|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 11:03:58   
barby78
Ojla!
Pričakujem drugega otroka,z drugim partnerjem.Imam 7-letnega sina iz prve veze,ki je trajala 9 let,potem pa naju je partner zapustil,zaradi druge,mlajše.S sinom,se drugače razumeta in ga ima rad,ker sta tudi prej bila dosti navezana drug na drugega.ampak se zgodi,da včasih noče it k njemu in se joče da bo raje doma.
Z mojim novim partnerjem se dobro razume in je zelo rad z njim.Tud če npr.,jaz kam grem on raje počaka s partnerjem.Moram povedat,da se tud veseli dojenčka,ampak me skrbi kako dejansko bo,ko bom rodila.Pogovorila sva se,da ga bom imela še vedno isto rada,ampak,da bo dojenček vseeno potreboval malce več pozornosti.Pa je rekel,da razume.nočem pa delati razlik,se bom trudila,da jih bo čim manj.pa tud partner se je ponudil,da bo pomagal in mu posvečal dosti časa.resnično upam,da se zaradi dojenčka,ne bo počutil odrinjenega (čeprav je trenutno videti res srečen).

Pišite tiste,ki imate podobne izkušnje.kako je kaj pri vas?kako je vaš otrok sprejel dojenčka,ipd.?
se čujemo,LP


_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 11:23:47   
kodrana
jaz imam izkušnjo. vendar sem bila sama ta otrok, ki je dobil pol-sestrico pri 10-h letih. moj oče je zgodaj umrl. mama je bila še zelo mlada. spoznala je nekoga, ki je zdaj moj očim. zelo ga imam rada. nudil mi je vse. nikoli delal razlike med nama s sestro. še vedno jih ne. trenutno je ponosen, da bo postal dedek. ko se je rodila nisem čutila nobene zapostavljenosti.. bila sem celo vklučena v nego. vedno sta povdarjala, da smo mi 4. družina in da se imamo radi. tudi očim nikoli nikomur ni rekel, da sem njegova pastorka, temveč da sem njegova hči. res pa je, da se tudi veliko pogovarjamo. to tudi veliko pomeni. očima kličem po imenu. nikoli drugače.
seveda te skrbi, vendar po moje je skrb odveč. če je tvoj partner ljubeč in ima rad tvojega otroka.. poskušajta tvojega sina čim več vključiti v nego in skrb za bratca-sestrico in ne bo čutil nobenega zapostavljanja.
srečno.

_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 11:30:54   
sonchek
...jaz sama sicer nimam nobene take izkušnje...samo je pomoje najbolj važno tko kot je Kodrana napisala...da se probate čim več pogovarjat, ga vključite v vsakdanje obveznosti...se igrate tudi z njim..pomoje je najbolj važno, da se ne počuti zapostavljenega...

No, kakšna s svojimi izkušnjami ti bo lahko kej več povedala...
Držim pesti, da bo vse ok...in da bo potekalo tako kot je treba...


_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 11:32:36   
ona
Če je že sedaj vse lepo in prav,bo potem še boljšeuser posted image
jaz imam sina od prej,sva se pa razšla z bivšim ko je imel 3,5 leta in takrat sem tudi tega partenrja spoznala.V glavnem odnos mojega partnerja do mojega otroka je bil vedno čudovit!!!Ko je sin imel 6 let,sem rodila punčko,oz. njegovo polsestro in tudi takrat ni bilo problema.Je pa sin zelo navezan na mojega moža že od začetka,tako,da ni bilo težav.Ob rojstvu je bi zelo vesel in sedaj,ko ima on 9 in hči 3 leta sta nerazdružljiva in nikjer ni opaziti nobene razlike,pač je tako lepo sprejel sestrico,da ne more bit brez nje in ona ne brez njega.
razlik tudi partner ni nikoli delal,za njega sta oba njegova...
Če je pri vas tudi vse v najlepšem redu ne vidim razloga,da bi bilo kaj sinu čudno,še naprej se mu posvečajte,pripravite ga na dojnečka,ostalo bo pa samo prišlo!user posted image

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 12:40:14   
Katina
barby78 imam podobno zgodbo kot je tvoja, le da sva se z bivšim razšla, ko je bila user posted image stara 1,5 let (10 let poročena). Sedaj pričakujem 2.user posted image z novim partnerjem s katerim sem že kar nekaj let. Ko smo ji povedali za user posted image je sprva doživela šok in govorila ,da ne mara ne user posted image ne user posted image . Potem je zadevo prespala in sedaj veliko sprašuje in sodeluje pri različnih stvareh (izbiri vozička ipd.) Upam, da bo tako razpoloženje ostalo tudi ko se user posted image dejansko rodi. pa še to, partner je do nje čudovit in vem da ne bo delal razlik.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 13:30:46   
barby78
Zahvaljujem se vam za odgovore.Vsi so pozitivni,kar mi je najbolj všeč.Vem,da nisem edina s takšno izkušnjo in vesela sem,da ste ve svoje izkušnje delile z mano.
Upam,da se še kaj čujemo.
Hvala in LP.

_____________________________

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000


(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 14:36:59   
beba76
Jaz imam s prvim partnerjem dva otroka in z drugim dva. Nikdar ni bilo nobenih težav, saj nisva delala razlike med otroci. Starejša sta stara 11 in 8, mlajša 2,5 in 1 leto. Moj zmerom pravi, da ma 4 otroke, ko kaj kupuje, kupi vsem enako oz. tistemu, ki pač kaj rabi, neglede na to, čigav je otrok.
Se zna zgodit, da bo tvoj kaj ljubosumen, a ne zaradi tega, ker bo imel drugega očeta. Do zdaj je bil pač v središču pozornosti le on, zdaj pa pride še en malček med vas. Saj bo, noš vidla.user posted image

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 14:44:35   
scorpiogirl
tole je pa tema, ki mene tudi skrbi ... samo situacija je malo drugačna ...
ima partner iz prejšnje zveze 4-letnega user posted image (ko se bo naš mali rodil, še ne bo 5 let star) in me tudi skrbi, kakšna bo reakcija, ko pride user posted image . včasih je mali že na psa precej ljubosumen, tako da me res skrbi, kako bo z user posted image . poleg tega pa ne živi pri nama, pride le vsaka dva tedna za vikend, tako da bo najbrž trajalo precej dolgo, preden se bo navadil ... upam samo, da ne bo kakšnega manipuliranja pa podpihovanja od doma (kar se sedaj pogosto dogajauser posted image ) ...

Malo sem zašla ... Barby, glede na to, da se bosta oba potrudila, da se mali ne bi počutil zapostavljenega, pa tudi dovolj je že star, da mu lahko stvari razložiš, mislim, da ne bo problemovuser posted image

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Drugi partner,drugi otrok
16.11.2007 15:09:55   
BaByGiRl
Men pa ne skrbi nič več user posted image
Ima popolnoma enako izkušnjo kot ti, samo, da imam jaz že 6 mes. doma dojenčka. rade se imata noro..tega sploh nisem pričakovala. Trudimo se vsi, da ne bi bilo nobene razlike. pač sodelujemo, tako da je za vse čas.
Brez skrbi.
Lp, L

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Drugi partner,drugi otrok
17.11.2007 17:28:57   
Svet
Tudi jaz imam od prej 8-letnega sina, sedaj pa z 2. partnerjem pričakujem mojega 2. in njegovega 1. otroka. Partner je do mojega sina kot očka, veliko se pogovarjava o tem, kako bo, ko se rodi še en otrok. Zame bosta oba enako pomembna in partner mi zagotavlja, da tudi njemu. Že sedaj se obnaša do njega kot pravi oče, čeprav je sin na svojega očeta zelo navezan. Ima pa tudi moj bivši od prej otoka, tako da je mali navajen, da nismo čisto običajna družina. Nikoli bili in nikoli ne bomo...;)

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Drugi partner,drugi otrok
19.11.2007 9:48:48   
Anonimen
Ko berem tele vaše življenske zgodbe mi gre kr na jok.Kako je to lepo,da novi partner tako lepo sprejme vašega otroka od prej.To je pa res prava ljubezen.Sama te izkušnje nimam lepo je pa o tem brati,ker s tem vidiš,da je še na svetu veloko dobrih ljudi.Imam pa kolegico,ki ima od prej fanta starega 7 let zdaj je pa drugemu partnerju rodila bebico in so vsi ful srečni.

(odgovor članu Svet)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?