|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nezmožnost spanja in nevrološke težave??
27.3.2007 13:05:20   
bini
Živjo punce...
spet jaz, ki težim z nespanjem naše sedaj že skoraj 3 letne dame... problem nespanja oz. zbujanja v polsnu postaja zadnji mesec skoraj neznosen... zaspi brez problema, potem pa se zbuja skoraj vsako uro, joče v spanju, govori o stvareh, ki so se ji zgodile čez dan itd... kakšno noč je bolje, če jo vzameva k sebi in se morda počuti bolj varno, ampak v večini primerov tudi to ne pomaga in brca ter se zvija... z možem sva že oba čist fuč, čeprav se menjavava in tako dobiva vsaj kakšno urco spanca... pred meseci sem še mislila, da gre morda za izsiljevanje, ker je pri moji mami neskončno bolje spala, sedaj je pri njej isto - itak pa vse (jok, govor,...) dela v spanju, se sploh ne zbudi... že nekaj časa poskušamo tudi s homeopatijo, če ne bo kmalu sprememb bo homeopatinja-zdravnica poskusila z novimi zdravili...

enkrat mi je zdravnica omenila, da bi se lahko naredile kakšne nevrološke preiskave... ima morda kakšne podobne izkušnje?? ne bi rada otroka po nepotrebnem obremenjevala s tem, ampak v bistvu sva popolnoma neprespana samo midva z možem, ker hčerka čez dan funkcionira popolnoma normalno, gre po kosilu še vedno spat za 1-2 uri, ... ampak ponoči je pa kaos od kaosa...  ne bom razlagala kaj vse smo že poskusili, ker že vse veste... bom pa vesela spet kakšne spodbudne besede oz. debate na to mojo neskončno temo user posted image
čao user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nezmožnost spanja in nevrološke težave??
27.3.2007 13:57:55   
piščanc
malo bom zafilozofirala, pa najbrž ste to že sprobali

kakor jaz vem se v spanju menjajo REM faze, nekja časa spiš trdno, nekaj časa nežno. in v tem nežnem času se lahko prebujaš, če si tako navajen, če potrebuješ nekoga da te uspava nazaj... obstajajo tudi aparati v bolnici, kjer preverijo (v spanju) kako delujejo te faze.

čist izkustveno pa vem, da se morajo otroci prav naučiti spati in jesti, drugače to sploh ne znajo. nekateri to hitro dojamejo, drugi pa kasneje.

rešitve so, da čez da ne bi šla spat popoldan (bo mogoče bolj utrujena) da spi že od začetka kar pri vama, manj sladkarij, sploh ne zvečer, lahka hrana, prej spat, prijetna rutina (pravljica, crkljanje...). pri našemu mališanu je pa najbolj pomagala svoja soba. prej je spal na svoji postelji zraven mene (prostorska stiska) - celo noč brez zbujanja je prespal cca. enkrat na mesec, vedno se je prikotalil k meni in se stiskal, včasih tudi ni hotel spati itd. sedaj spita oba v svoji sobi (k njemu se uležem da zaspi in potem grem ven - mogoče se enkrat na mesec zbudi sredi noči in ga vzamem k sebi. razlika je očitna. ima pa tudi dva medvedka, ki jih stiska k sebi. Mogoče se tudi zdaj zbuja ponoči, samo se pocrklja z medvedkom in jaz tega sploh ne vem.

nekateri otroci imajo pač nežno spanje

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nezmožnost spanja in nevrološke težave??
27.3.2007 14:34:43   
elizabeta p
Pri nas je spanje itak katasrofa. Popoldan zaspi v vrtcu za eno uro, potem doma zaspi šele po 23h, ponavadi se še ponoči zbudi za kakšno uro... Tako da če ima kdo kakšen nasvet se priporočam. Čez vikend nič nhe spi popldne pa tud ful pozno zaspi. Je pa naš malček dobil dagnozo avtizem in baje ti otroci spijo manj. Naj bi pa imeli nevrološke vzroke za to. Ne vem, no, če sem ti glih kaj pomgala.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nezmožnost spanja in nevrološke težave??
27.3.2007 16:18:34   
madela
Pri nas je enako.Naš 2,5-letnik še niti enkrat ni spal celo noč.Se zbuja,joče,se mu mora dati sok ali mleko,pa zaspi nazaj. Sem šla k zdravnici,pa full težila,da smo že vsi utrujeni,če se ne da pomagat. Pa je rekla,da ni videt bolezenskega znaka,ki bi lahko bil vzrok nespečnosti. Po drugi strani pa je povedala,da veliko otrok ne spi normalno do tretjega leta,potem pa naenkrat začnejo spati normalno.
Ja,mi komaj čakamo tretji rojstni dan user posted image .

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?