|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
16.9.2007 20:49:10   
Anonimen
Čez par mesecev bo naš ta mlajši šel iz lupinice v avtosedež 9-18 kg, v katerem je zdaj ta velika. Ona sicer takrat še ne bo imela 15 kil, ampak jaz bi jo že kar v večji avtosedež dala, sploh ker bo zima in bo itak bolj oblečena. Kupiti pa nameravamo Maxi cosi rodi xp. Za nekaj mesecev mi ni glih za kupovati še enega 9-18 kg. Je še kdo naredil tako?
Razlog, da sprašujem par mesecev prezgodaj je, da je ravno ta avtosedež zdaj v akciji v BC in je konkretno znižana cena, pa bi ga kar vnaprej kupili.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
16.9.2007 20:51:34   
Anonimen
a je to tavelik zic kjer se pripne s tavelkim pasom? če ja potem jaz ne bi kupila takega sedeža.
zato so zame zakon trimaxi, ki so veliki in je tut moja velikanka pri 18 kg še z lahkoto v njem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
16.9.2007 21:05:53   
NinaŠ
Kupi 9 - 35 kg, ti sedeži imajo tudi še 5 točkovni pas, ki ga kasneje, ko je otrok dovolj velik, da se pripne le z avtomobilskim pasom, odstraniš.
Anže ima zdaj dobrih 16kg, velik pa še ni zadosti, da bi ga pripela z avtomobilskim pasom - mu pride čito previsoko čez vrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
16.9.2007 21:05:59   
mayci
Mi smo pred kratkim kupili Maxi Cosi RODI XR, naš mali pa ima 14 kg.user posted image Mislim, da je važno, da je otrok dovolj velik, da mu gre pas lepo čez ramo in ne, da ga reže v vrat.


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
16.9.2007 21:12:19   
Gina
Če se pripne z navadnim pasom od avta, oz. če nima posebnega pasu v avtostolu, na 5 točkah pripetega, otroka niti slučajno ne bi dala notri. Ti stoli so vsi nevarni, ne glede na teste. Notri dati otroka, ki še nima 18kg, pa ni pametno. Saj navadno se nič ne zgodi, če pa se, potem pa otrok, ki mu v tem primeru po možnosti gre pas malo čez vrat, leti s hitrostjo najmanj 40km/h 15-20 cm naprej in potem še z isto hitrostjo nazaj (kar je hitrost, ki potrga nekatere hrbtne drobne vezi ali mišice, enako se zgodi z vratnimi, spodnji del pasu se zategne z enako hitrostjo v otrokov trebuh, od česar dobi najmanj krvave podpludbe po trebuhu in vsakodnevne preglede z UZ, če nima kakih krvavitev v trebuhu, + z glavico udari toliko, da je možnost fejst pretresa - v primeru bočnega trka je dodatna možnost, da z glavo udari v tisti del naslonjala za glavo, ki trdo štrli ven, kar prinese še hujši udarec). Pri isti hitrosti otroku v avtosedežu s petočkovnim pripenjanjem otroku nič ni. A bi šla reskirat? Na tvojem mestu bi kupila avtostol s pettočkovnim pripenjanjem, ki je od 9-36kg in bo držal otroka. Je pa res take sedeže, ki bi bili kaj zakaj, težko najti pri nas. Ampak se najdejo, če dovolj brskaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
16.9.2007 21:21:25   
Anonimen
Uf, sploh nisem porajtala, da se v tem sedežu pripne samo s tem avtomobilskim pasom.user posted image No, sej v štacuni bi dojela, pa ste mi pot prišparale. Ne, seveda, absolutno ne dam tamale v tak avtosedež! Hvala vsem!user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
17.9.2007 0:29:07   
Anonimen
pozdravljena,tut mi smo se znašli v enaki situaciji,tamalega 5mesečnika smo dali v sedež od 0do 18,ta velkega ,novembra bo 2 leti,pa v 15 do 36 in sicer smo ga probali dat sedet v maxi cosi rodija,pa mu je bil previsok,zato smo se odločli za romerja ki mu je super,ima isofix in je zmagovalec testa varnosti za leto 2007,pa še namenjen je od 15 in ne od 18kg naprej .naš ima 14 in polkg.A tiste ki ste v avtu zapasane s pasom pa se pasate za okras s tritočkovnim pasom??!!Mislite raje na to da m.c.rodi nima isofixa(in njemu podobni) in da je zapasan ne samo vaš otrok,temveč tudi sedež.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka?
17.9.2007 7:52:25   
puncica
Ja mi smo kupil takega no romerja je pa imela tamala 12 kilc, pa bol majhna je bila zato smo iskal takega ki bi ji bil prav glede na naslon za glavo in pas ob rami. Najbolj primern se mi je zdel romer zato smo tega vzel, pri maxi cosi in drugih sedežih glava ni tako lepo počivala na unih naslonih, bila je prenizko. Samo to me je motil glede na kilce pa ne. še danes po moje nima 15 kilc pa ima 3 leta. Tud ko smo kupoval unga od 9-18 kilc je šla noter ko je imela 7 kilc pa je blo vse ok. 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?