|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šport
30.5.2007 18:09:40   
viv_
Kdaj ste začele otroke uvajat v kakšen šport?

Naša tavelika ima ogrooooooooomno energije in se mi zdi, da bi bilo fajn, da bi jo jeseni poslala na kakšen šport, da to malo pokuri. Ni hiperaktivna, samo energije ima preveč... Stalno je v gibanju, skače, leta, stoji na glavi... Ni da ni! Posledično je vsa tako pobuškana, da samo čakam, kdaj bo prišla sociala na vrata user posted image  Glede na to, da je takoj v vsaki vodi (v soboto je šla na Bledu v jezero) bi jo dala kar plavat. Ali ima kdo izkušnje s plavalnimi tečaji za tamale? V mislih sem imela Zvezdo v Kranju.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šport
30.5.2007 18:10:43   
Primoza
Športno plezanje 2 krat tedensko po 2 šolski uri s 5,8 leti.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: šport
30.5.2007 18:48:38   
Anonimen
Sem možeka vprašala, ki je maher za te zadeve in je včasih tudi otroke vse živo od športa učil, pa pravi, da je za to starost, kolikor je Mirna stara, edino primerna navadna telovadba, toliko da se malo razmiga, uči koordinacije, da delajo raznorazne prevale itd. Zaradi razvoja organizma, hrbtenice... ni primerno kakega športa tako furat trenutno. Je rekel, da so v bistvu še na to navadno telovadbo jemali šele od 4. ali 5. leta dalje, ko je on učil. Za plavanje bo pa poklical, od kdaj naprej jemljejo, ker se mu tudi zdi, da pred 4. letom ne. Ima pa polno poznanih ljudi med drugim tudi v plavanju in se bo pozanimal in ti sporočim.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: šport
30.5.2007 18:51:58   
viv_
Hvala Tašonka. Saj dala bi jo jeseni, ko bo manjkalo 3 mesce do 4. let. Je pa tamala motorično dobra, pa precej je tudi velika za svoja leta, če to kaj pomaga...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: šport
30.5.2007 19:02:42   
Marogica
Tudi naš je hodil od 3. leta k telovadbi, prevsem v zimskem času, ker smo mislili, da bo malo bolj miren in da bo iztrošil odvečno energijo. Jok brate, kar se energije tiče. Je pa bilo vsekakor pozitivno zanj.

Kar se plavanja tiče, smo se mi takrat pozanimali. Starosti točno se ne spomnim, vendar imajo tako bedast sistem, da že tako male otroke "forsirajo", kar pomeni, da se hodi na plavanje 3-4x na teden. Tega mi nismo hoteli, saj nismo želeli v tej starosti  "razvijat" športnega talenta, temveč, da bi otrok užival v vodi, kar pomeni igranje z vodo in v vodi. Tega v MB-ju ne poznajo. "Trening" ali pa nič. Ker se nama je za to starost to zdelo prehitro in predvsem preveč za otroka, sva se kljub navdušenju nad vodo odločila proti in kupila veliki bazen, ki je v toplih dneh dnevno v uporabi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: šport
30.5.2007 19:04:09   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jok brate, kar se energije tiče. Je pa bilo vsekakor pozitivno zanj.



Ti dve ugotovitvi se mi zdita znaniuser posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: šport
30.5.2007 19:25:26   
Lidy
Mi smo našega že kot dojenčka peljali na plavanje . Ja pa smo bili pri 10 mesecih kar malo pozni, je bilo na Fakulteti za šport. Zanimiva izkušnja. So rekli, da otrokom ne močimo las, naš se je že v prvih 5 minutah sam 2x potunkal in vsi trije smo bili čisto mokri od špricanja. Pa naj bi po plavanju full dobr spal user posted image , ja midva z možem sva bila čisto scuzana, tamal bi bil pa kar celo noč pokonci.

Sedaj pri 2 letih ga vsake toliko peljem na telovadbo, po eni uri letanja po telovadnici, skakanja, plezanja potrebujem vsaj 14 dni da pridem k sebi. Drugače je pa fino ker je organizirana vadba, so v skupincah in vsaka skupinica ima svojega vaditelja. Se igrajo, razvija se motorika in koordinacija pa družijo se in navajajo na red in disciplino. Seveda vse skozi igro.

Da ne bo pomote naš ni v skupini in tudi si ne znam predstavljati kako bi to zgledalo, če bi moral počakati na enem orodju dokler se skupina ne zamenja user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: šport
30.5.2007 21:34:22   
Anonimen
Na plavanje bi jo pri Zvezdi po moje vzeli, vsaj Tiborja bi, ko je bil toliko star. Pa je potem na zobe padel in ga nismo vpisali. Pri Triglavu sicer načeloma jemljejo od 5 let dalje, ampak se prav tako denarja ne branijo ... Sicer pa tudi otroški psihologi ali kdorkoli že so tisti strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vzgojo otrok, svetujejo edino telovadbo, ker je vse drugo preveč enosmerno. Mora se enakomerno razvijati vsa motorika. Tako da kolikor jaz vem, je tudi edino telovadba primerna. Sicer pa jo vozite na čimveč takih bolj kratkotrajnih tčajev. Recimo rolanje imaš po 5 ur, plavanje je zdaj npr. 10 ur, 4-krat na teden. Meni se to zdi za tako majhne bolj fajn, tudi zato, da več stvari sproba.

(odgovor članu Lidy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?