|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukinitev tablet
27.11.2011 17:56:19   
ursikazala6
Pozdravljene,

sem čisto nova na forumu, tako, da če sem slučajno spregledala že kako odprto temo, mi prosim oprostite. Sem skoraj sveže pečena nosečnica, torej v 9. tednu. Sama sem sicer srčni bolnik, imam aritmijo oz. ena od zaklop ne deluje. Do nosečnosti sem vsak dan dvakrat na dan jedla tablete za uravnavanje srčnega utripa, sedaj pa so mi tablete prepovedali. Naslednji petek, 2.12. sem naročena pri kardiologu v stari porodnišnici, zanima pa me sledeče, ali ima morda kakšna izkušnje s tem, ali bom morala biti v bolniški, skratka vsaka pomoč mi bo prišla prav, saj je do naslednjega petka še veliko časa.

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukinitev tablet
27.11.2011 18:45:57   
kajajaka
živjo
Čestitam za user posted image

Jaz sicer nimam problemov s srcem, imam jih pa s previsokim pritiskom.

Tudi jaz sem že pred nosečnostjo jemala zdravila. Potem sem prenehala z jemanjem in INTERNISTKA v stari porodnišnici mi je predpisala dvoje druge tablete, ki jih lahko jemljem tudi v nosečnosti.
Prepričana sem, da imajo tudi zate primerna zdravila in jih boš čez 1 teden dobila. Do takrat pa se posvetuj z osebno zdravnico ali ginekologinjo, kako je z bolniško in počitkom.

Moja G je skorajda zahtevala (odločitev je bila na koncu seveda moja), da grem takoj (5 tednov) na bolniško v izogib stresu in kakršnim koli psiho-fizičnim naporom, ki bi lahko poslabšali stanje mojega pritiska. Takoj ob prvem obisku mi je tudi internistka napisala, da priporoča bolniško in ravno tako ginekologinja v ambulanti za patološko nosečnost. Kontrole imam na 2-3 tedne. Komisija mi ni nikoli komplicirala, podaljšala 2x po 3 mesece...

Po vsej verjetnosti bo zate veljalo vsaj enako, če ne še kaj bolj poostreni nadzor (pogostejši pregledi).

Želim ti mirno in lepo nosečnost in naj te bolniška ne skrbi, če imaš slučajno kakšne pomisleke - tokrat imaš res zelo dober razlog, da si odsotna iz službe user posted image  SREČNO!!!

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 27.11.2011 18:46:32 >

(odgovor članu ursikazala6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ukinitev tablet
27.11.2011 19:04:49   
ursikazala6
Oj Kajajaka hvala za izčrpen odgovor. Vsekakor vem, da je potrebno it na bolniško, če tako pravijo zdravniki, saj sedaj ne smem bit egoistična, saj nisem več sama. Res pa je, da nisem ena izmed tistih, ki bi to izkoriščala, pred nosečnostjo sem bila redko na bolniški pa imam za sabo že 10 let delovne dobe. Sedaj pa če bo treba bo treba. Itak sem že na bolniški, in očitno bo ostalo tudi vseh ostalih 7 mesecev. Me pa še zanima kaj je ambulanta za patološko nosečnost oz. ali je to čisto normalni pregled, ali samo za take kot smo me? Upam, da ne sprašujem neumnosti. In še to me zanima, ko si bila v stari porodnišnici, vrjetno nisi bila pri kardiologu ali pač? Še enkrat hvala. 

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ukinitev tablet
27.11.2011 19:13:23   
kajajaka
V staro porodnišnico jaz hodim k internistu, ne h kardiologu. Ampak mislim, da je postopek isti. Prijava spodaj v sprejemni pisarni, potem pa počakaš pred ambulanto, da si na vrsti. Pri internistki nimamo ure (vse smo naročene ob 9h) in potem prej kot prideš - prej si na vrsti.

Ambulanta za patološko nosečnost je pa v novi porodnišnici spodaj pri sprejemni pisarni (mimo bifeja in na levo). To je ambulanta, kjer so ginekologi specialisti, ki spremljajo rizične nosečnosti. Pregled poteka enako kot pri osebnem ginekologu (v bistvu imaš celo nosečnost dvojno kontrolo in dva ginekologa).

Jaz grem pa potem 1x mesečno še na PDC (perinatalni dnevni center - tudi v novi porodnišnici, 4. nadstropje), Kjer so od zjutraj do 14-15h. Daš kri, vodo, greš k svoji ginekologinji iz patološke amb., greš h kardiologu/internistu, na ekg, UZ, cukr teste,... vse na enem mestu pač. In po kosilu (ja tudi hrano dobiš user posted image ) greš spet do gin., ki ima že vse izide in se odloči kako naprej... Tam si v sobi s fotelji... kot v eni dnevni sobi...

(odgovor članu ursikazala6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ukinitev tablet
27.11.2011 19:16:52   
ursikazala6
Hvala za izčrpen odgovor. Če sem prav razumela spadam očitno tudi sama v rizično nosečnost. Jah no sej ko sem brala tvoj odgovor, je očitno veliko letanja, ki ti ga malo polepšajo z malimi dodatki. Skratka upam, da bo nosečnost potekala kot je potrebno in da bo kardiloginja kar se da prijazna. Drugače pa sem tudi sama naročena ob 9 v stari porodnišnici, me pa samo zanima, če mogoče veš kdaj začne delat sprejemna pisarna in kdaj se najbolj splača pridet?

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ukinitev tablet
28.11.2011 11:22:47   
kajajaka
Sprejemna začne menda že ob 7h. Jaz pridem ponavadi ob 8h, se vpišem in grem pred ambulanto. S seboj imam kakšne križanke... Sestra je že prej tam in mi izmeri pritisk, ekg,... pripravi dokumentacijo in ob 9h (vedno točno kot ura) pride internistka in grem notri, kjer sem v 15 minutah gotova (prvič traja malo dlje, ker si res vzamejo čas in se ti posvetijo, postavijo točno diagnozo, svetujejo).
Medtem se čakalnica vedno napolni in enkrat, ko sem prišla ob 9h sem čakala do 12h user posted image ... Tako, da raje prej, pa kakšno križanko rešim user posted image
Prijazni so pa po mojih izkušnjah vsi, gotovo tudi s kardiologinjo ne boš imela težav.

(odgovor članu ursikazala6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ukinitev tablet
28.11.2011 13:03:57   
ninocka26
Kajajaka te lahko samo vprašam h kateri internistki hodiš? Jaz sem naročena v petek ob 9h pri dr. Legan in ko me je sestra pri njej naročala je imela za vsako drugo uro. Da vem, ali naj bom tam ob 8h ali velja za ob 9h.
Hvala!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ukinitev tablet
28.11.2011 16:56:49   
zmajcy_
Dr. Legan je internistka... tako da govorita o isti ambulanti. Tudi sama hodim tja zaradi visokega pritiska. Jst ti svetujem, da si ob 8h v sprejemni ambulanti.. ker drugače res čakaš ko nor.. Jst pridem okoli 8h in sem potem ob  9h prva na vrsti in tako kot je napisala kajajaka sem v 15min ven user posted image  je pa res ful prijazna zdravnica in tudi sestra je super.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ukinitev tablet
28.11.2011 19:19:38   
ninocka26
Hvala, sestra je bila pa res super prijazna. Bom torej ob 8h tam, ker cel dopoldne pa res ne bi rada tam sedela.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ukinitev tablet
29.11.2011 19:52:56   
pika001
Ursikazala, oglašam se na tej temi, ker imam jaz podobno težavo z mojim srčkom... v glavnem ena zaklopka mi ne dela OK, pa prekat mi rahlo pušča in sem zdrava nosečnica user posted image trkam po lesu...
V glavnem, na srečo sem tablete nehala jemati cca 4 leta nazaj (imela sem Concor 30mg), oz. mi je moj kardiolog po opravljenem ultrazvočnem pregledu svetoval, da naj vzamem ob potrebi (ko se mi utrip naenkrat dvigne). Sedaj sem prav zadovoljna, da sem takrat nehala, da se mi sedaj ni treba ukvarjati s takšnimi vprašanji. Verjetno mi je tako svetoval zato, ker sem mu povedala, da se mi težava ne pojavi ob fizičnem naporu ampak če se zelo razburim ali pa prestrašim. Opazila sem, da se mi zna dvigniti utrip ko se nenadoma prepognem daleč naprej do prstov na nogah. Tako da po moje pri vsakem človeku drugače, sem pa tudi naštudirala svoj ritual kako umirim srce brez da vzamem tableto (deluje prej). Kar naredim je, da sedem, zaprem oči, globoko diham in se v mislih sprehajam na obali v Egiptu... user posted image pri meni deluje v roku 2-3 minut. Nisem pa do sedaj še (sem v 13. tednu) imela niti 1x povečanega utripa, tako da bomo videli kako bo naprej... menda pri meni nosečnost zdravi srčne težaveuser posted image ?
Ginekologu sem povedala, izvide je vstavil v materinsko k., za porod pa je rekel da bomo še videli kako in kaj (1x sem že rodila pri 23 letih po naravni poti, ker takrat še nismo vedeli za napako). Jaz bi tudi pri 35. raje po naravni poti, mogoče bi poskusila EA... ampak se zavedam, da se ni za hecat, napor in obremenitev za srce je velika.user posted image

Sedaj sem zašla iz teme, a ne? Vem da ti nisem kaj dosti pomagala, držim ti samo pesti, da tudi tebi uspe brez tablet, ali pa s takimi, ki niso škodljive za plod in da bo seveda vse OK.user posted image



(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ukinitev tablet
30.11.2011 8:02:40   
ursikazala6
Ojla Pika001, hvala za spodbudne besede, vendar, moram reči, da se sama ne počutim najbolje, saj sem redno jemala dvakrat dnevno tablete, sedaj pa me res daje. Nekako si ne predstavjam, da bi morala v službi sedeti 8,9 ur, saj je moja služba kar naporna že brez blaženega stanja. Torej, ti delaš normalno, če prav razumem, je pa res, da verjetno je razlika, saj si tablete nehala jesti že 4 leta nazaj. Nič jaz imam v petek pregled pri kardiologinji pa bomo vidli kaj bo rekla, imaš mogoče kakšne izkušnje s kardiologinjo v stari porodnišnici v ljubljani?

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ukinitev tablet
2.12.2011 6:49:46   
ursikazala6
Dons mam kontrolo in držte pesti, da bo vse uredu, sporočim, kako bom opravila.

Urša

(odgovor članu ursikazala6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ukinitev tablet
7.12.2011 16:47:21   
pika001
Ursikazala,
Upam, da si dobro opravila s pregledom. Javi.
kar se tvojih vprašanj tiče pa tako - nimam sploh dosti izkušenj s kardiologi... na UZ sem nazadnje bila v N.Gorici in tisti mi ni bil najbolj všeč, me je zelo na hitro odpravil. Komentiral je nekaj v tem smislu, da sem kao premlada da bi sploh lahko imela težave s srcem... user posted image
Mislim, da je glavno da ti da občutek da se ti je posvetil in  da te je prav pregledal in seveda, da ti vzbudi zaupanje.
Kar se tablet tiče - mislim, da je lahko dosti tudi na psihi (imam sestro ki ima popolnoma isto "okvaro" kot jaz, pa si ne predstavlja življenja brez tablet) jaz sem se itak že ko sem začela jesti tablete prepričala, da to pa res ne bom jedla celo življeneje, ne predstavljem si da biuser posted image . In priznam - sem zelo proti tabletam... seveda če bi videla da se ne obnese bi jih pač morala jesti a ne? Ne bi, seveda nikoli šla v to skrajnost, da bi si s tem škodila.
Služba pa - ne vem kje ti delaš, niti če ti je naporno psihično ali fizično... jaz sem poslovodja ene trgovine ki je del sistema v Sloveniji. Morda se sliši lepo, ampak pod sabo imam ljudi, katere je treba voditi, vsakega drugače, nad sbo ljudi katerim je treba dati prav in kimati in prenašati pritiske v zvezi s prometom... ne bi v podrobnosti. Vsakodnevno rešujem reklamacije z zahtevimi strankami, ki na vsak način ZAHTEVAJO svoje, ne majnka takih ki se derejo, mi pretijo na osebni ravni in me naganjajo nekam z besedami, ki niso za nikamor... tudi ne bi v podrobnosti. Ko dobimo robo po 15, 20 palet kartone na roke razložimo (teža je zalo različna - tudi do 20kg) in neglede na to da sem poslovodja delo opravimo vsi skupaj, da smo hitreje konec in da roba gre čim prej na police... no, ni neka služba da bi sedela lepo cel dan v pisarni in čakala da grem lahko domov... seveda so tudi lepe stvari,to delo rada opravljam, rada delam z ljudmi in rada vodim, to mi je kot en izziv, čeprav zna biti zelo naporno...
Sedaj sme se pa prav razpisala... user posted image


(odgovor članu ursikazala6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?