|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   urnik spanja
13.3.2007 8:12:22   
lysa
Koliko časa naj bi dnevno spal 3-mesečnik? Koliko časa od prebujenja je pokonci oz. koliko časa porabite za uspavanje? Kako veste, da je zaspan?
Jaz poskušam svojemu detetu "vsiliti" urnik spanja. Od rojstva je bil več buden kot v spečem stanju, tako da sploh nimava še vzpostavljenega urnika, niti še ne znam dobro izbrati čas, ko bi ga dala spat. Zato me res zanima, kako imate urejeno spanje otročka druge mamice. Jaz ga dajem spat od 6h do 22h zvečer in spi do 5h oz. do 7.30h. In ker se tako različno zbuja, so ure spanja čez dan zelo različne in posledično je tudi drugačna ura nočnega spanja. Ko zaspi, pa spi 1,5 ure do 2 ure. Popoldne pa ponavadi spi 3 ure (vmes se enkrat zbudi za hranjenje).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: urnik spanja
13.3.2007 9:04:36   
Anonimen
Naš je do 3 meseca čez dan večinoma prečul, spal je kar v naročju po 10 - 15 minut. Po tretjem mesecu je sam vzpostavil urnik - na vsaki 2-3 ure je šel spat za eno uro, zvečer pa po kopanju od 20-21. Ponoči se mi še zbuja 2-3x, zaspi za zvečer na ziziki al pa kar v naročju. Sedaj pa že tri dni spi čez dan namesto po eno uro, po pol ure. Kakor se sam odloči. Ne mu vsiljevat urnika, bo samo slabše pa še ti se boš sekirala, če ti ne bo uspelo tako kot si boš zastavila.

LP

(odgovor članu lysa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: urnik spanja
13.3.2007 9:25:16   
sazi
Pri nas tudi ni bilo posebnega urnika. Spal je na cca 3 ure in to samopol ure. 3-4x na dan. In to do 7. meseca. Tudi za uspavanje sem pogosto porabila precej časa. Ponoči pa je spal od 21. ure do 7. ure, vmes pa se je 2x zbudil za flašo.
Pusti mu, da si sam ustvari urnik, saj ima vsak otrok drugačne potrebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: urnik spanja
13.3.2007 10:50:50   
Strawberrie Cherrie
Naš 3mesečnik čez dan spi 3x po pol ure, če imam RES SREČO potegne do 40minuser posted image Ponoči pa si je tudi malo prestavil spanje, sedaj zaspi ok8h zvečer pa do 12h, se podojiva in zamenjava pleničko in v enem kosu spi do 6.30h, kjer se naše spanje konča user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: urnik spanja
13.3.2007 10:53:38   
Strawberrie Cherrie
Kako smo se pa navadili na nek urnik spanja? zvečer predenj zaspi ga ful utrudim - se igrava, paseva kravice, pojema, kopama, greva na obisk, gledava slike....tako je utrujen, da se samo oblečeva v pižamico, podojiva in zaspi. Čez dan je druga pesem, ko komaj gor gleda, on bi pa čebljal user posted image - posledično pride do slabe volje in potem potrebujem kakšne pol ure, da ga uspavam. Pač sprejemam ga takšnega kot je -> enostavno je zahteven otrok , hvala bogu, sploh ne vem, kako bi funkcionirali, če bi bil totalno priden user posted image potrebuje pač celo mamico in ogromno tudi ateka....

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: urnik spanja
13.3.2007 19:15:49   
banja
Najini punčki spita zjutraj cca. 40 min -1 ure, seveda skoraj nikoli istočasno, popoldne, ko grem ven z vozičkom spita tudi do 3 ure, če smo doma 1 určko ali malo več. Zvečer pred spanjem pa kakšnih 20 min. Spat jih dajeva med 20.00 in 21.00 in odvisno od dneva se ponoči zbudimo 1-2x (v večini) kdaj pa tudi večkrat. Vstajamo pa ob 6.30 oz. 7.00.


(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: urnik spanja
13.3.2007 19:56:00   
sreca212
naša čez dan spi po 1 uro, popoldan (na zraku) 3 ure, zvečer gre spat po kopanju in spi do 4 (dojenje) in takoj zaspi do 6.-7. ure.

(odgovor članu banja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: urnik spanja
14.3.2007 10:32:09   
miska2004
Naš 4m čez dan spi včasih samo 15 min, včasih pol ure, včasih eno uro. Razen na sprehodu, kjer spi tudi do 2huser posted image  v kosu. Je bilo isti pri 3m...
Ponoči pa mu včasih uspe tudi 5h, večinoma pa 2-3h; jemo pa 3x ponoči.

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: urnik spanja
15.3.2007 8:48:46   
lysa
Vidim, da se nimam kaj pritoževati. Moj spi najmanj 1 uro 3x čez dan. Tudi jaz ga utrudim in to počnem skozi ves dan. Najprej malo dojenja, nato previjanje, vmes se "pogovarjava", potem malo kravice paseva, nato pa greva še pogledat njegove igračke ali pa pojeva. Od bujenja pa do ponovnega uspavanja mine nekako uro oz. uro in pol. Če je še zelo buden, ko ga dajem spat, mu nad posteljico obesim vrtiljak in se še s tem ukvarja nekaj časa. Tik pred spanjem pa ga še podojim, ker ga to uspava, ko je utrujen. Pa lepo ga zavijem v dekico, predvsem zgornji del telesa in že kar zapira oči. Seveda pa je zgodba popolnoma drugačna, ko ga kaj matra in to ga pogosto. Potem pa spimo 1x čez dan za pol urce.

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: urnik spanja
15.3.2007 9:28:58   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Kako smo se pa navadili na nek urnik spanja? zvečer predenj zaspi ga ful utrudim - se igrava, paseva kravice, pojema, kopama, greva na obisk, gledava slike....tako je utrujen, da se samo oblečeva v pižamico, podojiva in zaspi.  Pač sprejemam ga takšnega kot je -> enostavno je zahteven otrok , hvala bogu, sploh ne vem, kako bi funkcionirali, če bi bil totalno priden user posted image potrebuje pač celo mamico in ogromno tudi ateka....

Smo imeli kake 10 tednov ful problemov za spat, nikoli ni bilo enako. Pol sva se pa midva začela držat ustaljenih navad tako kot london-paris. Posledično smo prišli do enega bioritma. Se pa mi prilagajamo njemu, konec koncev sva ga midva želela in spravila na svet. Londo-paris en predlog čez dan sva opazila okoli božiča, da ga umirijo božične pesmi in indijanski boben, tako da se pri nas še marca vrti sveta noč, sanjam bel božič, jingle bells ,... in CD z indijanskimi obrednimi plesi.user posted image  Se bojim, da sosedi mislijo, da smo malo user posted image user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: urnik spanja
15.3.2007 15:01:14   
Vilma
Za nočno spanje smo ujeli rutino. Nekje okrog 19:00-20:00 zaspi. Ni variante, da bi ga dala kasneje spat.

Čez dan pa rutine ni. Se mi zdi, da edino zjutraj cca dobro uro odkar se je zbudil rad še mal podremucka. Očitno ga jutranje življenje zelo utrudi in se rabi malce oddahnit. Sploh po zajtrku user posted image
Drugače pa se mi zdi, da podnevi spi približno tako. Pokonci je dve, tri ure, potem rabi pol ure spanca. In tako čez cel dan. Če vse skup seštejem je to mogoče dve uri dnevnega spanja.
Kako ugotovim, da je zaspan? Začne z opozorilnimi znaki. Ne joka, ampak se matra da bi jokal, pa ne gre. user posted image  Sliši pa se nekako tako: aaaaa.....aaaaa....aaaa user posted image  No  akanje se čez deset minut spremeni v hud jok, če ga ne animiram oz. še bolje, ga dam v posteljico, pobožam po obrazu, dudo v usta in dostikrat zna čez pet minutk že trdno spat.

< Sporočilo je popravil Vilma -- 15.3.2007 15:03:36 >

(odgovor članu lysa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?