|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podiranje kupčka
3.10.2007 20:59:41   
ALJA75
Hojla vsem. Zaupajte mi prosim na kakšne načine podirate kupčke.
Z mojo 10 dni staro dojenčico imava težave in posledica so najverjetneje grozoviti krči ponoči.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podiranje kupčka
3.10.2007 21:03:17   
simona76
Ko se naje, jo dvignem in počakam toliko časa, da kupček podre. Se pa seveda tudi zgodi, da ga ne in jo brez podrtega kupčka položim v posteljo. Kaj pa čem. Nekje sem prebrala, da naj bi počakal 3 minute in če takrat ne podre, ga pač ne. Včasih sem jo še potem enkrat položila v raven položaj in zopet dvignila - včasih uspešno, včasih ne, drugače pa v položaj kot je za pasenje kravic, pa je kupček podrt. 

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: podiranje kupčka
3.10.2007 21:03:33   
Naja30
Ja, na začetku sem ji podirala kupček tudi ponoči, drugače se je ves čas zbujala zaradi krčev.

Podirali sva tako, da sem si jo dala čez ramo, da je imela želodček nekje na rami. Je šlo lažje na tak način in predvsem hitreje.

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: podiranje kupčka
3.10.2007 21:10:31   
Freycha
Diti je potrebno nujno podreti kupčka, sicer še bolj poliva. To pa občasno dela preglavice. Sploh ponoči, ko spi kar med hranjenjem in ji potem ni za podreti kupčka. Sicer pa prakticirava na rami, a ne tako, kot je predhodnica napisala, ker bi vse zbruhala, če bi imela želodček v predelu rame. Dvignjena je toliko, da ji glavica gleda čez ramo. Gladim jo z roko v smeri urinega kazalca po hrbtu, nežno "skačem" gor in dol, če ne pomaga pa jo primem z eno roko za glavo, z drugo roko čez ritko in se nagnem fejst naprej in spet nazaj. Nekaj od tega, ali pa vse po vrsti ponavadi pomaga, da podre kupčka. Če imamo srečo, zraven nič ne polije....

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: podiranje kupčka
3.10.2007 23:02:29   
Anonimen
Dam ga na ramo tako, da mu rokici visita čez ramo, z blazinicami prstov ga pa trepljam po hrbtu v višini želodčka. Aja, pa prste skup naberem in trapljam, če zastopiš, kaj mislim.No, tako ga najhitreje podre. Vse drugo našteto zgoraj je bilo pri nas manj uspešno.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: podiranje kupčka
4.10.2007 7:44:48   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Dam ga na ramo tako, da mu rokici visita čez ramo, z blazinicami prstov ga pa trepljam po hrbtu v višini želodčka. Aja, pa prste skup naberem in trapljam, če zastopiš, kaj mislim.No, tako ga najhitreje podre. Vse drugo našteto zgoraj je bilo pri nas manj uspešno.


Jaz sem delala enako, kasneje pa sem ga položila na trebušček na kolena in ga je prav tako podrl. Zna pa biti hudo, če user posted image  ne podre kupčka in še posebej, če ga mučijo krči user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: podiranje kupčka
4.10.2007 9:15:39   
nky 23
ali pa sede tudi gre seveda ga moraš lepo držati in ne pretiravati

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: podiranje kupčka
4.10.2007 9:22:50   
Pinkyca
Tam do 2eh mesecev ga sploh ni znal narest. Poleg vetrov, kolcanja in stokanja je še polival. Vse tehnike so zatajile. Potem pa s časoma je le pogruntal in tudi trebušček se je nekako ustalil. Zdaj ga naredi tako ko ga dvignem na ramo, obvezno rigne in nato malo polije. Ponoči ga podre kar na dojki. Ponoči nisva nikoli podirala kupčka, razen da sem ga ob menjavi dojke dvignila na ramo in na poti nazaj do zibke. Na začetku se mi zdi da še ne znajo podirat, kasneje pa se to samo od sebe uredi.user posted image  

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: podiranje kupčka
4.10.2007 10:47:19   
ALJA75
Najlepše hvala za odgovore.
Bom preizkusila vse navedene tehnike in upam, da kmalu tudi nama rata.
Pozdrav vsem!

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: podiranje kupčka
4.10.2007 11:19:19   
naja78
ojla.
nam je babica pokazala in res pomaga.

njen oz njegov novorojenčkov želodček mora bit v višini naše rame.in rokice visijo čez naše rame.obvezno mora vsaj 3x zapored podret kupček.včasih je treba vztrajat tudi po 15 min.potem res ne več.rahlo jo pritisni nase.tako da glavica ornk pogleda čez rame.
krče smo za 50% zmanjšali tako in pa bomba sirup od mojga malčka-dobi se v vsaki lekarni.ko bo ruker krčev malo daj na dudo in hitro v usta.utihne v momentu.user posted image

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: podiranje kupčka
5.10.2007 8:39:12   
*lenc@*
Vztrajaj malo dlje, pr na spodre vča stud po 15 min.

_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: podiranje kupčka
5.10.2007 10:49:45   
mateyka
nasa je jedla kot balon, na litre zraka na zacetku. men so rekl da se scasoma naucijo in smo moral pac tud po 15-30 min hodit okol na rami (delal je pa vse, odvisno od tega kaj ji je pasal - vcasih trebuscek na rami, vcasih nizje). rigala je tud po 10x in se je mela krce. sirup je mal pomagal, samo prdenje in kolcanje je blo na dnevnem redu. sedaj je stara mal vec kot 2 mesca in se je zacel obracat na bolje - bos videla, tud pri tvojmu bo tako, samo potrpi par mescev in sprobaj vsa podiranja. sej nisi vidla da bi tud odrasli meli se vedno take probleme pri jedi, a ne? user posted image veliko srece in cimmanj krcev user posted image

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: podiranje kupčka
5.10.2007 13:07:37   
Anonimen
Jaz sem tudi imela grozljive težave s tem kupčkom, ni in ni šlo. Pa sem videla na dunstan baby talk način za podiranje, ki pri moji vedno vedno vžge. In sicer jo na mojo nogo dam v sedeči položaj, primem jo pa tako kot bi jo davila. ena roka podpira hrbteničko, spredaj pa tako, da ima glavico naravnost. Potem pa jo zibljem naprej in nazaj ali pa krožim z njo.

vedno uspe in zelo malo poliva od takrat. ko sem jo metala čez ramo pa me je celo pobruhala.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: podiranje kupčka
5.10.2007 14:19:52   
lunca2
Kupček je potrebno podirati. Tri minute je premalo če ga ne podre treba si je vzeti čas tudi do 30 minut. Ampak je potem otroku bolje, ker ga nič ne zvija v trebuščku in nima krčkov.

Tudi naš user posted image je dvignjen toliko, da glavica gleda čez ramo.

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: podiranje kupčka
11.10.2007 22:28:58   
tašan
z našim je blo tko, da kr neki časa ni podru kupčka, s časom pa so bili to kar konkretni rigci. Preizkusili smo vsesortne položaje:

  1. pokonci; ne tako visoko kot so kazali v porodnišnici. Če ni šlo v tem položaju, sem ga spustila nižje in je šlo ob premiku.
  2. na trebuščku; ko bo večja bo šlo lažje, ker bo sama dvignila glavico, če jo bo tiščalo. Našega smo pri 2m kar redno dajali spati na trbušček (čez dan), ker se je le tako umiril (zaradi krčev seveda)
  3. na roko, tako da pritisneš na trebušček
  4. sede; šele kasneje.
  5. včasih pomaga, če jo za minutko poležeč in potem poskusiš
tud sama sem verjela, da ga zrak ne moti, če kupčka ne pordre v 5min, pa ni res. Samo je zares požerušček in je že v 2min poln zraka, pa ni šlo kr tko ven. Pogosteje skozi rito, čeprav je podrl kupček.

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: podiranje kupčka
11.10.2007 23:05:42   
ALJA75
Res ste mi pomagale z nasveti. Po petih minutah jo odstavim, hop čez ramo in evo podre kupček, potem jo spet pristavim in še enkrat podre...to je sreča za obe, res je razlika saj ima veliko manj krčev. Pa ponoči celo kakšno urco prespimo. Lep pozdrav!

(odgovor članu tašan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?