|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje
20.4.2007 10:04:08   
silvestra
Najprej en lep sončni pozdrav!

Pomagajte!
Stari smo 7 mescev (korigirane  5,5 m) pa še zmeraj ne spimo tako kot bi mogli. Popoldne spi vsega skupaj 3 ure nič več, da bi rekla da zaradi tega ne mora spati ponoči. No da vam mal razložim nočno spanje. Spat gre med 21 in 21,30 uro in se že do zbudi okol 24 ure, mu dam malenkost čaja in potem zaspi do 3 zjutraj ter se zbudi za jesti, s tem da med temi urami vsatenem približno 10X zaradi kakšne dude al pa zato ker začne ponoči kar črebljati in ga probam umiriti. No ko končno zaspi nazaj zaspi do 6 -7 zjutraj in takrat treba vstati. Ker je konec njegovega spanja. 
Najbolj je bil pa danes ponoči problem, ker prej ni zaspal kot ob 24 spal do 2 se zbudil za igrat in potem bil pokonci do 4, je ležal zraven naju v postelji ter črebljal ko je bil zaspan je zaspal, apak spet samo do 7 zjutraj.
Nevem več kaj naj naredim da bo boljše spal, oziroma vsi skupaj. Ne spi drugače pri nas v postelji, ker ima posteljico zraven nas. Drugače tudi zelo težko zaspi. Probala sem tudi že po metodi Spi dete spi.Pa žal ne gre .

Kaj naj še naredim?
Kdaj se bo to uredilo?

Silvestra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje
20.4.2007 10:37:45   
Felicity
Seveda se bo uredilo. 

Naša je tudi nedonošena, ampak je prespala celo noč že ko je imela 3 mesece.
Seveda ne vsako, so bile tudi izjeme.

Ni neke magične formule za spanje. Eni nimajo težav, drugi jih imajo.
Lahko pa da mu rastejo zobki, je lačen, ali ga kaj drugega muči. Težko rečem.

Kadar se je naša zbujala sredi noči je nikoli nisem dajala v najino posteljo, no poskušala sem, ampak je bilo še huje, se je samo še bolj razživela, nas božala, brcala.
Potem sem ugotovila da je še najbolje da je v svoji posteljici, če je vstala sem jo polegla, ji pokrila in pustila da se umiri (če se le da vse v tišini, drugače). To sem ponavljala dokler ni zaspala.
Velikokrat je zaspala takoj ko sem ji dala flaško mleka (očitno jo je zbujala lahkota).
Upam da ne odpiraš luči (vsaj ne kakšne močne), ko se zbudi.
(Metode spi dete spi ne poznam).

Srečno!

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje
20.4.2007 10:39:29   
Felicity
A ja, kupi še kakšno dudo in mu jih daj okoli glave. Če je ne pobira še sam, jo bo prav kmalu. In če jih ima več, prej najde.
Pri nas je bilo uspešno!

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje
20.4.2007 10:51:43   
Ženkica
Ojej, prav nič ti ne zavidam. Naša bo čez 1 teden stara natanko 6 mesecev, korigirano 4,5 meseca. In že cca 3 mesece prespi celo noč. Danes je npr. spala celo od 21.00 do 8.30 zjutraj. user posted image  Ponavadi sicer spi do cca 7.30. Kaj je ključ do uspeha? Nimam pojma; jaz pravim da imamo zgolj srečo.

Npr. še dobra dva meseca nazaj je hodila spat šele ob 23.00 uri; je bila zvečer živahna ful, potem pa se je to kar naenkrat nehalo. SEdaj gre spat cca ob 21.00 uri. In vse stvari se dogajajo same od sebe. Aja, spi pa seveda v svoji posteljici v najini sobi.

No, zato pa je čez dan bolj živahna. Recimo dopoldne spi kake pol urce; pa še 1x popoldne po pol urce in to je to. Pozno popoldne oz. proti večeru zna biti pa že pravi mali user posted image , tečna ful; po mojem ker je utrujena. Pa nimam kaj nardit, tako je. Sem pač ful vesela ker spi ponoči in upam da tako tudi ostane v bodoče.

Aja, pa še to. Jaz sem ji na začetku nekaj časa prižigala nočne lučke, pa uspavanke, nakar sem ugotovila, da jo to vse ful moti in da rabi totalni mir da zaspi.

Skratka, srečno, to je vse kar lahko rečem.

Ženkica

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje
20.4.2007 18:57:18   
silvestra
Oj!

Moram reči, da imate vse velko srečo.
No verjento bo tudi enkrat za nas posijal sonček.

Pa pa user posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje
21.4.2007 7:07:05   
anajmad
Naša Ula je do svojega kronološkega leta spala od  19h do 7h zjutraj neprekinjeno. Res je,da ob polnoči smo ji dali še piti mleko,ker je bila  mičkena in zaradi tekočine. Ampak takrat se sploh ni prebudila in je v spanju spila flašo.
Po Novem letu,se je pa vse obrnilo. Nikakor spat. Imamo cele procedure,da gre princes spat.Ponavadi zaspi potem z mamino muko(da je mama vsa hripava od petja) okrog 22h do 23 h.Včasih se zbudi sredi noči,nam zapoje par pesmic ali če ima srečo,si naredi še kakšno buško,ker pa najde vse pritikline. Res ne vem,kaj bi bilo to?Upam,da je samo takšno obdobje,ki na žalost traja pri nas četrti mesec.Čez dan spi dvakrat in to po eno urco. Na sprehodih smo ogromno, cca po 4 ure na dan,če še ne več. Ne vem,mislim da imam podočnjake že do tal,toda to ni nič v primerjavi s tistim,kar smo dali skozi na začetku,ko smo bili skoraj tri mesece na EINT.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje
21.4.2007 7:09:06   
dory
Pri nas se je uredilo..pri dveh letih...spat ni a ma nic,se najmanj ponoci...skoz je blo kej...dve leti sem prosila,upala in molila,no pol se mi je zelja uresnicla...zej bo star tri leta in eno leto sem rabla,da sem se naspala:)



(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?