|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Močno vnete bradavice-nadaljevanje dojenja?
8.10.2007 19:18:18   
SANAYA
Proim pomagajte mi, ker ne vem več kaj naj. SInek je sedaj star en mesec in ga dojim. Po porodu mi je na levi dojki vnela se bradavica in sem ga neredno dajala gor(vem, moja krivda, vendar nisem vedela kaj lahko sledi).Po treh tednih se mi je naredila velika bula, ki pa najprej sploh ni bolela, sem pa vseeno šla k ginekologinji in mi je dala antibioteik Orbanin, mi pa ni povedala da si moram ven izbrizgavat. In tako sem za 3 dni začela čutiti peklenske bolečine in ročino okrog 38,5, bilo je tako hudo, da sem cele noči jokala.Šla sem naslednji dan k G in mi je povedala da je hudo vnetje, mi predpisala še en antibioti Hiconcil.V baby centru sem si potem kupila električni izbrizgalec in že en teden ne delam drugo kot:malega podojin(najprej na ta vneti, vendar mi zelo malo ven potegne, kot da nebi hotel), nato na ta drugi, nato pa pod tuš ali vroče obhladke in izbrizgavat. In tako mine ena ura ko sem gotova in še eno uro sem prosta in spet dojit in spet izbrizgavat in bulo masirat.Bulo tako močno masiram, da jo imam vse ploščato, ampak bula še vedno do konca ne izgine.Prosim povejte mi kaj naj, G mi je setovala če bi s tabletami ustavila dojenje, ampak mi je žal sineka, vendar več ne  morem, to izbrizgavanje po vsakem dojenju(dojim ga na dve uri) me že čisto ob živce spravljauser posted image , sploh nikamor ne moremo iti, kajti drugje mi je čudno to delati.
Prsoim svetujte mi, in me ne narobe razumeti.user posted image
Hvala
žalostna Sanči

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 8.10.2007 21:31:02 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POMOČ PROSIM
8.10.2007 19:26:17   
2 Sraki
Kadar dobim jaz bulo oz. zatrdlino v prsih, potem mi ne pomaga nobena masaža, izbrizgavanje ali tuš, samo naš user posted image . On res dobro vse skupaj ven potegne. Jaz bi svojega user posted image  na vsak način poizkusila prepričati, da je iz tiste dojke. Da pa bo lažje prijel, pa se pred podojem pojdi stuširat, da bo lažje jedel, ker bo dojka že malo omehčana.

Upam, da vama uspe!

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: POMOČ PROSIM
8.10.2007 20:26:47   
ALJA75
Joj, Sanči, jaz ti ne znam pomagati, ker tako daleč z mastitisem nisem prišla. Je pa bil že začetek neznasko boleč tako da vem kaj prestajaš. Zdrži še malo, poskusi da bo res čimveč dojenček pojedel, pa nikar ga ne nehaj dojiti. Držim ti pesti, da se čimprej rešiš bolečin ...  in da vama bo obema spet lepo.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Močno vnete bradavice-nadaljevanje dojenja?
8.10.2007 20:46:35   
butt3rfly
jst sm mela isti problem kot ti. dojka me je tako grozno bolela, da sem se jokala, ko sem malega pristavljala. grozna bolečina. sem si tudi začela iztiskati in me je velikokrat dajalo, da bi vse skupaj prenehala, pa sem za voljo malega nadaljevala. mam pač visok prag bolečine. po 2. mastitisu pa mi je tako začelo zmanjkovati mleka in zdaj ga ni nič več.
če ne gre, pač ne gre. jst sm se ful sekirala, pa sm prenehala s tem. sinček vseen lepo raste. in dobr vem, da sem super mama, četudi ga hranim po steklenički. glavo gor, sej bo. karkol se boš odločla-sam da bosta vidva zadovoljna.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 8.10.2007 21:31:19 >

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Močno vnete bradavice-nadaljevanje dojenja?
8.10.2007 23:06:55   
Anonimen
1. Mogoče imaš pa nekakšen čep notri od tega mastitisa in dojenček ni tako močen, da bi ga "ven potegnil"? Naša patronažna je rekla, da v takšnem primeru naj pomagajo partnerji... sliši se čudno, ampak naj bi pomagalo, če je res to vzrok - čep.

2. Črpanje mleka. Mogoče bi bilo bolje črpati z ročno pumpico kot pa z elektronsko, vsaj večina bolj pohvali ročno, ker si lahko tempo sproti prilagajaš. Sama sem si tri tedne izključno črpala mleko in ga dajala sinu, ker ni hotel vleči in vem, da je mukotrpno in naporno, ampak se splača. Verjamem, da ko bo vse to za vama bo dojenje nekaj najlepšega.

Srečno!

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Močno vnete bradavice-nadaljevanje dojenja?
11.10.2007 22:40:52   
tašan
Sanaya, vztrajaj! Sama sem imela 3 mastitise (to kar opisuješ), strašno boli, komaj živiš z visoko temperaturo, žreš antibiotike, ki napenjajo dojenčka, preklinjaš čez dojenje, češ, saj je flaška tolk bolj enostavna, večno visiš s črpalko v roki in pumpaš, pa obkladki pa spet pumpaš. Groza! Sama sem obupala in pri tretjem mastitisu dala Sinetu flaško. Po 10ih dneh nenehnega izčrpavanja in občutkov slabe vesti sem ga poskusila ponovno pristaviti. Fant je zagrabil kot ne bi poznal ničesar drugega. Tri dni je samo spal in jedel, čisto blažen. Imeli smo veliko manj težav s kupčki, polivanjem,... Sine ima sedaj 4,5m pa še vedno dojim.
Predlagam ti sledeče: VZTRAJAJ! Flaška sploh ni tako enostavna. Verjemi mi. Pred dojenjem odstrani modrček za dojenje. Le-te krivim za moje mastitise, ker stiskajo žleze. Pred dojenjem ne škodijo vroči obkladki. Dojk nisem masirala, sem jih pa prepustila sili gravitacije in jih stresala. Tako se je izcejalni refleks hitreje sprožil.
Srečno in ne obupaj!

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Močno vnete bradavice-nadaljevanje dojenja?
12.10.2007 11:17:07   
Anonimen
sanaya - upam,da še vztrajaš! meni, ko se je bula naprvila, ni pomagal noben topel tuš. priporočam ti, in to sem delala tudi že pri ta prvi hčerkici, da si pred dojenjem daš gor VROČ TERMOFOR!!! to je bolje od vsakega tuša, kakih pet minut si drži na bulo, da je dojka res vsa vroča, ker se potem mleko tudi notri omehča in segreje- potem pa hitro dojenčka zraven. pri eni buli moraš to ponoviti pri dva do trikratnem podoju. meni je po tretjem podoju bula čist izginila. in olajšanje je seveda bilo veliko!

(odgovor članu SANAYA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Močno vnete bradavice-nadaljevanje dojenja?
12.10.2007 11:38:06   
muck
Probaj potrpet še malo, da odpraviiš težavo, ker se res splača. Dajaj si gor vroče obkladke ali si jih splahuj z vročo vodo red podojem. Lahko pa poizkusiš še z vtiranjem kreme/mazila Lokohepan. Mazilo prehaja skozi kožo in deluje na tkiva kože in podkožja. Preprečuje nastajanje krvnih strdkov, blaži vnetje in pospešuje obnavljanje tkiva. S tem sem si tudi jaz mazala in je pomagalo. Ni škodljivo, vendar moraš pazit, da ni mazila na bradavici, ko ga dojiš, bradavico si dobro očisti pred podojem.

_____________________________

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?