|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse ki ste že rodile
1.1.2007 18:37:55   
Anonimen
Kako se je začel porod? So bili prej kakšni znaki, ali je prišlo iznenada? A popadki pridejo kar iz nič, ali se prej kaj pripravlja? kako pa je z odtekom vode-so prej kakšni znaki(tiščanje navzdol...)?

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za vse ki ste že rodile
1.1.2007 18:55:53   
Anonimen
Bila sem že cca 1,5 meseca odprta,vodo so mi predrli v porodnišnici.Nobena ženska ne ve,kdaj bo šla rodit.Ene prej malce šraufa in to je to.ja popadki pridejo iz vedrega neba

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Za vse ki ste že rodile
1.1.2007 19:42:50   
Alessia
Men je najprej odtekla voda, iz mila vedra neba. Sem šla v porodnišnico brez enga samga popadka. No čez štiri ure so se pa še ti začel. In to konkretni. Kaj je popadek po moje ne moreš falit, ker reeees boli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Za vse ki ste že rodile
1.1.2007 19:51:13   
Teni_
1. mi je odtekla voda. Sekundo prej še ni nič kazalo, da se bo kaj dogajalo. Svojih popadkov nisem imela, ampak so mi dali umetne.

2. so me popadki zbudili ponoči, kako so se pa začeli pa ne vem, ker sem očitno prespala začetek.user posted image

(odgovor članu Alessia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Za vse ki ste že rodile
1.1.2007 20:59:30   
Ninica
Mene so pa 2 dni po roku obdržali v porodnišnici in mi za naslednji dan napovedal umetne popadke, ker sem že bila odprta in ker sem imela nosečniško sladkorno. No in potem me je ponoči v bolnici začelo nekaj šraufat in ves čas mi je otrdeval trebuh. Potem se mi je že začelo dozdevati da je to verjetno to. Sem kar pozvonila babici in me je odpeljala v porodno in smo potem čez nekaj ur rodiliuser posted image .

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Za vse ki ste že rodile
1.1.2007 21:55:23   
sjug
Meni pa se je obakrat zgodilo, da so me popadki zbudili sredi noči in so se tako stopnjevali, da prvih deset minut sploh nisem dojela, da je to to. Značilna je bolečina v križu in otrdevanje trebuha. Ko so enkrat tu, ni variante, da bi jih prezrl. 

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Za vse ki ste že rodile
2.1.2007 14:06:02   
daria78
Ob 6h so me je zbudila bolečina - popadek. Ob 8h sem bila prepričana, da je to to, ker so se popadki ponavljali najprej na 20, nato na 15 minut in potem postajali vse pogostejši in tudi daljši. Ob 13h, ko so bili na 5 minut sem se odpravila v porodnišnico in ob 20h v roke dobila mojega fantka.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Za vse ki ste že rodile
2.1.2007 18:38:39   
katipi
Prvič mi je odtekla voda doma, popadkov še nisem čutila. Seveda so me hitro peljali v porodnišnico, tam pa sem bila še nekaj ur na oddelku, dokler niso popadki res začeli postajati vedno bolj pogosti in boleči. Drugič pa se je moj user posted image   hotel še malce pocrkljati user posted image , po koncu pa me je že čez nekaj minut začelo zelo boleti in vedela sem, da je to to. Rodila sem čez dve uri. Na tak način sva vse skupaj pospešila, saj je bilo ravno ob roku, ni pa še nič kazalo, da bo kaj tisti dan.

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Za vse ki ste že rodile
2.1.2007 18:43:02   
katipi
Da ti odteka voda veš, ker je ne moreš zaustaviti , medtem ko lulanje lahko prekineš. Na plodno vodo ne moreš vplivati, kar teče...

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Za vse ki ste že rodile
2.1.2007 19:57:30   
Anonimen
nikoli doživela svojih popadkov ali odtea vode. 2x so mi porod sprožili in dali umetne popadke tako da user posted image

(odgovor članu katipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Za vse ki ste že rodile
2.1.2007 22:19:12   
Dadi
V prvi nosečnosti: rahli popadki en večer prej in celo noč...proti jutru so se stopnjevali.Zjutraj sem šla pod tuš, da bova šla z možem v porodnišnico. Ko sem prišla ven iz kopalnice mi je pa voda odtekla

V drugi nosečnosti: redni popadki, ne tako hudi...odšla v porodnišnico in popadki so izginili (lažni) no ampak sem bila že 10 dni čez rok in sem pač napol prebedela in prespala noč v porodnišnici, do jutra dokler mi niso dali umetnih popadkov da sem pol rodila. Je bil pa že skrajni čas, ker je bila plodovnica že umazana.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Za vse ki ste že rodile
2.1.2007 22:22:51   
eya
Mene je prvi poadek zvil nepripravljeno-sem mogla it na veliko potrebo, čez pol ure je bil drugi-enako in nato že čez 15 minut-tretji popadek. Šele tu sem dojela, da gre verjetno za popadke, prej sem mislila, da sem kakšno čudno hrano pojedla user posted image  Potem so si popadki zelo hitro sledili, čez slabe 4 ure sem že rodila.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Za vse ki ste že rodile
3.1.2007 11:41:44   
najina pikica*
tut pri meni ni bilo nobenih predznakov....cel dan je bila prava uživancija,tako kot cela nosečnost...zvečer sva z mojim gledale tv in okoli 23 ure so se začeli rahli krči v sp. delu trebuha...krči so se stopnjevali bili so vse pogostejši in vse bolj boleči....popadki niso imeli inikakršnih časovnih zaporedij,npr.da bi najprej bili na 10 min pol na 5,....vse se je začelo odvijati tako hitro,na 3-4 min,ko že niso bili več za vzdržat sva se napokala v avto in odpeljala v porodnišnico...kjer sem ob 1.56 rodila prečudovitega sinčka nika....

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Za vse ki ste že rodile
3.1.2007 13:52:30   
frka
jaz sem rodila prekmalu 1,5 meseca in mi je na lepem odtekla voda nekaj me je bolelo mogoče malo manj ,kot pri menstuaciji pol sem imela zelo blage popadke , ko so se začeli pravi je blo to to da sem rodila.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Za vse ki ste že rodile
4.1.2007 14:06:21   
žiža
1. v 33t mi je odteklo nekaj vode, odšla v porodnišnico, naslednji dan so mi zaradi okužbe sprožili porod. Svojih popadkov nisem imela nič. Porod je trajal 8 ur
2. od 31tedna ležala v porodnišnici s popadki od 10-20 minut. 10 dni pred rokom mi je odtekla voda, kompletno, cela poplava, tisti dva meseca trajajoči popadki so se začeli stopnjevati in čez dve uri sem že stisnila k sebi sinčka.

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Za vse ki ste že rodile
4.1.2007 15:53:22   
najina pikica*
tut jst sm nažga žapčka rodila 1 mes prekmalu,v 35t in 3/7....

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Za vse ki ste že rodile
4.1.2007 19:49:15   
Strawberrie Cherrie
Teden dni prej sem imela vročino. Ful me je tudi 'špikalo' v levem jajčniku. Naslednji teden v četrtek me je zopet začelo pikat v jajčniku in sem mislila, da sem si ga verjetno prehladila -> v petek zjutraj je bilo bolje, popoldne pa je že tako špikalo v jajčnikih, da sem sklenila, da če ponoč ne bo bolje (sem hotel vzet lekadol, pa dragi ni pustiluser posted image ) grem kar k dežurenmu, drugače pa v soboto zjutraj predenj grem v MB -> no zaspala sem pozno zvečer, zbudila sem se okoli 5h zjutraj popadki pa so bili - tako DOL me je tiščalo. Seveda nisem vedela, da je to to - oz sem sumila na lažne popadke, zato sem vztrajala do pol8h zjutraj, šla v P (sem mislila, da me bodo domov poslali s kakšnim receptom), ob 12.01 je bil pa naš user posted image že zunajuser posted image user posted image

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Za vse ki ste že rodile
4.1.2007 23:58:41   
caillou
Prvi porod je bil stimuliran, zadnji pa se je zgodil zelo naglo, kajti tudi porodničar ni vedel da bom v petih minutah iztisnila otroka.

Znaki ki si niti slediti niso mogli : tiščanje na veliko potrebo, močni popadki, ki so povzročali hudo slabost in pri hoji od oddelka do porodne sobe zaradi močnih bolečin v hrbtenici, paraliziranost. Kot vkopana sem stala med nihajnimi vrati oddelka in porodne sobe. Rodila takoj zatem, ko mi je babica na postelji razprla noge.

Porodna zgodba sicer kratka, vendar taka, ki bi si jo verjetno želela vsaka bodoča novopečena mamica.



_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Za vse ki ste že rodile
5.1.2007 6:27:06   
frufru
Sem se zbudila ob treh zjutraj, ker me je zvijalo po črevih kot da bi mi kdo nož v trebuh špikal. Pa čez 10 minut spet samo še bolj močno. Po pol ure je bilo že na 8 minut. Okoli 4h je bilo že na 5 minut, pa me je R zapeljal v P. V P so mi rekli, da sem 4 cm odprta in ob 11 je bil naš pikopoko zunaj

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Za vse ki ste že rodile
3.3.2007 21:44:31   
sweetyka
jst sm cutila popadke pr:(lahko bi primerjala s krci pri menstri)...vendar ni bilo tako hudo saj so se zaceli ob 2h zjutraj rodit sem sla pa ob 1h popoldneuser posted image tudi meni so predrli mehur v bolniciuser posted image to je baje bolje ker lohk pride do infekcije ce voda sama odteceuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Za vse ki ste že rodile
4.3.2007 21:36:20   
Nogavica
Ob 7.30h se mi je odluščil čep, ob 8h so se začeli popadki na 10min, ob 11h sva bila v porodnišnici s popadki na 3 minute, odprta 2cm, ob 12h so mi predrli mehur (šele takrat so me popadki zares začeli boleti), ob 14.35 sem pa že prvič pocartala svojo hčerkico.

Če bom še kdaj rodila, bi rada, da je isto. Sicer je bilo zelo intenzivno, ampak je šlo res na hitro vse po vrsti. Bolečina pa itak takoj mine, ko je user posted image  zunaj.

_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu sweetyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Za vse ki ste že rodile
4.3.2007 23:30:59   
Mavrična zvezdica
Ob dveh ponoči mi je odtekla voda, ob šestih sem začutila razhlo zbadanje na 2 min in dopolne ob 10.28 sem rodila. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Za vse ki ste že rodile
5.3.2007 8:02:21   
BARBARA R.
Začela mi je odtekati voda, med vozjo do porodnišnice so se pričeli rahli popadki, čez dve uri sem se pa začela odpirati,................... ko bo prišel čas boš že vedela.
 
Uspešno in čimmanj strahu!   user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Za vse ki ste že rodile
5.3.2007 9:04:15   
Anonimen
Voda mi je odtekla ob 5.30 zjutraj, sem vstala, skuhala možu kavo, ga zbudila. čez 1 uro (njegovega zbujanja in mojega pripravljanja) sva se peljala v P, jaz sem trdila da me bodo zadržali na opazovanju, ker itak nimam popadkov. 6.45 diagnosticirano že popolno odprtje (no, 9 cm, skratka samo še 1 cm), moža so poslali da se preobleče, mene pa na higiensko pripravo in cca ob 8h v porodno sobo. Popadkov nič, vsaj meni se je zdelo. Na CTGju so potem ugotovili da popadke mam ampak da so premalo močni, jaz pa da imam visok prag bolečine. Potem je pa babica presekala ta vozel in mi rekla, takole lahko čakamo cel dan. Dejmo rajši umetne. No potem sem pa čutila popadke. Fejst in ob 9.30 sem rodila.

Mala mal'ca.

Upam da bo tokrat tudi takole! 

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Za vse ki ste že rodile
5.3.2007 10:14:58   
severnica77
Deset minut do pete ure zjutraj mi je v spanju odtekla voda, kar me je zbudilo. Šla sem na WC, kjer mi je odteklo še nekaj vode, ki je ni šlo zaustaviti user posted image  pa tudi zvijati me je nekaj začelo, kot pri M. Ob šestih sem bila že v porodnišnici, rodila pa sem ob 19.22, cel dan nič jedla in sem bila sestradana ko user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?