|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je dovolj mleka?
16.9.2007 14:24:35   
nana 27
Doma imamo dva tedna staro user posted image  ki jo dojim. Pleničke so polulane in mala kaka 3x na dan, ampak ko jo je 5 dni po prihodu domov iz porodnišnice stehtala patronažna, je bila teža pod porodno. Patronažna me je pomirila, da imajo dojenčki itak 14 dni časa, da pridejo na porodno težo. Problem je v tem, da se dojiva ves čas, ker bi ona veliko vlekla. Podojim jo na eni strani in jo vmes grem previt (da se prebudi) in nato še na drugi strani. Prve dni po prihodu domov iz porodnišnice je pojedla in spala od 2 do 3 ure, nato pa se je začelo..nekaj dni sva bili dobesedno v postelji od 13. ure popoldne do 21. zvečer. Bradavice so me bolele za znoret. Vse sem pripisala temu, da se pač uravnava ponudba in povpraševanje in da več kot bo pristavljanja, več bo mleka. Pa po dveh dneh tovrstnega mučenja ni bilo bolje. Ko se podoji, zaspi in jo dam v posteljico, kjer se zbudi po nekaj minutah ali po eni uri in tako ves dan razen zjutraj, ko vem, da so prsi resnično polne, ker ji ob strani ven izteka mleko in takrat tudi spi dve do tri ure v kosu. Najhuje je ponoči, ker se od polnoči do 6h zjutraj dobesedno dojiva na pol ure - podojim, zaspi, dam v posteljico in čez dve minuti spet budna. Ko sem ji včeraj ponudila po podoju še 60ml dodatka, ga je takoj spila, zato ne vem, ali naj ji vsaj ob večerih začnem še dodajat, ker nimam dovolj mleka Koliko časa še vztrajat? Popijem veliko tekočine pa tudi vse finte za povečanje količine mleka sem dala skozi...razen počitka, ker me potrebuje tudi skoraj dve leti star malček. Je imela katera podobno izkušnjo? Kaj ste naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je dovolj mleka?
16.9.2007 14:43:35   
birdy
Jaz sem imela skoraj isto situacijo kot ti, le da nimam še enega otroka. Moji mali sem zvečer dodajala, včasih tudi ponoči. Ampak preden sem dala dodatek sem jo podojila, sicer v prazno ampak vsaj toliko da sem malo stimulirala "mlekarne". Čez dan sem pa čimveč pristavljala, tudi na pol ure. In rezultat: po enem mesecu zopet polno dojim in nisem dodala že cel teden! Sem ful vesela.
Aja, pa še to. Priporočajo pivo za mleko, jaz sem ga pila vsak večer pa niti ni pomagalo. Zdaj pa spijem vsak večer deci ali dva belega vina in mam ponoči probleme z iztekanjem mlekauser posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Je dovolj mleka?
16.9.2007 14:50:02   
nana 27
Birdy, hvala.Tudi sama razmišljam, da bi user posted image  zvečer podojila na obeh koncih in nato dodala. Koliko si pa dodajala in kdaj si vedela, da je dojenje dovolj in si prenehala dodajat? Upam, da tudi meni tole dojenje steče.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Je dovolj mleka?
16.9.2007 14:54:38   
lex
S ta prvim sem se trudila cel mesec, da nama je dojenje steklo in da sva po enem mesecu prišla nazaj na porodno težo. Jaz sem ga 4 ure skupaj dojila, da je popil 60ml. V glavnem mučenje, ki pa obrodilo sadove in sva se dojila celo leto.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
16.9.2007 17:15:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Je dovolj mleka?
16.9.2007 20:35:38   
birdy
Jaz sem naredila 100ml mleka. Spila ga je pa kolikor ga je. Jaz sem pustila, da je sama "povedala" kdaj ima dovolj. Včasih je bilo to 30ml, včasih 60ml, kakor kdaj. Nehala sem ji dodajat ko je zvečer zaspala in tudi spala samo po dojenju brez dodatka.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Je dovolj mleka?
20.9.2007 10:33:59   
Anneda
Hčerka je bila prav taka, cel dan se je želela dojiti. Ko sem jo položila v posteljico, je takoj zajokala- pa ne zato, ker bi bila lačna, ampak ker si je želela bližine. Tako da ne skrbi, eni dojenčki potrebujejo več občutka varnosti. Glede količine mleka zaupaj predvsem sebi, ki najbolje poznaš svojega otroka. Če so pleničke pokakane in vsaj 7 krat polulane, in če teža napreduje (kar verjetno še bo), potem nimaš razloga za skrb. Da pa spije na flaško je pa razumljivo, saj tam teče hitreje in se ji ni treba truditi, kot pri dojenju. Je pa to dodajanje začaran krog- večkrat ko ji ponudiš flaško, manjkrat bo pila pri tebi in zmeraj manj mleka bo. Kar pogumno naprej, pa se bo vse uredilo, boš videla.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Je dovolj mleka?
20.9.2007 21:43:29   
draganav
To s pivom ŽIVA RESNICA jaz sem ga spila vsak dan en kozarec mleka je bilo dosti za pet otrok. Pa še pasal je.

_____________________________

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Je dovolj mleka?
21.9.2007 21:32:14   
rainbow
jaz ti svetujem, da absolutno počakaj na prvo posvetovalnico. Če bo teža zadovoljiva, ima beba dovolj mleka.
je pa res naporno, ker te potrebuje tudi sinek. Ampak saj boš videla, zdaj še dva tedna, hitro mine. Če bo mala lepo napredovala, boš tudi ti pomirjena.

glede ponoči pa morda naj kar spi pri tebi zaenkrat. jaz sem konec koncev obupala glede prestavljanja v njeno posteljo in je kar nekaj časa spala pri nama.

pa veliko potrpljenja in lepih trenutkov ob dojenjuuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?