|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška
2.4.2007 11:32:29   
kroky
Zanima me ali je še katera v podobni situaciji, da ima neprimerno delovno mesto (delam namreč v mizarski delavnici za fina končna dela- lakiranje, barvanje, ročno brušenje...kjer je veliko prahu, hlapov, da o težkih predmetih za premikat ne govorim), ginekologinja pa je ne želi dati na bolniško, češ da nič ne more, da more delodajalec najti primerno delovno mesto (čeprav je s.p.) ali pa se gre na delovno sodišče?

Za vse nasvete bom zelo hvaležna.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška
2.4.2007 11:49:33   
jasna
Uf, kroky, težka bouser posted image . Res, da ti zaradi delovnega mesta ne pripada bolniška. Delodajalec te mora premestiti, če pa to ni mogoče, pa ti pripada plačana odsotnost z dela. Se na papirju fajn sliši, v praksi pa še nisem slišala, da bi katera ostala doma in prejemala plačouser posted image .
Za začetek se skušaj za bolniško dogovoriti z osebnim zdravnikom. Mislim da je nujno, da se čimprej odstraniš iz okolja hlapov. Potem pa stopi do medicinca dela, ki je ocenjeval tvoje delovno mesto in se z njim pogovori o škodljivosti. Ko boš imela bolj konkretne podatke o vplivih raznih topil, lakov...pa naprej. Srečno!

Še to. Tudi moje delovno mesto je neprimerno za nosečnice, pa me je delodajalec brez problema prestavil iz škodljivega okolja.

< Sporočilo je popravil jasna -- 2.4.2007 11:50:35 >

(odgovor članu kroky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška
2.4.2007 13:35:24   
Anonimen
 Nekaj o tem določa Zakon o delovnih razmerjih v 189. členu:

(1) V času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, delavka ne sme opravljati del, ki bi lahko ogrozila njeno zdravje ali zdravje otroka zaradi izpostavljenosti dejavnikom tveganja ali delovnim pogojem, ki se določijo z izvršilnim predpisom.
(2) Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja, postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za njeno zdravje in zdravje otroka.
(3) Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo ugodnejše.
(4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.
(5) Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena, ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju z ministrom, pristojnim za zdravje.

(odgovor članu jasna)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška
2.4.2007 13:53:02   
kroky
super dekleta.. hvala vam, da vem kako se obnit, ker res ne bi rada, da bi bilo kaj narobe ane:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška
2.4.2007 14:01:29   
Anonimen
Tukaj si lahko ogledaš še več informacij, po moje pa ti pripada bolniška.... http://ec.europa.eu/youreurope/nav/sl/citizens/services/eu-guide/opportunities/index_sl.html#11418_9




http://www.cilizadelo.si/default-30600.html?PHPSESSID=57e2cf1c73d64abfe1f02551394fd3e5


(odgovor članu kroky)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniška
2.4.2007 14:53:48   
Anonimen
Ko sem jaz zanosila, sem bila v enaki situaciji, kot ti. Ginekologinja je tudi meni zelo zelo komplicirala, najprej mi ni hotela dat bolniške, ker je tudi rekla, da mora delodajalec poskrbet za to! Potem sem pa še pojamrala, da me res skrbi, ker sem imela že en ss in v tej nosečnosti sem tudi en dan malo krvavela,,......no in potem, mi je s težavo napisala, ampak je navedla vzrok za bolniško težave v nosečnosti in ne neprimerno delovno mesto. Ampak meni je potem še vsak mesec sproti komplicirala in mi delala pridige, da to ni prav.
Pred tem, je bila do mene zelo prijazna, ko sem pa začela s to bolniško, se je pa njeno vedenje do mene zelo spremenilo, tako da jo bom sedaj menjala.

(odgovor članu kroky)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniška
2.4.2007 15:17:01   
BAMBINA_
Bolniška zaradi neprimernega dela na del. mestu dejansko po zakonu ni mogoča. Vendar, če je tvoje delovno mesto neprimerno za nosečnice mora tvoja G to omeniti, to potem potrdi zdravnik medicine dela in športa ter tvojemu delodajalcu naloži ustrezno del. mesto. Če je to neizvedljivo, si upravičena do odsotnosti z dela brez izgube plače in brez omejitev.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniška
2.4.2007 16:00:30   
kroky
Ali mogoče katera ve, ali potem plače krije delodajalec ali država oz. zavod za zdravstvo...ker ne bi rada delala napetosti na delovnem mestu, kr smo odličen kolektiv...samo ni smiselno, da bi plačeval zame, če me ni, zraven bi moral pa še nekoga zaposlit, da bi prevzem moje delo?

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolniška
2.4.2007 18:32:38   
Anonimen
Kroky, kolikor sem jaz takrat razumela, mislim, da jih krije delodajalec in tudi jaz nisem mogla to narediti delodajalcu, ker je še celo v sorodu z mano in bi bilo zares ne fer od mene, da bi mi moral plačevat, jaz pa ne bi nič delalauser posted image

(odgovor članu kroky)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolniška
2.4.2007 19:00:42   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: srček

(4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.


kroky, če boš natančno prečitala 4. odstavek 189. člena ZDR, ki ti ga je prej srček citirala, boš videla, da je nadomestilo plače dolžan zagotoviti delodajalec. Se strinjam, da je za delodajalca takšna situacija strašno neprijetna, samo, koga boš postavila na 1. mesto? Sebe in svojo pikico v bušiju ali pa boš, da se slučajno komu ne zameriš, raje tvegala in... user posted image Fer ali ne fer, mislim, da je tvoje zdravje in zdravje user posted image tvoja edina prioriteta trenutno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolniška
2.4.2007 20:22:44   
kroky
Popolnoma zastopim in vem kaj je prioriteta, ampak danes že cel dan sprašujem ali me je dejansko (mene in mojega otroka) postavla na milost in nemilost delovnega okolja.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolniška
2.4.2007 21:07:15   
BAMBINA_
user posted image res ne razumem zakaj obtožuješ ginekologinjo. Ona bi, če si sicer zdrava, če bi te dala na bolniško tvegala, da kaznjujejo njo. Ti najbrž v svoji službi tudi ne kršiš pravil ali pač? Saj smo ti ja zgoraj navedle zakonite poti, ki ti omogočajo primerno delovno okolje oz. odsotnost z dela.  

(odgovor članu kroky)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolniška
3.4.2007 6:37:09   
kroky
Bambina, gre namreč tudi za to, da sem bila zaradi huduh ampak res hudih slabosti hospitalizirana in jo niti ganilo ni...niti vprašala ni ali sem kaj boljša, ali še bruham, koliko bruham, koliko sem bruhala...niti mi ni dala (ker je bil mo prvi pregled) na pregled vode in krvi...češ da so to naredl že v bolnici in ne bomo ponavljal...kar zame pomeni, da ni niti bila zainteresirana prevert možnost izbolšanja analize vode in krvi, ki sta bili v bolnici obup....vse je bilo premalo in vsega preveč (česar ne bi smelo biti). Razočarana na full ni kej. 

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bolniška
3.4.2007 13:22:42   
karin412
Kroky, menjaj G! Ali poznaš koga, kake veze, ki bi ti lahko pomagale?

Drugače pa provaj tako,da se zmisliš ginekologinji, da ti kaj je - krči, bolečine, ss v prejšnji nosečnosti, če si kaj morda imela prej, strah, pritisk, otekanje... kaj pa vožnja na del. mesto?

Bori se zase in za otroka. Jaz poznam eno, ki je delala v genetskem laboratoriju in otrok ni normalen, saj ne more vedet, če jo to vzrok, samo če bi bila doma, bi vsaj vedela, da ni od tega.

(odgovor članu kroky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolniška
3.4.2007 14:32:50   
kroky
Bi menjala pa sem ravno jo, ker sem se iz gorenjske preselila v ljubljano in sva se odločila, da bova G imela bližje zaradi pregledov in morebitnih komplikacij. Mi je žal, da sem G menjala, samo sedaj je baje ne smem 1 leto, čeprav že premišljujeva, da bom šla pa samoplačniško če drugače ne...ker ne želim izpostavljat otroka nevarnostim ali tvegat nosečnost...samo me skrbi, da bom naletela zopet na enak odziv, ker pač v Ljubljani ne poznam nobenega ginekologa. žal.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolniška
3.4.2007 17:14:49   
Mehičanka
Kroky, tole sem našla na spletni strani ZZZS...

"Zamenjava osebnega zdravnika

Zavarovana oseba lahko opravi zamenjavo osebnega zdravnika po poteku enega leta od prejšnje izbire tako, da pri novo izbranem zdravniku izpolni listino o novi izbiri pri čemer ni dolžna navesti razlogov za zamenjavo. Izjemoma lahko zavarovana oseba zamenja osebnega zdravnika tudi prej, in sicer v primeru, ko je njen osebni zdravnik več kot tri mesece neprekinjeno odsoten zaradi bolezni, porodniškega dopusta, strokovnega izpopolnjevanja ali drugih vzrokov ali če je odšel na delo v drug kraj. Ko prenehajo navedeni razlogi ima zavarovana oseba pravico ponovno izbrati prejšnjega osebnega zdravnika.

Zamenjavo je možno izvršiti pred potekom enoletne dobe tudi če:
- pride med zavarovano osebo in njenim osebnim zdravnikom do nesporazumov, zaradi katerih je zavarovana oseba izgubila zaupanje v zdravnika,

- predlaga zamenjavo osebni zdravnik, ker ne more uspešno in odgovorno opravljati nalog izbranega osebnega zdravnika zaradi neprimernega odnosa zavarovane osebe ali nespoštovanja navodil in postopkov za zdravljenje,
- se zavarovana oseba za stalno ali za daljšo dobo preseli v drug kraj,
- zdravniška zbornica ali Ministrstvo za zdravje na zahtevo zavarovane osebe in njenih svojcev ali delodajalca ugotovi, da postopki diagnostike, zdravljenja oz. rehabilitacije niso bili v skladu z doktrinarnimi in strokovnimi usmeritvami in je to razlog za nezaupanje zavarovane osebe do zdravnika.
V teh primerih se zamenjava opravi enako kot pri zamenjavi osebnega zdravnika po preteku enega leta, s to razliko, da je zavarovana oseba dolžna ob zamenjavi oz. na izjavo o izbiri osebnega zdravnika navesti razlog za zamenjavo. Če zamenjavo zahteva osebni zdravnik, se zamenjava lahko opravi na podlagi soglasja zavarovane osebe, v primeru, da zavarovana oseba s predlogom zamenjave ne soglaša, pa lahko zdravnik zahteva presojo predloga pri pristojni območni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V tem primeru območna enota Zavoda v upravnem postopku z odločbo odloči o prekinitvi izbire osebnega zdravnika."

Sama sem ravno zamenjala G. Piši mi na Z.S.

(odgovor članu kroky)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?