|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moška neplodnost
4.10.2012 1:17:38   
Anonimen
Lep pozdrav vsemuser posted image , zanima me sledeče......je katera imela/ima težave s zanositvijo zaradi partnerjjevega slabega spermiograma pri katerem je vrok za to operacija v otroštvu zaradi nespuščenih mod?

Je možno, da pride do popolne nesplodnosti zaradi tega?
Sem namreč zelo v skrbeh, na spermiogramu še ni bil.

Če pozna katera tak primer bi prosila za odgovoruser posted image .........hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moška neplodnost
5.10.2012 16:39:49   
Anonimen
Pozdravljen!
Kakršni koli dvomi glede neplodnosti se najlažje razjasnijo pri andrologu. Menim pa, da slabši spermiogram ne pomeni neplodnosti, saj je v postopku OBMP dovolj že ENA sama moška spolna celica.
Le pogumno k osebnemu zdravniku in naprej k andrologu! Čakanje je najhujša zadeva, pa tudi ta mine. Vso srečo želim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: moška neplodnost
7.10.2012 11:34:31   
tiky
Hoj, ja midva imava izkušnje s tem. Moj ima zaradi tega slabši spermoigram in Drobinič nama je rekel, da se zaradi tega število spermijov hitreje manjša z leti kot pri ostalih moških. Tako da nama je na napotnico napisal nujno. Sicer pa imam tudi jaz PCO, tako da vsa super kombinacija. Rekel nama je sicer, da imava možnost zanositve, a da do tega lahko pride v 10 letih ali pa nikoli. Tako, da sva že bila na IVF/ICSI postopku,a je bil žal neuspešen. Tako da veselo v nove boje. Skratko najbolje bo, da opravi spermiogram in se povetuje z andrologom. Bosta vsaj vedela pri čem sta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: moška neplodnost
12.10.2012 14:31:30   
Anonimen
Pozdravljena. Tudi midva imava enak problem. Moj ima zaradi operacije v otroštvu zelo porazen spermiogram, sama pa imam PCO, tako da sva s Tiky v enaki situaciji. In tudi nama so povedali, da bi po naravni potni zelo težko prišlo do zanositve. Je pa tudi nama bilo rečeno, da sva super kombinacija :)! Ampak nič za to, jaz verjamem, da nama bo s pomočjo IVF/ICSI postopka uspelo. Tiky, žal mi je, da prvi postopek ni bil uspešen, upam, da bo zato drugi, držim pesti. Že imata datum?
Upam, da te nismo preveč prestrašile, najbolje, da res najprej opravita spermiogram in bosta točno vedela kje sta. Ampak vama polagam na srce, ne čakati pre dolgo, ker se število spermijev z leti resnično znižuje.
Vso srečo vama želim.

(odgovor članu tiky)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: moška neplodnost
13.10.2012 0:08:35   
Anonimen
Hello, ja mislim, da bo kar treba v "akcijo"(spermiogram) čim prej, čeprav jaz zanekrat nimam nobenih težav(menstruacije redne, bolečin nikoli, ovulacije imam, pregrade nimam-to je to kar sem izvedela od ginekologinje)
lep pozdrav in veliko srečeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: moška neplodnost
16.10.2012 21:13:36   
Najin_pikec
Midva z možem sva bila v enaki situaciji - on slab spermiogram, jaz PCO (čeprav je dr. Reš takoj rekel, da moj PCO ni problematičen). In nama je uspelo v prvem poskusu user posted image . Tako da kar pogumno do androloga user posted image , pa vso srečo vama želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: moška neplodnost
17.10.2012 10:12:44   
Anonimen
Malo v vzpodbudo, moj je imel takšno operacijo, pa je imel spermiogram odličen. Nama še ni uspelo zanositi zaradi drugih vzrokov...

LP in srečno!

(odgovor članu Najin_pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: moška neplodnost
17.10.2012 23:50:29   
_Anida_
Lep pozdrav, hvala vsem za odgovore in malo vzpodbude, ampak vseeno se bo moral opogumiti in iti na spermiogram, ker se trudiva že 2,5 leti, z mano vse ok, zato sem pomislila da bi bil mogoče to vzrok. Še vedno ne bom vedela dokler ne bova šla na pregled...lepo pozdravljene in veliko sreče user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: moška neplodnost
18.10.2012 22:35:42   
Najin_pikec
Uf, kaj sploh še čaka... Midva sva na user posted image  delala pol leta, ko se je šel testirat. In po pravici povedano sva bila kar šokirana, ker so bili izvidi tako slabi. Sva pač mislila, da se ne prime zaradi mojega PCO. Je pa moj dragi sam rekel, da bi bilo fajn, da gre tudi on na pregled user posted image . No saj tudi moj PCO je bil kar šok, ker mi ginekolog v vseh teh letih ni nikoli omenil tega, potem pa ko mi je spet M zamujala in sem mu tudi omenila da bi rada zanosila, mi pa reče, da je diagnoza že nekaj časa napisana v kartoteki user posted image .


(odgovor članu _Anida_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: moška neplodnost
18.10.2012 22:43:58   
Taddy78
Sin je sicer "uspel" po naravni poti, ko pa sva se odločila, da bi se nam pridružil še kak nov član, sva po 3.letih ugotovila, oz. izvedela, da ima partner zelo malo plavačkov, pa še ti so zelo slabo gibljivi. Razloga za to nama zdravnik ni mogel potrdit, je pa imel moj eno jajco prilepljeno na lulčija.
V glavnem imela sva postopek ICSI, kjer plavalčka direktno vstavijo v jajčece in v drugem postopku nama je uspelo. Sedaj bo naša čmrla stara že skoraj 1.leto...
Kar pogumno naprej.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: moška neplodnost
23.10.2012 21:44:25   
Anonimen
imam eno vprašanje za na tole temo, ker si najbolj ne predstavljam vsega skupaj. Bila sem pri G, kateri sem zaupala, da se pri nas dela na user posted image . Zaradi specifike najine situacije, je predlagala da naj bi šel partner v androloško ambulanto testirat seme (z napotnico od osebnega zdravnika). Zanima me, kako to izgleda? Nekoliko butasto se sliši, vendar nisem povsem prepričana, kako postopek poteka in če je to dosti neprijetno z vidika moškega? Testiranje je G predlagala zaradi partnerjeve operacije v zgodnjem otroštvu (1 nespuščeno modo) in zaradi varikokele. Drugo opravilo pa bom morala opraviti sama, ker se ne ve, ali je pregrada moteča ali ne - spet dva taka sva se našla.user posted image Sicer še vedno močno upam, da bo vse ratalo po naravni poti ... če pa ne bo, bomo pa tud mi na tem...

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: moška neplodnost
23.10.2012 22:23:11   
Radenska_
Nič ni neprijetno - veliko manj neprijetno kot pa vsi hormoni, ki jih moramo jesti ženske, in operacije, ki jih moramo dati čez. Moj je šel brez pomisleka, opravil nič posebnega. Tam imajo sobo (šel je k rešu), kjer opravi svoje potem pa naredijo analizo in to je to.
Tudi on je imel nespuščeno modo in spermiogram je podpovprečen.
Sedaj je vitaminčke, pije maco....Imava pa kmalu prvi posvet. Tudi jaz namreč nisem brez napak. Oba sva pofelšana, heh.

Kar pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: moška neplodnost
24.10.2012 22:55:00   
Najin_pikec
Mojmu ni bilo problema, čeprav res ko gredo v tisto sobo vsi vedo, kaj bodo počel user posted image . Ampak vsi ki pridejo v ordinacijo, so na istem, a ne? Kot je radenska napisala je to malenkost v primerjavi z vsem špikanjem in punkcijo in vsem kar moramo me čez dat.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: moška neplodnost
25.10.2012 13:43:39   
Taddy78
No moj je kozarček prinesel kar od doma, saj sva zelo blizu doma user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?