|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očetovski dopust
5.11.2006 10:29:17   
LUNA06
Ne vem če tole ravno paše sem, ampak me bojo že popravili, če bo narobe.

Zanima me namreč ali mora biti očka prijavljen na istem naslovu kot mamica in otroček, če želi koristiti očetovski dopust.Mislim za oba, za plačanega (15dni) in neplačanega (75dni).
Logično je, ampak useeno....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Očetovski dopust
5.11.2006 10:48:55   
Strawberrie Cherrie
To tut mene zanimauser posted image user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Očetovski dopust
5.11.2006 11:05:23   
tinaaja



OČETOVSKI DOPUST



user posted image Očetovski dopust je dopust, namenjen očetom, da bi že v najnežnejši dobi otroka skupaj z mamo sodeloval pri negi in varstvu otroka. Oče ima pravico do očetovskega dopusta v trajanju 90 koledarskih dni (ne glede na to, koliko otrok se rodi hkrati), pri čemer mora prvih 15 dni dopusta koristiti do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti (sicer ta del očetovskega dopusta zapade), drugih 75 dni pa lahko izrabi najdlje do tretjega leta starosti otroka. Oče nima pravice do izrabe prvih 15 dni očetovskega dopusta, če koristi porodniški dopust.

Pravico do očetovskega dopusta ima oče otroka in je neprenosljiva. Pravica je začela veljati postopno, in sicer od 1. 1. 2003 - 15 dni, od 1. 1. 2004 - 45 dni in od 1. 1. 2005 - 90 dni.

Za 15 dni očetovskega dopusta, ki jih oče izrabi do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti, mu država zagotavlja očetovsko nadomestilo, za druge dni očetovskega dopusta, ki jih lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka, pa mu država zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače.

Očetovski dopust lahko oče koristi v obliki polne odsotnosti z dela, v strnjenem nizu (brez prekinitev) ali po dnevih. Kadar oče izrabi očetovski dopust po dnevih, se trajanje pravice določi v delovnih dnevih tako, da se upošteva 70% pripadajočih koledarskih dni očetovskega dopusta (15 koledarskih dni je enako 11 delovnih dni, 90 koledarskih dni je enako 63 delovnih dni).

Pri uveljavljanju pravice do očetovskega dopusta morate biti pozorni:
  • 30 dni pred predvidenim datumom nastopa očetovskega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda (na podlagi potrdila ginekologa) se oglasite na centru za socialno delo, na katerem je mati uveljavljala pravico do porodniškega dopusta oziroma ji je bila priznana pravica do porodniškega dopusta
  • Na vlogi za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta morate označiti, da uveljavljate plačani in neplačani očetovski dopust, sicer slednjega kasneje (naknadno) ne morete uveljavljati.
  • Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom očetovskega dopusta obvestite o nameri izrabe dopusta vašega delodajalca.
  • Ker se pravica do očetovskega dopusta pridobi šele po rojstvu otroka, morate o rojstvu otroka obvestiti center za socialno delo in predložiti  obvestilo porodnišnice o rojstvu otroka oziroma rojstni list otroka.
  • V primeru zunajzakonske skupnosti je treba za uveljavljanje te pravice po rojstvu otroka predložiti zapisnik o priznanju očetovstva.
Glede na napisano menim, da potrebuje potrdilo o ocetovstvu za izrabo... Nisem pa ziher.. Na http://www.csd-lj-siska.si/ lahko postavis online vprasanje, ce tukaj ne bo odgovora..

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Očetovski dopust
5.11.2006 11:31:30   
LUNA06
Saj midva sva poročena, samo nisva prijavljena skupaj zaradi drugih stvari.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Očetovski dopust
5.11.2006 12:49:28   
Katrin
Midva sva poročena, stalno prebivališče ima pa vsak drugače. Mož je koristil očetovski dopust brez problema, papirje pa je urejal na "moji" občini (kjer je mamica).

Srečnouser posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Očetovski dopust
5.11.2006 20:43:34   
mirjanajelenko
baje lahko vsak oče koristi dopust
če nista na skupnem naslove je dovolj da podpiše očetovstvo, mislim pa da ga s tem ko je poročen avtomatsko dobi

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Očetovski dopust
7.11.2006 12:25:43   
Anonimen
Kdaj se pa da ta vloga? Pa kdaj oče podpiše očetovstvo? Že pred rojstovm ali lahko po rojstvu otroka?

(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Očetovski dopust
7.11.2006 12:46:22   
LUNA06
Ja use vloge se običajno oddajajo 30-60 dni pred rojstvom.
Ampak meni so na našem Centru za sociano delo za očetovski dopust rekli, da oddaš takoj ob rojstvu, ker kao ne morš u naprej vedet kdaj boš rodil in se bo ta dopust začeu koristit.
So pa včeraj na materinski rekli, da naj si očkati to začenjo rihtati čimprej, tko da ne vem, očitno je povsod drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Očetovski dopust
7.11.2006 13:57:34   
Tasika
Očetovtvo lahko urediš pred rojstvom (mislim da je to veliko bolj praktično kot pa po rojstvu) na CSD, če ti tam komplicirajo pa na Upravni enoti. Strša podpišeta, da se strinjata, da je otrok, predvidoma rojen takrat in takrat (pdp), njun. Pri nas smo določili tudi priimek otroka. Je pa priznanje očetovstav vnaprej pogoj, da lahko očka koristi očetovski dopust takoj po prihodu iz porodnišnice. Sicer morata najprej urejati očetovstvo (jaz si ne predstavljam, da bi 4 dni po porodu letala naokrog in podpisovala papirje), kar je pogoj za očetovski dopust.


_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Očetovski dopust
7.11.2006 13:59:52   
Tasika
Pa še to, če imaš papirje urejene prej, lahko na CSD očka javi da bo koristil očetovski dopust tisti dan ko ga nastopi. Naš je poklical na csd ko sem prišla iz porodnišnice, naslednji dan (1.dan dopusta) pa je šel tja uredit še uradno prijavo. Kar je odločbo že imel, mu tudi v službi niso komplicirali.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Očetovski dopust
9.11.2006 12:43:04   
Edvina
Midva sva papirje za priznanje očetovstva urejala po porodu hčerke. Je bila pa 'naša' referentka na CSD-ju res prijazna, tako da ni bilo treba tudi meni takoj po porodu letat okoli za papirji, pač pa jih je moj dragi prinesel domov, da sem jih podpisala in ji jih potem odnesel nazaj.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Očetovski dopust
13.3.2007 9:12:56   
Anonimen
Pozdravljeni!

Moj je nesel papirje za ureditev očetovskega dopusta v službo in so mu rekli, da mora prinesti še prošnjo. Zanima me ali je moral še kdo to prošnjo pisati, ali ste samo oddali papirje, ki jih dobiš na CSD?

(odgovor članu Edvina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Očetovski dopust
13.3.2007 18:57:48   
Nattka
Prošnjo?user posted image  
Aprila 2006, ko smo mi to urejali, ni bilo potrebno nobene prošnje, vloga pa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?