|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj na bolniško
15.2.2007 11:18:29   
barbikka
stara sem čez trideset let. pa me zanima ce grem lahko na bolnisko takoj ko izvem da sem zanosila? v primeru da sem v casu do poroda na bolniski, ali moram biti doma, ali lahko hodim okoli?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 11:21:55   
sazi
starost 30 let ni nobeno merilo, da bi bila zdrava nosečnica na bolniški
je pa tako, da je to ali je nosečnica doma ali ne zeloooo odvisno od ginekologa
če imaš bolniško je odvisno, kaj je zapisano kot vzrok - če je predpisano strogo mirovanje, moraš biti doma, drugače se pa vedno lahko izgovoriš, da si bila na sprehodu in podobno...

(odgovor članu barbikka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 11:22:11   
Udb
JAz tega ne razumem - če se človek OK počuti - zakaj na bolniško?  Če pa greš na bolniško iz zdravstvenih razlogov - potem tudi okrog hodit ni ravno... Razen seveda v primeru, da imaš nevarno delovno mesto. Sicer pa - vsak po svoje.

(odgovor članu barbikka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 15:42:15   
Mavrična zvezdica
Ob takih vprašanjih postanem kar malo jezna. Če ti nič ne manjka, lahko brez problema delaš.

Jaz sem trenutno doma zaradi hude viroze. Danes mi je zdravnica prekinila bolniško, ker delam v šolstvu in imamo počitnice. Obenem se pa še vedno počutim obupno - slabo mi je, vrti se mi, na nogah komaj zdržim več kot dve uri, obisk zdravnika mi je napor, pa še bi lahko naštevala in potem se obremenjujem s tem, kako naj svojemu G povem, da resnično nisem sposobna po 5- 6 ur stati pred razredom in poučevati.

Te ne bi rada napadala, ampak daj prosim povej mi, kaj bi rekla, da bi dobila bolniško. Jaz se bojim, da mi bo, tako kot zadnjič rekel  - veste, utrujenost spada k nosečnosti.

Jaz bi ti samo svetovala, da si vesela, da je vse vredu, ne pa da že vnaprej razmišljaš o bolniški. NOSEČNOST NI BOLEZEN.

LP

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 15:45:50   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: barbikka

stara sem čez trideset let. pa me zanima ce grem lahko na bolnisko takoj ko izvem da sem zanosila? v primeru da sem v casu do poroda na bolniski, ali moram biti doma, ali lahko hodim okoli?





Zakaj pa bi šla v bolniško,imaš tako delo ki je nevarno za user posted image ?Če si v bolniški pomeni,da ni vse ok in potem takem moraš bit doma,saj so kontrole vedno pogostejše.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu barbikka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 15:47:22   
Anonimen
A imaš tako delo,da je ogroženo zdravje otroka? Ali tvoje zdravje? Točna lista obstaja.

Zakaj bi pa okrog pohajala? Če se ne počutiš dobro, običajno počivaš doma, a ne user posted image

(odgovor članu barbikka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 20:50:12   
Anol
Sorry, ampak to pa tud mene razjezi, še veš ne ali si noseča, pa že kar razmišljaš o bolniški. Če se boš slabo počutila se razume, če maš delovno mesto, ki ni primerno za nosečnico tudi, drugače pa res ne razumem zakaj bi šla na bolniško, zaradi starosti že ne, pol bi jih blo ogromno na bolniški.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu barbikka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 20:59:36   
sazi
Jaz se bojim, da mi bo, tako kot zadnjič rekel - veste, utrujenost spada k nosečnosti.


Tako nekako je bilo pri meni. Vedno novi problemi, G pa me je skoraj na vratih odpravil - se vidimo čez 1 mesec. Sem se skoraj zjokala, ker sem res imela nemalo težav, službo daleč od doma, za mizo nisem mogla normalno sedet (nogo debelo ko slon na podstavku, potem pa piši na računalnik, če lahko), visok pritisk in še kaj - pa nič. Delajte, delajte, delajte - to paše zraven. Zadnje tedne pred nastopom porodniške se me je usmilila osebna zdravnica in končno sem ostala doma - še dobro, ker so se težave samo stopnjevale, na koncu so mi pa še 2 tedna pred PDP umetno sprožili porod zaradi previsokega pritiska. Najbrž mi ni treba razlagat, da sem zamenjala G.
Želim ti zdravo nosečnost, o bolniški pa ne razmišljaj, ker gre še prehitro lahko res kaj narobe.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj na bolniško
15.2.2007 22:45:44   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Želim ti zdravo nosečnost, o bolniški pa ne razmišljaj, ker gre še prehitro lahko res kaj narobe.


Evo točno tole, kar je napisala sazi. Ne želi si nečesa, za kar ti bo morebiti kdaj žal, da si želela.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 7:22:30   
BARBARA R.
Kot so ti že predhodnice napisale. Ne misli, da je tako enostavno dobiti bolniško.
 
Jaz sem imela od specijalista za ščitnico izvid, splošna zdravnica je priporočila mirovanje, ginekoleg me je pa še kar odpravljal z odgovorom "to je normalno, saj ste noseči".
 
Res si ne želi težav, ker še prerade pridejo. Če pa jih imaš, pa le vstrajaj in se potegni zase.
 
Lepo nosečnost!            user posted image
 
 
 

(odgovor članu barbikka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 8:38:15   
Anonimen
Jaz pa sem imela v začetku težave, krvavitve, grozeči splav. Res, ampak res sem ležala, kot cota 3 tedne. Napisali so mi boliško do 12.t, takrat je baje manj nevarnosti za splav.
In krvavitve so se nehale, slabo mi ni, nič mi praktično ni več. Doma se mi bo zmešalo, nimam kaj delat. Bom šla najverjetneje, sicer po posvetu z G, kar v službo. Čeprav v službi stojim najmanj 7 ur na dan, če bom le lahko, bom šla.
Doma se ti skisa. Nimaš stika z ljudmi, nimaš kaj delat. Zlasti če se počutiš, da ti nič ni.
Ti svetujem, če si vredu ne sili v bolniško, to je zlata kletka. Od doma pa itaq ne smeš. Ne v trgovino, kaj če te sodelavci vidijo, ne na sprehod. Ima smisel? Zarediš doma, groza je. Samo kuhaš, brišeš prahec in zalivaš rože. Ima to sploh smisel?

Komaj čakam, da se vrnem v službo!

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 9:10:07   
N _ B
"Ah ženske, kdo bi vas razumel. Ene še nosečnosti nimajo potrjene, pa že sprašujejo, kdaj bodo ostale doma. Tiste, ki bi morale, ker  ogroženo vaše in otrokovo zdravje, me pa sprašujete, če je nujno ostati doma."
 
To je izjava mojega ginekologa, ko sem ga pred mesecem dni vprašala, če moram ostat doma.

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 10:06:36   
pikica13
N & B, mi zaupaš kje delaš?? Tudi sama sem namreč v dilemi ali naj ostanem doma, ali naj delam (zaradi poklica seveda) ??!!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 10:09:18   
Mavrična zvezdica
Jaz sem bila med prvo nosečnostjo zelo aktivna: enkrat tedensko sem šla na telovadbo, vsak dan na Rožnik, občasno na Šmarno goro. Poleg tega sem delala in opravila par zahtevnih preddiplomskih izpitov ter zbirala material za diplomsko. Brez napora.

Zdaj pa sta me viroza in padec imunskega sistema spravila na kolena. Včeraj sem imela kontrolo pri zdravnici in laboratorij - medtem ko sem čakala na izvide sem se zapeljala že do frizerja - skupaj mi oboje ni vzelo več kot 2 uri in pol zdoma in približno uro in pol od tega sem bila na robu bruhanja, vrtelo se mi je - malo je manjkalo, da nisem s frizerskega stola ušla, ker mi je bilo tako slabo. Popoldne sem preležala.

In taka naj bi šla v šolouser posted image Pa sem bila tako prepričana, da bom imela lahko nosečnost - kot prvič.

LP

In sedaj naj

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 10:12:18   
Mavrična zvezdica
Naj dokončam zadnji stavek:

In sedaj naj grem v šolo ter govorim in stojim 5 - 7 ur na dan. Da o kvaliteti dela v takem stanju sploh ne govorim. Jaz pa sem mislila, da spet ne bom imela nobenih težav. user posted image

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 14:14:55   
Caarmen
Ko berem vaše zgodbe sem se skoraj razpizdila - oprostite.

Sama sem noseča 15 tednov. Naj sprva omenim, da zanosit sploh nism mogla. Imela sem operaciji, tablete, nič ni pomagalo... In za naju z možem se je zgodil  čudež.  Ko sem osebni zdravnici povedala, da sem noseča mi je odprla bolniško, da naj bi se spočila od dela - službe. Takrat pa sem staknila virozo in skoz sem ležala. Od G sem dobila tudi antibiotike. Der sem bila na bolniški že mesec dni mi je G napisala obvestilo za osebno zdravnico, ta pa je moj karton poslala na komisijo, kjer je opisala tudi mojo službo. V službi imam neomejene količine prahu, Včasih tudi smrad - barva, vsaka stvar, ki jo primem ima gotovo 10 kg in več, da ne omenim, da sem skoz na nogah. Moj delavnik nikoli ni dolg 8 ur ampak vedno več...
Ko sem dobila od komisije odgovor, pa sem bila lahko doma dva dni. En dan ker sem imela še antibiotike, druga da n pa je bil petek. V ponedeljek pa sem lahko šla delat. Komu naj rečem, da jaz delat ne morem. Kaj mi pomaga če mi G in osebna zdravnica dasta bolniško, ko pa mi jo komisija ne POTRDI. Komu naj na koncu jamram, da je lahko z otrokom kaj narobe?
Me pa srce bili, ko vidim in tudi poznam nosečnice, ki so doma od prvega dne in delajo v pisarnah masrikatera še v državni službi, ki sama pravi da bi lahko delala.

In kaj lahko strosim razen delam ter upam,da bo z otrokom vse vredu? Saj žalosti zaradi splava ali podobno nebi prenesla. Preveč sem pretrpela, da sem do te male pikice, ki jo imem v trebuhu, sploh prišla.

LP

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 14:35:28   
N _ B
Moje delo je za nosečnico brez težav popolnoma primerno, če odmislim stres. Sicer pa, v kateri službi ga pa danes ni. Moja prva nosečnost se je končala z eno od hujših oblik preeklampsije, ko je bilo ogroženo moje življenje. Možnost ponovitve je 50% in sem pod poostreno kontrolo specialistov, ker vsi dosedanji izvidi kažejo na ponovitev. Ni nujno v enaki, lahko v drugi obliki. Vzrok za mojo bolniško je zdravstvene narave in ne zaradi narave dela. 

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 14:50:12   
BAMBINA_
Caarmen, če je tvoje delovno mesto res neprimerno, pri G vztrajaj, da omeni neprimernost dela, to mora nato potrditi zdravnik medicine dela in športa ter mora tvojemu delodajalcu naložiti ustrezno delovno mesto. Če to ni izvedljivo, si upravičena do odsotnosti z dela brez izgube plače in brez omejitev (stalna prisotnost doma).

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 15:28:45   
Mavrična zvezdica
Carmen,

sklepam, da je tvoj odgovor letel tudi name zato... ne misli, da so državne in pisarniške služ, kot jih ti imenuješ, kar same po sebi lahke in namamo kaj stokat.

Jaz bi šla z veseljem delat, če bi se vsaj približno počutila dobro. Pa se ne in nimam navade stokat. Ničkoliko viroz, prehladov in še kaj sem prebolela med delom in nisem nikoli stokala. In veš kaj - nihče mi ni bil hvaležen. Zakaj bi se zdaj, ko se resnično počutim slabo, delala lepo in silila med šolske klopi, kjer bom spet nekaj staknila in ponovno obležala?

Če je tvoje delovno mesto nevarno oz. neprimerno za nosečnico vzrajaj - kolikor vem obstaja točen opis del, ki niso primerna za nosečnico in prepričana sem, da bi komisija to upoštevala.

Me pa še nekaj moti - vsaka nosečnosti in vsak otrok je dragocen, ne le nosečnost tistih, ki sotežko zanosile.

LP

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 15:31:02   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraC

Me pa še nekaj moti - vsaka nosečnosti in vsak otrok je dragocen, ne le nosečnost tistih, ki sotežko zanosile.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 16:12:20   
ŠpelaP
Tudi sama delam v šoli kot BarbaraC in vem, da je prekleto naporno. Sama sem pred slabimi tremi tedni prebolela hud bronhitis (tako hud, da me je dobesedno dušilo). Po 7 dneh bolniške sem šla v službo (ker sem imela slabo vest, da sem v zaostanku s snovjo in da morajo druge flikati in poučevati moje ure), kjer moram skoz govoriti, stati, poučevati in delati s stroji v prahu, ker pač med drugim poučujem tudi tak predmet... In kaj sem dosegla, da sem šla tako hirtro po bolezni v službo. Da me že ne teden tako močno boli desni del glave, vratu, da se mi megli pred očmi in mi hoče iztrgati desni del glave. Vsako jutro, ko pridem v službo, me sodelavke sprašujejo, če že ne mislim enkrat ostati doma.
Ginekolog me je na zadnjem pregledu "kregal", ker še kar "silim" v službo. Mi je rekel, da on ne mara takih nosečnic, ki že na prvem pregledu ob potrditvi zdrave nosečnosti vprašajo, kdaj bodo lahko šle na bolniško, kot tudi tistih ne, ki še kar silijo v službo, čeprav se ne počutijo dobro, niso zdrave, so pod stalnim stresom... In sem sklenila, da mu bom v ponedeljek na pregledu rekla, da bo zdaj res že čas, da malo izprežem, pa naj reče, kdo kar hoče!
Glede dragocenosti otroškega bitja, se pa popolnoma strinjam z BarbaroC, da je vsak otrok dragocen, neponovljiv, neprecenljiv in enkraten, pa če je nam uspelo zanositi v prvo, drugo ali stoto! user posted image

(odgovor članu barbikka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 17:34:31   
Caarmen
Mislim, da ste me nekatere narobe zastopile.

Sama podpiram bolniško. Vsaki bi rekla naj gre na bolniško. Samo, da pa gledam okoli sebe nosečnice, ki same rečejo, da nimajo doma kaj početi in jim je dolgčas po službi ( poznam kar nekaj primerov) pa so vseeno na bolniški. Tu se je za vprašat, kaj dopušča komisija.
Vem, da je svako delavno mesto naporno pa naj bo to šolstvo ali pisarniško delo... Mislim, da nekje pa mora obstajati meja dobrega okusa.

Ne krivim vas, ki ste na bolniški oz. razmišlate, krivim komisijo, ki dopušča ŠLAMPARIJO in ...

Pa upam, da mi ni katera osebno zamerila, saj prot nobeni nič nimam.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kdaj na bolniško
16.2.2007 19:29:22   
Mavrična zvezdica
Ni nobene zamere in priznam, da sem zadnje dni precej občutljiva glede 'bolnišk', ker dejansko ne vem ali jo bom dobila ali ne.

LP


(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?