|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bojim se drugega poroda!
3.9.2007 23:06:19   
bellamia
prosim za kaksno spodbudo besedouser posted image
z možem sva se nakako že na zacetku (pred 10 leti) dogovorila da bova imela dva otroka.
pred slabim letom sva dobila prvegauser posted image . rodila sem normalno, ampak....bolečina je bila neizprosna!!!!
ko sem rodila sem rekla nikoli več. ampak čas beži in normalno je da v meni raste želja še po enem otroku, nekoč.
ampak ko se spomnim na porod, me je smrtna grozauser posted image user posted image , res take bolečine da ne morem opisat.user posted image

in ni res da pozabiš na vse ko rodiš, take bolečine ne pozabiš, nikoli!
(to nima nobene veze s tem da svojega user posted image ne bi imela rada, srečna sem kot še nikoli user posted image user posted image )


bojim se da bom celo drugo nosečnost živela v strahu pred porodom....... prav na živce si že grem s to svojo fobijo, ampak ne morem si pomagat......
razmišljam o EA, pa se je malo bojim, vsekakor bom zahtevala masko, pa kaj za v žilo......da bom lahko vsaj približno zavestna rodila....


prosim za kak lep nasvet......

hvala vam

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 0:14:56   
Mlada mamica
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1770086&mpage=1

Mislim,da ti s tem nekaj malega pomagam!user posted image

_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 0:53:44   
Anonimen
pozdravlena.no pa začnimo.moj prvi porod je bil katastrofa,od umetnih popadkov,do babice,do nenapredovanja poroda,da ne omenjam bolečin.Vse se spomnim kot da bi bilo včeraj.Sem rekla nikoli večuser posted image .Aha.zdaj je večji star 1leto in deset mesecev,ta user posted image pa bo 5mesecev.Zanosila sem ko je bil taprvi star sedem mesecev in mi ni žal.Pri drugem porodu sem se odločila za EA,ma to je kot da presekaš,ma popadki so mačji kašelj. jih ni!!samo čutiš otrdelost trebuha.Nosečnost je bla malo naporna,ker naš tavečji ni imel pojma da mamo boli križ,da ga težko nosi,da bi šla zvečer prej spat,da bi čez dan spala,spala.Potem je blo tu še odvajanje od prsi,dojila sem ga do 1leta,pa ponoči ni spal...Kaj šele misel da bo sam z atijem ko grem jaz rodit.Mi se je kr mešalo od skrbi in strahu.Pa pravijo konec dober vse dobro.Smo preživeli porod v avstriji seveda profesionalno,bivanje v bolnici,šive po porodu in še kaj. zdaj sta to največja sončka v mojem in atijevem življenju.Oba imam enako rada,ljubezni dovolj še za enga user posted image .Aja pa oba sem imela doma,ves dan do danes.Danes pa prvi dan vrtca in novi strahovi.bomo preživeli.Želim ti oz.obema sreče ljubezni in user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image

(odgovor članu Mlada mamica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 8:08:18   
Petjana
Naj te potolažim,da  sem  tudi jaz imela prvi  porod pred 2 leti   zelo boleč, dobila sem  svečko za  odpiranje in  je bilo obupno,pred tremi tedni pa  drugega,  ki se mi je zdel  kot  ,sploh ne vem  kako naj se izrazim,  predmenstrualne motnje.user posted image  Tako  da,  kar korajžno. Nikoli  ni  dvakrat isto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 8:56:19   
san
moj prvi porod je bil težak in dolg - bolečine obupne, drugi je bil pol krajši, a veliko težji - bolečine neznosne (sem bila prepričana, da nikoli več), na tretjega (v marcu) pa sploh mislit ne smem.... me kar trese od strahu, ker je bil moj drugi porod res boleč in prava muka... ampak ljubezen do otrok pa premaga vse!
no, jaz samo upam, da v tretje ne bo katastrofa
boš vidla, ko boš enkrat spet noseča, boš mal bolj optimistična

lp, s

(odgovor članu Petjana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 8:58:55   
Anonimen
no jaz sem v prvo rodila z ea in če bi rojevala tako bi lahko 100x. tako da ti se kar pogumno odloči za ea, al pa za ultivo kar je druga varianta učinkovitega lajšanja bolečin. mal pobrskej po forumu pa boš najdla marsikaj napisanega. pa kr pogumno v akcijo :)

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 9:08:08   
mmijau
Jaz sem rodila samo enkrat, hitro in brez slabih spominov. Ne vem no, ni bilo tako hudo. Samo kapo dol pred vami mamicami, ki se odločite za več otrok. Mislim, da bi bilo mene tudi strah. Sicer pa zdaj že veš kako to gre, dobro se organiziraj in uživaj čas nosečnosti. user posted image

_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 21:39:19   
Anonimen
Zakaj pa ne vzameš ultive? Jo je imela ena uporabnica RR-ja, in jo prav hvali. Nič se ne bati, jaz sploh nisem razmišljala, kakšen porod bom imela, mi je bilo vseeno. Bolečine so bile neznosne, ampak preživela sem, tudi ti si preživela. Nič bat.

(odgovor članu mmijau)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bojim se drugega poroda!
4.9.2007 21:48:14   
Raho
Jaz sem imela izjemno dolg porod, sprožen z umetnimi popadki (trajal je 12 ur - potem so mi naredili CR) in ne morem reči, da je tako hudičevo bolelo, da ne bi šla še enkrat. Pa brez enega sredstva proti bolečinam sem pregurala. Ni bilo prijetno, ampak tudi tako hudo ni bilo, da se ne bi dalo preživeti. Celo babica se je čudila - no, na koncu sta z zdravnico ugotovili, da imam grozljivo visok prag bolečine.

Ko me je 3 tedne nazaj bolel zob je bilo dosti, dosti huje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bojim se drugega poroda!
10.9.2007 16:30:15   
kety99
Tudi sama sem pred 2 mesecema rodila...moja porodna izkušnja je fenomenalna, ker sem dobila EA. Poroda se spominjam z nasmehom, ker me res ni čisto nič bolelo, porod je trajal 10ur, s prsti so me odpirali, ful sem bila šivana, vakumski porod, ampak kot sem rekla, nič ni bolelo. Jest se nebi upala naravno rodit, ker imam nenormalno nizek prag bolečine, tako da bom tudi v drugo rodila z EA. Drugače pa EA ni nič nevarna, mene je anesteziolog na posvetu čisto pomiril...v Postojni je predavanje vsak petek se mi zdi...vredno ogleda...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bojim se drugega poroda!
10.9.2007 18:17:16   
anckabancka
Ne boj se!

Jaz sem imela tudi težek in dolg prvi porod in sem si obljubila, da v drugo pa ne bo tako. Vsakega popadka sem se bala, bolečine so se mi zdele neznosna. Drugič sem se tako psihično pripravila, da bo šlo brez problema, da je tako tudi bilo!
Ne bom rekla, da ni bolelo, ampak občutno manj kot prvič. Res sem poskušala biti čisto sproščena in skulirana, predihavala popadke... In zdaj sploh nimam več strahu pred naslednjim porodom. Njabolj pa me je strah, da bom šivana. Drugič nisem bila.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bojim se drugega poroda!
19.9.2007 21:48:49   
lex
Jaz sem prvič rodila samo z umetnimi popadki, ker se mi je pokakal not in je blo treba na brzino. Tako da sem prišla v P bolj zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha in čez tri dni odšla s svojim fantkom. Bolečine so bile user posted image , če ni blo poleg mojega bi verjetno dala noge skup pa šla domovuser posted image . Bil je cel popoldan poleg mene v porodi in me bodril, ker sem skor umrla od bolečin, proti bolečinam nisem dobla nič (mi nihče niti omenil ni kaj). aja pa rodila sem z vakuumomuser posted image
Ta drugič pa se mi zdi, da mi jadla ven, kar naeenkrat je bila zunaj, vsa rdeča in kričečauser posted image .Ob pol šestih sem ga klicala naj pride ob pol sedmih sva jo že imela.
Jaz mam bolj fobijo pred luščenjem posteljice. Prvič so pogruntali, da ne bo šla sama, drugič mi jo je neizkušena babica potegnila ven in čez par minut sem skor skup zlezla (če ga ne bi blo bi verjetno res, ker sem ostala v porodni sama - je bla gužva). Pa verjemi, da sem tud sama rekla nikol več, pa se mi spet pletejo po glavi misli - kaj ko bi imela 3user posted image . NIkoli ne reci nikoli in kar korajžno. In če se boš odločila ti želim, da boš rodila 123 tako kot jaz drugič.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bojim se drugega poroda!
20.9.2007 14:09:42   
soncia
Draga moja,
jaz sem imela isti problem kot ti. Pa sem si rekla preden sem v drugo zanosila, enostavno ne bom mislila na to in je ratalo. Zanosila sem. Čeprav če sem čisto iskrena me je v nosečnosti vsake toliko časa vrtalo kako bo na porodu. In sem si rekla, poslušaj babico in sodeluj. Vse bo OK. In tako je tudi bilo. Enih par popadkov je bilo res bolečih, potem mi je dala babica nekaj proti bolečinam. Čez eno uro sem rodila. Dva tedna po porodu sem delala po hiši že skoraj vse, v primerjavi s prvič ko sem bila v tem času še v postelji s šivi. V drugo gre lažje. Kar pogumno. Pa tako lepo je. Meni je tudi ta čas po porodu, dosti lepši kot prvič in se mi zdi, da ga tudi uživam dosti bolj.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bojim se drugega poroda!
20.9.2007 21:26:41   
kaya2007
jaz imam na porod same lepe spomine, rodila sem z EA v feldbachu in porod je bil fenomenalen-nič me ni bolelo, takoj sem bila na nogah itd. tudi nosečnost je bila super, nobenih slabosti, bolečin, nič. me je pa tudi strah, če še enkrat zanosim, kaj če ne bo tako lepo kot je bilo prvič? bojim se še enkrat tvegat, če je šlo v prvo vse tako gladko...no bomo videli, mogoče bom čez čas drugače razmišljala. Ti pa vsekakor priporočam EA, pozanimaj se kje imajo dobrega anastezista, tudi to je pomembno!

(odgovor članu soncia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bojim se drugega poroda!
21.9.2007 11:00:02   
felicia
Ja moj porod je bil tudi zelo težak, ker mi je voda odtekla,otrok ni bil še spuščen čisto odprta nič, metrnični vrat čisto cel! No in potem se je začelo malo mojih popadkov pa potem umetni ampak sem imela smejalni plin in še nekaj proti bolečinam v žilo tako da me porod niti ni ne vem kako bolel, so mi pa rekli da če ne bi rodila do 16-e ure bi imela vakumski porod! Po moje se moraš psihično full pripravit na biolečine, ker jaz sem pričakovala hujše oz. da me bo full bolelo in potem je bilo lažje. Bila sem pa tudi šivana in mi je tisto bolj grozno, ko ne moreš vstat pa sedet...

Je pa verjetno tvoj prvi otrok naredil pot drugim tako da bo po moje drugič lažje! Sam ne se preveč sekirat glede tega pa glej da se psihično pripraviš na to- probaj vizualizacijo (ko si predstavljaš celeten potek kaj in kako)

Pa SREČNO!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bojim se drugega poroda!
21.9.2007 13:41:14   
Anonimen
Rodila sem samo enkrat - zaenkrat. Popadki na 5 minut so se začeli ob 3 ponoči, rodila ob 16 uri! Ob 10 uri sem bila že čisto hin, čas ni šel nikamor in za spodbudo mi je še babica rekla, ja še približno ene 5,6 ur bo trajalo, ker se tko počasi odpirate. Na koncu so bile bolečine res že hude in sem si potihem rekla; "Jure edinček boš." Ampak, ko se je Jure rodil sem že vse skupaj pozabila in babica je rekla, da upa, da se še kdaj vidimo - pa rečem še dvakrat. In danes 6. mesecv po porodu me že mika, da bi še enega...user posted image

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bojim se drugega poroda!
21.9.2007 22:45:30   
simona76
Nič bat, če si dala enkrat skoz, boš še enkrat! Tudi mene je bilo zelo zelo strah kaj bo. Imaš pač izkušnje od prvič in veš da ni prijetno user posted image . Prvič je lažje, ker ne veš kaj te čaka... A velikokrat je tako kot pravijo, da je drugič hitreje in malo lažje. Prvič se baje odpiraš 1 cm na 1 uro, drugič pa 1,5 cm na 1 uro.
Moj prvi porod je bil hud, popadki so bili tako močni, da mi je zmanjkovalo sape, blizu nobene sestre, jaz pa med popadki utrujena, da nisem mogla niti povedat kaj mi je. Pa proti bolečinam mi niso dali nič, so rekli da bolečina pa sodi zraven k porodu. Torej: strah pred drugim porodom. Nisem sem odločila za EA, ampak kar: kar bo pa bo. Veliko je na psihi. Prepričaj se, da ne boli, ne misli na bolečino, pač pa se res osredotoči na druge stvari. Meni je pomagalo. Rodila sem lažje in prej, sem se hitreje odpirala, pa še ena babica je menda delala pripravništvo in je bila ves čas zraven. Prvič sem prva prišla v porodno in iz nje zadnja šla, zdaj pa zadnja prišla in prva šla user posted image .
Kar pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bojim se drugega poroda!
21.9.2007 22:52:17   
Gina
Jaz te pa popolnoma razumem. Sama sem se vsakega naslednjega poroda bolj bala. Pri prvih dveh porodih še niso dajali EA, pri tretjem pa sem rekla, ma če sem 2x brez, bom pa ja v tretje čist na izi rodila, ko vsi rečejo, da je lažje.....ja, ja, malo morgen. Meni rojevanje pač ni fajn, mene boli za umret, pa če vse rečejo, kako pozabiš, jaz tudi nisem. Ampak veš, rešitev obstaja. Ime ji je Epiduralna. Nikar ne bodi tolk trapasta kot jaz, da bi raje trpela, kot si dala vstavit ea. Z epiduralno te ne more boleti. To veš, a ne. Torej jo vzami, brez nadaljnega. 

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bojim se drugega poroda!
4.10.2007 18:25:54   
Anonimen
ja, tudi mene je bilo ful strah drugega poroda. zadnji mesec sem bila nenormalno panična. ko pa je prišel dan d, in ko mi je voda odtekla, in so se mi začeli prvi popadki, sem mislila,  da me bo konec od strahu. začela sem se trest od groze, tak da so mi popadki kar minili. pa bolj sem si dopovedovala, da bo kmalu konec in da se moram zbrati in to dostojno speljati - nič ni pomagalo. tresla sem se kot šiba na vodi. sestra me je kregala, naj se pomirim. no na zadnje mi je morala dati kar injekcijo za pomiritev. pa tudi predlagala mi je umetne popadke, saj bi sicer trpela tam več ur. umetnih popadkov me je bilo tudi strah, saj sem slišala, da baje bolj bolijo od naravnih. ampak sem nazadnje le pristala na umetne popadke, saj mi je sestra zagotovila, da jih dajejo malo po malo, in ne pun rukar. in ni mi žal. porod je trajal manj kot dve uri, bolečine pa so bile enake kot pri naravnih popadkih - tak da tisto ne drži, da bi umetni popadki bolj boleli.
no imam pa slabo izkušnjo s tem, da se mi posteljica ni hotela odluščiti, in so mi jo najprej s prsti hoteli odluščit - to se mi zdi da  me je enako bolelo kot porod, saj mi je ril s prsti not. ko so po enih desetih minutah ugootovili, da ne bo šlo, so me v operacijsko in me tam sčistili.
tak, to je bla moja izkušnja, in mislim, da bo pri mojih dveh pikicah tudi ostalouser posted image

(odgovor članu bellamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bojim se drugega poroda!
4.10.2007 18:58:55   
miškot
Draga Bellamia,
rodila sem pred dvemi meseci in bolečin ne bom pozabila nikoli. Sem 100% preprična, ker je bilo to najhujša stvar pod soncem. Prav tako ne verjamem v nobeno meditacijo med popadki in obvladovanje bolečine, ker nasplošno nisem noben "shithead" ampak te bolečine nihče ne bi mogel obvladati. Verjamem pa v napredek medicine. Sem se že pozanimala O EPIDURALNI. Veliko mojih znank se je odločilo zanjo in ni jim žal. Vse pravijo tudi. kako neprecenljivo je to, da si že drugi dan po porodu popolnoma spočit in pri volji za vse kar te čaka. Ne bom ti govorila, da bo drugič lažje, ker se tega tudi sama na smrt bojim, sem pa definitivno odločena, če bo kdaj drugič, bo z epiduralno.
Barbara Pika

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bojim se drugega poroda!
4.10.2007 21:44:01   
ronja
Če te je tako zelo strah, imaš dve možnosti:
- ali greš rodit nekam, kjer je 24 ur na dan na voljo EA, da jo boš zanesljivo dobila
- ali da probaš odstranit strah: nam je na materinski šoli v porodnišnici Lj. predavala o tem ena psihologinja in je rekla, da je bilo pri njej isto: stašno jo je bilo strah drugega poroda, tako zelo, da je hotela kar CR. In ker ji ga na lepe oči noben ne bi šel delat, je ugotovila, da se mora spopast s tem svojim strahom in ga je premagala z vizualizacijo. MOgoče jo probaš kontaktirat (dela na ginekološkem oddelku porodnišnice v Lj. ali pa ti bojo babice v MŠ povedale, kdo je, nisem si zapomnila imenauser posted image )

Pri njej je delalo, jaz ne vem, ker me ni bilo strah prvič, bolelo je res ko user posted image , tak da sem se med rojevanjem tudi jaz vprašala, če res hočem toliko otrokuser posted image in da bom še malo premislila o teh številkahuser posted image , ampak začuda me ni nič strah za naslednjič (mogoče me bo ratalo, ko bom zanosila, zdaj je komaj slabe 3 mesece od prvega poroda, tak da ne vem...)

Jaz sem si prvič rekla, da tistih par ur bom pa že zdržala... No, se je izkazalo, da je bilo bolj par dni, ampak zdržala sem pa vseeno, hehe. Na EA sama ne bi šla, ker je pri vsaki stvari neko tveganje in ker mi pač ni za tvegat, ampak če bi se pa tako bala, bi pa vsekakor razmislila o tem.

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bojim se drugega poroda!
4.10.2007 21:53:33   
Gina
Eva Hrovat Kuhar izvaja predporodne tečaje, psihologinja je - najbrž si njo mislila, ronja. Jo zelo pohvalijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bojim se drugega poroda!
9.10.2007 20:39:19   
Brundula
Jaz sem se vedno bala poroda, zato sem z otrokom vedno odlašala. Letos pa sem v juniju dobila prvega otroka. Ko sem zanosila najprej me je bilo strah poroda, potem pa sem se vedno bolj veselila tega dogodka. Bila sem prepričana, da bom šla na Epiduralno in sem jo tudi vzela. Naj ti povem, da ne vem da sem rodila.Če ne bi imela epizotomije in da bi se mi šivi zagnojili in uneli, s tem pa še hematoma jaz ne bi vedela da sem rodila. KO je bil čas, da rodim nisem mogla verjeti babici, zato mi je mogel mož potrditi, da sem na koncu.
Misli samo pozitivno in v veri, da te ne bo nič bolelo in da kmalu boš imela še enega sončka.
EA 24 ur na dan lahko dobiš v Postojni, s tem da moraš iti na eno predavanje, kjer te seznanijo o poteku. Do EA so skeptični tisti, ki ne vejo nič o njej. Danes ni več rizik.

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bojim se drugega poroda!
10.10.2007 13:17:50   
Sisy
Jaz sem avgusta rodila v Postojni z epiduralno. Porod pa ni bil ravno brez bolečin....Ko sem prišla v porodno sem bila le 1 cm odprta (prej sem imela že kar nekaj ur popadke). Ker me je tako bolelo so me kljub temu sprejeli v porodno,morala sem čakati še 4 ure da sem se odprla vsaj 3 cm da sem epiduralno sploh dobila. Ko sem jo dobila je bilo ZAKON,res ne čutič nič....Zame je to pomenilo 3 ure  brez bolečin,ampak....ko se je Sara začela spuščat je bolelo spet,tokrat drugače, a mene zelo...

Epiduralna sicer pomaga ne morem pa rečt da gre za porod brez bolečin.

Jo pa vsekakor priporočam,če pomaga vsaj malo,zakaj pa ne...

Sicer pa bolečino pozabiš,jaz sem jo in bi šla rodit takoj če bi bilo treba....

aja pa btw-pri drugem se baje itak hitreje odpiraš in lahko tako dobiš epiduralno takoj kar pa bistveno spremeni stvari in dejansko potem res ne boli.

_____________________________

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)








(odgovor članu Brundula)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: bojim se drugega poroda!
10.10.2007 13:43:21   
birdy
Ejo, mene je tud groza drugega poroda. Sem rodila pred dvema mesecema z vsemi možnimi protibolečinskimi pa je blo vsen hudouser posted image  Neli se še ni spustila, voda mi je pa že odtekla pa sem mogla sam na boku ležat. K sem doma hodila je blo vredu sam tisto ležanje me je pa ubijaluser posted image
Ko bo naslednji otrok sem rekla, da ne grwem brez epiduralne. Pa če se vsi na glavo postavjo. Jst takih bolečin ne mislm še enkrat 10 ur preživljat! No way!!!!

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?