|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 11:13:40   
pety78
Naš skoraj že dvoletnik se je začel ponoči zbujat kriče. Joče in joče, prav histerično, komaj ga potolaživa. Nekajkrat sva ga ponoči dala celo nama spat. Nocoj tudi. Vendar se je vseeno zbujal in jamral, da ga nogica boli, kazal je na gleženj, naj mamica piha.  Malo sem mu ga masirala, da je zaspal, ampak se je vseeno zvijal vsake toliko, zbrcal kovter s sebe, .... Včeraj je recimo lepo spal, prej pa nekaj noči zapored vik in krik. Meni skoraj zastane dih, ko se tako kriče zbuja in tako težko ga je potolažit. Ko pa ga, pa lepo zaspi, razen nocoj.

Sem najprej razmišljala, da sanja...ampak vsako noč...in to tako hudo? Da bi ga kaj bolelo... čez dan sicer ne kaže nobenih znakov bolečin.

Res je, da smo se julija preselili k tašči, kjer smo trenutno skupaj v gospodinjstvu, dokler si ne uredimo stanovanja, ki smo ga kupili. In še vedno včasih reče, gremo domov, doma maš igrače, ... Smo zadnjič namontirali stolp v spalnico in mu dali CD-je uspavanke, pa je rekel, muziko maš doma...user posted image Se pogovarjamo z njim, da bo doma v novem stanovanju, kjer bo imel sobico, ... Vendar on tako zelo pogreša sosedo njegovih let, Živo, da jo velikokrat omeni, pogreša dom....user posted image Mislite da je to krivo? Otroci so ponavadi ful prilagodljivi. user posted image







_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 11:18:30   
Anonimen
V tem obdobju smo mi imeli probleme z rastjo. Je včasih po par ur tarnala in jokala, da jo bolijo noge. Potem pa smo jo izmerili in je res v zelo kratkem času zrasla 5 cm. Jaz sem jo od skrbi peljala kar k zdravniku, ker več nisem vedela kaj bi naj bilo.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 11:20:33   
pety78
Bojana, kaj so pa rekli pri zdravniku?

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 11:22:59   
srki
Lahko pa da res to vpliva, kar si napisala, namreč da ste sedaj pri tašči in še nima tistega svojega "ritma". Drugače so pri nas kdaj pa kdaj še sedaj burne noči. Včasih je cele mesece mir, nato pa pride obdobje, ko spet cel mesec "nori" ponoči, se kar nekaj zvija, govori, jamra,...


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 11:35:16   
Anonimen
V bistvu je potem po mesecu dni bilo bolje in se je rast umirila. Drugače so pa pomagale masaže nog ponoči ko je jokala, v našem primeru so jo bolela stopala. Probaj ga izmeriti, da vidiš če mogoče bolj hitro raste.

Pravijo pa tudi, da otroci ponoči podoživljajo to kar so doživeli čez dan.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 11:46:19   
fricka
Jaz pa mislim, da otroci sploh niso prilagodljivi. Vse spremembe jih hitro vržejo s tira. Pri nas imamo tudi probleme s spanjem takoj, ko nastopi kakšna večja sprememba. oči ni doma, dedi je na potovanju, preselili smo se v drugo sobo,... Pa sanje so tudi zelo intenzivne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 12:00:37   
Anonimen
O ja, jaz bi a kar rekla, da tako zelo pogreša dom. če sodim po svojem otroku, si sploh ne predstavljam, kako bi prestal bilokatero selitev. Čimprej se ustalite, pa navadite na novo rutino, pa bo.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 13:04:26   
honey
Tudi mi smo imeli tako obodbje, ko je dobesedno kričal in ga ni bilo za potolažit - ni bil žejen, ni bil lačen, nič ga ni bolelo, kričal je pa ko 100 user posted image . To je trajalo kar kakšen teden skoraj vsako noč. Pri našem je pa problem še to, ker se ga skorajda ne da zbudit. On je tulil ko jeshar, midva sva se normalno oba zbudila, tašča in tast, ki imata oba tablete za spat, sta se zbudila od kričanja, on pa neuser posted image  No, če nama ga je uspelo zbudit, potem se je počasi pomiril, smo čakali kakšne 15, 20 min in sem ga potem nazaj uspavala. Drugače je pa lahko trajalo tudi 1/2 ure ali več, da se je pomiril in zaspal nazaj. Sva pa z možem ugotovila tudi, da je možno, da glede na to, da hodi zvečer bolj pozno spat in je ponavadi z nama v dnevni sobi, ko sva midva gledala kakšen film, on se je pa zraven igral ali bral knjigice ali kaj podobnega, da je možno bilo tudi to krivo, če je bilo v filmu kakšno nasilje, da je ponoči to sanjal. Enostavno je potem po kakšnem tednu se je to vse skupaj zmanjšalo, je bilo mogoče samo še kakšno noč, po kakšnih 2 mesecih je pa popolnoma minilo. Zdaj smo pa v svoji hiški in spi v svoji sobi (prej je spal v sobi skupaj z nama) in moram reči, da je vse o.k.. Edino tisto noč, ko smo prispeli z morja ponoči ob 2h zjutraj, je očitno moral nekaj sanjati, ker je v spanju govoril, da mu bo teta s škarjami nos odrezalauser posted image  Nimam pojma, od kje mu ta ideja. Ojoj!

V glavnem, po mojem mnenju to pride kakšno obdobje, ki k sreči hitro  mine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 13:16:45   
Anonimen
Ja, okoli dveh let je že itak tako obdobje s temi nočnimi kričanji, tudi pri nas je bilo. Če ste se preselili, pa to to gotovo še potencira. In tudi jaz mislim, da otroci vendarle niso tako zelo prilagodljivi, kot se govori. Vsaj vsi ne. Tudi našega vrže iz ritma čistvo vsaka malenkost.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 13:49:35   
Elica
Naša Ela je stara 22 mesecev in tudi jaz se zadnje čase ukvarjam s podobnimi problemi. So noči, ko je čisto mirna , so pa noči ko kriči kot nora, zbrca odejo s sebe, se je ne smem dotaknit, se prijema za nogice itd. Se pa nam to ponavadi dogaja proti jutru, skoraj vedno ob isti uri med 5. in 6. uro zjutraj. Na koncu sem jo danes, ko je ful jokala dvignila iz postelje, posledično se je zbudila in ugotovila da je lačna, sem ji dala mleko in smo se normalno odpravili od doma malo pred 7.30 in potem je zaspala v avtu in nato spala pri babici do 9.30, da je nadoknadila zamujeno.
Tudi jaz se tolažim s tem, da je to samo obdobje, da kaj hudega sanja, da jo bolijo noge, zaradi hitre rasti, ker jih ful zateguje in se prijema za stopala, pa če ji noge potem zmasiram, vidim da ji paše in je bolje. Se nam je namreč zgodilo, da sem morala kupit novo poletno obutev, ker je prerastla številko v manj kot dveh mesecih.
Ne vem, če se pri nas stanje ne bo umirilo, bom poklicala zdravnico in malo povprašala za nasvete preden grem z njo tja.
Me je pa malo pomirilo, ko vidim da nismo edini s takimi problemi.

Želim vsem, da bi čim prej minilo .....

lp,  Simona

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 15:23:15   
mojca235
Mi imamo iste probleme. Fantek je star 20 mesecev in se že kar nekaj mesecev zbuja enkrat do dvakrat ponoči.  Največkrat stoka,  večkrat se zgodi da reče, da ga bolijo nogice in naj ga božam.   Stopala tudi prijema in jih dviguje, da ga bolijo. Po nogicah ga božam toliko časa, dokler se ne umiri. Čez dan je vse v redu in nikoli ne omeni, da bi ga kaj bolelo. Tudi jaz sem dobila informacijo, da je to verjetno posledica rasti.

Ima pa tudi že nekatere bojazni, ki so posledica risank ki jih gleda, ter vse skupaj podoživlja ponoči. Tako da so otroci res zelo občutljivi na vse spremembe in dražljaje iz okolice, ki vplivajo tudi na nočno spanje.

(odgovor članu Elica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Katastrofalne noči pri dvoletniku
22.8.2007 16:17:47   
orka**
Naša pa je stara 19 mesecev. Od 15 meseca imamo ponoči tudi probleme z kričanjem in jokanjem - trenutno je mir. Razlog pa so bili zobje. Naša ima nampreč že od prvega zobka dalje bolečine. Pri 15 mesecih pa so ji začele rasti trojkice in štirice skupaj. O kakšna groza, kok je prejokala in prekričala. Pa tudi ni pustila  nič, da bi jo prijel in stisnil k sebi.

Lp

(odgovor članu mojca235)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?