|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kahlica
18.7.2007 10:30:06   
Nej
Mi smo pred 3 tedni začeli z uvajanjem na kahlico. V glavnem nam gre odlično. Sem zelo presenečena kako hitro je ugotovil zakaj je kahlica, ampak imamo en problem.
Na začetku uvajanja sem ga imela bolj ali manj vedno na očeh in, ko je Anej rekel 'kaka' (to pomeni tudi lulatuser posted image ), sem ga jaz slekla in dala na kahlico. Čez teden dni sem ga pustila nagega in, ko je rekel, da ga lulat sem mu samo rekla, tam imaš kahlico in idi. Seveda je pridno šel sam na kahlico lulat.
Zdaj pa, če me ni v bližini in njega pristisne lulat gre kar sam na kahlico in se polula- problem nastane, ko je oblečen, se seveda ne sleče in kar čez hlačke lula na kahlico.
Morem povedat, da po treh tednih, plenice čez dan sploh več ne uporabljamo in so nezgode zelo redke, tudi če se peljemo v avtu on pove, da ga lulat, ustavimo avto in gremo lulat. Tako, da bi nazaj dajala plenico ne pride v poštev.
Ali je imela katera tak problem in kako ga je rešila?
Ali je mogoče še premajhen, da bi se znal sam sleči in kdaj so vaši malčki znali sleči hlačke?
Lpuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kahlica
18.7.2007 11:56:33   
Nončika
Mogoče je pa še premajhen za se sleči in obleči. moja je tudi suha cele dneve-nezgode male, slučajne- in večino noči. sleči se ravno še ne ve, zdaj se to učimo, kako sleči hlačke. torej ti predlagam, da se skupaj naučimo, kako se slačit in oblačit.

pa veliko uspeha!

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kahlica
18.7.2007 12:07:07   
Anonimen
JAz vedno kričim, ne še, čakaj, da te mami slečeuser posted image .

Pa tudi pri nas je KAKA lulanje in kakanje,  user posted image   čeprav še vedno ne reče vsakič. Jaz ga pač vsake toliko dam na kahlico, ta čas pa drži. Tudi, ko smo šli na morje.  Če pa slučajno pozabim ali se zaigra, pa spusti kapljico, dve in se začne jokat. In potem šibam s kahlico in dokonča v kahlico

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kahlica
18.7.2007 12:48:25   
živa
Koliko so pa stari vaši malčki? Ker naš je zadnje dni večinoma nagec (zunaj je vročina, pa še ritko ima nekaj pikasto), kadar pa ga oblečem samo v bombažne hlačke, se mi sploh ne polula. Zdaj ne vem, ali je slučajno ali čaka na pleničko. Sa mi zdi pa malo majhen za navajanje na kahlico, čeprav bi meni zelo ustrezalo; konec meseca bo star leto in pol.

Kaj pa ve menite?

Lp,

živa  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kahlica
18.7.2007 12:48:57   
Nej
Klarika koliko pa je stara tvoja pupa?
Paštetka potem se M tudi ne sleče sam, ga slečeš ti? Pa se je že kdaj slekel, ker jaz imam občutek, da si Anej ne ve slečt hlač, da še ni tako daleč z motorikouser posted image .
Živa probaj pa boš videla, pri letu in pol so že pripravljeni.
Koliko je star poglej na uporabnika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kahlica
18.7.2007 13:18:40   
Anonimen
Paštetka potem se M tudi ne sleče sam, ga slečeš ti? Pa se je že kdaj slekel, ker jaz imam občutek, da si Anej ne ve slečt hlač, da še ni tako daleč z motoriko .


Ne, kje pa. Si pa začne mencat hlačke. SIcer ga pa še niti nisem probala ga učit slačit hlačkeuser posted image . A da to naši že vejo?user posted image  Bom probala danes, ker oblečt hlačke pa se že trudi. Mi skoz govori, da bo sam, samo kaj ko mu ne rata prav obrniti, pa na noge spravit, potem pa živce zgubi in se začne dret, ker mu ne gre user posted image .


Živa moj je star 20 mesecev, je pa suh že kar nekaj časa. Pelji ga v trgovino in si naj sam izbere kahlico. Ker jaz sem mu najprej eno kupila (ki je bila meni prav, njemu pa neuser posted image ) in ni šans, da ga spravim gor. Potem pa je zagledal račko in se ni spravil dol z nje in od takrat smo suhi. Zunaj pa polivamo rožice. Najprej smo se počepnili, ker pač tako lula na kahlico,- ampak je takrat neslo po hlačkah, zdaj pa stojimo. Če smo pa kje drugje, pa stoji na školjki. Edino mami se še mora naučiti tole malo stvarco držat, ker ji skoz po rokah leti user posted image

(odgovor članu Nej)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kahlica
18.7.2007 13:24:24   
Nej
A da to naši že vejo?


Bomo vprašali!user posted image

Tudi mi imamo kahlico račko- se je pred meseci v trgovini v intersparu tako drl, ko jo je videl, da sem mu mogla kupit.

Tudi mi lulamo zunaj in na školjki  stoje (to na školjki je ideja, ki sem jo od tebe pobralauser posted image ).
Zadnje čase pa tudi na kahlico lula stojeuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kahlica
18.7.2007 14:18:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nej

A da to naši že vejo?


Bomo vprašali!user posted image

Tudi mi imamo kahlico račko- se je pred meseci v trgovini v intersparu tako drl, ko jo je videl, da sem mu mogla kupit. - tako je bilo pri nas - in potem jo je vlekel po celem Šparu in še na kafe smo morali z njo iti, da je sedel na njej user posted image

Tudi mi lulamo zunaj in na školjki  stoje (to na školjki je ideja, ki sem jo od tebe pobralauser posted image ).  - super
Zadnje čase pa tudi na kahlico lula stojeuser posted image . - a potem ne šprica vse okrog? user posted image

(odgovor članu Nej)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kahlica
18.7.2007 14:22:41   
Nončika
Nej: moja pupa bo čez dva tedna stara 2 leti. z odvajanjem smo pa začeli 2x.prvič smo stvar hitro zaključili, prehitro. drugič pa pri 22m in je uspelo.

Živa:probajte z odvajanjem pa boš videla, če je že čas ta pravi ali je še prehitro. saj zgubit nimaš kaj. samo otroka ne silit.

lp

_____________________________

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kahlica
18.7.2007 14:27:46   
ivanap
Naš korenjak je star pa dve leti in je tudi sedaj popolnoma osvojil kahlico, oziroma opustil plenice. Si nisem mislila,  da bo šlo tako na izi. Ponoči mu sicer še dam plenico, ampak bolj zaradi lastne lenobe, je zjutraj plenica ponavadi čisto suha.

Tudi pri nas se še ne zna iz vseh hlač sam sleči, ampak na srečo pa se začne dreti 'mama lulat' ali pa 'mama kakat', tako, da nimamo nobenih nesreč. Tudi v vrtecu vedno do časa pove vzgojiteljici, tako, da tudi tam ni prišlo do nesreče.

Vedno pogosteje hoče lulat in kakat tudi na školjko, ampak tam želi, da ga držim za rokice. Če pa gremo na daljši sprehod, pove, da bi lulal, ga pa vzdignem, tako, da lula v položaju, kot, da sedi na školjki - po stoje, po fantovsko pa še ne zna.

Najboljše bi bilo, ko bi vsi otroci, ki se še ne znajo sami slečt, povedali, da želijo lulat oz. kakat. Je pa res, da so pri enem letu in pol mogoče še malo premajhni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kahlica
18.7.2007 14:49:17   
Nej


[/quote]

Zadnje čase pa tudi na kahlico lula stojeuser posted image . - a potem ne šprica vse okrog? user posted image
[/quote]

Odvisno od curka- če malo lula- ne. Če zelo teče-ja.
Pa saj mu rečem naj se usede, pa očitno more on gledat kako lulauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kahlica
18.7.2007 15:10:51   
Anonimen
Ja in ko začne tečt, me tako lepo pogleda in se nasmeje, kao ijeeeeeeeeeeeeeee...mami, glej kako sem priden user posted image

(odgovor članu Nej)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kahlica
18.7.2007 18:42:27   
Nia30
Mi imamo drug problem. Če je nagec lepo pove, da mora lulat ali kakat. Za lulanje si zunaj sam poišče "primeren" prostor, kakat pa gre na stranišče. Če pa je oblečen, pove da ga lulat šele ko ima mokre spodnje hlače (za kakat pa pove pravočasno). Če pa ima plenico, pa ne pove ne za lulat in ne za kakat. Star je pa 2,5 leti in bi bla zelo vesela, če bi bil suh do septembra, ko gre v vrtec.

Lp

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kahlica
18.7.2007 23:08:52   
živa
Ampak moj mali drugega razen pa-pa še ne pove, tako da tudi za lulanje in kakanje najbrž ne bi znal povedat. Razen če bi vpil in kazal na kahlico, ki bi jo torej morali imeti vedno poleg user posted image user posted image .

Lp,

živa  

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kahlica
23.7.2007 8:26:54   
nejac
Nisem še naletela na težavo, ki jo ima moja L. Lulanje na kahlico ni problem, ima pa težave s kakanjem. Nikakor noče na kahlico ali v stranišče, kaka samo v plenico. Če je nima, se muči in zadržuje kakanje. Tudi če jo vprašam, če hoče pleničko za kakat pravi da ne. Danes je kakala med spanjem od 3h zjutraj, to se ni zgodilo že odkar je bila čisto majhna - zdaj je pa 2 in pol. Ima kdo podobno izkušnjo? Ne vem, kako naj ji pomagam !user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kahlica
23.7.2007 8:57:14   
Barči78
Pri nas je pa problem, ker ko smo zunaj, ona reče, da jo lulat, da hlače dol, počepne, pa seveda vseeno ne bo šlo brez pomoči, ker bo itak polulala hlačke. No, to je pa problem pri punčkah. Moram jo dvigniti.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu nejac)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kahlica
23.7.2007 9:09:47   
Barči78
nejac - tak problem je imela moja prijateljica. Lulal je skoz v stranišče, kakat pa ni hotel ne v kahlico, ne v stranišče. Samo v pleničko. Pa ji je vzgojiteljica v vrtcu svetovala, da naj mu kar hitro natakne pleničko gor, da ne bo zadrževal, no pa so kmalu tudi to opustili. Kar natakni ji pleničko, nič ne sprašuj.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kahlica
23.7.2007 12:39:27   
nejac
Bom poskusila, čeprav ni preveč zadovoljna, ko ji nataknem plenico. LPuser posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?