|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Smo res socialna država????
2.3.2007 8:41:40   
bambi
To kar se mi je zgodilo sploh ne morem verjeti.... da se kaj takega lahko zgodi v naši tako otrokom prijazni in socialni državi..... za bruhat.

No, da povem..... februarja smo šli za 4 dni na dopust v tujino, na obisk k babici in to v državo EU, Nemčijo. Ker sem zelo previdna, sem si seveda uredila zame in celo družino tudi zavarovanje za tujino. Pridemo v Nemčijo in drugi dqan dobi moja 17 mesečna hči vročino 40. Ker ji ni padla smo šli z njo k dežurnemu, kjer so ugotovili da ima pljučnico in znižan kisik v krvi. Takoj je bila sprejeta v bolnico, kjer so jo priključili na par aparatov. Ker imajo tam seveda zadeve dosti bolje urejene kot pri nas, je zraven otroka v bolnici obvezna prisotnost enega od staršev, kjer starš dobi posteljo, hrano, skratka vse kar si zaželi...... V bolnici sva ostali 10 dni, nato je reva dobila še rota virus. Ko smo prišli domov v Slovenijo, sva s ta malo takoj odšla do pediatra, kjer sem prosila da mi odpre bolniško za čas, ko je bil otrok v bolnici v tujini in sem morala biti z njo..... Sledil je pravi ŠOK!!!! Ne, bolniške pa mi ne morejo dati, ker se pri nas daje bolniška samo za nego in varstvo otroka doma, če pa je otrok v bolnici, pa tako in tako ima nego in varstvo tam..... Mene je skoraj kap. Ko sem poskusila razložit, da sem resnično morala biti ob otroku v bolnici, ker druge možnosti tam ni, mi je pediater dejal, da bi mi on sicer rad dal bolniško, ampak mu zavod tega ne bo kril in če dobi kontrolo nasrka on. Bila sem tako šokirana, da sploh ne morem opisat. Ko sem se obrnila na ZZZS so mi rekli, da tako pač je in da oni niso pristojni za odločanje o negi, itd.....

Kam se torej lahko obrnem???? Kje je kakšno pravno varstvo???? Torej če greš z otrokom v tujino in se tam slučajno kaj zgodi in mora otrok ostati 2 meseca v bolnici, kaj storiš???? Ker nimamo toliko dopusta, ki ga pač po naši pametni zakonodaji v takšnem primeru moramo koristiti, ali naj potem pustimo službo?????? Ali pa še bolje, otroka pustiš v tujini in greš delat?????? Kaj smo res tako gnila država??????



_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 8:54:01   
Anonimen
Jaoj!Ja žalostno je to.Ne vem kam se obrnit,mislim,pa da nikamor,da ni rešitve.Ti bodo rekli,da če se to zgodi,se bosta z možem izmenjavala,ti delat on dopust in obratno ali pa kakšen drug sorodnik,naprimer babica ali dedek.
Moj vnuk je bil operiran in seveda hospitaliziran,kar je logično.Ni pa logično,da si moral triletnik ostat sam v bolnišnici,brez prisotnosti mame,niti pod razno.
Tudi z mano ne bi bil zadovoljen,ker obolel otrok potrebuje mamino bližino.
Torej je morala narest tako:Dan,ko je šel v bolnišnico mami pripada
dan bolniške za otroka.Za dan,ko je bil operiran in dan,ko je še moral biti v bolnišnici pa je zase vzela bolniško(drugo ji ni preostalo)Nato pa ji je spet pripadla bolniška za nego otroka.

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 8:58:28   
Naja31
Ja, jaz tudi tega ne razumem, da mami ne pripada bolniška, ko je otrok v bolnici.
Ja, za user posted image , naj ga kar tam pustim samega ali kaj?
No, pri nas na srečo v bolnici še nismo bili in tudi na srečo imam tako službo, da mi za nekaj dni odsotnosti nič ne komplicirajo.

Jaz mislim, da bi tu bila potrebna neka ustavna presoja tega člena, ali kaj podobnega. Nisem pravnica in se ne spoznam na to kaj bi lahko naredili, ampak je treba ukrepati, ne pa se samo pritoževati.

Bambi, ne vem kaj lahko narediš. Naj ti tvoj osebni zdravnik napiše bolniško za tisti čas, ko si bila odsotna, da ne boš imela težav z delodajalcem.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 9:41:29   
Pi-kica 1
Sama imam na žalost kar dosti izkušenj z bivanjem otroka v bolnišnici, sicer ne v tujini, temveč pri nas. Na srečo sem imela razumevajočo pediatrinjo, ki mi je napisala bolniško. Verjetno bi res nastradala, če bi dobila kontrolo, ampak je pač tvegala. Po predpisih pa ti bolniška žal res ne pripada, kljub temu, da v bolnišnici pravzaprav pričakujejo, da boš ob otroku, to je pri nas enako. Morda pojdi do svoje osebne zdravnice, ji razloži situacijo in ti bo morda dala bolniško za tebe, kot da si bila ti bolana.
Če ti otrok zboli v tujini in je potrebna dolgotrajna hospitalizacija, pa je verjetno možno otroka premestiti domov.
Po predpisih pa nimaš kaj, nimaš se kam obrnit, tako je na žalost.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 9:54:07   
Felicity
Prav o tem je tekla tema včeraj pri Tedniku na SLO 1.

Mi smo tudi bili v bolnišnici na začetku januarja, in za dni ko sem bila z njo, sem morala vzeti dopustuser posted image .
Zares ful socialna država. user posted image

Pa še plačati moraš za nočitev oz. polpenzion, in to ne prav malo. In cene so ful različne od bolnišnice do bolnišnice.

Kdo jih razume, te birokrate.user posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 10:01:10   
Pajaca
Jaz sem tudi koristila dopust ko je bil Pajacek v bolnici, a na srečo je šlo le za 2 dni.

Vem pa da nekatere prosijo svojega osebnega zdravnika če jim da bolniško za njih, nekateri jo dajo.

Drgač je pa kao tako, da ima otrok v bolnici vso potrebno nego in kao ne potrebuje še staršev in zato ne dobiš bolniške. Aja dobiš pa za dan ko si peljala otroka v bolnico in iz nje.

Men to mem, a kaj naj naredimo če je to praksa pri nas. Zberemo podpise pa nardimo peticijo??

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 10:30:26   
Anonimen
Moji hčeri delodajalec ni hotel dati dopusta,pa čeprav ga ima še precej lanskega in ga mora izkoristit.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 12:18:39   
bobek05
Dobro, da si spregovorila o tem. Bom poklicala svojo sestro in jo malo povprašala kakšna je pravna podlaga za tole - je pravnica. Vam povem, da vsaki dan ugotavljam, da je nam - navadnim državljanam - marsikaj zamolčano, v smislu kakšne so naše pravice in kaj vse lahko zahtevamo. Zato se zdaj raje vedno obrnem za vsako stvar na mojo sestro (in vedno izvem kaj novega).

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 13:38:24   
156sw
Zivjo,
mi zivimo tudi v Nemciji in smo morali v bolnico, ker smo imeli bronhitis. Res je, da je lahko stars zraven do sestega leta starosti. V primeru, da stars ne more biti z otrokom, pusti otroka samega in ga majo sestre naces. Je pa tako, da sta vsaka mama in otrok sama v svoji sobi s televizorjem. Zjutraj po zajtrku te pridejo vprasat kaj bi jedel; za kosilo( na razpolago 3 razlicna menija), za vecerjo in naslednji dan za zajtrk. Za pit si tudi sam postrezes (sok, radenska, voda,kava, caj,mleko). Postelnina je na vozicku in jo lahko menjas, kadar ti pase. Plenice so zastonj+robcki in krema. Bivanje ( vsa hrana + pijaca) z otrokom v bolnici je zastonj. Mas stranisce za starse + stranisce za otroke. Mi smo bli pred miklavzom v bolnici, tako da smo dobili se darilo za domov. Da ne govorim o prijaznosti osebja. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 13:44:52   
Njuškalo
Ja,to je res porazno v Sloveniji.user posted image Ko je bil moj otrok v bolnici pred kratkim,sem morala jemati bolniško zase.Grrrrr...Še dobro,da mi jo je zdravnik sploh dal.
Kar se tiče nege,ki naj bi jo otrok imel v bolnici!Larifari!Sester manjka, so preobremenjene,komaj čisto ta male otroke porihtajo...Ko smo bili mi v bolnici,so bili tisti otroci,ki niso imeli staršev,prepuščeni bolj kot ne samim sebi.Ena je bila en teden pred nami in mi je povedala,da je svojega sina našla v lastnih iztrebkih,tako,da je rekla,da raje dopust vzame in je zraven,kot da to še kdaj doživi.Pa sestre niso malomarne ali kaj takega.Preprosto jih ni dovolj,da bi bila nega res na nivoju.user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu 156sw)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Smo res socialna država????
2.3.2007 22:43:03   
bini
groza ja, ko človek takele bere...
ampak jaz zase vem, da bi težila osebnemu zdravniku za bolniško zase, ker psihično itak ne bi bila zmožna biti v službi, medtem ko bi vedela, da je moj otrok sam v bolnici - bi pač imela simptome psihične bolezni user posted image  in to niti ne zmišljene - kriva zanje bi bila država...
ma, groza res... jaz sem vedno bolj šokirana, ker kadar kaj res rabiš od zdravstva, ugotoviš, da dejansko v tej državi dobiš bore malo... ja, imamo fajn urejeno pediatrijo in preglede, ampak ko se pa kaj zakomplicira, ko rabiš redno obravnavo, preglede, takrat pa brez VIP ali privat storitev praktično ne prideš nikamor - razen v res urgentnih primerih...
ampak, recimo, da je kje še hujše...

želim tebi in vsem čimmanj bivanja v bolnicah user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?