007 12:50:55   
katerina
nič naj se ti ne mudi. začni s sadjem ali zelenjavo, mogoče bo zelenjava boljša, ker mnogi otroci zelenjavo radi zavračajo, sploh če se najprej navadijo na sadje, ki je slajše. vsak okus uvajaj par dni, preden dodaš novega. kislo smetano lahko dodaš malo za okus, ampak bolje, da ne takoj na začetku, mogoče je par kapljic olivnega olja še boljša alternativa.
mlečne izdelke naj bi se uvajalo šele po 9em m, priznam, tle smo tudi pri nas bili veliko hitrejši. puding je naš 10 mesečnik ta teden dobil prvič (no, ampak on ima raje navaden jogurt...)
kravje mleko se priporoča po 1 letu, prej ga mogoče lahko dodajaš bolj kot začimbo (recimo v krompirjev pire, tudi s tem smo mi začeli prvič ta teden)
čokolado je naš dobil v mlečno žitni kašici stračatela, kupila sem jo zaenkrat samo 1x, pa še to, ker se je zgleda naveličal vedno istih okusov zvečer. sicer naj bi se tudi s čokolado počakalo do 1 leta.

na tem forumu boš dobila mnoge nasprotujoče si informacije. preberi si kakšne članke o uvajanju in se odloči po svoje.
srečno!

(odgovor članu tati2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uvajanje GH-zmedena
15.2.2007 16:13:24   
Baucka
Jaz sem začela s sadjem in to surovim. Jaboljko sem razpolovila in kar z žličko postrugala in dala za poskusit. Zraven se je držala kakor da ji dajem kis. Če boš jaboljko naribala in bo potemnelo, takšno jaboljko nato zapira. Sadje je tudi hitreje prebavljivo kakor zelenjava. Pa za začetek sta dve žlički dovolj. Naslednji dan pa tri in tako naprej. Če bo jo zvijalo po surovem jabolku, pa ji ga skuhaj in čežano naredi. To pa da je bolje zelenjavo, kakor sadje najprej dajati pa je iz trte zvita. Saj je mleko dosti slajše kakor sadje. Po tej logiki bi vso hrano zavračali, razen če bi jo konkretno sladkali. 

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?